Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

JacobCFC 06.11.2012 17:25

Wina cracka. Trzeba czekać na odpowiedni fix lub zakupić klucz. Na razie żadnych informacji, kiedy możemy spodziewać się witaminek.

niepoczytalny 08.11.2012 16:54

Panowie.
Podacie działający link, dzięki któremu będe mógł pobrać gre?

JacobCFC 08.11.2012 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez niepoczytalny (Post 1285613)
Panowie.
Podacie działający link, dzięki któremu będe mógł pobrać gre?

Sprawdź prv, ale póki co i tak nie pograsz.
_____
Pojawiła się wersja na mac osx, więc fix coraz bliżej ;)

szlaQ 08.11.2012 19:25

Też tak macie że porażka z Lechem wku**wia Was tak bardzo jak w "prawdziwym życiu" ;)??

szprotson 08.11.2012 19:51

jeśli przegram derby to od razu podaje sie do dymisji :D

xanti1906 08.11.2012 20:04

Ja jeszcze nigdy nie miałem nieprzyjemności derbów przegrać, uff :)
Tak w ogóle, jak nowy fm się prezentuje?

El'kabat 08.11.2012 20:15

Póki co same crash dumpy,trzeba czekac na update cracka ;)
Pierwsze wrażenie na +

martin_6 08.11.2012 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1285260)
Macie jakiegoś godnego polecenia managera na androida? Przydałby mi się na nudne wykłady :P

Przecież jest Football Manager Handheld na Andka. Sam nie grałem, ale oceny są pozytywne.

*Michael* 09.11.2012 20:07

panowie jak wam idzie w nowym FM? odkryliście jakies nowe talenty?

Jacha 09.11.2012 22:17

Ja jeszcze czekam na cracka :D

jcts 11.11.2012 15:21

Właśnie, wyszedł już jakiś działający crack albo fix do cracka? Bo nie da się grać na tym od SKIDROW, crashe ciągle wyskakują jak chcesz coś zrobić z sztabem szkoleniowym

Jacha 15.11.2012 17:11

Podobno mają problemy z crackowaniem gry, bo patch wyszedł i muszą robić jakieś poprawki. Gdzieś czytałem że najbardziej realnym terminem jest koniec listopada. :/

szprotson 16.11.2012 08:38

uff.
w końcu skonczyłem pierwszy sezon Wisłą.
Ku zaskoczeniu zdobyłem pierwszy plac, (bardziej przeciwnik pomógł aniżeli to ja wygrałem lige.
Ale gra sie ciężko. Mianowicie - Wisła biedna jak mysz kościelna, zadnych udoskonalen bazy treningowej czy obiektow młodzieżowych. Na nowy sezon mam budzet transferowy 0, a na płace 60 tysi - co jest mało w .....
Ale sie przyjemnie gra - Uryga rozegrał z 16 spotkań juz, Kamiński wchodzi, Chrapek gra, Czekaj gra i strzela bramki z główek
Z ligi polskiej nie kupie nikogo utalentowanego bo mnie nie stac a z innych krajów to wyglada to tak ,ze za chłopaka z Białorusi wartego 40.000 krzyczą kilka mln euro. Rumunca wyczaiłem za 20 bodajże to tak samok krzyczą 100x wiecej. Najlepiej łykac pilkarzy na listach transferowych.
I najważniejsze wyjebałem Bednarza i dyr. sportowym dałem mimo gorszych statystyk Mauro Cantoro :)

moj skład na nowy sezon i podbijanie LM
Trela - Sirl ,Czekaj, Bunoza, Jovanovic - Wilk, Uryga-Melikson Boguski,-jakis ghanczyk za darmo Iddrisa, Kamiński

xanti1906 17.11.2012 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1286777)

moj skład na nowy sezon i podbijanie LM
Trela - Sirl ,Czekaj, Bunoza, Jovanovic - Wilk, Uryga-Melikson Boguski,-jakis ghanczyk za darmo Iddrisa, Kamiński

Za rok czeka nas podobny skład, tylko bez Meliksona :help:

Jacha 23.11.2012 21:15

Mam złe wieści odnośnie cracka :/ SkidrowTeam porzucił pracę nad crackiem.

silver03 23.11.2012 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jacha (Post 1288054)
Mam złe wieści odnośnie cracka :/ SkidrowTeam porzucił pracę nad crackiem.

Jakieś źródło? :/

KacpiTSW 23.11.2012 21:52

http://www.skidrowgames.com/6509/spo...-manager-2013/

nie wiem czy dziala

Jaroo1 23.11.2012 21:56

Kilka pytań odnośnie FM13
Jakie są według Was największe zmiany w 13 wzgledem poprzednich wydan gry?
Odpalilem demo13 zeby sie przekonac czy warto bedzie kupowac gre i na razie po godzinie spedzonej przy pelnej wersji gry szalu nie ma. A wrecz odwronie. Najebane wszystkiego wkolo jak na pejsbuku, tyle opcji, tyle czytania o jakichs .......ach itd. Wiadomo, ze tworcy FM'a nie moga wprowadzic wszystkich zmian, ktore sa mozliwe w rok, bo im sie to finansowo nie oplaca. W FM11 fajna zmiana byla zmiana reputacji ligi. W FM12 mozliwosc dodawania i usuwania lig w trakcie rozgrywki. W FM09 wprowadzenie trybu 3D. W poprzednich wersjach nie pamietam co mnie urzeklo. Ale ogolnie trzeba sobie powiedziec ze pomijajac te kluczowe zmiany, ktore wymienilem wyzej to moznaby meczyc FM05 przez 10 lat bo niebyloby widac roznicy miedzy kolejnymi czesciami. Wszystkie zmiany polegaja na innym interfejsie, dodawaniu wiekszej ilosci opcji mniej lub bardziej sensownych ale jak mniemam nie majacych wlasciwie wplywu na rozgrywke. Niedlugo dojdziemy do tego ze aby zwiekszyc realizm gry to kazdy dzien realny bedziemy w grze grac 24 godziny. Troche bez sensu jak dla mnie to wszystko sie robi. Wiadomo, ze mozna bylo sie tego spodziewac bo z roku na rok ciezko robic jakies innowacyjne zmiany no ale mam juz kilka tych FMow za soba i seria z numerem 13 moze byc pierwsza od kilku lat, ktorej nie kupie.
Jeszcze musze spojrzec na ta okrojona wersje FM Classic i chyba jedynie tylko ona mnie moze przekonac do kupna gry. Nie mam ochoty latac po tych tysiacach opcji, ktore niewiele zmieniaja, wole rozgrywke jak najplynniejsza.
A co Wy powiecie o FM13? Jak mowie, sa jakies znaczace zmiany, ktore zauwazyliscie? Gra ktos w FM Classic? Wrazenia?

Jacha 24.11.2012 00:58

http://www.skidrowgames.com/forum/in.../page__st__700 tutaj jest wszystko opisane ( albo kilka stron wcześniej).

szprotson 24.11.2012 12:17

Jaro jakiś zmian mega nie ma, ale ja grając dopiero 3 sezon juz nie właczyłbym fm12. :)
Fm Clasic nawet nie wlaczam.

Zaczynam Wisła 3 sezon, 2x MP, za awans do LM 8.6mln, wygranie meczu w LM - 1mln, +kilka baniek za transmisje, wiec Liga Mistrzów naprawde odczuwalnie daje hajs. Jakby nie to, klub leciałby cały czas w dupsko.
Budowa obietków młodziezowych - 3.3 budowa bazy treningowej 1.1 wiec pinior leci.

Mój skład :
Trela(Słowik) - Jovanovic,Czekaj,Bunoza,Sirl - Wilk,Łukasik, Melikson,Niakhaichyk-Varankov,Milik

Ławka : Uryga,i jak w poprzedniej wersji duzo młodych niemców, mam polaka wychowanka juz na 4 gwiazdkach, Zyrianow,Chrapek,Marvin Angulo. + 3 wypasiownych argentynczykow

ogolnie transferowo to najlepiej brać bosmanem albo wolnych piłkarzy. Za milika musialem dac pedałom 2.6 mln euro.

Jaroo1 24.11.2012 14:31

Włączyłem FMC a tam albo brak, albo nie ogarnąłem opcji treningu indywidualnego, w sztabie szkoleniowym tylko główny scout i jakiś tam jeden albo i wcale trener, w profilu piłkarza brak wykresu umiejętności (w tym ośmiokącie). Także ta wersja u mnie zdyskwalifikowana. A powiem szczerze, że bym z chęcią zagrał w nią bo ma fajny interfejs i skórkę - to są plusy. Wystarczyłoby mi do szczęścia właśnie te wykresy umiejętności kopaczy, normalny sztab szkoleniowy jak w pełnej wersji gry z możliwością powierzenia funkcji dyrektorowi i głównemu scautowi. A tak to lipa, jak mam tylko klikać "kontynuuj to też trochę bez sensu. Chociaż moja filozofia gry jest właśnie taka żeby jak najszybciej iść do przodu i budować mocny klub i ligę na przestrzeni kilkudziesięciu sezonów, no ale chciałbym mieć jakis nadzór nad scoutingiem, treningiem, i przede wszystkim móc szybko sobie luknąć na statystyki piłkarza (ten wykres w ośmiokącie). W pełnej wersji plusy to dla mnie właśnie możność powierzenia funkcji dyrektorowi, scoutowi, ulepszony tryb 3D (ale w tej grze to nie jest najważniejsze jak wiadomo), trening (chociaż w poprzednich wersjach tez można było sobie z tym łatwo poradzić tworząc szablon i co jakiś czas przydzielić do niego piłkarzy nowych), skórka jest fajna. W poprzednich wersjach czcionka była niemal taka sama jak tło, tło tez w jasnych odcieniac, za bardzo jaskrawe co źle dzialało na oczy. Ale zawsze można było pobrać nową skórkę z neta. Także dla mnie jedyny plus tej wersji to to powierzanie funkcji pomocnikom. Jak się domyślam jeśli przegapiłbym to, że ktoś mi podkupuje trenera, scauta, jeśli nie przydzieliłbym zadań scautowi o wtedy by się tym zajęli moi pomocnicy. No ale chyba bez sensu będzie kupowanie tej gry. Nie dla jednej opcji. Minusem dla mnie jest cały interfejs. Za dużo czytania, klikania, statystyk, moim zdaniem powinno się to ograniczać po to aby gra nie polegała na czytaniu, oglądaniu tylko żeby toczyła się do przodu jak najszybciej. Drugi minus jest taki, że znalazłem w grze jeden realny plus (ludzie do pomocy, dyrektor, scaut), a reszta plusó to takie zmiany, które można zastąpić albo szału nie robią - skórka, trening, tryb 3D.
A największym minusem jest dla mnie (bo chyba będzie tak jak w FM12?) to, że trzeba płacić za FMRTE. Żebym nie został zjechany to powiem tylko, że FMRTE używam jedynie do rozbudowy stadionu wtedy kiedy np 5 czy 10 sezonów pod rząd proszę zarząd o powiększenie pojemności a ci nic z tym nie robią, lub kiedy nie ma możliwości rozbudowy obiektu. Edytora używam też żeby sprawdzić liczbowo (bo że są w grze gwiazdki do podglądu to wiem) reputację drużyny i ligi). Także jak mam im płacić za edytor nawet kilka złotych żeby coś zmienić w grze, która sama się nie rozwija to dziękuję. Chyba twórcy FM zaczęli robić wszystko żeby nabić kabzę.
Może czepiam się na siłę ale doszedłem do wniosku, że skoro mam płacić to za coś nowego a nie za grę gdzie praktycznie nic się nie zmienia to... Mam już za sobą kilka FMów i chyba w 2011 znajdę wszystko czego potrzebuję ;) Zmienna reputacji ligi, FMRTE za darmo, tryb 3D (nie lubiłem 2D). Bez dodawania lig chyba się obejdę, i tak zawsze grałem tylko polską ligę a jak chciałem pograć innym teamem to ustawiałem nową karierę np w Anglii. Zresztą przy co raz większej ilości rozegranych sezonów więcej lig tylko zamula grę.
Wiem, że może Was moje przemyślenia nie interesują ale tak mi się zebrało na podsumowanie ale mam zakupionych 7 FMów (....a ile to czasu zmarnowanego) i chyba przyszedł czas kiedy pierwszy raz powiem stop.
Na celownik jak pisałem biorę FM11 ale najpierw załączam FM08 (ale tu chyba długo nie wytrwam, ogromny minus to niezmieniająca się reputacja ligi, w sumie to wypacza cały sens grania długofalowego. To tak jakby grać ciągle w niezmiennych warunkach, słabym klubem i ligą, która nigdy nie zrobi postępu). Zdam niedługo relacje jak się gra :)

jcts 04.12.2012 17:20

Jaki macie pomysły na Wisłę na 1szy sezon? Bo jak w poprzednich edycjach nie miałem problemów i dobrze mi szło, tak teraz kompletnie nie idzie mi Wisłą. Jakie ustawienie macie, kto dobrze gra, kogo kupiliście?

Gram ustawieniem 4-5-1 z Miką Vayrynenem na OPŚ i skrzydłowymi Meliksonem i Szewczykiem z przodu Genkov ale jakoś nie sprawdza to się. Jestem dopiero 6 w tabeli, przegrałem u siebie z Zagłębiem, Koroną i kimś jeszcze.
Co do transferów to podpisałem Vayrynena, Fabio Grosso, Adailtona i Bofo Bautistę. Sprzedałem Jaliensa i Chaveza

Jaroo1 04.12.2012 22:24

Obiecałem relację z powrotu do gry w starsze wersje FM'a. W 2008 pograłem godzinkę. Mimo wszystko zbyt archaiczna mi się wydawała, co prawda przyciąga do niej interfejs ale brak trybu 3D, brak zmiany reputacji ligi to nie dla mnie - musiałbym za dużo oszukiwać w FMRTE, którego nie mogłem nawet znaleźć na necie. Ale jedno co mnie powaliło to te statystyki piłkarzy i ilość dobrych kopaczy w Wiśle. Jak ktoś ma FM'a 08 to niech dla samej ciekawości oglądnięcia składu zainstaluje go i spojrzy na piłkarzy Wisły. Tam można było złożyć 2 składy walczące o MP. Jak fajnie by było gdyby teraz Wisła miała takich piłkarzy w rzeczywistości i w grze, ehhh
Zakotwiczyłem więc w FMie 2011. FMRTE pobrany, tryb 3D w dechę, zmienna reputacja ligi. Wszystko czego mi potrzeba. Jedyne co mnie drażni (ale to niezależne od wersji) to odgórne akceptowanie ofert kupna piłkarzy przez prezesa. Skoro potrafię zadbać o stabilność finansową klubu to już by dali spokój z tym utrudniaczem gdy. Oczywiście muszę postawić na swoim i w razie chęci pozbycia się piłkarza przez prezesa i podpisania kontraktu wyłączam grę, ponownie wczytuję i wystawiam piłkarza na sprzedaż. Wtedy zsypują się dla niego oferty, o których akceptacji ja decyduję i po zaakceptowaniu oferty przez piłkarza anuluję ją :D No i mój kolejny grzech to takie sztuczne przyspieszanie rozwoju infrastruktury - baza treningowa, szkółka młodzieżowa, stadion. Drażni mnie to, że aby rozbudować szkółkę na najwyższy poziom potrzeba kilku/kilkunastu sezonów, zależy czy mamy wystarczająco kasy, czy zarząd zgodzi się na powiększenie szkółki. Ze stadionem jest jeszcze gorzej... Często jego możliwość rozbudowy jest ograniczona (np stadion Wisły można rozbudować o kilka tys) a na budowę nowego stadionu też trzeba czekać dłuuugo. A tak to mam sezon 2023 (jadę systemem brania urlopów na lwią część meczów), stadion Wisły powiększony o 20 tysięcy. Na ligę chodzi średnio 42 tys kibiców, na LM prawie 51 tys. I w to mi graj :D Szkoda tylko, że dobrzy piłkarze (95% mojego składu) nie chcą przedłużać kontraktów, są tak dobrzy, że traktują Wisłe jako przystanek w karierze

Watts 08.12.2012 15:19

Mam pytanie, czy scrackowali w końcu patcha 12.2.0 do FMa 12? Ma ktoś jakieś pewne linki?

Błaszczu_WIŚLAK 08.12.2012 15:35

Nie, i nie zamierzają ;/

mistico 09.12.2012 12:18

Mam prośbę, czy mógłby ktoś podesłać mi save'a z Nowej gry, gdzie są wybrane wszystkie kraje, wszystkie możliwe ligi i ustawione na Grywalne oraz największa baza danych ?

Kamyk 09.12.2012 17:28

Do której części FM'a ? Mam ogromną bazę danych do 12

mistico 09.12.2012 20:30

no do FM 2013 ;) bo mi crashuje jak próbuję stworzyć nową grę na wszystkich dostępnych ligach

Vitaliss 09.12.2012 21:07

Jak Ci 'kraszuje' to widocznie masz za słaby komp na wszystkie ligi :)

El'kabat 09.12.2012 21:21

Mistico a masz oryginał,czy pirata ? Pirat to Ci będzie kraszował praktycznie na wszystkim i póki co nie nadaje się do gry.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl