![]() |
Jeszcze przez jakiś czas będziemy zmuszeni łatać kadrę i piłkarzami wiekowymi, i juniorami. Sorry, taki mamy klimat.
Inna sprawa, że skoro dla niektórych metryka jest najważniejsza, to nie wiem czy by zaakceptowaliby w Wiśle "starych" Messiego (32) i Ronaldo (34). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra, ja się nie włączam do zabawy "tłumaczymy W*S rzeczywistość".
Ma podpisać Brożek i szanse dostanie Bałaniuk. To chyba kończy temat napastników. Ile kontraktu ma jeszcze Denis? |
ja i wielu już odpuściło :-)
|
Dałem ignora na starcie :D
|
ja nie wiem jak Wy możecie jeszcze z tym pajacem gadać
co drugi post niedostępny bo łajt stara mam w ignorowanych i rozwalony temat bo mu odpowiadacie. A dajcie sobie jeden z drugim siana i go olejcie :D |
Myślę że w tej wyminie zdań wszystko zostało już powiedziane. Jeśli ktoś musi o tym dyskutować to tylko na priv.
|
A ja powtórzę pytanie - ile jeszcze kontraktu ma Bałaniuk? Czy jeśli zacznie dobrze grać to trzeba będzie go z miejsca sprzedać, czy będzie można wytargować lepszą cenę?
|
Wg TM ma kontrakt do czerwca 2020. I tak też mi się wydaje, że było powiedziane jak przychodził, że kontrakt na 2 lata.
|
Ok do usunięcia
|
Cytat:
Być może kontrakt obowiązuje np do 31 sierpnia 2019 roku z opcją przedłużenia. Pytanie czy w ogóle są tak podpisywane kontrakty. |
Tutaj jest wszystko napisane:
http://www.radiokrakow.pl/sport/deny...-wypozyczenie/ |
Moim zdaniem potrzebujemy bramkarza. Przydałby nam się ktoś doświadczony. Chyba wolny jest Załuska, Putnocky (blisko Śląska), ale inne drużyny pościągały sobie dobrych bramkarzy. Mimo wszystko na tej pozycji szczególnie potrzeba doświadczenia i prawdziwego lidera.
|
Cytat:
Są inne pozycje (atak) gdzie mamy wiekszy problem. |
Cytat:
Zresztą na razie Lis jeszcze nigdzie nie odszedł, wiec tematu nowego bramkarza nie ma. I też uważam jak kolega wyżej że pilniejszą opcją do załatania jest atak. |
Atak i środek pomocy. Wypadnie ktoś z dwójki Basha Savicevic i leżymy.
|
Prezes RCD Mallorca ma przylecieć do Polski i negocjować transfer Carlitosa do klubu z LaLiga!
|
No i Bardzo dobrze. Niech sobie robi karierę a my $$
|
Ten dziennikarz ma chyba dobre info:
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...72264757174273 |
Cytat:
|
Wisła kraków finalizuje transfer reprezentanta polski u-20
WISŁA KRAKÓW FINALIZUJE TRANSFER REPREZENTANTA POLSKI U-20
https://transfery.info/126809,wisla-...ta-polski-u-20 |
Chodziły jeszcze plotki o jakimś kameruńskim N z Belgii. Zawodnik lfc, ale wypożyczany co sezon.
|
Cytat:
Wzmocnienia juniorami są ważne w dłużej perspektywie i pojawiające się komentarze "po co nam kolejny obrońca, potrzebujemy napastnika" tłumaczę tak: co ma jedno z drugim wspólnego? Klub korzysta z okacji. Szota to zawodnik który może dać nam jakość za 1-2 lata, wtedy kiedy już Wasyl skończy karierę, a Klemenz doczeka się upragnionego transferu za granicę. Przychodzi po naukę, a nie do grania na już. |
kupujemy, (za pieniadze!) środkowego obronce :mysli:
Gosc sie wydaje sensowny, z potencjalem , nie chce narzekac bo transfer ciekawy ale Obrona to jedyna formacja gdzie mamy kim grac i nawet w przypadku wypadneicia 2 zawodnikow jestesmy spokojni w ataku jest bieda z nedza, na 10 i oba skrzydla jedyna sensowna opcja rezerwowa jest Boguski +anonimowy poki co Jean Silva a my sciagamy 4 srodkowego obronce (gdzie mozna jeszcze przesunac Sadloka a wiemy tez juz , ze w razie czego poradzi sobie Hoyo) Nagly przyplyw gotowki? |
Prędzej inwestycja sponsora ;)
|
Niby fajnie, młody i do tego Polak ale po co nam kolejny obrońca jeżeli mamy pół napastnika i żadnego zamiennika do środka pola? Tak tylko pytam :)
|
Obrone to mielismy słaba jesli popatrzec na ilosc straconych bramek.Ja na 20 latka nigdy nie bede narzekał.Teraz tylko pomocnik i napadzior i nasza słabiutka ligę wsysamy jednym nozdrzem
|
Cytat:
Zamiast do gangstera można to odnieść do piłkarza. https://www.youtube.com/watch?v=rZaRW7y7ArU |
Cytat:
Cieszy mnie zmiana polityki transferowej. Nie monizm a wiele źródeł piłkarzy w różnym wieku. |
Na Hiszpanach też można zarobić tylko należy podpisać z nimi dłuższe kontrakty. Tak jak napisałeś mam nadzieję, że będziemy dywersyfikować i szukać piłkarzy gdzie to tylko możliwe.
|
Cytat:
Stawianie na młodych to jeden z elementów wyprowadzania Wisły na prostą. Napastnik o ile będzie, to na koniec okienka z zawodników bez klubu. Po prostu - napastnicy kosztują. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
@Arked - no tak, ale sytuacja finansowa jest jaka jest. Inna rzecz że liga jest słaba, byle ogórek strzeli tu 10+ goli przy odrobinie farta i chęci. |
Oj byle ogórek nie strzeli 10 już ile było zapowiadających się "gwiazd" czy to z zagranicy czy to młodych piłkarzy z PL i nic. Właśnie w E. o Napastników nie jest łatwo. Nazwiskami można sypać od groma.
Młody Piłkarz = Inwestycja. Uda się nie uda ale szansa na $$ spora. |
Jeżeli ktoś myślał że w tym sezonie będziemy ładować tyle bramek co w poprzednim to będzie w grubym błędzie.A nóż strzelimy o jednego więcej od przeciwników...Gra Wisełki tragedia,ale jeżeli nie ma materiału to czego tu wymagać.Początek sezonu i my już nie mamy jak skompletować wyjściowej jedenastki.Coś mi tu nie pasuje,że zawodnicy tak są podatni na kontuzje.Pewnie sztab szkoleniowy będzie coś więcej wiedział na ten temat .Ciężko o drugą drużynę w lidze żeby zawodnicy byli tak podatni na urazy.Liczyłem że poprzedni sezon czegoś szefostwo nauczy i poszerzymy kadrę meczową.No cóż sporo się przeliczyłem.Mam wrażenie że nawet jak byś my sprzedali Marko Kolara i Lisa za 5 mln euro to nic by się nie ruszyło w temacie transferów.Dziwne jest to że w styczniu,gdzie byliśmy w czarnej d...klub poczynił starania o wzmocnienie kadry klubowej w dużo większym stopniu od tego okienka.Jeżeli szefostwo myśli że taką kadrą utrzymamy się w lidze bez większego problemu,to będą w grubym błędzie.A jeszcze słychać głosy że nie będzie problemu z górną ósemką.Trzeba zejść na ziemię i spojrzeć na sytuację realnie,tak jak ona wygląda.Przychodzi do nas Niepsuj który w Pogoni grywał raczej rzadko.Janicki który w Lechu strzelał babola za babolem.A liczenie że Mak rozkręci pomoc to już czysta fantazja.A już zamiana Bałaniuka na Kolara to już strzelenie sobie samemu w kolano. Bałaniuk nie ma pojęcia o strzelaniu bramek i to się nie zmieni.Facet od dwóch lat nie gra nawet na poziomie 1 ligi.Rozumiem że nikt go nie chce nawet wypożyczyć,ale wciskanie chłopa na siłę do składu nie ma najmniejszego sensu.Wypromować już go nie wypromujemy i dobrze jak by sobie zdano w klubie z tego sprawę jak najszybciej.Odeszli Peszko,Pietrzak,Kolar,Palćić.A w zamian przyszli zawodnicy którzy choć by nie wiem jak się starali nie dorównają tym co odeszli.Jedyne światełko widzę w Carlosie i mam nadziej,że się nie pomylę.W klubie nie mają chyba pojęcia że jest takie słowo jak "wypożyczenie".W klubach zachodnich jak i tych mocniejszych w naszej lidze idzie kogoś wyłowić do grania na już.Kuba ma ogromne znajomości w Bundeslidze i pewnie znalazło by się z dwóch chętnych którzy zamiast grać w rezerwach lub siedzieć na ławie od święta zagrali by w Wiśle.Istnieje coś takiego jak płacenie kontraktu wypożyczonemu zawodnikowi 50/50,60/40,70/30 procent.Wielu klubom tez zależy żeby zawodnicy gdzieś się ogrywali a nie siedzieli na ławie lub w rezerwach.Jak już nie ma za co kupić,to trzeba coś może w tym kierunku działać.Mam wrażenie że za czasów M.Kużby szło w temacie szukania zawodników do Wisły o niebo lepiej.Podobno mamy jakiś tajemniczy fundusz transferowy od osób prywatnych w wysokości 2 milionów złotych.Jeżeli coś takiego istnieje to trzeba w miarę szybko go użyć.Mam też nadzieje że w klubie nie zapomnieli,że w tym sezonie spada trzech z ligi i do wyciągnięcia jest całkiem spora kasa z tytułu praw TV w przypadku utrzymania.Kadrę trzeba wzmocnić na już a nie czekać na cud że jakoś to będzie.Podobno czekamy na okazję,ale co będzie jak ona sie nie pojawi.No dobra teraz możecie po mnie jechać ile dusza zapragnie:-)
|
U nas żadnej polityki transferowej nie ma od lat, liczenie na okazje, last minute może się skończyć tragicznie mając na uwadze stan naszego posiadania i wiek czołowych piłkarzy.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl