![]() |
ta gwiazdka między 1906 jednak nijako wygląda.. co za dużo to nie zdrowo..
ze zmianą D na X super pomysł.. w ogóle się nie moge przyzwyczaic do mowienia ze idziemy na D .. na D młyn.. na D siedza najbardziej zagorzali kibice... i chyba nigdy nie przyzwyczaje.. |
przeciez wszystkie wymiary fosy sa podane na rysunku:
- szerokosc 2m - wysokosc od strony murawy 1,34m - wysokosc od strony trybuny 1,94m + 0,7m "balustrado-stolik" nie wiem czemu ta "balustrada ma 0,7m, jak ustawowe minimum jest 1,1m. co do fosy - to mozna puscic wode z jednego konca na drugi - taka jakby rzeke zrobic - i moze jakies pirannie wrzucic ;) |
A może by tak między 19 i 06 wrzucić krzyż celtycki? Pewnie nie przejdzie ale warto spróbować heh.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ehhh po co wy kombinujecie z tymi wzorami, jak ten "oficjalny" został już wybrany ? Nikt wszystkim nie dogodzi.
|
Cytat:
Co do linii bocznej, to trochę się zagalopowałem. Powinno być tak: http://libuszewski.pl/img/boisko.jpg źle nie jest. ale spokojnie mogło być 5m bliżej |
Wydaje mi się te wszystkie niedociągnięcia wynikają głównie z braku doświadczenia w projektowaniu i budowaniu stadionów w Polsce. Dopiero teraz jest wielki bum na stadiony a do tej pory były tylko tak naprawdę dwa nowoczesne stadiony (Kielce i Lubin) gdzie też pewnie mieli jakieś problemy. Pewnie w miarę budowania stadionu a póżniej jego użytkowania będą pewne błędy eliminowane.
Co do tej fosy to na głównej pisze że po obniżeniu murawy będzie miała tylko metr. Wzór krzesełek jest fajny ale na tym powinny się skończyć napisy, wzorki, itp na trybunach. Jak na każdej będzie napis to niebędzie to wyglądało zbyt estetycznie a poza tym chyba już wyczerpały się pomysły :) |
W takim razie jest dobrze ! Spodziewałem się,że będzie większa ta odległość.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę że kierunek to rodzaj farb wykorzystywanych do malowania pasów czy linii na drogach. |
Cytat:
Tak jak już przed zimą przewidzieliśmy że na lipiec - jeśli w ogóle, to będzie jedna wielka prowizorka, tak jasnym jest że czeka nas najpewniej gigantyczna liczba niedoróbek, które będą wychodziły im bliżej będzie końca. Ja będę już szczęśliwy jak ten stadion się nie zawali przy golu albo dach nie odleci przy wietrze:) |
Cytat:
|
nie narzekam, bo już nie ma co narzekać, ale nie mogę się powstrzymać, aby nie napisać
czemu nie ujawnią osoby odpowiedzialnej za nieskładane krzesełka. Na Legii się dało, u nas nagle już było za późno... ktoś o tym zadecydował...poszło o pieniądze i koszt krzesełek...zapewne ale to jest paranoja, ZIKIT jako inwestor powinien zaprotestować, każdy materiał musi być uzgadniany przez inspektora nadzoru inwestorskiego |
chyba nie myślisz że krzesełka zostały zmienione bez zgody inwestora? Ewidentnie miasto tnie koszty
|
Przeglądając stare lotnicze zdjęcia Krakow ( http://planowanie.um.krakow.pl/bppzoom/?ID=99 ) naszła mnie taka smutna refleksja.
Tak wyglądały tereny wokół stadionu w 1965 roku: http://i41.tinypic.com/16hq1z5.jpg 3 boiska treningowe + stadion lekkoatletyczny, korty tenisowe, dwa baseny A tak wyglądają teraz: http://i40.tinypic.com/2evf05k.jpg Wiadomo, że zdjęcia trochę przekłamują i czasy inne, ale poza stadionem baza i obiekty wyglądały o niebo lepiej 45 lat temu... |
Nie zapędzaj się tak z wnioskami bo stadion lekkoatletyczny, korty tenisowe i jeden z basenów (ten bliżej Cichego Kącika) nie należały do nas....Podobnie jak amfiteatr.
|
Zdaję sobie z tego sprawę, więc nie chodziło mi konkretnie o naszą bazę tylko generalnie o zagospodarowanie wokół stadionu. Czyja jest wina takiego stanu rzeczy to już osobna kwestia.
|
http://stadionwisly.info/files/gallery/240/22.jpg
http://img260.imageshack.us/img260/8165/gastronomia.gif Witajcie kiełbaso z namiotu i kolejki z PRLu, kiosków gastronomicznych nie wybudowano. Tak dla przypomnienia, koszt trybuny wschodniej to 144mln PLN brutto. Na zachodniej będzie tak samo. Nowe trybuny, stary catering z namiotu, podobnie jak z trybuną południową. Tych gości z ZIKITu należy zaprosić na mecz w deszczowy dzień, postawić w długiej kolejce do namiotu, może zrozumieją że wyłączanie punktów gastronomii z przetargu to idiotyzm. |
Witam, Piotrze, skoro wywnioskowałeś iż nie będzie kiosków zamieszczonych na planach, czym w takim razie są te rurki (?) wystające z podłogi przy ścianach, są one w miejscach gdzie wg planu mają być jak mniemam kuchenki i zmywaki (nie znam się na tego typu oznaczeniach, ale na to mi wygląda), może po prostu na kioski będą się składały później dobudowane blaty? Chyba że jest już oficjalna informacja na ten temat, a ja to przeoczyłem mimo iż śledzę ten wątek.
|
Albo zrobią ścianki z regipsu, które można zrobić w godzine?
|
Najlepszy jest komentarz pod wywiadem- "Czerwony buc z Sosnowca..." :lol:
|
Cytat:
No nic, trzeba nieco poczekać, ale czuję że będzie lipa jak w wypadku południowej. |
co do telebimu
http://www.legialive.pl/zdjecia/nse_ajax_juve2_f4.jpg |
Z różnych stron padają propozycje żeby zmienić nazewnictwo trybun np:
- trybuna X "nowa dziesiątka" lub trybuna X "dziesiątka" zamiast sektor D - trybuna C "Jordanowski" "Dr Jordana" - trybuna "E" "Zwierzyniecki" bo od strony zwierzyńca Tak aby nadać kolorytu i wyrazu trybunom. Co tym myślicie? Podane nazwy są jedynie przykładowe. |
Tak można nazwać trybuna a nie sektory. Przecież sektorów bedzie ponad 10
|
|
Cytat:
oczywiście chodzi o trybuny |
Moim zdaniem X zamiast D byłoby dobre, ale pozostałe propozycje Kuby mi się nie podobają. Jakoś nie pasuję wg mnie.
|
Wystarczy że na Legii każda trybuna ma innego patrona. Mi również się ten pomysł nie podoba.
|
Propnowalbym pozostanie przy nazwach poludniowa-zachodnia-polnocna-wschodnia i ewentualne dodanie nazw.
Oczywiscie zamiast D - Dziesiatka. Pozostale niekoniecznie ale jesli juz to dalbym im patronow. Mielismy mnostwo wybitnych sportowocow, chocby Messu Gracz. |
Zamiast D - X - to oczywista oczywistość. Reszta - wg.mnie zgodnie ze stronami świata ew.nazwana sławami Wisły ale wtedy lepiej to brzmi po angielsku- niestety/stety (Reymana STAND a nie trybuna Reymana) nie wiem czy to by przeszło
|
Osobiście w ogóle mi się nie podoba zmiana nazw trybun ;/ jedną trybune można nazwać symbolicznie, tzw. młynek ale zamiana reszty tylko wprowadza chaos w zarządzaniu
|
i co zmieni wg. tamtego pana ten jego artykuł? krew sie w człowieku gotuje jak czyta kolejny raz takie gówno.
mówcie co chcecie ale fajnie że mamy Pana Darka po naszej stronie ;) szkoda tylko że jest Pan zrzeszony(o ile nic się nie zmieniło) ale to nie ten temat na tą dyskusje ;)) |
to samo mialem wlasnie wrzucic ręce opadają jak to sie czyta..
|
Cytat:
Choć z jednym się z nim zgodzę: Cytat:
|
albo sprowadzić kilkunastometrowe drzewka i zasadzić ;)
|
Autor jak widać z periodyku katolickiego. Zapewne wolałby zamiast stadionów budowę jakichś zakonów, by kolejny Peatz mógł sobie podupcyć młodych kleryków. Zresztą gość śmierdzi żydem, używając zwrotu "Ziemia Święta" podobnie jak żydowska diaspora.
Ps.Jestem wierzący i nie mam nic do kościoła. |
ciekawe czemu nie czepiają się o kasę która poszła na budowę opery,albo ile kasy rocznie wydaje sie na teatry.a to jak i to słuzy rozrywce.mało tego każdy mecz jest inny i dostarcza wiecej emocji niz po raz setny słyszane "być albo nie byc o to jest pytanie"...
|
Jeżeli chodzi o nazwy trybun to ja jestem za zostawieniem D ( bo D jak Dziesiątka, czyli dawne X, nie można porównywać starej X z tą obecną, tamta to już piękna historia, czas na nową ).
|
pozatym X to był "sektor" natomiast D to cala trybuna
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl