![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Gdybyś miał dłużnika, który już dawno miał oddać Ci kasę i dowiedział się, że zaczął organizować jakąś forsę to pewnie byś się ucieszył. Jednak porządnie wkurzyłbyś się, gdybyś dowiedział się, że zdobyty hajs zamiast do Ciebie, poszedł na kryptowaluty, giełdę czy inne "super inwestycje" Twojego dłużnika, co? |
Tylko my chyba nie wydajemy na wypasiony autobus, druk programu meczowego czy tego typu zabaweczki.
Żeby ludzie przychodzili na mecze, żeby nie spaść do niższej ligi ktoś musi grać w tym jeden młodzieżowiec. Na dziś na to by zagrać cały mecz a nie ogony mamy Wojtkowskiego i tyle. Przypomnieć jakim składem graliśmy końcówkę ubiegłej ligi ? Naprawdę ktoś uważa że kupujemy niepotrzebnych piłkarzy? I jeszcze jedno myślę że transfer i pensja Peszko wróciły się nam. Piłka to też show i ludzie chcą czegoś takiego. Oczywiście nie można przeholować. |
Cytat:
Wybacz, trudno mi uwierzyć w Twoją dobrą wolę. |
Chce wam się jeszcze kopać z tym malkontentem?
|
Cytat:
|
Cytat:
Zgadzam się z tym, że piłka to przede wszystkim show. Byleby nie był to nasz ostatni bal i nie musiał znów pisać takiego posta: Cytat:
Napisałem już chyba wszystko co chciałem. Oby ktoś wypalił i pozwolił sobą spłacić wszystkie błędy naszego zarządu. Tak jak miało to miejsce z Brlekiem za Sarapaty. Ave Wisła! |
Dziękujemy Ci bardzo, że napisałeś juz wszystko...Może to dużo za dużo, ale najważniejsze, że już skończyłeś. Kiedyś przestrzegano mnie, abym nie wierzył ludziom, którzy mówią, że są uczciwi. Ty też niby jesteś White Star. Przypadek? Nie sądzę.
|
Chciałbym zauważyć, że nie każdy krytycznie patrzący na pewne poczynania musi od razu być kibicem sąsiadki. A widzę, że taki trend się tu zrobił. Albo jesteś bezkrytycznym wyznawcą nowego zarządu + Stolarczyka, albo jesteś z cracovii. Wesołe macie podejście.
A ja popieram spostrzeżenia kolegi White Star. Nikomu nie przypomina się zaciąg hiszpański i do czego doprowadził? Polityka pod tytułem "zastaw się, a postaw się" była już stosowana w tym klubie. Byle nie było powtórki :-( |
W międzyczasie przyszło dwóch zawodników o czym na forum tylko wzmianki ,a Ci się dalej kłócą na całe strony....
Ja pier... |
Fajne transfery Chuco (do gry na teraz) i Szota (inwestycja). Lubię taką dywersyfikację transferową.
|
Cytat:
możesz w koncu napisać jakie to są te wieksze wydatki, tylko bez ogólników. Rok temu? Rok temu to misiek był na wolności, i nikt nie wyobrażał sobie ze Piast bedzie mistrzem. Po co cofasz sie wstecz skoro dzis jest 2 sierpnia 2019 a nie 2018? Sytuacje rozpatrujemy na dziś, a nie na rok temu. Jakie większe wydatki? Aha, to nie koniec transferów, ba , transferów za gótówke (od razu uprzedzę - nie Twoją gotówkę, nawet nie Twoją złotówkę) |
Cytat:
To jest +/- 40 meczy, więc wg Ciebie skład stoperów Wisły powinien wyglądać następująco: Klemenz, Szota, Hoyo. To nic, że ten ostatni ma 16 lat i racjonalnie trzeba go wprowadzać. TTo nic, że mogą nastąpić kontuzje, to nic że czasem stoper się wykartkowuje. Przecież 'szeroka' kadra Wisły to najgorsze co nas może spotkać. Cytat:
|
Ku*wa przez tego whitestar nie da się wchodzić w tematy by poczytać o Chuce, Szocie i ewentualnych dalszych ruchach, bo ten cały czas pieprzy to samo, na okrągło i do usranej śmierci pewnie...
|
Myslę, że pod każdym postem tego jegomościa można wleić taką odpowiedź:
Cytat:
|
Cytat:
|
https://files.tinypic.pl/i/00986/ui5mzpefm2xe.jpg
Czyli za rok spokojnie możemy walczyć na trzech frontach :D |
Bardzo słabo wyglądają te boki obrony... Pietrzaku, Palcicu wróć! O Bartkowskim nawet nie wspomne.
|
Z tego co ostatnio wiadomo Stolarczyk chce przejść na trzech srodkowych obrońców
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Od takich eksperymentów zresztą są okresy przygotowawcze, więc nie wierzę że teraz Stolarczyk będzie próbował grać z 3 stoperami z tyłu. Jestem bardzo ciekaw gdzie Stolarczyk widzi docelowo Chuce. Z opisów oraz fragmentów meczów to zawodnik na pozycję Maka i to jego zapewne wygryzie ze składu. |
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy w kolejnych meczach jak dużo tych bramek bedziemy tracić. Ale na dziś problemem jest atak a nie obrona. |
Cytat:
|
A Silva operuje też na lewej stronie?
Stolarczyk wspominał ostatnio że być może nie będzie już wzmocnien na pozycji napastnika, tylko kogoś na inną pozycję do ofensywy. Może to być też znakiem, że zamierzamy grać trochę jak mistrzowska Hiszpania kilka lat temu bez napastnika, a z trzema ofensywnymi pomocnikami. Natomiast skrzydłowi będą mieli zupełnie inne rolę niż w potocznym rozumieniu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
O ile jeszcze Pietrzak dawał sporo w ofensywie (ale w defensywie trochę niedomagał), to reszta była zwyczajnie słaba. Nie przegraliśmy ze Śląskiem przez boki obrony, ani nie zremisowaliśmy przez nie z Lechią. To ofensywa u nas leży, a konkretnie to skuteczność, bo sytuacje tworzymy. Ja bym nawet zrozumiał żal po Ondrasku czy Kolarze, ale po bocznych obrońcach to w ogóle. Zwłaszcza że Niepsuj oba mecze moim zdaniem zagrał na czwórkę, dużo pracował w ofensywie i dobrze bronił. |
Cytat:
Do tego SLask czy Lechia stworzyli sobie mniej sytuacji w tych obu meczach lacznie, niz niejeden slabszy przeciwnik mial z nami w jednej polowce w poprzedniej rundzie. Mam nadzieje, ze ta tendencja zostanie dzisiaj utrzymana. |
Chyba nie było info. Na tłiterze Wisłocki napisał że rozważali kupno Daniego Ramireza po rekomendacji Dawida Błaszczykowskiego ale wybrali wtedy Savicevicia bo na więcej nie było stać.
|
Dla mnie optymalne ustawienie pomocy i ataku przy systemie 4-3-3 to Savicevicz Basha Kuba Chucu Silva Boguski ,a obrona niech się zgrywa
|
Cytat:
I jeden i drugi w formie robią różnicę na boiskach ekstraklasy. :) Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie nie byli tacy beznadziejni, dużo było ich z przodu, wydaje mi się, że więcej niż w dwóch ostatnich meczach, stąd autostrada do bramki i najwięcej strzelonych bramek z naszej strony - co by nie mówić boczni bardzo często podłączali się do ataku. A płacz za Ondraskiem i Kolarem jest oczywisty, również za nimi becze. |
Jak starszy Buksa zostanie sprzedany to ile skapnie Wisły z tego tytułu za wyszkolenie?
|
Cytat:
|
Faktycznie zapomnialem o mlodziezowcu:)Wojtkowski w miejsce Boguskiego
|
A w zimowym okienku transferowym, rozgladal bym się za kimś na pozycję Bashy,bo strasznie jest szklany
|
Ile dokładnie to procent? Ktoś wie? Jak Pogoń sprzeda Bukse
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl