![]() |
Tak myślałem ... dziękuję, nie mam więcej pytań.
|
Bo ok kary spoko jest argument, ale więcej na tym wizerunkowa tracimy sponsorzy mają dość tego ale ok dalej trzymajmy patologiczne sytuacje w klubie wtedy dalej smród się będzie ciągnął albo oczyszczamy i Wisła odzyskuje wiarygodność, albo dalej mamy pata
|
Cytat:
|
To ja tu czegoś nie łapię.Jakby Sobolewski i Carillo się tolerowali, to sztab by został i 200 koła szloby na Hiszpanów i Węgra od rozkminy? Byłby ten pewnie nie tani koleś od używanych ubrań na treningach i co?
|
Ok ale wiele klub traci przez to nie mówię o wyrzucenia z dnia na dzień rozwiązać umowę i np 6 miesięcy by mogli znaleźć nowe miejsce
|
Cytat:
|
bkl1988 wszystkich by wyrzucał co związani z SKWK.
Zauważyliście? każdy post jest anty SKWK. Kto wie czy nie jest to chłopaczek z drugiej strony błoń, który zazdrości sekcji sportowych Wisły. Obecnie cracovia nie ma nic. ZERO. Chciałbym by dalej się sekcja TSW rozwijała tak jak się rozwija. Prawdopodobnie kolega bkl1988 będzie musiał się z tym pogodzić |
za duzo ostatnio nowych uzytkownikow porejestrowanych w ostatnim miesiacu dwoch trzech, ktorzy maja duzo do powiedzenia na kazdy temat i pouczaja co Wisla powinna, a czego nie powinna... w przypadki nie wierze ;)
|
Ktoś ma wycinek liga plus ekstra z Prezes Marzeną Sarapatą?
|
Cytat:
Fakty są brutalne. Era Cupiała to taka słodko gorzka mieszanka. Z jednej strony nikt nie dał nam tyle radości. Przez lata byliśmy krajowym hegemonem, graliśmy z wieloma mocarzami z Europy, poza jednym dyskusyjnym epizodem(mecz we Wronkach), w s....iałych czasach, byliśmy czyści, no ale niestety koniec to była farsa.Boguś czy tam TF nie dali rady, sprzedali klub totalnemu przekrętowi. Można pastwić się nad obecnym właścicielem ale jakby nie on to już 2 lata temu bylibyśmy w 4 lidze albo i niżej. A nawet jak to wszystko .......nie, to nie będzie to winą TS. tylko niestety poprzedniego właściciela(nie mówię tu o 'Meresiu' , tylko o Cupiale). |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wislaportal.pl/34896,Marz...igi_Extra.html Bardzo rozumne wypowiedzi. |
Ile płacimy obecnie za wynajem stadionu?
|
100 tys. zł netto za jeden mecz
|
@Czaro, mozesz mi zatem wytlumaczyc co oznacza "zabraklo troche szczescia"?
|
Ja pierrr....
w lutym/marcu/kwietniu spora część forum piała z zachwytu nad trenerskim geniuszem Joana Carrillo - chociaż zremisował kilka meczów, które można było wygrać (Piast, Korona)....... nazywając Ramireza wuefistą w maju spora część użytkowników forum raduje się świetną postawą w rundzie play-off, cieszy się z tego, że walczyliśmy do końca o puchary etc.. Kiedy jednak ujawniono jak wyglądają finanse klubu (wystarczą tylko pensje sztabu Joana Carrillo - prawie 800 tys zł za rundę ) to nagle było coraz mniej różowo.... Fakty są takie, że zarząd przedobrzył już jesienią, bo rozbudował kadrę do niebotycznych rozmiarów bez żadnej konieczności i koszty utrzymania takich tuzów jak Ze Manuel czy Perez jakieś się pojawiły, a 28-30 zawodników w kadrze to co najmniej o 7-8 za dużo..... Później doszły dodatkowo kontrakty nowego sztabu trenerskiego oraz Mitrović i Palicić ...... Zdobycie 4 miejsca dającego awans do pucharów to realnie większe wpływy do klubu o jakieś 1,5 mln zł z samych praw telewizyjnych (400 tys. zł za 2 miejsca w górę + ok. 1 mln zł za awans do pucharów) oraz mowa była o bonusie ze strony sponsora koszulkowego (1 mln zł zdaje się) i to tych pieniędzy zabrakło na początku czerwca, żeby w miarę spokojnie załatać problemy ..... i tutaj możemy powiedzieć o "braku szczęścia" aczkolwiek nie można powiedzieć aby na szczęście tylko liczyła Wisła..... |
A dług miasta by znikł? Bo te "szczęśliwe" pieniądze poszły by tam w 1 kolejności jak za Carlitosa. I teraz nadal mielibyśmy drogiego trenera, dług do miasta, koszty pucharów i brak kadry do walki na 2 fronty. Szczęśliwie to sobie wstydu w Europie nie narobilismy.
|
Cytat:
|
Wejście do nowego zarządu powinno zostać zaproponowane K Targoszowi.Facet zna się na biznesie,ma czystą kartę(nie kojarzy się z pewnymi środowiskami),więc bedzie mu łatwiej nawiązywać kontakty z potencjalnymi sponsorami / inwestorem.
|
Cytat:
Oczywiście zaproponować można, ale bycie w zarządzie to zbyt czasochłonne zajęcie (jeżeli chcesz to robić dobrze), żeby móc ponadto prowadzić swój biznes. |
Trzeba pamiętać że uefa za każdą rundę płaci 240/260/280/300 i za faze grupową 2.6 mln.
2/3 runda byłaby w naszych możliwościach a to dodatkowe 2-3 mln złotych i 2/3 domowe "europejskie" mecze więcej. Nie ma co ryzyko było duże ale korzyść też nie najmniejsza |
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, skąd wziął się pomysł, aby prezesem Wisły został jeden z jej sponsorów?
Tych sponsorów jest więcej, dlaczego nie oni? Kibicem Wisły jest też Marcin Daniec, dlaczego nie on? I dlaczego o wyznaczaniu granic na forum piszą ludzie, którzy zarejestrowali się tu tydzień temu? |
Cytat:
|
Ja to zastanawiam sie czy mesjasz to nie jest nowe wcielenie Kasztelańca
|
Post mesjasza, w którym wzywa do nacisków na zarząd, niewpłacania pieniędzy, dopóki nie będzie transparentności i do jedności Wisły przypomina mi obywatelską postawę kibiców Cracovii komentujących wpisy Migi na tt w czasie negocjacji Wisła-miasto.
Edit: I co za żenada, że ja coś takiego pisze i że ktoś się czymś takim zajmuje. Gdyby nie te wpisy na tt, nigdy bym nie uwierzył, że ktoś coś takiego robi (nie chodzi tu o Cracovię i jej kibiców, ale o ludzi w ogóle). |
No ale nie ma co udawać, że problemu nie ma i tłumaczyć wszystko nalotem kibiców Cracovii czy WisłaFanów.
Jakiś cień wątpliwości co do tego, czy obecny zarząd wyda sensownie te pieniądze, które dostaje od kibiców ciągle we mnie siedzi. Nie mam pewności czy już opanowali excela i czy im coś głupiego do głowy nie strzeli... |
https://twitter.com/Wixi93/status/1021406264293842945
Panowie radujmy się gdyż podobno jest szansa na oderwanie amatorów i przestępców od Naszego klubu! PS. nigdzie nie wzywałem do niewpłacania pieniędzy Czaro :) |
Ciężko uwierzyć w nowego właściciela/właścicieli, zwłaszcza po naszych ostatnich przejściach w tym temacie. Prawda jest jednak taka, że albo Wisłę kupi jej kibic, będący jednocześnie przedsiębiorcą albo zostaniemy pod skrzydłami TSu.
|
Cytat:
Przestań już mącić, bo czosnkiem zalatuje... |
No też mam wątpliwości co do takich meteorów jak mesjasz. Parchy chyba mają całą jednostkę do cyber ataków :)
|
Witam, wreszcie na wolności :) nie ma to jak dostać bana na miesiąc za nazwanie zarządu "gównianym", wielkie dzięki Kominku, przy okazji, określenie "gówniany" nie jest obrazą tylko przymiotnikiem w sytuacji w której zarząd tapla się w gównie :)
Moje opinie są poprostu niewygodne dla większości "elity" forum, elity :haha: chyba tylko ze względu na czas obecności tu. Widzę, że użytkownik mesjasz również zbanowany, no tak przecież nazwał w poprzednim wpisie obecnych właścicieli po imieniu. Ale ale przecież to PARCH, oczywiście, mąci, szczuje, ...., że ma racje. Osobiście zakupiłem plakat i parę wirtualnych miejsc, na stadion nie wybiorę się, dopóki co najmniej nie zmieni się prezes, która już nawet sama nie wie kiedy kłamie, tak bardzo weszło jej to w krew. Ale ale przecież było oświadczenie!!!!!!!! Przyznała się do błedu!! SEDO TY PARCHU, JAK ŚMIESZ. Śmiem, będę krytykował do usranej śmierci bo nie ma za co chwalić, tu ludzie nie ponoszą konsekwencji, zatrudniane są żony, synowie, teściowie i .... wie kto jeszcze obecnych pracowników klubu, kolesiostwo, przestępcy wydają rozkaz zwolnienia pracownika - nie ma problemu, MY kibice musimy zbierać pieniądze na Wisłę bo nieudolni działacze potrafią tylko .......ić i brać pieniądze, sami żadnych nie potrafią zdobyć, a wy nadal liżecie im rowy, nie wiem dlaczego nie rozumiecie, że z ludźmi którzy doprowadzili do obecnego stanu rzeczy nie może być lepiej. Liczę, że tweet z postu mesjasza zawiera w sobie ziarno prawdy i w końcu pozbędziemy się tej patologi która trawi naszą Wisłę. PS. Proszę nie dawać mi kolejnego bana ZA POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Swoją drogą to chciałbym mieć potwierdzenie na co poszedł drugi milion PLN z kasy za Carlitosa. |
Cytat:
Właśnie do mnie dotarło, że wiedza tajemna dlaczego prezes powinna zostać (pisali o niej na sb serek i wieśniak) to może być właśnie to! Po prostu łatwo nią sterować a jak przyjdzie nowy to się może nie dać :) |
Cytat:
Abstrahując od wartości merytorycznej w/w to serdecznie mnie rozśmieszyłeś swoim rozumowaniem i generalnie samym szykiem zdania. Parsknąłem śmiechem. Tyle ci się udało. Z drugiej strony, patrząc na całą tą żółć nie dziwię się, że poleciałeś i wcale się nie zdziwię jak znowu to zrobisz. Ja nie zamierzam być taki zero-jedynkowy jak ty, w ocenie pracy Pani Prezes jest nie tylko wersja 'super' i 'do wywalenia' ale całe spektrum odcieni szarości i tam ją właśnie umieszczam. |
Cytat:
|
Cytat:
Karawana jedzie dalej, jak mawiał wybitny działacz PZPN Grzegorz Lato. |
Kolejny gość, który zaklina rzeczywistość.
Jeżeli ktoś nie jest w stanie zrozumieć, że właścicielem Wisla SA jest TS oraz, ze klub mając spore długi klepie biedę, to albo niech zacznie się leczyć albo zostanie kibicem Fc Barcelona...... Czym innym jest wyrażanie swojego zdania a czym oskarżanie zarządu o dyspozycyjność wobec przestępców czy zatrudnianie w klubie całej rodziny. Ktoś taki jak kolega sedonh powinien pożegnać sie z forum na zawsze, na dzisiaj potrzebujemy jedności, a nie wiecznego rozliczania ze wszystkiego w szczególności z wydumanych sugestii.... A bajki o inwestorach, co to chcą przejąć Wisłę można włożyć na półkę, prędzej uwierzę w Inwestycje Bargiela niż w mityczny inwestorów, którzy chcą zainwestować w zadłużony klub.... |
https://www.youtube.com/watch?v=u8pCnyd7RmQ - Sarapata w Lidze+ Extra.
Zwróćcie uwagę na mowę ciała, przecież Ona jest strzępkiem nerwów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl