Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MaLk 25.06.2019 12:01

Jeszcze przez jakiś czas będziemy zmuszeni łatać kadrę i piłkarzami wiekowymi, i juniorami. Sorry, taki mamy klimat.

Inna sprawa, że skoro dla niektórych metryka jest najważniejsza, to nie wiem czy by zaakceptowaliby w Wiśle "starych" Messiego (32) i Ronaldo (34).

Karherop 25.06.2019 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1541188)
Jeszcze przez jakiś czas będziemy zmuszeni łatać kadrę i piłkarzami wiekowymi, i juniorami. Sorry, taki mamy klimat.

Inna sprawa, że skoro dla niektórych metryka jest najważniejsza, to nie wiem czy by zaakceptowaliby w Wiśle "starych" Messiego (32) i Ronaldo (34).

Trzeba by im policzyć kontrakt do wiosny przyszłego sezonu więc wypada napisać Messi 34 lata i Ronaldo 36 lat.

Adasss 25.06.2019 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1541180)
A gdzie ja Ci coś takiego obiecałem? Wiesz na czym polega idea i dążenie do niej? Sam w swoich tabelach pokazałeś, że są kluby, które dobrze funkcjonują zarówno pod względem sportowym jak i finansowym przy składzie o średniej wieku 23-24 lata.

A gdzie ja napisałem, że obiecałeś? To jest coś czego od Ciebie oczekuję. Tylko, że wtedy mogłoby się okazać, że akurat żaden z tych modeli jest nie do zastosowania w naszej sytuacji ... i skończyłoby się pisanie " skoro w Holandii się da to i u nas też".

wolfy 25.06.2019 19:45

Dobra, ja się nie włączam do zabawy "tłumaczymy W*S rzeczywistość".
Ma podpisać Brożek i szanse dostanie Bałaniuk. To chyba kończy temat napastników. Ile kontraktu ma jeszcze Denis?

PabloTS 25.06.2019 20:06

ja i wielu już odpuściło :-)

Dive Pirate 26.06.2019 09:49

Dałem ignora na starcie :D

szym_ek 26.06.2019 12:21

ja nie wiem jak Wy możecie jeszcze z tym pajacem gadać
co drugi post niedostępny bo łajt stara mam w ignorowanych i rozwalony temat bo mu odpowiadacie.

A dajcie sobie jeden z drugim siana i go olejcie :D

KOMINEK 27.06.2019 06:32

Myślę że w tej wyminie zdań wszystko zostało już powiedziane. Jeśli ktoś musi o tym dyskutować to tylko na priv.

wolfy 27.06.2019 13:26

A ja powtórzę pytanie - ile jeszcze kontraktu ma Bałaniuk? Czy jeśli zacznie dobrze grać to trzeba będzie go z miejsca sprzedać, czy będzie można wytargować lepszą cenę?

tas de fleia 27.06.2019 13:33

Wg TM ma kontrakt do czerwca 2020. I tak też mi się wydaje, że było powiedziane jak przychodził, że kontrakt na 2 lata.

filemon 27.06.2019 13:58

Ok do usunięcia

Karherop 27.06.2019 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tas de fleia (Post 1541212)
Wg TM ma kontrakt do czerwca 2020. I tak też mi się wydaje, że było powiedziane jak przychodził, że kontrakt na 2 lata.

tyle że Bałaniuk przychodził w sierpniu 2017 roku, więc w teorii to powinien mu się kończyć teraz kontrakt jeśli miał na 2 lata

Być może kontrakt obowiązuje np do 31 sierpnia 2019 roku z opcją przedłużenia. Pytanie czy w ogóle są tak podpisywane kontrakty.

maciekkk 27.06.2019 14:26

Tutaj jest wszystko napisane:
http://www.radiokrakow.pl/sport/deny...-wypozyczenie/

Marcinnno 28.06.2019 08:00

Moim zdaniem potrzebujemy bramkarza. Przydałby nam się ktoś doświadczony. Chyba wolny jest Załuska, Putnocky (blisko Śląska), ale inne drużyny pościągały sobie dobrych bramkarzy. Mimo wszystko na tej pozycji szczególnie potrzeba doświadczenia i prawdziwego lidera.

Ogryzek 28.06.2019 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1541220)
Moim zdaniem potrzebujemy bramkarza. Przydałby nam się ktoś doświadczony. Chyba wolny jest Załuska, Putnocky (blisko Śląska), ale inne drużyny pościągały sobie dobrych bramkarzy. Mimo wszystko na tej pozycji szczególnie potrzeba doświadczenia i prawdziwego lidera.

Moim zdaniem nie potrzebujemy bramkarza. Mamy 1 doświadczonego i 2 młodych. Może Chorążka wypali jak Lis odejdzie?

Są inne pozycje (atak) gdzie mamy wiekszy problem.

Karherop 28.06.2019 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1541220)

Stolarczyk na to patrzy inaczej, w ostatnim wywiadzie powiedział że najchętniej upchnąłby na tej pozycji młodzieżowca, aby gry w polu nie ograniczać z powodu nowego wymogu ekstraklasy.

Zresztą na razie Lis jeszcze nigdzie nie odszedł, wiec tematu nowego bramkarza nie ma.

I też uważam jak kolega wyżej że pilniejszą opcją do załatania jest atak.

Szneka 28.06.2019 10:27

Atak i środek pomocy. Wypadnie ktoś z dwójki Basha Savicevic i leżymy.

UcheJ 28.06.2019 19:13

Prezes RCD Mallorca ma przylecieć do Polski i negocjować transfer Carlitosa do klubu z LaLiga!

JudasPriest 28.06.2019 19:17

No i Bardzo dobrze. Niech sobie robi karierę a my $$

Brozinho_23 29.06.2019 00:18

Ten dziennikarz ma chyba dobre info:
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...72264757174273

wolfy 29.06.2019 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1541236)
Ten dziennikarz ma chyba dobre info:
https://twitter.com/UEFAComPiotrK/st...72264757174273

To by nam budżet podreperowało.

tomB 18.07.2019 21:26

Wisła kraków finalizuje transfer reprezentanta polski u-20

WISŁA KRAKÓW FINALIZUJE TRANSFER REPREZENTANTA POLSKI U-20

https://transfery.info/126809,wisla-...ta-polski-u-20

Danielek1906 18.07.2019 22:15

Chodziły jeszcze plotki o jakimś kameruńskim N z Belgii. Zawodnik lfc, ale wypożyczany co sezon.

Karherop 19.07.2019 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Danielek1906 (Post 1541479)
Chodziły jeszcze plotki o jakimś kameruńskim N z Belgii. Zawodnik lfc, ale wypożyczany co sezon.

Jeśli Obidziński nie powiedział tego przypadkowo to możemy się raczej spodziewać napastnika z Hiszpanii lub Słowenii. Chyba tylko kierunek zagraniczny wchodzi już w rachubę.

Wzmocnienia juniorami są ważne w dłużej perspektywie i pojawiające się komentarze "po co nam kolejny obrońca, potrzebujemy napastnika" tłumaczę tak: co ma jedno z drugim wspólnego? Klub korzysta z okacji. Szota to zawodnik który może dać nam jakość za 1-2 lata, wtedy kiedy już Wasyl skończy karierę, a Klemenz doczeka się upragnionego transferu za granicę. Przychodzi po naukę, a nie do grania na już.

bridgeburner 19.07.2019 13:00

kupujemy, (za pieniadze!) środkowego obronce :mysli:
Gosc sie wydaje sensowny, z potencjalem , nie chce narzekac bo transfer ciekawy ale
Obrona to jedyna formacja gdzie mamy kim grac i nawet w przypadku wypadneicia 2 zawodnikow jestesmy spokojni
w ataku jest bieda z nedza, na 10 i oba skrzydla jedyna sensowna opcja rezerwowa jest Boguski +anonimowy poki co Jean Silva a my sciagamy 4 srodkowego obronce (gdzie mozna jeszcze przesunac Sadloka a wiemy tez juz , ze w razie czego poradzi sobie Hoyo)
Nagly przyplyw gotowki?

Dive Pirate 19.07.2019 13:41

Prędzej inwestycja sponsora ;)

matinen 19.07.2019 20:11

Niby fajnie, młody i do tego Polak ale po co nam kolejny obrońca jeżeli mamy pół napastnika i żadnego zamiennika do środka pola? Tak tylko pytam :)

donecki 19.07.2019 22:05

Obrone to mielismy słaba jesli popatrzec na ilosc straconych bramek.Ja na 20 latka nigdy nie bede narzekał.Teraz tylko pomocnik i napadzior i nasza słabiutka ligę wsysamy jednym nozdrzem

rdunia87 20.07.2019 08:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matinen (Post 1541534)
Niby fajnie, młody i do tego Polak

Temat wałkowany setki razy. Co w tym fajnego ? Oglądjąc reprezentację u17/u19 itp. poziom polskich zawodników był tragiczny. Polscy piłkarze robią często z siebie gwiazdki i chcą się nachapać. Przyjechał Hiszpaz z 3 ligi i został królem strzelców a takich przykładów jest sporo.

Zamiast do gangstera można to odnieść do piłkarza.

https://www.youtube.com/watch?v=rZaRW7y7ArU

Ogryzek 20.07.2019 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rdunia87 (Post 1541536)
Temat wałkowany setki razy. Co w tym fajnego ? Oglądjąc reprezentację u17/u19 itp. poziom polskich zawodników był tragiczny. Polscy piłkarze robią często z siebie gwiazdki i chcą się nachapać. Przyjechał Hiszpaz z 3 ligi i został królem strzelców a takich przykładów jest sporo.

Zamiast do gangstera można to odnieść do piłkarza.

https://www.youtube.com/watch?v=rZaRW7y7ArU

Ale na tych Hiszpanach zarobiliśmy grosze. Poważne pieniędze można zarobić na młodych piłkarzach. Jakoś ten 35 milionowy dług musimy spłacić. Twoje płacze na nic.

Cieszy mnie zmiana polityki transferowej. Nie monizm a wiele źródeł piłkarzy w różnym wieku.

Arked 20.07.2019 10:13

Na Hiszpanach też można zarobić tylko należy podpisać z nimi dłuższe kontrakty. Tak jak napisałeś mam nadzieję, że będziemy dywersyfikować i szukać piłkarzy gdzie to tylko możliwe.

wolfy 20.07.2019 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matinen (Post 1541534)
Niby fajnie, młody i do tego Polak ale po co nam kolejny obrońca jeżeli mamy pół napastnika i żadnego zamiennika do środka pola? Tak tylko pytam :)

Mamy bardzo wiekowych obrońców takich jak Burliga, Sadlok czy Wasyl. Chłopak jest jeszcze juniorem (daje nam pole manewru przy nowych przepisach), coś tam chyba umie i możemy na nim zarobić.
Stawianie na młodych to jeden z elementów wyprowadzania Wisły na prostą.

Napastnik o ile będzie, to na koniec okienka z zawodników bez klubu. Po prostu - napastnicy kosztują.

rdunia87 20.07.2019 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1541538)
Ale na tych Hiszpanach zarobiliśmy grosze. Poważne pieniędze można zarobić na młodych piłkarzach. Jakoś ten 35 milionowy dług musimy spłacić. Twoje płacze na nic.

Cieszy mnie zmiana polityki transferowej. Nie monizm a wiele źródeł piłkarzy w różnym wieku.

Nie masz racji bo zarobiliśmy grosze czyli więcej niż na tych wspaniałych młodych biało- czerwonych pilkarzach. Twoje sracze na nic!

pzkwr 20.07.2019 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541542)
Napastnik o ile będzie, to na koniec okienka z zawodników bez klubu. Po prostu - napastnicy kosztują.

Jażdżewski w wywiadzie powiedział otwarcie, że czekają na okazje.

Arked 20.07.2019 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1541542)

I na pewno będzie to ktoś z jakimiś wadami (wiek, kontuzje, forma, słabe statystyki). Więc trzeba być przygotowanym, że szału nie będzie.

wolfy 20.07.2019 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pzkwr (Post 1541544)
Jażdżewski w wywiadzie powiedział otwarcie, że czekają na okazje.

Na tym bazowałem, ale tak było przecież zawsze. Dobrze że najważniejsze wzmocnienia ogarnęliśmy na początku sezonu.

@Arked - no tak, ale sytuacja finansowa jest jaka jest. Inna rzecz że liga jest słaba, byle ogórek strzeli tu 10+ goli przy odrobinie farta i chęci.

Arronax 20.07.2019 17:30

Oj byle ogórek nie strzeli 10 już ile było zapowiadających się "gwiazd" czy to z zagranicy czy to młodych piłkarzy z PL i nic. Właśnie w E. o Napastników nie jest łatwo. Nazwiskami można sypać od groma.

Młody Piłkarz = Inwestycja. Uda się nie uda ale szansa na $$ spora.

Rafal78 20.07.2019 21:38

Jeżeli ktoś myślał że w tym sezonie będziemy ładować tyle bramek co w poprzednim to będzie w grubym błędzie.A nóż strzelimy o jednego więcej od przeciwników...Gra Wisełki tragedia,ale jeżeli nie ma materiału to czego tu wymagać.Początek sezonu i my już nie mamy jak skompletować wyjściowej jedenastki.Coś mi tu nie pasuje,że zawodnicy tak są podatni na kontuzje.Pewnie sztab szkoleniowy będzie coś więcej wiedział na ten temat .Ciężko o drugą drużynę w lidze żeby zawodnicy byli tak podatni na urazy.Liczyłem że poprzedni sezon czegoś szefostwo nauczy i poszerzymy kadrę meczową.No cóż sporo się przeliczyłem.Mam wrażenie że nawet jak byś my sprzedali Marko Kolara i Lisa za 5 mln euro to nic by się nie ruszyło w temacie transferów.Dziwne jest to że w styczniu,gdzie byliśmy w czarnej d...klub poczynił starania o wzmocnienie kadry klubowej w dużo większym stopniu od tego okienka.Jeżeli szefostwo myśli że taką kadrą utrzymamy się w lidze bez większego problemu,to będą w grubym błędzie.A jeszcze słychać głosy że nie będzie problemu z górną ósemką.Trzeba zejść na ziemię i spojrzeć na sytuację realnie,tak jak ona wygląda.Przychodzi do nas Niepsuj który w Pogoni grywał raczej rzadko.Janicki który w Lechu strzelał babola za babolem.A liczenie że Mak rozkręci pomoc to już czysta fantazja.A już zamiana Bałaniuka na Kolara to już strzelenie sobie samemu w kolano. Bałaniuk nie ma pojęcia o strzelaniu bramek i to się nie zmieni.Facet od dwóch lat nie gra nawet na poziomie 1 ligi.Rozumiem że nikt go nie chce nawet wypożyczyć,ale wciskanie chłopa na siłę do składu nie ma najmniejszego sensu.Wypromować już go nie wypromujemy i dobrze jak by sobie zdano w klubie z tego sprawę jak najszybciej.Odeszli Peszko,Pietrzak,Kolar,Palćić.A w zamian przyszli zawodnicy którzy choć by nie wiem jak się starali nie dorównają tym co odeszli.Jedyne światełko widzę w Carlosie i mam nadziej,że się nie pomylę.W klubie nie mają chyba pojęcia że jest takie słowo jak "wypożyczenie".W klubach zachodnich jak i tych mocniejszych w naszej lidze idzie kogoś wyłowić do grania na już.Kuba ma ogromne znajomości w Bundeslidze i pewnie znalazło by się z dwóch chętnych którzy zamiast grać w rezerwach lub siedzieć na ławie od święta zagrali by w Wiśle.Istnieje coś takiego jak płacenie kontraktu wypożyczonemu zawodnikowi 50/50,60/40,70/30 procent.Wielu klubom tez zależy żeby zawodnicy gdzieś się ogrywali a nie siedzieli na ławie lub w rezerwach.Jak już nie ma za co kupić,to trzeba coś może w tym kierunku działać.Mam wrażenie że za czasów M.Kużby szło w temacie szukania zawodników do Wisły o niebo lepiej.Podobno mamy jakiś tajemniczy fundusz transferowy od osób prywatnych w wysokości 2 milionów złotych.Jeżeli coś takiego istnieje to trzeba w miarę szybko go użyć.Mam też nadzieje że w klubie nie zapomnieli,że w tym sezonie spada trzech z ligi i do wyciągnięcia jest całkiem spora kasa z tytułu praw TV w przypadku utrzymania.Kadrę trzeba wzmocnić na już a nie czekać na cud że jakoś to będzie.Podobno czekamy na okazję,ale co będzie jak ona sie nie pojawi.No dobra teraz możecie po mnie jechać ile dusza zapragnie:-)

Pepinho 21.07.2019 08:13

U nas żadnej polityki transferowej nie ma od lat, liczenie na okazje, last minute może się skończyć tragicznie mając na uwadze stan naszego posiadania i wiek czołowych piłkarzy.

Jay jay 22.07.2019 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pepinho (Post 1541588)
U nas żadnej polityki transferowej nie ma od lat, liczenie na okazje, last minute może się skończyć tragicznie mając na uwadze stan naszego posiadania i wiek czołowych piłkarzy.

glos rozsadku

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl