Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

doktor granat 03.05.2019 08:25

to kiepsko. chciałbym żeby zostało ze dwóch wyjadaczy, którzy mają jeszcze zdrowie Wasyl/Rafał i Kuba. Za Sławomira ktoś młodszy, jeśli K chciałby nadal płacić to za 40/miesiąc można mieć np. nowego Imaza.

LucjuszWielki 03.05.2019 09:24

Heh nie czytałem, że mamy pożegnać się z Boguskim. W obecnej sytuacji, której jesteśmy Rafał jest nam potrzebny, mało tego podobał mi się po takiej przerwie w ostatnich meczach.

Najbardziej martwi sprawa Kuby i jak czytam o jakimś usa czy arabii to płakac mi się chce.

DWA: BARDZo martwi sytuacja:
BASHY
PIETRZAKA
czy choćby DRZAZGI jako rezerwoego, nie wspominając o przynajmniej jednym z prawych obrońców Burliga/Palcic.

Strata Bashy będzie najbardziej odczuwalna i to mnie bardzo martwi. Jak czytam info, że testujemy na następny sezon to opad rak... Kogo?? 17 latków? Utrzymanie tej kadry, którą posiadamy to minimum na SRODEK tabeli, oczywiście zdaje sobie sprawę z tego, że jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji i być może trza będzie robić kolejne zrzutki bo nie widać poważnych sponsorów na horyzoncie.

Bez żalu natomiast wywaliłbym Peszke i Wojtkowskiego :]

sandomingo 03.05.2019 10:02

Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na odejście Bashy, Pietrzaka i Peszki.
Kontrakty Brożka, Wasyla i Boguskiego zostaną uroczyście przedłużone o kolejny sezon. Zostaną też pewnie Drzazga, Burliga, Szot a i myślę, że Słomka.

Dlatego przewidywany skład na nowy sezon: Lis - Burliga, Wasyl, Sadlok, Grabowski - Kuba, Vukan, Szot, Kumah (Słomka) - Drzazga, Kolar.
W odwodzie: Buchal, Ojo, Słomka, Plewka, Boguski, Brożek, Wojtkowski i reszta młodzieży.

W drugiej połowie sierpnia pewnie trafi się jeszcze ktoś bez kontraktu, będący "na musiku".

Kluczowe wydaje się pozostanie Kuby - pytanie tylko czy będzie chciał kolejny sezon tłuc się o utrzymanie...

regan 03.05.2019 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1538958)
Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na odejście Bashy, Pietrzaka i Peszki.
Kontrakty Brożka, Wasyla i Boguskiego zostaną uroczyście przedłużone o kolejny sezon. Zostaną też pewnie Drzazga, Burliga, Szot a i myślę, że Słomka.

Dlatego przewidywany skład na nowy sezon: Lis - Burliga, Wasyl, Sadlok, Grabowski - Kuba, Vukan, Szot, Kumah (Słomka) - Drzazga, Kolar.
W odwodzie: Buchal, Ojo, Słomka, Plewka, Boguski, Brożek, Wojtkowski i reszta młodzieży.

W drugiej połowie sierpnia pewnie trafi się jeszcze ktoś bez kontraktu, będący "na musiku".

Kluczowe wydaje się pozostanie Kuby - pytanie tylko czy będzie chciał kolejny sezon tłuc się o utrzymanie...

Ty sie do kościoła wybierz w końcu na modlitwe i msze, nawrócić się na wiarę katolicką a nie jakieś zabobony wypisujesz o gwiazdach na niebie! Czarna magia cie kręci? Egzorcyste ci podeślemy :lol:

El'kabat 03.05.2019 11:12

Jak się nie ma miedzi, to się w domu siedzi.
Może się okazać, że trzeba będzie przedłużyc ze starą gwardią ( czy tego chcą w klubie, czy nie) - Brozkiem , Bogusiem i Wasylem bo na nikogo młodszego pieniędzy po prostu nie będzie.

Jeżeli Basha dostał lepsza ofertę, to normalne ze gościa nie zobaczymy.
Peszki i Kuby pewnie też, ale taka była umowa i chyba każdy spodziewał się tego.

Ważne, żeby nikt nam Vukana nie wyciągnął już w lecie.

LucjuszWielki 03.05.2019 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1538958)

Czyli walka o 3 miejsce od końca...

Nie tak sobie wyobrażałem przyjście Kuby... pół roku i elo 3 2 0, sądziłem, że zostanie dożywotnio.

Za Basha będę ryczeć, za Kubą się potne, natomiast Peszce mówie NARA może nie być go już dziś - strata żadna, możemy grać w dziesięciu, prawie niezauważalne. Niech idzie do Lechii banany prostować i piłki podawać, szkoda, że Lechia wygrała PP :/

mr_kwolf 03.05.2019 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1538962)

Nie tak sobie wyobrażałem przyjście Kuby... pół roku i elo 3 2 0, sądziłem, że zostanie dożywotnio.

Za Basha będę ryczeć, za Kubą się potne, natomiast Peszce mówie NARA może nie być go już dziś - strata żadna, możemy grać w dziesięciu, prawie niezauważalne. Niech idzie do Lechii banany prostować i piłki podawać, szkoda, że Lechia wygrała PP :/

4 miejsce od końca. Czwarte.

grzesiek632 03.05.2019 12:24

Fundamentem powinno być zostawienie (dogadanie się z nim) Bashy. Wydaje mi się, że właśnie najtrudniej jest znaleźć odpowiednich zawodników do środka pola. Tym bardziej, że jeśli w obronie będziemy mieli kogoś młodego - np trener Stolarczyk postawi na Hoyo-Kowalskiego to taki Basha bardzo by się przydał jako ten który wchodzi w linie obrony i wprowadza piłkę do drugiej linii.

Jeśli odejdzie Pietrzak, Burliga i Peszko to ich straty bym się nie obawiał. Niestety Pietrzak popełnia sporo błędów w kryciu, jest solidnym ligowcem ale nic ponad to. Postawiłbym na lewej obronie mocniej na Grabowskiego na którym możemy mieć nadzieję na jakiś zysk w przyszłości.

Z Burligą sytuacja podobna - solidny ligowiec, jednak zbyt często popełnia juniorskie błędy - jak np ten z czerwoną kartką w meczu z Płockiem. Burliga jest niereformowalny przed odejściem z Wisły też łapał głupie czerwone kartki.
Za Łukasz spokojnie może grać Palcić i na jakości drużyna nie traci.

Oczywiście obronę należy wzmocnić przynajmniej jednym zawodnikiem pokroju Arsenicia - czyli takim który w razie potrzeby może wystąpić na każdej pozycji w obronie.

Co do Peszki to niestety on już lepszy nie będzie - ma dobry momenty jednak bardzo często też podejmuje złe decyzje w meczu. Za niego spokojnie możemy znaleźć kogoś młodszego, tańszego i pewnie lepszego.

Najważniejsze jest pozostawienie kręgosłupa drużyny czyli: Wasilewski/Sadlok - Basha - Savicević - Błaszczykowski.

LucjuszWielki 03.05.2019 12:55

Burliga coś w przodzie zagra, czasem strzeli, głupia żółta, obawy przed czerwienią, wykartowywuje się na mecz, sporadycznie czerwo i osłabienie drużyny - solidny ligowiec, ale takich nam trzeba. Natomiast
Pietrzak imo jest jedynym z lepszych lewych obrońców w lidze i jego strata byłaby dotkliwa.

brylant17 03.05.2019 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1538962)

Jest na sali lekarz ?

rokfor 03.05.2019 13:26

Niezłe tu wróżenie z fusów odchodzi. Nikt nic nie wie, nikt nie ma zielonego pojęcia kto zostanie, kto odejdzie, ale wciskacie innym jakieś historyjki o gwiazdach na niebie:). Spoko, skoro wam się chce tracić czas na przepowiadanie przyszłości i pierdzielenie o niczym, wasz wybór. ;)

Ogryzek 03.05.2019 13:57

Zawsze na rynku jest sporo piłkarzy bez kontraktów, często na zakrętach kariery. Jak się dobrze wybierze to się da przyzwoity skład sklecic. Nie placzcie na zapas.

Nie sądzę żebyśmy mieli skład gorszy od tego jaki mamy. Może nie lepszy, ale gorszy nie będzie.

gizmowisla 03.05.2019 14:07

Zaciag hiszpanski nie byl zly, nie byl kosztowny , ....moze jednak sprobuja tej opcji

Ogryzek 03.05.2019 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1538970)
Zaciag hiszpanski nie byl zly, nie byl kosztowny , ....moze jednak sprobuja tej opcji

Znowu stara śpiewka? Tak był tani że omal nie zbankrutowalilismy. Mam nadzieję ze nie pójdziemy ta drogą. Max 1-2 Iberyjców.

FraMat 03.05.2019 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538974)
Znowu stara śpiewka? Tak był tani że omal nie zbankrutowalilismy. Mam nadzieję ze nie pójdziemy ta drogą. Max 1-2 Iberyjców.

Ja prdl...
Prawie zbankrutowaliśmy przez zaciąg hiszpański a nie przez złodziei w klubie.
Nie przez Sarapatę i jej rozdmuchane zarobki.
Nie przez wyprowadzanie pieniędzy przez kiboli.
Nie przez "zapominanie" o płatnościach na rzecz miasta i mnożenie trenerów oraz zbędnych piłkarzy.

Prawie zbankrutowaliśmy przez zaciąg hiszpański...

Rozumiem, że majówka i pijemy.
Ale może zacznijmy pisać jak wytrzeźwiejemy?
:-D

Azmo 03.05.2019 18:37

Sprowadzenie przyczyn sytuacji finansowej Wisły w okresie "hiszpańskim" tylko do pensji zawodników jest skrajną wybiórczością faktów by zanegować tezę.
Mówiło i pisano, że zarobki zawodników z niższych lig hiszpańskich jest mniejsze od pensji oferowanych na naszym podwórku. Ja absolutnie się zgadzam co do ciekawości tego kierunku, jedyną wątpliwość mam w procesie selekcji konkretnych piłkarzy z racji, że osoby o najlepszym rozeznaniu w tym rejonie już w Wiśle nie pracują.

Ogryzek 03.05.2019 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1538977)
Ja prdl...
Prawie zbankrutowaliśmy przez zaciąg hiszpański a nie przez złodziei w klubie.
Nie przez Sarapatę i jej rozdmuchane zarobki.
Nie przez wyprowadzanie pieniędzy przez kiboli.
Nie przez "zapominanie" o płatnościach na rzecz miasta i mnożenie trenerów oraz zbędnych piłkarzy.

Prawie zbankrutowaliśmy przez zaciąg hiszpański...

Rozumiem, że majówka i pijemy.
Ale może zacznijmy pisać jak wytrzeźwiejemy?
:-D

Sam wytrzeźwiej zanim zaczniesz się mądrzyć. Wolę mieszankę Polaków, Bałkańców czy Słowaków niż monizm latynoski. Jak byli Iberyjce to taki Kostal nie miał prawa sie pojawić na murawie. O młodych juz nie wspomnę. A zarobilismy na tych latynosach raptem relatywne "grosze" - Carlitos 500 tysiecy i Imaz 100 tysiecy euro i tyle tego było. Troche mało jak na takie "gwiady". A bez zarobku na piłkarzach nie splacimy szybko zadłużenia.

btw
Złodzieje w klubie to jedno, a wskaźnik pensji piłkarzy do przychodów jaki mieliśmy w czasach latynosów był jednym z najgorszych w lidze. Pamięc krótka FraMacie? Pomijam fakt że latynosi zamykali się w swoim kółeczku vs reszta.
(Dla mnie 1-2 max Iberyjców i wytarczy)

FraMat 03.05.2019 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538979)
Sam wytrzeźwiej zanim zaczniesz się mądrzyć. Wolę mieszankę Polaków, Bałkańców czy Słowaków niż monizm latynoski. Jak byli Iberyjce to taki Kostal nie miał prawa sie pojawić na murawie. O młodych juz nie wspomnę. A zarobilismy na tych latynosach raptem relatywne "grosze" - Carlitos 500 tysiecy i Imaz 100 tysiecy euro i tyle tego było. Troche mało jak na takie "gwiady". A bez zarobku na piłkarzach nie splacimy szybko zadłużenia.

To ja przypomnę, że gdyby nie złodzieje w klubie mieliśmy szansę zarobić na Carltosie i Imazie dużo więcej.
A także na tych, którzy odeszli, bo złodzieje klubowi pieniądze mieli dla siebie, a nie dla piłkarzy.

Przez złodziei znaleźliśmy się pod ścianą i sprzedawaliśmy z lufa pistoletu przy skroni.
Przywoływanie kwot za Carlitosa i Imaza jest w tym kontekście bardzo nieuczciwe.

Azmo 03.05.2019 19:19

Dalej manipulujesz faktami. Zarobek był mizerny, ale nie wynikał z małego potencjału sprzedażowego, a z niekompetencji tamtego zarządu. Większość hiszpańskiego zaciągu było piłkarzami ponad przeciętnymi w skali Ekstraklasy.

Wskaźnik był wysoki przez politykę kadrową prowadzącą do zbudowania zdecydowanie za szerokiej kadry, a nie przez wysokość pensji

LucjuszWielki 03.05.2019 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1538966)
Jest na sali lekarz ?

Czyli co walka o pudło z 15 latkiem na stoperze? ?Halo pogotowie prosze przyjechać na TWSD forum.:haha:

brylant17 03.05.2019 20:13

Pieprzysz jak potłuczony było życie przed Basha i będzie po

Ogryzek 03.05.2019 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1538981)
To ja przypomnę, że gdyby nie złodzieje w klubie mieliśmy szansę zarobić na Carltosie i Imazie dużo więcej.
A także na tych, którzy odeszli, bo złodzieje klubowi pieniądze mieli dla siebie, a nie dla piłkarzy.

Przez złodziei znaleźliśmy się pod ścianą i sprzedawaliśmy z lufa pistoletu przy skroni.
Przywoływanie kwot za Carlitosa i Imaza jest w tym kontekście bardzo nieuczciwe.

To równie dobrze można napisac że przyzwoitej kwoty za Kostala też żeśmy nie dostali. Mnie nie przekonał ten cały "projekt hiszpański". Za czasów Carillo nasz budżet płcowy był 5 w lidze i zajeliśmy owe 5 miejsce. Żadnej wartości dodanej. Poza tym droga zabawa. Nie urodzilismy nawet pucharów. Nie ma za czym teskinić.

Teraz jest sporo taniej i gdyby nie krótka lawka pewnie gralibysmy w górnej 8.
Poza tym wielka ilość latynosów blokowała szansę gry młodym piłkarzom na których powinnismy zarabiać.

Ogryzek 03.05.2019 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Azmo (Post 1538982)
Dalej manipulujesz faktami. Zarobek był mizerny, ale nie wynikał z małego potencjału sprzedażowego, a z niekompetencji tamtego zarządu. Większość hiszpańskiego zaciągu było piłkarzami ponad przeciętnymi w skali Ekstraklasy.

Wskaźnik był wysoki przez politykę kadrową prowadzącą do zbudowania zdecydowanie za szerokiej kadry, a nie przez wysokość pensji

Taaa ale hiszpańce mieli swoje lata a za starych piłkarzyz polskiej ligi nie płaci się medrku wielkich kwot. Zobacz pierwszą 20 najdroższych piłkarzy z naszej ligi to może ci się w głowie rozjasni. Z naszej ligi zarabia sie statystycznie najwiecej na młodym polskim drewnie. I nie tyle maja znaczenia umiejetności co potencjał który widzą w danym piłkarzu skauci. Przemyśl to.

btw
Fakty są przeciw tobie własnie. Nie musza niczym manipulować - bo niby po co? Gram o jakąś nagrodę czy co? Zobacz - w naszej lidze gra sporo Hiszpanów - na ilu inne kluby zarobiły?

LucjuszWielki 03.05.2019 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538987)
To równie dobrze można napisac że przyzwoitej kwoty za Kostala też żeśmy nie dostali. Mnie nie przekonał ten cały "projekt hiszpański". Za czasów Carillo nasz budżet płcowy był 5 w lidze i zajeliśmy owe 5 miejsce. Żadnej wartości dodanej. Poza tym droga zabawa. Nie urodzilismy nawet pucharów. Nie ma za czym teskinić.

Teraz jest sporo taniej i gdyby nie krótka lawka pewnie gralibysmy w górnej 8.
Poza tym wielka ilość latynosów blokowała szansę gry młodym piłkarzom na których powinnismy zarabiać.

Mnie przekonał, 5 bo w środku graliśmy Cywką i Mitrovicem, gdyby był Basha byłoby inaczej :/

Ogryzek 03.05.2019 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1538989)
Mnie przekonał, 5 bo w środku graliśmy Cywką i Mitrovicem, gdyby był Basha byłoby inaczej :/

Twój problem.

Pomijam fakt że Basha to Albaniec Bałkaniec a nie Hiszpan.

Azmo 03.05.2019 20:55

Wiadomo, że nie wszyscy byli sprzedawalni. Ci starsi byli gwarantem solidnego poziomu, który dałoby sie utrzymać prowadząc bardziej racjonalne prowadzenie klubu. Potencjał sprzedażowy był przede wszystkim w:
Carlitosie (były ponoć na stole oferty opiewające na ponad milion euro), Imazie, Llonchu i może Cuescie.

A co maja najdrożsi z E-klasy do tego? Wiadomo, że płaci sie za potencjał. Tylko, że Wisłe na młodych zdolnych co już cos pokazali w seniorskiej piłce nie stać po prostu, a juniorzy w klubie z tamtego okresu szału nie robili. To skąd brać to młode polskie drewno? Można ryzykować i brać tych odrzuconych przez najlepszych, czy sie sprawdza kto to wie. Można też zainwestować w stosunkowo tanich piłkarzy, którzy mogą podnieść od razu poziom przy okazji posiadających potencjał sprzedażowy. Nie mówię, żeby ściągać ich cale wagony, ale odrzucać kierunek sprawdzony w Polsce, bo łączony jest z złym okresem to absurd.

LucjuszWielki 03.05.2019 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538990)
Twój problem.

Pomijam fakt że Basha to Albaniec Bałkaniec a nie Hiszpan.

Nie ma znaczenia, może być nawet mongołem - Basha czy Mitro wchodzi w skład "hiszpańskiego zaciągu" - tutaj nei chodzi o 100% narodowośc, tylko o politykę w tym okresie.

Ogryzek 03.05.2019 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1538992)
Nie ma znaczenia, może być nawet mongołem - Basha czy Mitro wchodzi w skład "hiszpańskiego zaciągu" - tutaj nei chodzi o 100% narodowośc, tylko o politykę w tym okresie.

Dla ciebie wchodzi dla mnie nie.

Ogryzek 03.05.2019 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Azmo (Post 1538991)
Wiadomo, że nie wszyscy byli sprzedawalni. Ci starsi byli gwarantem solidnego poziomu, który dałoby sie utrzymać prowadząc bardziej racjonalne prowadzenie klubu. Potencjał sprzedażowy był przede wszystkim w:
Carlitosie (były ponoć na stole oferty opiewające na ponad milion euro), Imazie, Llonchu i może Cuescie.

A co maja najdrożsi z E-klasy do tego? Wiadomo, że płaci sie za potencjał. Tylko, że Wisłe na młodych zdolnych co już cos pokazali w seniorskiej piłce nie stać po prostu, a juniorzy w klubie z tamtego okresu szału nie robili. To skąd brać to młode polskie drewno? Można ryzykować i brać tych odrzuconych przez najlepszych, czy sie sprawdza kto to wie. Można też zainwestować w stosunkowo tanich piłkarzy, którzy mogą podnieść od razu poziom przy okazji posiadających potencjał sprzedażowy. Nie mówię, żeby ściągać ich cale wagony, ale odrzucać kierunek sprawdzony w Polsce, bo łączony jest z złym okresem to absurd.

Ja też nie mówię żeby całkiem rezygnowac - stąd napisałem 1-2 max - chodzi o to żeby to nie była znowu monokultura samych latynosów. 2, niech będzie 3 w zupełności wystarczy.

MaLk 03.05.2019 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538987)
Za czasów Carillo nasz budżet płcowy był 5 w lidze i zajeliśmy owe 5 miejsce. Żadnej wartości dodanej. Poza tym droga zabawa. Nie urodzilismy nawet pucharów. Nie ma za czym teskinić.

Bez odróżnienia budżetu płacowego ogółem od budżetu płacowego na piłkarza ta dyskusja nie ma sensu. U nas w tamtym sezonie problemem był ten pierwszy budżet, nie ten drugi.

No i oczywiście, "drobny" niuans taki, jak to, że za czasów Carrillo, to akurat nasz budżet płacowy był raczej wirtualny, nie realny, więc używanie go jako bazy porównania do klubów, które płaciły faktycznie i terminowo jest fajną zabawą, ale tylko statystyczną.

Ogryzek 03.05.2019 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1539013)
Bez odróżnienia budżetu płacowego ogółem od budżetu płacowego na piłkarza ta dyskusja nie ma sensu. U nas w tamtym sezonie problemem był ten pierwszy budżet, nie ten drugi.

No i oczywiście, "drobny" niuans taki, jak to, że za czasów Carrillo, to akurat nasz budżet płacowy był raczej wirtualny, nie realny, więc używanie go jako bazy porównania do klubów, które płaciły faktycznie i terminowo jest fajną zabawą, ale tylko statystyczną.

Ale płatności po nim zostały realne - nie ma znaczenia czy mieliśmy w tamtym okresie na ten wielki budżet płacowy rzeczywiste pieniądze bo na końcu i tak musieliśmy z nich wyskoczyć.

MaLk 03.05.2019 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1539014)
Ale płatności po nim zostały realne - nie ma znaczenia czy mieliśmy w tamtym okresie na ten wielki budżet płacowy rzeczywiste pieniądze bo na końcu i tak musieliśmy z nich wyskoczyć.

Po nim - tak. Konkretnie - po zakończeniu grania o jak najwyższe miejsce w lidze, które to granie (i trenowanie przez Carrillo) odbywało się już wtedy w dużej części "na kredyt", z gratisową możliwością obserwowania jak się bawi "zarząd". Cholera wie czy gdyby w trakcie grania płacono (w miarę) terminowo, miejsce nie byłoby wyższe, przypomnę, że właściwie jeden(!) lepszy mecz mógł nam dać puchary.
A kadra nie była jeszcze zredukowana do tych, którzy jakoby mieli się akceptować możliwości opóźnień w wypłatach. Inna sprawa, że ta ostatnia selekcja, jak pokazały późniejsze wydarzenia, faktycznie została wykonana dobrze, aż szkoda, że zamiast opóźnień pojawiło się niepłacenie wcale...

siedzenaganku2 04.05.2019 04:37

Savicevic to drugi Brlek. 1 mln euro na pewno juz jest warty

Arkadiusz.Czerepach 04.05.2019 10:01

Chłopie co ty porównujesz , inna klasa wogle

Brlek przy Vukanie to poziom Urygi

fajnie że Ogryzek napisał swojego ostatniego posta, bo jest racjonalny nareszcie

wkurza mnie na tym forum taka zerojedynkowość

kierunek Hipszanski -OK
monokultura - nie OK

i tyle w temacie

Charlie 04.05.2019 10:06

Przecież Brlek to była dziesiątka, a Vukan to szóstka/ósemka. Jaki jest sens porównywania ich... ?

Ma_niek 04.05.2019 10:07

Haha dobre :D Niech ten Vukan zrobi takie liczby u nas jak Brlek.I przestanie w kazdym meczu probowac zaliczyc asyste dla przeciwnikow.

ciacho 04.05.2019 10:12

Dokładnie. Do przodu gra fajnie. Ale wczoraj to chyba ze 4 bardzo niebezpieczne straty.

Karherop 04.05.2019 11:08

Chyba już nie pamiętacie jak Belek wyglądał przez pierwsze pół roku u nas. Plewka teraz już wygląda lepiej niż on wtedy.

Arkadiusz.Czerepach 04.05.2019 12:10

Brlek 10 ? dobre

krasny 04.05.2019 12:39

Może kogos młodego z Korony CLJ dałoby radę wyciągnąć do nas, tak jak zrobiliśmy z Grabowskim z Lecha. Bardzo ciekawie wyglada większość ich piłkarzy w dzisiejszym meczu z CLJ Wisły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl