![]() |
Wytłumacz mi dokładnie jak ledwo wiążąca koniec z końcem Wisła ma pozyskać zawodników o jakich piszesz? Ile razy trzeba powtarzać, że grzebiemy w piłkarskim śmietniku...
|
Arked, szkoda zdrowia na niektórych :)
jeśli ktoś jeszcze nie kuma gdzie jesteśmy to niech zrozumie że : a) Nie mamy scoutingu opieramy sie na paru znajomych agencjach menadżerskich. b) w tych agencjach ustawiamy filtr --> segreguj wg. ceny zaczynając od najtanszego. dlatego potrzebny jest dyrektor sportowy. Prawdziwy. |
Po wywiadzie z Wislockim można założyć, że w klubie na szczęście chyba mają tego świadomość i będą chcieli takiego zatrudnić. Tu kluczem może być słowo "prawdziwy", ale cóż, pożyjemy, zobaczymy.
|
w klubie mają świadomość od dawna. pytanie czy na rynku ktoś taki będzie, i czy spełnimy jego oczekiwania.
|
Cytat:
A tu macie info o tym ile kosztuje skauting Piasta: http://weszlo.com/2019/06/12/brak-pi...ymowka-klubow/ Wasilewski za przyszły sezon dostanie minimum 300 tys. zł. |
Cytat:
Janicki spokojnie może być u nas piłkarzem na lata, więc może zanim kogoś skreślisz chociaż daj mu zagrać choćby w sparingu? |
Cytat:
W ogóle to przeświadczenie o nieomylności zarządu jest straszne. Nic dziwnego, że poprzedni zarząd tak długo miał wsparcie kibiców, skoro ci chapią wszystko jak młode pelikany. |
Cytat:
Jak się kończy granie połową skłądu młodzieży widać było na wiosnę. Mylisz wiarę w nieomylność ze zwykłym zaufaniem do ludzi którzy na nie zasłużyli. Czy Stolarczyk na nie nie zasłużył? Czym Ci podpadł w dotychczasowej przygodzie z klubem? A to nie kto inny jak on kładzie ostatecznie stempel na przyjściu danego zawodnika do Wisły. |
Cytat:
Czy nowym udziałowcem klubu może zostać Wojciech Kwiecień, który pomagał Wiśle za rządów prezes Sarapaty, a ostatnio utrzymywał Sławomira Peszkę? JK: Co do kontraktu Sławka Peszki to zaszło tu jakieś nieporozumienie. Klub od początku pokrywa pełne wynagrodzenie zawodnika z własnych środków i nikt go nie utrzymuje dodatkowo. Jakbym już miał kogoś wyciągnąć ze Śląska to 100 razy wolałbym Robaka :D |
Cytat:
Czyli ten dzban biegał w koszulce Wisły za Wasze pieniądze :haha: Wincyj zbiórek, wincyj składek na socios! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Sławek dobrze się spisał i dobrą atmosferę robił :)
|
Jedyna postać którą można z czystym sumieniem nazwać dzbanem w kontekście Wisły to : Sorin Oproiescu
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reasumując: szanuję pracę organizacyjną Królewskiego, Jażdżyńskiego, Obiedzińskiego i Wisłockiego. Natomiast transfery ich oraz trenera Stolarczyka - chyba poza Savicevicem - są do dupy. I tylko je krytykuje, a nie całą resztę. Przy okazji: w Pogoni też Stolarczyk nie robił super transferów i Runjac wymienił tam prawie całą kadrę. |
Zgadzam się, że transfery są do dupy. Dalej twierdzę, że na lepsze nas nie stać.
|
Ech.....w styczniu każdy by brał 14 miejsce z pocałowaniem ręki, oby tylko została ESA a nie IV liga bądź B klasa...
Teraz szum, gdzie są dobre transfery, bierzemy szrot którego nikt nie chce..... Czyżbym przespał jakiś okres i Wisła miała super sponsora, spłacone długi i a-lot-of kasy na kontach? Bo jeżeli nie, to dalej siedzimy zadłużeni, więc cieszyć się, że nadal jesteśmy w naszej śmiesznej ekstraklapie. Pozdro |
Cytat:
Napiszę jaśniej: Jeśli Wisły nie stać na dobrych piłkarzy, to tym bardziej nie stać jej na słaby skauting i nieudane transfery z przepłacanej na potęgę Ekstraklasy. |
Myślę, że na żadną z tych rzeczy nas nie stać w tym momencie.
Peszko był pozyskiwany w desperacji i na bardzo krótki okres czasu. Ja bym chętnie widział u nas perspektywicznych zawodników skądkolwiek ale ciężko będzie znaleźć kompetentnych ludzi, nawet do znalezienia takowych, a co dopiero ich pozyskania. Wisła nie jest w tym momencie wymarzonym miejscem do pracy dla dyrektora sportowego, skauta czy... piłkarza. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli które? Burliga, Klemenz czy Peszko to są transfery do dupy? :shock::shock: To na co ty liczyłeś? Na zawodnika za darmo, ściąganego na biegu, którego po pół roku sprzedamy za milion w twardej walucie? |
Kolejna oderwana od rzeczywistości sierota po Cupiale, niestety.
Transfery odpowiadają naszym możliwościom finansowym, które są gówniane. W sumie to były świetne ruchy, bo wszyscy sprowadzeni grali i robili liczby. Teraz przedłużyliśmy Bashę, pozyskaliśmy trzech ligowców - czego W*S oczekujesz? |
Sierota po Cupiale:D Dawno tego nie było, lubię:D
|
Czyli zajmując 9 miejsce wychodząc powoli na prostą nadal jest źle bo nie ściągamy gwiazd Ekstraklasy czy tym podobnych lig?
Jeżeli grupa ludzi zarabiająca średnią krajową chce sponsorować klub to tez jest źle? Jeżeli gośc wykłada swoje ciężko zarobione pieniądze na piłkarza który dal jakość drużynie i pomógł w stawianym sobie celu utrzymania w Ekstraklasie to jest źle? Ida Twoim tokiem myślenia powinniśmy grać w tej 4 lidze bo na to nas chyba stać.... |
Cytat:
Przeciętniak po ukończeniu 27 roku życia nie powinien znajdować zatrudnienia w Ekstraklasie. Wisła natomiast z takimi podpisuje, ku zadowoleniu motłochu, nie myślącego dalej niż o najbliższej rundzie. |
Cytat:
|
@WHITE@STAR
I znowu się przywalasz do osób wydających swoje pieniądze. Masz jakiś ewidentny problem z tym. Najpierw Wojciech Kwiecień, teraz Socios. O jechaniu po Peszce nawet nie wspomnę. I czym on sobie zasłużył na nazywani dzbanem? I zbiórka celowa była na Wasyla, a nie na niego. Nie siej nieprawdy. Jeśli nie widzisz różnicy w budżetach Junco a Głowackiego to tylko mogę sobie się zaśmiać. To przykre że pamięć może być aż tak krótka. Rozumiem, że zarząd w styczniu nie miał co robić tylko przeprowadzać transfery? |
Cytat:
Oto dlaczego Peszko jest dzbanem: https://youtu.be/sKAU6Igw1Ko Oraz https://youtu.be/OddOc3MHFxs Więcej tego dlaczego obecna polityka transferowa Wisły jest głupia nie będę Ci tłumaczyć. Każdy rozumny już by zrozumiał. Dla innych: jestem przekonany, że trochę bardziej ogarnięci właściciele każdego ekstraklasowego klubu, który ledwo wiąże koniec z końcem, woleliby teraz mieć Kolara strzelającego 11 goli i 500 tys ⏠z jego transferu, niż Igora Angulo z jego 24 trafieniami. Ten przykład wystarczająco dużo mówi o tym, jakich piłkarzy warto podpisywać. |
Cytat:
Przykład z Angulo akurat słabo trafiony, bo śmiem twierdzić, że z Kolarem z przodu to mogliby się nie utrzymać i wtedy to 500k euro to byłaby bardzo słaba rekompensata. Ogólnie podsumowywując to zachowujesz się jakbyśmy mieli wykupiony jakiś abonament na grę w Ekstraklasie i nam nie groził spadek. Inaczej nie jestem w stanie wytłumaczyć twojej chęci ściągania tylko młodych, których będzie można sprzedać, ale mogą też okazać się całkowitymi niewypałami. PS. Niepsuj 23, Janicki 26, Mak 27 lat. Też nie są oldboye na jeden sezon jak próbujesz nam tu wmówić. |
Transfery złe, wszystko złe. A karnety kupili ???
|
Cytat:
Cytat:
Niemal na pewno kontrakty przedłużą: Kuba (34 lata) i Brożek (36 lat). Średniej wieku podawać nie muszę... Do tego już w kadrze jest Sadloka (30 l.), Buchalik (30 l.), Drzazga (24 l.), Klemenz (24 l), Savicevic (25 l). Może przedłużą Burlige (31 l) i Pietrzaka (27 l.). To dla tych, którzy myślą, że Wisła gra juniorami. |
Miej w kadrze +/- 10 piłkarzy w wieku max. 23 lata, narzekaj, że Wisła nie ściąga młodych piłkarzy. :lol:
Nie ściąga bo mamy swoich, trzeba ich umiejętnie wprowadzać i ogrywać obok doświadczonych wyjadaczy. Cytat:
|
Cytat:
Tak się składa, że jeśli 3/4 kadry kończą się kontrakty to trudno aby w zespole zostali sami juniorzy. Skoro tak skrzętnie obliczach średnią wieku , to przypomnij też średnią wieku ze spotkań: Wisła Korona 35 kolejka Górnik Wisła 34 kolejka Wisła Śląsk 33 kolejka Sosnowiec Wisła 32 kolejka |
Większość działań transferowych zarządu jest ok, biorąc pod uwagę obecne realia (może poza pożegnaniem Słomki i Śliwy). Nie mogę jednak zrozumieć uporczywego przedłużania kontraktu z Pawłem Brożkiem. Pamiętam jego gole z dawnych czasów ale to przeszłość. Żeby chociaż Paweł miał jeszcze zdrowie do grania w piłkę ale niestety nie ma. Wieku się nie oszuka, szczególnie na pozycji napastnika. Nie patrzę na suche statystyki ale Paweł więcej się leczy niż jest zdrowy więc nawet jego doświadczenia nie da się wykorzystać. W klubie jest biednie, a stać nas na kontrakt dla Pawła i to właściwie tyko z sentymentu? Jaki w tym sens?
|
Cytat:
Balicki, Buksa mają się od kogo uczyć a Paweł bądź co bądź...fatalnie nie wyglądał pod koniec sezonu, zwłaszcza, że długo nie grał. |
Bukse czy Balickiego bym dał na wypożyczenie, bo Ekstraklasa to na razie za wysokie progi na nich , a powinni grac jak najwiecej.
Ciekawe ile wezmiemy hajsu za Lisa , bo jest mlody i perspektywiczny ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Napisałeś w jednym z poprzednich postów, ze Cytat:
Co do tego, ze masz osobisty uraz do Peszki - masz problem. Idz do psychologa moze? Tego ze nie rozumiesz drogi polityki transferowej to tylko mozna wspołczuć, nic wiecej. Ja tam sie ciesze ze chłop był z Nami, ba, nawet by został na kolejny sezon tylko inne sprawy tutaj decydowały. Pomijam ze płacił za niego Kwiecień swoim prywatnym hajsem, rozumiem ze jesli jestes na meczu (chodzisz w ogóle, dałeś z 5 zł na klub skoro tam pisałęś ze to MY płacimy ?) i widzisz kogos kto ma zegarek za 10 koła to mu mowisz "po .... ci ten zegarek, to bez sensu kupować taki drogi, słuchaj mnie bo jestem mądrzejszy.....a skad o tym wiem, z dupy, nie drąż". Jeśli tak, to rozumiem całe Twoje wywody, jesli nie, to powinieneś miec pod nickiem opis od Wolfyego. i na koniec : Cytat:
Oprócz naszych, mamy 15 włascicieli w ekstraklasie. Kim sa ci bardziej ogarnieci, skad wiesz co by wybrali no i ostatnie, skoro sa tacy ogarnieci to czemu są takie ....y ze tych zawodnikow w skladzie nie maja? Niby tacy ogarnieci, a takie ....y ze nie potrafiły wyszukac tych graczy.....no wiec jak jest? Ogarnięci czy nie? Jak ogarnięci, to kto i czemu jest jak jest? |
Dla mnie kolega White*Star funkcjonuje jedynie po to aby doczepić się do działań obecnego zarządu ;)
Kolejny ignore na forum. |
Cytat:
Żaden inny ekstraklasowy klub w tym okienku nie podpisywał tak wielu, tak starych piłkarzy. Czytam, że poza Kubą i Brożkiem blisko jest jeszcze przedłużenie Burligi. Po dopięciu tych 3 kontraktów, w tym okienku będziesz mieć 9 podpisanych piłkarzy. To prawie cała 11. Średnia ich wieku wyniesie ponad 31 lat. Jeśli ktoś myśli, że to jest normalne, nawet na "standardy" ekstraklasy, to jest w dużym błędzie. Co do wychowanków. Wisła średnio raz na 2 lata wypuszcza ze swoich szkółek jednego piłkarza, który jest w stanie utrzymać się na poziomie Ekstraklasy. W ostatnich 10 latach było takich 5: Małecki, Burliga, Chrapek, Uryga i Stolarski. Nie wiem skąd przeświadczenie, że nagle mamy super utalentowaną młodzież. @szprotson @dive pirate Niemerytorycznym hejterom, którzy nie są w stanie przytoczyć żadnych liczb, przykładów czy faktów, tylko ślepo wierzą w działania działu sportowego odpowiadać nie będę. Podobnie tym, którzy uważają, że zachowanie Peszko w rozmowie z Weszło lub w stosunku do Novikovasa to całkiem normalne było. Biegajcie sobie dalej z maczetami, byle z daleka ode mnie. |
@white*star tym zdaniem: "Biegajcie sobie dalej z maczetami, byle z daleka ode mnie.", potwierdziłeś, że najlepiej z Tobą nie dyskutować. to była żenująca wrzuta na poziomie sympatyków z drugiej strony Błoń. żegnam :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl