Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

huberix 30.12.2014 11:39

http://www.sport.pl/sport/1,65025,17...lodszych_.html

''Wisła Kraków doczeka się nowego boiska dla najmłodszych ?''

Błaszczu_WIŚLAK 30.12.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1386065)
http://www.sport.pl/sport/1,65025,17...lodszych_.html

''Wisła Kraków doczeka się nowego boiska dla najmłodszych ?''

Gówna nie czytam, ale obstawiam, że wszystko już było w wywiadzie z prezesem Akademii:
http://akademiawisly.pl/pracy-przed-...em-gryzlakiem/

63.5 Kg 30.12.2014 16:09

To jest najważniejsze:

FraMat 30.12.2014 16:16

Niezły prezent na Nowy Rok. Szampany będą strzelały u Cupiała.
Oby przeniosło się to na Wisłę.
Ten pozytywny nastrój, rzecz jasna.

palikot 30.12.2014 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1386093)
Niezły prezent na Nowy Rok. Szampany będą strzelały u Cupiała.
Oby przeniosło się to na Wisłę.
Ten pozytywny nastrój, rzecz jasna.

FraMat to są tylko półśroooodki ;)

FraMat 30.12.2014 16:27

Może więc wreszcie przestanie się w Wiśle operować półśrodkami czy nawet ćwierćśrodkami ;) i coś zacznie się robić na poważnie?

Fajnie sie to zbiega: nowy prezes, nowy sponsor, Cupiał, który właśnie chyba głęboko odetchnął z ulgą....

Mati_ 30.12.2014 16:33

Grudzień, w ogóle druga połowa roka nam się doskonale układa.

1. Gaszyński i Jankowski
2. Nowy sponsor na koszulki
3. Cupiał uniewinniony.
4. Coca-cola. Nikt nie wie w jakiej formie, ale ważne że się pojawią.
5. Akademia ma szansę na nowe boiska.
6. No i zapewne transfery, które sie pojawią.

:alleluja:

fialo 30.12.2014 16:42

1. Gaszyńskiego jeszcze nie ma oficjalnie.
2. Sponsora też nie.
3. Prokuratura może się odwoływać.
4. Coca-coli nie ma.
5. Boiska nie ma.
6. Pojawią się albo się nie pojawią kto to wie.

Lodu, lodu, no chyba że już niektórzy w szampańskim nastroju :)

Mati_ 30.12.2014 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1386101)
2. Sponsora też nie.
4. Coca-coli nie ma.
5. Boiska nie ma.

Wow.
To może obal jeszcze teorie, że tlen w cząsteczce wody występuje na drugim stopniu utlenienia :-D

archer 30.12.2014 16:57

tlen w cząsteczce wody występuje na minus drugim stopniu utlenienia....

St Yabol 30.12.2014 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1386102)
Wow.
To może obal jeszcze teorie, że tlen w cząsteczce wody występuje na drugim stopniu utlenienia :-D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archer (Post 1386103)

I cały misterny plan w ....u :D

emjot 30.12.2014 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1385999)
Chciałbyś nosić koszulkę ze sponsorem DUREX ?

był Unimil może być i Durex :)

Mati_ 30.12.2014 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez archer (Post 1386103)

Yyy, a ja tak nie napisałem? ;)
Kolega wszystko obala, to niech obali to jeszcze ;)

jendrus 30.12.2014 18:36

wreszcie widze że jest jakiś normalny prezes. Jego wywiad jest bardzo sensowny az zabardzo i pięknie to brzmi. Może to dlatego przyciąga sponsorów. Wreście ktoś ma normalne pomysły ciekawe i możliwe do zrealizowania.
internaty to nie jest dobry pomysł. Najlepszym jest partnerstwo i działanie oparte o stancje 100 % racji
i oczywiście z tym trzeba się zgodzić
Podpisanie umowy z zagranicznym klubem partnerskim, podpisanie dokumentów dotyczących budowania obiektów, dokończenie prac związanych z budową boiska na byłym basenie. Sprawy szkoleniowe to przede wszystkim dopracowanie planów szkoleniowych i poszerzenie kadry trenerskiej o asystentów. Oczywiście kluczowa jest też stabilizacja finansowa

jak nikt nie zamiesza to te info może się okazać prawdziwe co podajecie. Moze to nie będzie durex :D chociaż jakby dali kilka mln ojro to uj tam :P

gigant 30.12.2014 18:45

Jakby sponsorem został Durex to moderatorzy mieliby o wiele łatwiej za 15 lat.

domin_czyzyny 30.12.2014 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1386101)
2. Sponsora też nie.
4. Coca-coli nie ma.
5. Boiska nie ma.

Tym postem powinniśmy zakończyć dalszą podnietę. Poczekajmy na oficjalne potwierdzenia lub dementi ze strony klubu.

Gaszyński jest pewny, ze wszystkim innym Fialo ma racje.

wolfu 30.12.2014 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1386059)
Jeśli każdy pieniądz dobry wystaw swoją matkę, żonę czy kochanke na ulice. Niech zarabia, skoro każdy pieniądz dobry...

Raczej już nie mam o czym z Tobą gadać, jednym postem pokazałeś całą swoją błazenadę, a jeśli Twoja rodzina zarabia w taki sposób to powodzenia, mnie w swoje biznesy nie mieszaj, żegnam

domin_czyzyny 30.12.2014 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1386148)
Raczej już nie mam o czym z Tobą gadać, jednym postem pokazałeś całą swoją błazenadę, a jeśli Twoja rodzina zarabia w taki sposób to powodzenia, mnie w swoje biznesy nie mieszaj, żegnam

Uderz w stół, a nożyce sie odezwą...ja tylko odniosłem się do stwierdzenia, że tyko kasa się liczy bez znaczenia na sposób jej pozyskania. Teraz chyba wszyscy się zgodzimy, że to nieprawda. Jeśli coś godzi w honor lub dobre imię, to kasa nie jest tego warta.

Bez odbioru.

gypsy 01.01.2015 18:45

Poczekajmy spokojnie na sponsora, w tej chwili nie ma sensu się kłócić o jakieś Durexy, skoro nic nie jest ustalone. Wierzę, że nowy prezes ma głowę na karku i nie zrobi niczego, czym mógłby w jednej chwili zniszczyć wizerunek klubu. Inna sprawa, że gdyby przykładowy Durex dawał 10 mln za sezon, to każdy prezes, powtarzam KAŻDY, zastanowiłby się nad tą ofertą. To jest biznes, a na dłuższą metę, jakie to ma znaczenie czy masz na koszulce logo Lewiatana czy Durexa?

rafkur 01.01.2015 19:55

Wyższy level absurdu - analizy czy Durex jest godny miejsca na koszulce Wisły. Kiedyś, o czym pewnie wie 10% aktualnych kibiców Wisły, był jak zwał tak zwał chujowy Unimil i było dobrze. Teraz analiza czy aby Durex jest w sam raz. Od czasów betahome sponsorzy ustawiają się w kolejce do sponsorowania Wisły i pewnie tylko dzięki temu na koszulkach nie pojawił się nawet zakład asenizacji czy utylizacji azbestu.

MłodePokolenie 03.01.2015 02:00

A ja mówię, że sponsorem będzie Procter&Gamble, branża chemiczna, firma w której przyszły prezes Gaszyński z powodzeniem był w niej menadżerem. Na koszulkach logo firmy lub jednego z ich produktów :)

palikot 03.01.2015 02:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1386328)
A ja mówię, że sponsorem będzie Procter&Gamble, branża chemiczna, firma w której przyszły prezes Gaszyński z powodzeniem był w niej menadżerem. Na koszulkach logo firmy lub jednego z ich produktów :)

Ja stawiam na Johnson's Baby :)

Reserve 04.01.2015 02:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1386328)

I właśnie zobaczyłem na koszulkach logo podpasek Always.:shock:

piotek 04.01.2015 13:30

@up
raczej nam to nie grozi :) piłka nożna to dla kobiet chyba nadal przeciętnie interesujący sport- nie opłacałoby się raczej ;)

63.5 Kg 04.01.2015 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1386405)

A co w tym byłoby zlego??

saklak1906 04.01.2015 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1386405)

Może maja nowy produkt dla chłopców w rurkach?jakies wkładki na jaja żeby nie uciekało
Jeżeli faktycznie jest sponsor koszulkowy i daje 1 mln ojro to chyba zabardzo wybrzydzać nie możemy w tej sytuacji jaka jest

Fugiel 04.01.2015 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386436)
A co w tym byłoby zlego??

ja tez a bardzo nie wiem ...

dziki 05.01.2015 20:16

Durex jest w portfolio Reckitt Benckiser i bardzo wątpię, żeby wchodził w grę. RB to jeden z głównych konkurentów P&G, z którym związany był RG.

Jesli już to któraś z marek P&G (Duracell, Gilette, Old Spice - te marki moglyby z grupa celową wchodzic w grę).

Chemia to może być farmaceutyki, największy tego typu podmiot ze Szwajcarii to bodajże Novartis - jeden z 5 najwiekszych rynkowo graczy mediowych w tej kategorii w Polsce (więc można zakladać, że może posiadać budżet).

ciekawie sie zapowiada.

63.5 Kg 05.01.2015 21:25

Panowie z tym ze pojawila się jakas informacja ze ten kierunek szwajcarski wcale nie musi być prawdziwy...
A tak w ogole to coraz więcej osob(być może jest to kopiowanie jednego i tego samego watku) twierdzi ze sponsrem może zostać fioletowa tel. komorkowa...

gigant 05.01.2015 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386536)
Panowie z tym ze pojawila się jakas informacja ze ten kierunek szwajcarski wcale nie musi być prawdziwy...
A tak w ogole to coraz więcej osob(być może jest to kopiowanie jednego i tego samego watku) twierdzi ze sponsrem może zostać fioletowa tel. komorkowa...

Kurdeja Szatana czy jak się tam odmienia gryzłbym jak surowy boczek albo szczerbaty suchary.

crazykaro 05.01.2015 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386536)

Bo Baweł tak napisał?

63.5 Kg 05.01.2015 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1386547)
Bo Baweł tak napisał?

Nie, nawet tam nie zaglądam....
Napisalo tak kilka osob powiązanych ze środowiskiem dziennikarskim...
Wszystko to Twitter...

AntyMod 05.01.2015 23:31

sezon ogorkowy i pismaki beda wymyslac jeszcze inne glupoty typu Klinsmann, Kluivert czy Diego Tristan , narazie nie wiedomo nic - nawet nie ma zadnego prawdziwego zrodla ze dziki odchodzi ( w tym wypadku nawet za symboliczne 100 tys euro - i juz Stilic na rok splacony ) , jeszcze nie takie firmy i domniemania bada sie przewijaly a wy lykacie wszystko jak mlode pelikany , zaraz ktos zarzuci ze Comarch bedzie glownym sponsorem , i tez luykniecie- narazie nie ma nic oficjalnego ( oprocz wejscia pojutrze nowego prezesa) - kubel zimnej wody bo potem znow bedzie lament , dzienikarzyny tylko podsycaja temart i dolewaja oliwki do ognia a wy przezywacie - poczekajmy do oficjalnych wiadomosci ...dziennikarze tez musza z czegos zyc ... troche luzu -runda wiosenna rusza za ponad 2 miesiace- do tej pory takich i innych spekulacji beda tysiace ...nauczony ostatnimi sezonami wole sie pozytywnie zaskoczyc niz ZNOAU rozczarowac ...a apropo dzikeiego - oddac 2 w cenie 200 tys euro - 250 - i byloby git , pytanie tylko czy sa na swiecie frajerzy chcacy ich miec u siebie ??

wściekłe pięści węża 05.01.2015 23:55

Może być też tak, że wątek nowego sponsora jest od a do z zmyślony. I co wtedy?

Ochłońcie trochę, bo widzę, że pytanie nie brzmi już "czy będzie sponsor", tylko "kto nim będzie".

Nie chcę zabijać w Was entuzjazmu. :D Chcę, żebyście się w razie czego boleśnie nie rozczarowali, bo widzę, że każdy pierd nt. sponsora po publikacji gdziekolwiek zaczyna żyć swoim życiem i z każdą sekundą nabiera wiarygodności. Niedługo nie będzie chyba firmy, której nazwa nie przewinie się w kontekście sponsorowania Wisły. :lol:

Edit: dopiero teraz doczytałem wątek i widzę, że nie jestem jedynym apelującym o odrobinę zdrowego rozsądku.

wiertar 05.01.2015 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386557)
sezon ogorkowy i pismaki beda wymyslac jeszcze inne glupoty typu Klinsmann, Kluivert czy Diego Tristan , narazie nie wiedomo nic - nawet nie ma zadnego prawdziwego zrodla ze dziki odchodzi ( w tym wypadku nawet za symboliczne 100 tys euro - i juz Stilic na rok splacony ) , jeszcze nie takie firmy i domniemania bada sie przewijaly a wy lykacie wszystko jak mlode pelikany , zaraz ktos zarzuci ze Comarch bedzie glownym sponsorem , i tez luykniecie- narazie nie ma nic oficjalnego ( oprocz wejscia pojutrze nowego prezesa) - kubel zimnej wody bo potem znow bedzie lament , dzienikarzyny tylko podsycaja temart i dolewaja oliwki do ognia a wy przezywacie - poczekajmy do oficjalnych wiadomosci ...dziennikarze tez musza z czegos zyc ... troche luzu -runda wiosenna rusza za ponad 2 miesiace- do tej pory takich i innych spekulacji beda tysiace ...nauczony ostatnimi sezonami wole sie pozytywnie zaskoczyc niz ZNOAU rozczarowac ...a apropo dzikeiego - oddac 2 w cenie 200 tys euro - 250 - i byloby git , pytanie tylko czy sa na swiecie frajerzy chcacy ich miec u siebie ??

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ezesa_zarzadu/

no co ty? to Jutro Gaszynskiego już wyleją? ;)

Lukasz 06.01.2015 11:20

Wisła Kraków. 12 marca decyzja w sprawie rozwiązania kontraktu Genkowa

Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu w Lozannie za dwa miesiące zajmie się sprawą bułgarskiego napastnika. Jeśli klub przegra, będzie musiał zawodnikowi zapłacić dwa miliony złotych.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zwiazania.html

KrzychooR 06.01.2015 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1386573)
Wisła Kraków. 12 marca decyzja w sprawie rozwiązania kontraktu Genkowa

Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu w Lozannie za dwa miesiące zajmie się sprawą bułgarskiego napastnika. Jeśli klub przegra, będzie musiał zawodnikowi zapłacić dwa miliony złotych.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zwiazania.html

Cupiał da kase na Gienkova? ;)

buczo1985 06.01.2015 14:05

2 bańki. Ja pierd**** :(

Ile za to by się dało zrobić dobrego.

AntyMod 06.01.2015 15:08

wlasnie tak Lysa Menda rozwiazywala kontrakty , jeszcze dlugo trzeba bedzie po nim sprzatac ...ale sory, dla niektorych byl to "fachowiec" , Mesjasz i guru "Nowej Armii Bialej Gwiazdy"

BlurgH 06.01.2015 20:55

Ciekawe, czy dałoby się Łysego pociągnąć do odpowiedzialności ? ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl