Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mitmichael 04.04.2019 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1537309)
a propo transferów które przeszły bez echa, ktoś coś więcej wie o tym nowym bramkarzu o dziwnie brzmiącym nazwisku ?

Bylismy nim zainteresowani jeszcze przed Lisem, tylko tyle wiem :D

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2019 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1537315)
A jakich informacji oczekujesz? Imię żony, pochodzenie?

o każdym z dotychczasowych nowych nabytków była tutaj chociaż wzmianka

o tym się dowiedzieliśmy oglądając plansze ze składem przed meczem z Legią

Karherop 04.04.2019 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1537324)
o każdym z dotychczasowych nowych nabytków była tutaj chociaż wzmianka

o tym się dowiedzieliśmy oglądając plansze ze składem przed meczem z Legią

To wymień imiona żon wszystkich naszych piłkarzy? :>

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2019 12:24

jakich żon , o czym Ty człowieku piszesz teraz ?!?

Karherop 04.04.2019 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1537326)
jakich żon , o czym Ty człowieku piszesz teraz ?!?

patrz posty wyżej,
Zadajesz głupie pytania to masz głupie odpowiedzi.

iamironman 04.04.2019 12:39

Nie mam kandydata, nawet jestem fanem Stolara. (Pamiętacie jak strzelał bramki w Wiśle d....pą?). Ale zmiany zrobił fatalne z Sosnowcem. Wprowadza zawodników którzy nie rokują :-/ plewka, słomka ..... i ten Lis. Mam prośbę, niech ktoś policzy ile razy ten gość wyciąga piłkę z siatki na mecz? bo on poniżej 2óch to nie schodzi!!!!! totalne beztalencie, koń trojański po poprzednim zarządzie

mr_kwolf 04.04.2019 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iamironman (Post 1537331)
Nie mam kandydata, nawet jestem fanem Stolara. (Pamiętacie jak strzelał bramki w Wiśle d....pą?). Ale zmiany zrobił fatalne z Sosnowcem. Wprowadza zawodników którzy nie rokują :-/ plewka, słomka ..... i ten Lis. Mam prośbę, niech ktoś policzy ile razy ten gość wyciąga piłkę z siatki na mecz? bo on poniżej 2óch to nie schodzi!!!!! totalne beztalencie, koń trojański po poprzednim zarządzie

Ale bełkot.

Czyli kogo miał wpuścić? Konkret? Czy grać bez zmian? Jeżeli konkretnie podasz jakieś nazwisko to wymień chociaż jedną zaletę tego juniora, którego miał Stolar wpuścić. Skoro twierdzisz, że byliby lepsi od Plewki i Słomki to mam rozumieć, że jesteś znawcą naszych grup młodzieżowych.

Odnośnie Lisa to chciał go zmienić to mu się Buchalik wysypał. Jego wina?

Arkadiusz.Czerepach 04.04.2019 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1537328)
patrz posty wyżej,
Zadajesz głupie pytania to masz głupie odpowiedzi.

że głupio odpowiadasz to fakt , i każdy to widzi , natomiast nie wiem co głupiego w zapytaniu dlaczego na forum umknął ten transfer:

https://wislakrakow.com/tobiasz-wein...mkarzem-wisly/

Karherop 04.04.2019 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1537337)
że głupio odpowiadasz to fakt , i każdy to widzi , natomiast nie wiem co głupiego w zapytaniu dlaczego na forum umknął ten transfer:

https://wislakrakow.com/tobiasz-wein...mkarzem-wisly/

Może nie wypowiadaj się za wszystkich, tylko za siebie, tak na początek.

Nikomu nie umknął, tylko raczej nikt nie widzi powodów by rozwodzić się na temat gościa który przyszedł awaryjnie na 3 miesiące i nawet minuty u nas nie zagra. Gdyby było inaczej już byś miał tutaj wypracowania opisujące jego charakterystykę, życiorys i kompilację z yt. Zresztą gość już się posypał albo przegrał rywalizację z Brodą, skoro po ławce z Legią w Sosnowcu go nie było. Tak czy siak kariery mu nie wróżę, jeśli nie chciał go nikt w I lidze i ekstraklasie.

iamironman 04.04.2019 13:29

Cytat:

Ale bełkot.

Czyli kogo miał wpuścić? Konkret? Czy grać bez zmian? Jeżeli konkretnie podasz jakieś nazwisko to wymień chociaż jedną zaletę tego juniora, którego miał Stolar wpuścić. Skoro twierdzisz, że byliby lepsi od Plewki i Słomki to mam rozumieć, że jesteś znawcą naszych grup młodzieżowych.

Odnośnie Lisa to chciał go zmienić to mu się Buchalik wysypał. Jego wina?

Konkretnie to Balicki, Grabowski, Hoyo, Weintzettel

Co do Słomki.... to przekonałeś mnie, może warto mu było dać jeszcze szansę.

A tak na marginesie, to w tym meczu najbardziej brakowało w końcówce doświadczenia, przytrzymania piłki, uspokojenia gry. Wyglądało to na panikę

topamers 06.04.2019 19:32

Brać Polacka, bo Lis to jednak nie to :)

https://www.transfermarkt.pl/martin-.../spieler/90954

xanti1906 06.04.2019 19:40

https://twitter.com/K_Stanowski/stat...97186761838594

sandomingo 06.04.2019 19:52

Mam nadzieję, że w klubie mają pomysł na karierę Brody, bo to może być nasz bramkarz na kilka lat z perspektywą dobrego transferu. Ten sezon do dogrania w CLJ ale potem konieczne wypożyczenie i regularna gra w 1-2 lidze - taka Puszcza Niepołomice byłaby idealna.

Karherop 07.04.2019 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1537607)
Mam nadzieję, że w klubie mają pomysł na karierę Brody, bo to może być nasz bramkarz na kilka lat z perspektywą dobrego transferu. Ten sezon do dogrania w CLJ ale potem konieczne wypożyczenie i regularna gra w 1-2 lidze - taka Puszcza Niepołomice byłaby idealna.

Pod warunkiem że ktokolwiek mu zagwarantuje grę . Ilu znasz 17 latkow którzy w tym wieku bronią na szczeblu 1-2 ligi?

Jak ma siedzieć na ławce to już lepiej dla niego aby spędził kolejny sezon u nas na ławce, a w międzyczasie grając w CLJ (choć nie wiem czy będzie mógł bo nie jestem pewien co chwilę zmieniających przepisów).

brylant17 25.04.2019 18:08

Basha ma dwie oferty z ESA Wiśle dał czas do końca kwietnia ws umowy via Twitter

Levis88 25.04.2019 18:17

Ktoś wspominał że umowa została przedłużona do 2020 jeśli dobrze pamiętam.

Wasiu 25.04.2019 18:20

Ale w styczniu miał możliwość zerwania umowy z winy klubu za zaległości finansowe.
I wychodzi na to, że to zrobił i potem podpisał nową umowę na 1 rundę tylko.

brylant17 25.04.2019 20:00

@Wasiu ma rację i ma do 06.2019

Karherop 25.04.2019 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1538643)
Basha ma dwie oferty z ESA Wiśle dał czas do końca kwietnia ws umowy via Twitter

Kto tak podał?

Miejmy nadzieję że go zatrzymamy... A nawet jeśli nie to ogromny szacunek za postawę w styczniu

LucjuszWielki 26.04.2019 12:46

Oby został. Jest naszym kluczowym zawodnikiem.

Llonch, Velez, Kort, Imaz, Kostal... dość już odchodzenia za darmo, tylu świetnych grajków straciliśmy. Imaza żal w uj :(

wolfy 26.04.2019 14:03

Imaz i Kostal nie odeszli za darmo. Pierwszy z nich miał kontrakt do końca sezonu i chciał odejść.

brylant17 26.04.2019 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1538661)
Kto tak podał?

Miejmy nadzieję że go zatrzymamy... A nawet jeśli nie to ogromny szacunek za postawę w styczniu

Najmniej lubiany na tym forum janekx89

s1mone 26.04.2019 22:51

Zatrzymanie Bashy to powinien być priorytet. Moim zdaniem praktycznie każdy inny piłkarz jest do zastąpienia.

Jak dla mnie kluczowy piłkarz.

Jeśli go zatrzymamy możemy znów wymienić część składu i nadal grać nieźle. Środek pola Basha Savicevic sprawia, że jest na czym budować drużynę operującą piłką.

TSWojtas 27.04.2019 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1538759)
Zatrzymanie Bashy to powinien być priorytet. Moim zdaniem praktycznie każdy inny piłkarz jest do zastąpienia.

Jeśli go zatrzymamy możemy znów wymienić część składu i nadal grać nieźle. Środek pola Basha Savicevic sprawia, że jest na czym budować drużynę operującą piłką.

Dokładnie. Basha to najważniejszy zawodnik obecnej kadry Wisły.

wolfy 27.04.2019 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1538759)

Jak ich będzie stać to przedłużą.
Mam co do tego wątpliwości.

wściekłe pięści węża 27.04.2019 13:25

Pewnie by się musiał pojawić prywatny sponsor dla tego kontraktu. Może jak Sławomir odejdzie, to Kwiecień się zainteresuje. Acz wtedy pewnie będzie za późno.

szprotson 30.04.2019 10:02

Steunbors, Zarandia - Arka
Udovicic, Mozdzen, Pawlowski - Sosnowiec

Levis88 30.04.2019 11:01

Zaczyna się przegląd odrzutów że spadkowiczów.

Ogryzek 30.04.2019 11:11

Pawłowski jak najbardziej.

btw
A to w spadkowiczach wszyscy piłkarze są słabi? Nie ma wyjątków?

szprotson 30.04.2019 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1538860)
Pawłowski jak najbardziej.

btw
A to w spadkowiczach wszyscy piłkarze są słabi? Nie ma wyjątków?

no pewnie ze nie ma.
przypomne tylko ze Piast chyba w ostatniej kolejce uratował sie przed spadkiem...

Karherop 30.04.2019 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1538858)
Steunbors, Zarandia - Arka
Udovicic, Mozdzen, Pawlowski - Sosnowiec

Analizie powinien być poddany raczej Śląsk Wrocław, niżeli Arka, szanse na spadek 60 do 40 dla Śląska

choć osobiście nie ośmielę się wskazać graczy którzy z calą pewnością by nas 'wzmocnili', jako uzupełnień składu pewnie paru by się znalazło, Łabojko, Chrapek, Słowik z braku laku

tsw biała gwiazda 30.04.2019 12:24

Chrapek, Gąska, Łabojko, Golla, Słowik- Śląsk
Możdżeń, Pawłowski- Zagłębie (Sanogo niestety wypożyczony i pewnie odejdzie do Francji)
Aankour, Zarandia, Maghoma, Młyński, Nalepa- Arka (Deja odpada pewnie z marszu)
Patrząc na obecną tabele to zainteresowałbym się na 8 Możdżeń/Chrapek, 10 Pawłowski/Gąska i na ŚO Golla. Zamiast interesować się Łabojko lepiej postawić na Szota, nigdy mnie nie przekonywał Łabojko jak zacząłem się mu przyglądać jak Wisła się nim zainteresowała.

tas de fleia 30.04.2019 12:46

Obawiam się, że dla zawodników Śląska i Zarandii (najlepszej bodaj propozycji) bylibyśmy wyborem nr X. W naszej sytuacji to może Pawłowski wziąłby propozycję pod uwagę, żeby pokazać się na koniec kariery. Zaś jeśli chodzi o Możdżenia, to jest jakimś wybitnie irytującym typem, ale to subiektywna ocena.

Arkadiusz.Czerepach 30.04.2019 12:53

jak już bujamy w obłokach i pisze o zawodnikach na których nas nie stać, to wyborem nr1 jest oczywiście Robak

Szneka 30.04.2019 13:30

Robak? Podobny typ do Ondraszka i u nas mógłby się przydać . Ze Sląska nawet jak spadnie i zejdzie z finansów to Chrapek. Przydałby się jako uzupełnienie Bashy i Savicevicia

kacpaw91 30.04.2019 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1538869)
jak już bujamy w obłokach i pisze o zawodnikach na których nas nie stać, to wyborem nr1 jest oczywiście Robak

Obstawiam, że prędzej wróci do rodzinnej Legnicy

Szneka 30.04.2019 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1538871)
Obstawiam, że prędzej wróci do rodzinnej Legnicy

W Legnicy za bardzo Go nie chcą. raz dużo kosztuje dwa stawiają na Piaseckiego. trzy nie pasuje do taktyki trenera Nowaka.

doktor granat 30.04.2019 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1538869)

ale on on ma już prawie sto lat, jego granie może się skończyć dosłownie w każdej chwili.
dawno temu u progu wspaniałych dni trafił nam się kanonier z długą brodą (Koniarek) i przez zdołał u nas ustrzelić ze dwa słupki.
lepiej znajdźmy jakiegoś nowego carlitosa.

Arkadiusz.Czerepach 30.04.2019 17:02

to prawie 100 , to raptem rok więcej niz Paweł Brożek , jednak w odróżnieniu od tego ostatniego , rok w rok liczy sie w wyścigu o koronę króla strzelców

ale oczywiście to są czcze dywagacje , nie jestem jakimś fanem jego ściągania, nie stać nas

GBO 30.04.2019 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1538877)
to prawie 100 , to raptem rok więcej niz Paweł Brożek , jednak w odróżnieniu od tego ostatniego , rok w rok liczy sie w wyścigu o koronę króla strzelców

ale oczywiście to są czcze dywagacje , nie jestem jakimś fanem jego ściągania, nie stać nas

Myślę, że jak na gościa, który nie ma pojęcia o tym, jakim budżetem płacowo-transferowym będziemy dysponować, nadużywasz zwrotu " nie stać nas".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl