Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Teqcontroller 21.08.2011 19:14

Tak szczerze to on sie już sam zamotał , i nie wie co mówi.

wonski_eNHa 21.08.2011 19:26

Kosa i Żurawski w większości swoich wypowiedzi podkreślają, że 'ich' Wisła zwyciężała by w dzisiejszej lidze bez problemu, a każdy dobry występ Białej Gwiazdy zakończony pozytywnym wynikiem jest dziełem przypadku, a raczej słabej gry rywala... wręcz beznadziejnej. Trzeba się z tym pogodzić. Obaj panowie nie potrafili wprowadzić Wisły do LM, wyszedł im w pucharach jeden sezon (dzięki chłopaki, było pięknie) i dlatego ich boli, że oni jako 'legendy' z 'wielkiej Wisły', która wygrywała w słabej lidze 4-5:0 nie awansowali, a Wisła rzemieślników i kilku indywidualności Maaskanta ma ogromną szanse to zrobić... Drugą rzeczą, której nie mogą przełknąć to ilość zagranicznych piłkarzy... chcieli by za nich, a nie zauważają wyraźnej przewagi naszych zawodników nad nimi (w aktualnej formie/wieku). Mogliby posypać głowy popiołem i realnie oceniać potencjał Wisły, jej piłkarzy i trenera.

radek2323 21.08.2011 19:31

wonski_eNHa - dokladnie mysle tak jak Ty,nic dodac nic ujac

JrQ- 21.08.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1151245)
Musze Kamila poprosic o numery lotka - skoro wie, ze Apoel wygra 2-0 to moze mi zdradzi na najblizsze losowanie?

on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...

Cytat:

(ale chyba tego zartu nie załapałes)
to jakiś czerstwy ten "żart"
na tym polega typowanie, że podaje się wynik na czuja, a nie, że się wie

mitmichael 21.08.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1151311)
on powiedział, że typuje 2-0, więc bez zbędnej napinki
ja tam nic złego w ich wypowiedziach nie widzę
Wy to każde krytyczne zdanie jakoś dziwnie bierzecie do siebie...

Wiem, przeciez sie nie napinam. Powiedzial, ze Apoel wygra 2-0 wiec zazartowalem, ze skoro tak dobrze jest poinformowany to moze o innych rzeczach tez wie (ale chyba tego zartu nie załapałes)

Smyrgu 22.08.2011 09:11

powiedział ze APOEL wygra 2:0...czyli kibicuje cypryjczykom jakby kibicował Wisle powiedzial by ze wygramy 1:0i to Wisla bedzie w LM..temu z Legii sie nie dziwie ze takie rzeczy wygaduje ale ze były Wiślak, ktory tak naprawde najlepsze czasy pod wzgledem pilkarskim mial w naszym klubie to dla mnie lekkie zaskoczenie aczkolwiek ma do tego calkowite prawo....co nie znaczy ze mamy to tolerowac na przyszlosci u mnie Kosa jest wyoutowany i zawsze gdyby mu przyszlo przyjsc na R22 powinien dostac miejscowke w sektorze dla gosci...co to ma byc , to jest sport to jest rywalizacja albo sie kibicuje tym albo tamtym...licze ze tym razem nie bedziemy klepac po plecach tylko kopniemy w dupe i obiektywizm nie ma tu nic do rzeczy...bo zaden z kibicow Bialej Gwiazdy przed jutrzejszym spotkaniem nawet Ci najbardziej obiektywni nie mowią ze wygra przeciwnik...

eMAGieIKa 22.08.2011 09:48

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

baro1995 22.08.2011 10:10

Kosowski na prawdę powinien się już zatkać bo odkąd wrócił do Polski robi z siebie totalnego pajaca w mediach.
http://www.weszlo.com/news/7615-Zebr..._nabiegalismy_
http://www.weszlo.com/news/7601-Kosa...ales_w_Anglii_
:D

brylant17 22.08.2011 10:34

Mam gdzieś krytykę kosy gmocha i wszystkich którzy mówią, że Wisła przegra a co będzie(wiadomo, że będzie :))awansujemy do LM ? co wtedy powie Kosa i Gmoch? awansowali fuksem?

mitmichael 22.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMAGieIKa (Post 1151582)

I juz bzdury wygaduje bo APOEL nie byl lepszym zespolem. Posiadanie pilki tylko i wylacznie mial lepsze od Nas - nic wiecej. Niech sie Kosowski Bełchatowem zajmie a nie Wisla i Apoelem

Feniks1983 22.08.2011 11:37

Wszystko pięknie i fajnie ale po co się tak głowić Nad wypowiedziami osób, które na ten moment w żaden sposób nie są związanie z Wisła lub nawet nie były?

Ciastek1 22.08.2011 12:18

Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .

baro1995 22.08.2011 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1151704)
Może i Kosa chciałby Wisłę w LM ale ja sądzę , że facet ma żal do klubu , że go nie zatrudnili po powrocie do Polski .Dodatkowo te jego wypowiedzi jeszcze przed pierwszymi meczami eliminacji LM , że dzisiejsza Wisła jest najsłabszą w erze Cupiała .Jestem nawet w stanie uwierzyć , że awans Apoelu jest mu na rękę bo w przeciwnym razie okaże się , że ta niby najsłabsza Wisła wreszcie awansowała do LM a inne składy naszpikowane "gwiazdami" w eliminacjach LM serwowały nam kompromitujące klęski .

Dokładnie,też tak sobie myślałem,Kosa najpierw gadał o tej słabej Wiśle,a teraz jakby Wisła awansowała wyszedłby na zazdrosnego i zakompleksionego emeryta.

karas1983 22.08.2011 12:30

Cytat:

Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy:rotfl:

Teqcontroller 22.08.2011 12:30

Cytat:

Nic dodać , nic ująć , prawda według mnie w 100 %.

Ciastek1 22.08.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1151708)
Z Kosą w składzie NIGDY nie poniesliśmy żadnej klęski a raczej odnosilismy sukcesy:rotfl:

Czytanie ze zrozumieniem się kłania .

Marszałek 22.08.2011 14:46

A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".

kamanwislak 22.08.2011 20:55

Dziś w rama III Rundy Krakowskiego Pucharu Polski Oldboje Wisły pokonali na wyjeździe Słomniczankę Słomniki 2:1

Skład : Wisła: Łaciak - Cleber, Nawrocki, Bukalski (68' Kusto), Kowalik, Kulawik (70' Kuźba), Szymkowiak, Janik (87' Włodarz), Marzec, Kmiecik (46' Węgrzyn), Goł

Gole: Gołoś , Marzec

Byłem , widziałem. Mecz nawet dobry . Wiślacy grali bardzo uważnie w obronie , gdy wywalczyli piłkę spokojnie ją rozgrywali. Pierwsza bramka to przepiękne prostopadłe podanie Szymka z własnej połowy do Konrada , ten był szybszy niż obrońca , minął bramkarza i strzelił. Druga to przyjęcie piłki na 20m przez Marca , strzał w okienko. Bramka dla Słomnik padła to miękkiej wrzutce w pole karne gdzie zawodnik został bez krycia i po strzale głową pokonał Łaciaka.

jcts 22.08.2011 21:11

hehe, jeszcze przyjdzie nam grać za rok w PP z Oldboyami Wisły :D

Mateusz91 23.08.2011 08:04

Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?

Adam.M79 23.08.2011 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateusz91 (Post 1152359)
Co robą w tej drużynie Ci, którzy 20 czerwca 1993 roku sprzedali Wisłę na rzecz Legii (0:6 po totalnym daniu dupy - dla przypomnienia Wislakom urodzonym 20 lat temu i później)?

Co robi ta łajza Łaciak, który najpierw wielce kreował się na hool'sa Wisły, po czym jak zabrały się za niego żydy to zmarszczył tolanie dupę bijąc nawet z żydami z ekipy blaty ...

Co robi Węgrzyn wyciągający Cracovię z III ligi do I ?

Co do sprzedania meczu Legii, byłem na meczu wściekłem się strasznie, ale kto personalnie był w to umoczony, czy wszyscy czy tylko paru nie wiem nie wypowiadam się. Rober W. też mi się w tej drużynie nie podoba, ale tak naprawdę wtedy handlowali na potęgę wszyscy, więc pytanie czy dałoby się sklecić skałd z tych no nigdy nie kupili bądź nie sprzedali. A Węgrzyn? Odkąd to Węgrzyn jest presona non grata w Wiśle???? Zagrał w Cracovii kiedy już w Wiśle i tak go nikt nie chciał, nie jest wychowankiem Wisły, przed nami grał lata w Hutniku, a w trakcie gry w Wiśle dał nam dużo radości. Mało tego jak mam nadzieję każdy pamięta jego gra w Cracovii nie została nigdy uznana za zdradę, nikt na niego nigdy nie najeżdżał ani nie gwizdał. Więc polecam chłodny okład na rozpalone, zapewne od temperatury i emocji związanych z wieczornym meczem, głowy. A dla olbojów szacun i gratulacje.

funkykoval 23.08.2011 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1151791)
A czemu to Kosowski ma mieć żal do klubu?Zalega mu z kasą czy jak?Żal za to,że się wypromował ,że miał szanse na to grając w Wiśle?O co chodzi. Wielki grajek,któremu wszyscy na złość robili i nie poznali się na jego "talencie".

Dokładnie tak Marszałku.
Kamil Kosowski wrócił do Polski po Cypryjskich wojażach, w Bełchatowie wg źródeł internetowych ma kontrakt w granicach 100 tys. euro, ciekawe czy dlaej uważa, że to za mało na frytki/pampersy ???
Od Wisły zażądałby conajmniej 2 razy więcej, więc jego żałosne wypowiedzi tylko pogrążają go w moich oczach, bo swego czasu piłkarzem był przednim, ale rozmienił swój talent na coraz większe drobne.
PS a wjakim języku z nimi porozmawiał, bo wywiad po angielsku udzielony przez kośe obśmiało już weszło.....

hawaiisurfer 23.08.2011 11:21

Wypowiedź Kosy na temat meczu apoel-wisła:

http://sport.interia.pl/raport/wisla...ia-dla,1684427,

jak chorągiewka ;)

JrQ- 23.08.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1152498)

jak chorągiewka ;)

on zawsze mówił, że kibicuje Wiśle, więc WTF?

mitmichael 23.08.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1152498)

jak chorągiewka ;)

A wczesniej mowil co innego ehm..

Rob_Zombie 23.08.2011 12:14

Mówił że przewiduje awans Apoelu, nie że im kibicuje. Nie ma sprzeczności.

hawaiisurfer 23.08.2011 12:45

Owszem, ale czy nie zauważyliście, że chce się w ten sposób "odkupić" u nas, kibiców. Dlatego śmieszy mnie wywiad, w którym nagle AŻ TAK "słodzi" całej Wiśle.

eye63 23.08.2011 13:43

Gdyby "słodził", to by powiedział, że rozjedziemy APOEL. Jak na razie nie powiedział nic sprzecznego - uznaje, że obecna Wisła jest słaba i w pewien sposób ma rację, bo mamy szansę na LM, gdyż gramy z APOEL-em, nie z Barceloną czy Realem - na które trafiała ta "mocna" Wisła.

Druga sprawa, jemu ewidentnie nie było po drodze z Cupiałem, szacunek i może nawet część serca wiślackiego, ale to wszystko kończyło się jeśli przychodziło do biznesu. Jakby jednak nie patrzeć, te pół rundy, które praktycznie zapewniło nam mistrzostwo i jak wiele radości, bo gra radowała oko, przegrał u nas za 7 tys. miesięcznie. Stąd znając jego "finansowe" akcje - czyli niemal w każdym klubie jakaś wojenka, wliczając K'lautern, mógł kiedyś przez niego przemówić żal.

W konfrontacji z Cypryjczykami jak dla mnie - po prostu jasno stawia sprawę, piłkarsko lepszy APOEL, w sercu Wisła. Nie "słodzi", mówi racjonalnie i może nawet prawdziwie. Dla kolegi wyżej są tylko dwie opcje: 1) Kosowski za APOEL-em - skandal, judasz, obciąć mu cohones, 2) Kosowski za Wisłą - "słodzenie" itd. Niby po co ma słodzić? Co angaż chce tu dostać? Na cholerę mu "odkupienie" u nas? Sprawa jest jasna, był - grał nieźle, za to szacunek - ale kiedyś poszedł za kasą (co się jednak Wiśle zwróciło w pewien sposób), a za drugim razem pokłócił się o kasę. Czy to z głupoty, czy z głupoty Cupiała - mniejsza z tym. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.

Karherop 23.08.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1152616)
. Fakt, faktem - w Wiśle był sobie taki piłkarz jak Kamil Kosowski, trochę dobrego dzięki niemu przeżyliśmy, on trochę dobrego zyskał dzięki nam, zatem ucinając - neutralny piłkarz i fajnie, że czasem pomyśli i powie coś dobrego o Wiśle, zamiast obrazić się i kibicować Cypryjczykom.

zgadzam się z całą wypowiedzią kolegi , z tym że Kosa to nie tyle neutralny piłkarz co wieloletni kapitan Wisły . Przypomnicie sobie kto ciągnął Wisłę do boju z opaską kapitańską w legendarnych juz spotkaniach z Schalke czy Parmą .

Jak już pisałem wcześniej . Kosa tonuje nastroje , być może chce nawet wprowadzić troche pychy do zespołu APOELU . Gość jest już sporo po 30-stce i podchodzi do wielu spraw mniej emocjonalnie niż kibice na forum . Oleju w głowie przypuszczam że też ma więcej niż jego w większości małoletni krytykanci .

Wszystko to w myśl że lepiej się pozytywnie zaskoczyć , niż negatywnie rozczarować . Przydało by się to większości kibiców Wisły , bo nie ulega wątpliwości że każdy inny wynik niż nasz awans będzie na forum traktowany jak śmierć kogoś bliskiego . Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ...

BiałaGwiazda 24.08.2011 12:21

Wypowiedź Iwana na temat wczorajszego meczu:

Cytat:

- APOEL zmiażdżył Wisłę - mówi Andrzej Iwan w rozmowie z Futbolnews.pl. Były reprezentant Polski i gracz Wisły przyznaje, że "polska piłka mocno poszła w dół w ostatnich latach" i poprzednie ekipy Wisły awansowałyby do LM. Iwan zwraca uwagę też na pewne wątpliwe decyzje trenera Maaskanta.

- Po pierwszym meczu apetyty mocno się zaostrzyły. Ale Wisła nie awansowała. Dlaczego? Odpowiedź jest krótka: umiejętności. APOEL zmiażdżył Wisłę - przyznaje Iwan. Były gracz Wisły nie chce szukać analogii z meczem z Panathinaikosem, w którym kluczowa bramka też padła w 87. minucie. - Trzeba pamiętać, ile wtedy drużyna Engela stworzyła sytuacji. Ile okazji nie wykorzystał wtedy Marek Zieńczuk, a przecież był jeszcze nieuznany gol Marka Penksy - mówi.

Iwan przyznaje, że obecna Wisła miała dużo bardziej sprzyjające warunki, by awansować. - Dzięki reformie Platiniego obecny rywal był słabszy niż wcześniejsi. Dlatego Wisła Kasperczaka czy Engela bez problemów by awansowały - mówi, przypominając drużynę z lat z 2002-03 i 2005-06.

Iwan dodaje, że obecny zespół pod wodzą Roberta Maaskanta zrobił duży krok do przodu, ale wciąż brakuje choćby stylu. - Aby go mieć, trzeba po prostu umieć grać w piłkę. Walka i pojedyncze indywidualne akcje nie zawsze wystarczą. Szczególnie, gdy zabraknie szczęścia - mówi wprost.

Wielu kibiców zastanawiało się, czy Robert Maaskant słusznie postąpił, wystawiając Cwetana Genkowa (zero goli, zero asyst w tym sezonie) kosztem Davida Bitona (trzy trafienia w Ekstraklasie). - Wielu mówi, że Biton to nie jest brylant techniczny, ale przecież Genkow też nim nie jest. Ja do składu Wisły wstawiłbym Bitona kosztem Genkowa. Ale już w Kielcach było widać, że z APOEL to Bułgar zagra, bo Biton z Koroną wystąpił niemal pełne 90 minut - podkreślił Iwan.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl