![]() |
Jeszcze może się uda ściągnąć tylko jakiegoś stopera last minute dzisiaj i okienko będzie bardzo udane :)
|
Cytat:
rezygnujemy z zawodników bo istnieje nie przeszli testów medycznych, co w tym jest zastanawiającego? Rozumiem ze jak widzisz fure uzywaną w komisie itp, to kupujesz od razu i nie jedziesz z nia na stacje diagnostyczną? |
Zle zadales pytanie. Powinienes zadac "Czym to robil?"
Rozumiem, ze w futbolu trzeba miec mega pecha, zeby 2/2 zawodnikow dogadanych na podpis okazalo sie niesprawnych :P Taki przypadeczek. |
Fajny transfer młodego. Przy naszej mizerii w ataku to już w tej chwili powinien wchodzic na końcówki meczow. Jeśli chodzi o ogranie na poziomie seniorskim to już prezentuje poziom wyżej od Plewki.
|
Cytat:
|
regan tak spamował na szałboxie, że aż dopiął transfer młodego Polaka :D
|
Cytat:
Tylko czesciowo masz racje. Tzn masz, ale nie poruszasz genezy problemu. Prawda medialne to jedno. Super, ze sa na wysokim poziomie (ok, beda). Ale budzet klubu sklada sie z kilku innych elementow, ktore wprost zaleza od wyniku sportowego. Dlaczego? Jak jest wynik sportowy to jest zainteresowanie. Kibicow, mediow... a za tym idzie zainteresowanie sponsorow. Wynik sportowy to nie mam na mysli mistrzostwa Polski, ale gry w grupie Ligi Mistrzow lub Ligi Europy. Wtedy sa bonusy od aktualnych sponsorow, pojawiaja sie nowi, mozna podpisywac kolejne umowy na wyzszym poziomie, da sie znalezc sponsora do nazwy stadionu (bo jest ekspozycja gdzies dalej niz PL), sa wplywy z dnia meczowego, ktore sa duuuuzo wyzsze niz w eklapie, sa premie od UEFA za zdobywane punkty i sam udzial w grupie, mozna eksponowac swoich zawodnikow i sprzedawac ich drozej niz obecnie sprzedajemy za granice. Wiec jak wszystko powyzsze zacznie funkcjonowac, przynajmniej 3 nasze kluby beda regularnie grac w LM i LE, beda pozyskiwac pieniadze wtedy tez beda je wydawac. Na razie to mamy jakies przypadkowe od swieta awanse, ktore nie sa poparte sensownymi podwalinami. Gdyby byly to nasza liga bylaby dosc przewidywalna. Bylyby te 3 druzyny grajace w pucharach dominujace nasze podworko i ze 2-3 druzyny, ktore mialyby aspiracje przelamania tej trojki. A jak jest kazdy widzi. Niby Lech, Legia, Jagiellonia sa w czubie, ale co roku ktos tam wystrzeli z forma i miesza ostro. Jak nie Gornik to Piast, jak nie Piast to pare lat temu Ruch Fornalika. To pokazuje slabosc ligi. I chocby prawa medialne mialy wartosc numer 5 w Europie dalej zawodnicy by stad ochodzili. Bo, tak masz racje, ida za lepszymi pieniedzmi, ale takze za rozwojem sportowym. |
Co mnie najbardziej cieszy to wygląda, że zarządzanie idp wraca do normy. Zdrowe podstawy - to najważniejsze.
A reszta - PRZYJDZIE! Prędzej czy później. I ten młody napastnik - Polak. Przecież tak chcieliśmy. Młodzi zdolni. Do boju. Z szansą na odsprzedaż. |
Mam nadzieję, że ktoś tam ma oko i faktycznie chłopak za rok albo 3 będzie bdb.
Ale kto ma dziś strzelać gole? |
Cytat:
Jeżeli wyrażasz żal że Wisła aktualnie nie ma super zawodników gwarantujących dużo goli - nie ma i nie będzie miała, chyba że pojawi się bogaty inwestor. Na bank w tym sezonie nic się już nie zmieni w tej kwestii. Na utrzymanie spokojnie wystarczy. Na ósemkę może być za mało, ale co zrobić. Poza tym nie walczymy o nic poza przetrwaniem. |
Artur Balicki na "dzień dobry" dostał laurkę:
http://weszlo.com/2019/02/28/wisla-s...wego-mieciela/ Tam są też dwa jego gole strzelone przewrotką. Cytat:
|
Nie ma co liczyć że z marszu wejdzie w ligę, przeskok jest gigantyczny, ale to dobry transfer "na przyszłość". Chociaż pewnie złapie minuty w tym sezonie.
|
Tak patrzę na naszą kadrę teraz i stwierdziłem że nie ma sensu środkowego obrońcy szukać na szybkiego skoro oprócz Wasyla i Sadloka może zagrać tam Klemenz i Burliga plus młody Świątko ;) kadra zamknięta :)
|
Cytat:
Transfer też dobry pod katem wymogu juniora w przyszłym sezonie. |
Umówmy się, że Drzazga na tym poziomie co grał ten młody to całą ligę rozstawiał po kątach.
Trzeba trzymać kciuki ale nie ma co się nastawiać. |
@s1mone
Nie przesadzałabym z tymi opiniami na temat Krzyśka. Miałam przyjemność oglądać go na żywo w meczach Stali Mielec. Był to poziom 1 ligi a nie 2, druga sprawa że było to 2 sezony temu, ale niestety nie wyróżniał się jakoś niesamowicie na boisku. |
Mówiłem o Polkowicach. Drzazga bodajże w jednej rundzie (!) załadował tam ponad 20 bramek z tego co pamiętał zanim go wzięliśmy do nas. Piszę z pamięci, bo nie chce mi się szukać, dane z niższych lig są z reguły niekompletne.
|
Cytat:
Ponadto Balicki w CLJ sezon temu nabił 24 bramki w 23 meczach. Fajny wynik, biorąc pod uwagę że nasi napastnicy z CLJ dawno nie mieli takich wyników. Zawsze jest szansa że jego talent wystrzeli, albo i nie. To zależy od wielu czynników. |
mimo wszystko transfer ma prawo budzic optymizm i to spory
bramkostrzelny młody Polak , w orbice zainteresowań kadry młodzieżowej dawno tego u nas nie grali :) (co nie znaczy ze jest gwarancja odpalenia) |
Cytat:
|
nie czytałeś postów wyżej ?
tak prywatnie to jestem napalony |
Cytat:
Chłopaka czeka gigantyczny przeskok, kibicuję mu żeby jak najszybciej się odnalazł w naszej ekstraklasie. Jeżeli jego talent szybko eksploduje to super, nic tylko się cieszyć jeżeli chłopak powtórzy drogę Kuby Błaszczykowskiego i za rok, dwa będzie szalał w Bundeslidze. |
aLBO Piątka ;)
|
31 meczow, 8 bramek. 1 liga.
Kto mial taki bilans w swoim w zasadzie drugim sezonie w seniorach? Dla zwyciezcy uscisk dloni prezesa |
Ptaszki ćwierkaja że Kuzba już nie jest naszym skautem a Głowacki na swoją prośbę zmieni funkcje.
Zacznie się zapewne karuzela pt kto nowym dyrektorem sportowym? |
Albo pójdziemy bardziej w kierunku angielskim, Stolarczyk jako manager - trener+dyrektor sportowy.
Swoją drogą, Głowacki według twittera ma zostać, ale na innym stanowisku - akademia? |
ma już swoją
|
Jak tam kończące się kontrakty naszych piłkarzy? Ktoś już podpisał nowy czy rozmowy będą trwały do lipca :) ?
|
Przecież po to nie ma flag drażniących nowego inwestora, by ten wszedł z kopyta i zakontraktował kozaków, a nie przedłużał z obecnymi grajkami, tak?
|
Transfery to ostatnie co POWINIEN zrobić nowy inwestor.
Do zasypania jest dziura 35 milionowa. Może mi ktos wytłumaczyć dlaczego, większość oczekuje że "nowy inwestor" będzie się zachowywał tak frywolnie jak Cupial i lądował na taczki piłkarzy z całej Polski? Oczywiście co charakteryzuje takich biznesmenów? Że szybko się znudzą jak przyjdą niepowodzenia. A zawsze przychodzą. To nawet powiedział sam Królewski, że zagrożeniem dla Wisly byłby taki podmiot. |
Cytat:
|
Tak swoją drogą mało została jedna rzecz wspomniana na temat okienka zimowego.
Transfer Balickiego do Wisły to majstersztyk (aż ciekawy jestem za ile poszedł), naprawdę w Chorzowie byli nim zachwyceni i był on na celowniku znacznie możniejszych klubów z Polski, a także zagraniczne ekipy się nim interesowały. Świetny ruch pod przyszłość, jestem zaskoczony iż udało się go sprowadzić. |
A wiesz czemu przegrywa rywalizację z juniorami? Dziwne że nawet go nie ma na ławce.
|
I cóż z tego.... skoro treneiro gra plewką i słomką w najważniejszym meczu decydującym o top8, wprowadza ich przy stanie 3-4....masakra
|
@iamironman: masz jakiegoś swojego kandydata na nowego trenera Wisły? W każdym temacie masz żale do naszego obecnego ...
Ktoś kojarzy tego Balickiego z jakichś treningów/sparingów? |
Cytat:
W sparingu z Odrą wyszedł ładnie sam na sam po czym trafił w słupek. Dużo osób na niego liczy (w tym ja), ale dziwne że na ławkę się nie łapie. Tym bardziej że konkurencji na pozycji napastnika... nie ma. |
Cytat:
|
Cytat:
|
a propo transferów które przeszły bez echa, ktoś coś więcej wie o tym nowym bramkarzu o dziwnie brzmiącym nazwisku ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl