![]() |
Cytat:
Wiec rozumiem ze obstawiasz Jagiellonie jako MP :D ? Wtedy ok, mozemy miec MP za rok Jutro fajne mecze sie szykuja. |
Mi się wydaje, że trzeba się teraz przyzwyczaić do najróżniejszych dziwactw sędziego, w meczach Narodu Wybranego, zwłaszcza na ich stadionie. Co do wczorajszego meczu Legii, to go nie oglądałem, w całości, ale ze skrótów ewidentnie widać, faul na bramkarzu przy bramce na 1-0, i reke Ntibazonkizy. Cóż pewnie po sezonie będą sobie Parchy śpiewać Nigdy nie spadnie... Obym się mylił.
|
Cytat:
Odpukaj szybko we wszystko co malowane, niemalowane, splunij za siebie przez lewe i prawe ramię, obejdź łóżko dookoła robiąc w powietrzu znak krzyża, poświęć kota sąsiadów - może jeszcze jest szansa ;) |
Pasy zdobyły tylko 1/45 punktów, które ma do zdobycia w tej rundzie, więc jeszcze muszą zdobyć ponad 20 punktów na 42 jakie zostały im do zdobycia. Wychodzi na to że co drugi mecz muszą wygrywać przy reszcie zremisowanych. Za kilka kolejek będzie już wszystko jasne, ale sportowo mają oni małe szanse na utrzymanie się.
Co do przygotowania zawodników kondycyjnie przez Skorżę to Radovic i Wawrzyniak wyglądali naprawdę dobrze, a Kucharczyk i Rzeźniczak nawet bardzo dobrze. Reszta, a szczególnie z Manu, Chinyamą i Mezengą na czele byli jeszcze na wakacjach. |
Cytat:
|
co warzywniak bramke wpierdo**ł, chłopaki z wawy przyznac sie co jadł przed meczem!
Makkabi z Legią to potrafi ciekawy mecz zagrać.Nie ma to tamto. Jak zaprezentował sie Ich nowy |
Na mój nos, fajne mecze w tej kolejce już były :)
Sobota i Niedziela to będzie popis ułomności i bardzo mało bramek. Ciekawe czy się sprawdzi. |
Na początku były porównania Hubnika do Nędzy, nie tylko ze względu na fizjonomię.
Po tej akcji z 10:50 utwierdziłem się, że to nie będzie Nędza II. Ciekawe jak się zaprezentuje za tydzień przeciwko Sadlokowi i inym obrońcom dziewczyn. http://legia.com/www/index.php?akt=20895 |
A o co chodziło z Czinim? Wczoraj bodajże w sporcie po Wiadomościach Skorża mówił, że on teraz wszystkich zaskoczy. Tylko nie wiem czy chodziło o grę czy o jakąś istotną zmianę w wyglądzie? :) Może mi to ktoś wyjaśnić? Grał on wczoraj w ogóle?
|
Cytat:
Co do Chinyamy włosny na blond, gra dno. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Edit. Co do nazewnictwa - to ja również zauważam ten błąd. Zmierzcie obwód piłki i rzeczywiście jest on dłuższy niż śednica koła, któe powstaje po rzucie piłki na płaszczyzne. Czyli teoretycznie piłka może być kilka- kilkanaście cm za linią, a nie przekroczyła linii całym obwodem. Owiń piłkę sznurkiem dookoła, następnie go rozwiń i zobacz jaki jest cały obwód piłki. |
Cytat:
|
Cytat:
BTW, jak to jest w innych krajach? Też używają błędnego nazewnictwa? |
W innych krajach raczej inaczej na to pewnie mowia ;) Nie mam pewnosci, ale wystarczy powiedziec ze "Cala pilka przekroczyla linie bramkowa" :D
Do tego dodac kamery umieszczone w poprzeczce, czujniki w pilkach i dodatkowego sedziego :D Wtedy dopiero by byla jazda ;) Zobaczylem sobie jeszcze raz mecz na spokojnie. Musze przyznac ze gdy nie patrzy sie zbytnio na obrone to widac progres i to spory w grze obu druzyn. Szatalow moze sporo jeszcze namieszac. Przyznac jednak trzeba ze szanse na utrzymanie sa minimalne. Najsmieszniejsze jest to ze moim zdaniem ( na spokojnie oczywiscie ) sedziowie polenili 8 (!) wielbladow ktore wplynely na obraz meczu jak i na wynik. Ocena ich pracy musi byc zenujaco slaba. Tak z ciekawostek : Gol wreszcie doturlal sie do nas. Bedzie grac z numerem 5. Dobrze ze teraz bo nie wiemy jak sie czuc bedzie IV a Borysiuka trzeba posadzic na lawke bo raz ze wolne i rozne to on wykonuje gorzej niz ja, to do tego musimy zadbac o bandy okalajace boisko, gdyz ten typ lubi strzelac z dystansu :D |
A bandy teraz drogie, nowoczesne. Taniej będzie rozwiązać z nim kontrakt niż naprawiać cały sezon banery :)
Sedziowe...sędziowie to ogólnie będzie problem w tej rundzie. Dla wszystkich. Ten co w Gdyni sędziował też jakiś dziwny był. Nie czuł za dobrze gry. |
Cytat:
"... ball is (not) out of the line." Czyli mówią jak normalni ludzie. |
Ilu było Legionistow na stadionie Cracovii?
|
Cytat:
|
Początek meczu Polonia Bytom - Gks Bełchatów to taka typowa polska rąbanka - podanie, strata, daleka piłka, złe przyjęcie, aut i tak w kółko.
Polonia Bytom to moim zdaniem najsłabszy zespół w Ekstraklasie. Tam grają w dużej części piłkarze, którzy nawet na ekstraklasę się nie nadają... |
Cytat:
|
A ja ponowię pytanie do Legionistów, które już tu padało parę razy. Już nie bojkotujecie wyjazdów do Krakowa? :)
|
Cytat:
-czy Legii nie wpuscili 1 tys ze wzgledow bezpieczenstwa (tak samo bylo ustalane kiedy były derby, nas tez by wpuscili tylko 750) -czy jednak zmienili plany i nie zamierzaja nikogo wpuszczac w liczbie 1 tysiaca? -czy mi sie cos pomyliło? - czy to nie jest dyskryminacja?! :D |
Cytat:
|
Brawo Widzew!
http://www.weszlo.com/news/6395 |
wpuszczają tylko 750 osób bo muszą zrobić strefę buforowa i na to idzie 250 miejsc.
|
Wg mnie określenie "minęła całym obwodem" ma oznaczać że każdy punkt znajdujący się na obwodzie rzutu minął końcową linie, co de facto oznacza że cały rzut jest za linią. Nie wiem skąd w ogóle pomysł, że to niby oznacza że piłka musi minać linie o 70 cm. Wtedy to by się nazywało raczej "piłka minęła linie o długość obwodu" lub coś w tym rodzaju.
|
Cytat:
Bytom najpierw sprowadza przeciwników do swojego poziomu a potem pokonuje doświadczeniem w kopaninie :> Teraz jest chyba dość duża szansa że spadną |
Grzelak zerwał wiązadła i ma rundę z głowy...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Grzelak wrócił w wielkim stylu... Ten koleś ma nieprzeciętnego pecha...
|
Polonia niezle teraz przycisnela :D
Bytomianie i GKS slabo graja... Karny dla Polonii ale oczywiscie sedziowie na poziomie. Co do Grzelaka - Czlowiek szklanka. Zostal jeszcze Nowak ( odpukac ) z jego garbatym szczesciem Ale bramka.... Swietny strzal Tyminskiego. |
Chciałbym żeby Bytom poleciał z ligi, ale muszę przyznać, że Tymiński zasłużył na tego gola, bo jest to najlepszy zawodnik w tym kiepskim meczu.
|
Dziwny ten Grzelak. Czy przed przyjściem do Legi z Widzewa też miał tyle kontuzji ?? Bo kiedyś te bramki dla Łodzian musiał nastrzelać.
|
W Łodzi chyba jeszcze nie był aż tak kontuzjogenny, ale Machnowski na Ł3 zrobił z niego prawdziwego człowieka ze szkła, a na dodatek sam Bartuś nie za bardzo przykładał się do zawodu sportowca o czym pisałem już kilka razy.
Kogo teraz ściągnie Jaga? Znając życie Vuka S. PS. No to Bytom odskakuje od strefy spadkowej :) |
A tam, wygrana Polonii Bytom pomaga nam, pomaga też sąsiadce. Wszystko jest w porządku. :)
|
"Ekstrawagancki" Buzała do Nowaka i w osłabieniu strzelają na 1:1.
|
Pech jednego , szczescie drugiego. Sotirovic nie bedzie mial problemow ze znalezieniem pracodawcy.
Nowak i 1-1. A skonczy sie na 1-2 dla GKS :) |
a w ktorym momencie ktokolwiek uzywajac zwrotu 'minela calym obwodem' uzywa slowa dlugosc? nie mowią ze minela dlugoscią calego obwodu, tylko po prostu obwodem, gdyby pilka byla szescienna powiedzieliby krawędzią i nikt nawet by nie pomyslal by sumowac wszystkie krawedzie szescianu
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl