Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wszl 18.06.2013 13:33

Kontrakt dla tego Niemca oraz pozbycie się w ten sposób ikony klubu,jaką przynajmniej dla mnie byl Sobol to jawne granie w ch...

mitmichael 18.06.2013 13:35

Oj chyba musiałby przyjsc Messi zebyscie skonczyli narzekac.

borys 18.06.2013 13:35

To juz jest koniec....

Kon®ado 18.06.2013 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cisse99 (Post 1318382)
Ale kto tu kogo ściąga ? Testy to testy ! narzekacie, że nie sprawdzamy chłopaczków z niższych lig a jak już ktoś przychodzi na TRENING to płacz, że pierwsza liga...

Czytałeś chociaż uważnie ten temat? http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28001
No i nie wciągaj wszystkichz do jednego wora, w naszej sytuacji potrzebne są solidne wzmocnienia, w innym wypadku może na prawdę być niewesoło, a chyba nikt nie wierzy że ten chłopak będzie wielkim wzmocnieniem, może nie jest zły, ale bardziej do ogrania (no i to że po kolesiowsku przyszedł) a popatrz na nasz skład, i co uważasz że jest dobrze?
Ocenimy pod koniec przygotowań, narazie jest kiepsko

fialo 18.06.2013 13:36

Jako, że w miarę wymiernym źródłem informacji są kibicowskie fora, wrzucam linka do forum Magdeburga : http://www.fcmfanshop.de/forum/viewt...sd=a&start=850 .

Niemiecki znam w średnim stopniu, ale jak zdążyłem wywnioskować, to raczej za nim nie płaczą. Niektórzy szydzą z polotyki klubu i pytają się czemu nie zaoferowali nowego kontraktu anty-piłkarzowi Brudenskiemu "Mich wundert es, dass Anti-Fussballer Burdenski seinen neuen Vertrag noch nicht unterschrieben hat."

Jeden typ byl jednak, za tym, by go pozostawić - Ich bin dafür Fabian zu halten.

Co do Sobola to nie mam zdania, z jednej strony szacunek ogromny mam do niego, z drugiej latka lecą i już niestety forma nie ta, co kiedyś. Ciężka decyzja.

silver03 18.06.2013 13:37

Najpierw Kosowski (który wniósł jednak coś do tego zespołu), teraz Sobolweski... Kto następny? Małecki czy Głowacki?

KrzychooR 18.06.2013 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1318405)
Jako, że w miarę wymiernym źródłem informacji są kibicowskie fora, wrzucam linka do forum Magdeburga : wis.la/ltqr9 .

Niemiecki znam w średnim stopniu, ale jak zdążyłem wywnioskować, to raczej za nim nie płaczą. Niektórzy szydzą z polotyki klubu i pytają się czemu nie zaoferowali nowego kontraktu anty-piłkarzowi Brudenskiemu "Mich wundert es, dass Anti-Fussballer Burdenski seinen neuen Vertrag noch nicht unterschrieben hat."

Jeden typ byl jednak, za tym, by go pozostawić - Ich bin dafür Fabian zu halten.

Co do Sobola to nie mam zdania, z jednej strony szacunek ogromny mam do niego, z drugiej latka lecą i już niestety forma nie ta, co kiedyś. Ciężka decyzja.

Poprostu sie na nim nie poznali tak jak Lech na Bereszyńskim... Za pół roku sprzedamy go za 2 mln Ojro ;]

mitmichael 18.06.2013 13:41

Burdenski dopiero przyszedł na testy, jeszcze niczego nie podpisał i juz jest w Wisle spalony. To juz lepiej zeby sie nie sprawdził. A co do Sobolewskiego mam nadzieje, ze nieoficjalne informacje zostana nieoficjalne a Sobol nastepny rok bedzie biegał na R22

emjot 18.06.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318408)
Burdenski dopiero przyszedł na testy, jeszcze niczego nie podpisał i juz jest w Wisle spalony. To juz lepiej zeby sie nie sprawdził. A co do Sobolewskiego mam nadzieje, ze nieoficjalne informacje zostana nieoficjalne a Sobol nastepny rok bedzie biegał na R22

Beto też świetnie grał tyłem do bramki ..

KrzychooR 18.06.2013 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1318410)
Beto też świetnie grał tyłem do bramki ..

A Radovanović głową...

Gwiaździsty 18.06.2013 13:45

Cytat:

Niemcy nie znają się na piłce :). Skoro nazwali go nawet anty piłkarzem to czuję, że nas ten transfer dosłownie rzuci na ziemię swoją grą. W końcu nochal Smudy jest bardziej pewnym barometrem niż jacyś kibice co go na codzień ogladali, a raczej nie ogladali (tyle grał) :).

KrzychooR 18.06.2013 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1318412)
Niemcy nie znają się na piłce :). Skoro nazwali go nawet anty piłkarzem to czuję, że nas ten transfer dosłownie rzuci na ziemię swoją grą. W końcu nochal Smudy jest bardziej pewnym barometrem niż jacyś kibice co go na codzień ogladali, a raczej nie ogladali (tyle grał) :).

Większość kibiców nie zna się na piłce ;]

Cisse99 18.06.2013 13:57

Może w ten Burdenski przychodzi w roli tłumacza smudy :D

wolfy 18.06.2013 14:11

Oficjalnie żegnamy "Sobola".

Arked 18.06.2013 14:15

Żeby to jeszcze oznaczało jakąś sensowną zmianę warty. Tymczasem zawodnicy odchodzą i zostaje po nich dziura. Tak już od kilku dobrych lat.

syryls 18.06.2013 14:16

Trzymam kciuki za tego Burdeńskiego, jak pożegnali Sobola to powinni pożegnać i Gargułe nawet i mu płacić ale nie chce takiego frajera oglądać na boisku.
Tak wgl to zaraz okaże się że opcja holenderska była chyba najrozsądniejszą ale za dużo luzu dał im Cupiał.

mitmichael 18.06.2013 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318421)

Najgłupsza decyzja obecnej Wisły na jaka mogli sie zdecydowac

wolfy 18.06.2013 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318427)
Najgłupsza decyzja obecnej Wisły na jaka mogli sie zdecydowac

Miałeś bronić Smudy do końca. Bierz się do roboty - nikt inny nie będzie...

Zacznij od tego, w czym Burdeński jest lepszy od "Sobola". Pośmiejemy się trochę.

Kon®ado 18.06.2013 14:21

Najbardziej kompromitująca decyzja jaka mogła być, rozumiem pozbywanie się pseudogwiazdek, ale nie lidera zespołu, do ku*wy nędzy, my już prawie nie mamy kim grać yyyy

buczo1985 18.06.2013 14:22

Szkoda Sobola, ale czas biegnie nieubłaganie...
Przeraża mnie tylko, że to kolejny ubytek wartościowego piłkarza. Obawiam się, że nawet po uzupełnieniach nie będziemy posiadam pełnowartościowej kadry. Tak jak mamy mieć okrojony "nieprofesjonalny" sztab trenerski, tak samo nasza kadra będzie bardzo chudziutka. No chyba, ze naściągają chłopaków z III, IV ligi...

mitmichael 18.06.2013 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318429)
Miałeś bronić Smudy do końca. Bierz się do roboty - nikt inny nie będzie...

Zacznij od tego, w czym Burdeński jest lepszy od "Sobola". Pośmiejemy się trochę.

KLUB NIE PRZEDŁUZYŁ UMOWY Z SOBOLEWSKIM, nie Smuda - ogarnij sie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318429)

Czemu mam porownywac Burdenskiego, ktory jest OFENSYWNYM POMOCNIKIEM z Sobolewskim, ktory jest DEFENSYWNYM POMOCNIKIEM? zastanow sie najpierw co piszesz

7 kotów 18.06.2013 14:23

Cytat:

Jakos wiekszym klubom wiekowe ikony nie przeszkadzaja.

Wywalenie Sobola to zbrodnia. Ktokolwiek za tym stoi jest skonczonym s....ysynem. Nawet gdyby ten caly 4-ligowiec z Rezszy mial grac jak Scholes.

wolfy 18.06.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318432)
KLUB NIE PRZEDŁUZYŁ UMOWY Z SOBOLEWSKIM, nie Smuda - ogarnij sie.

Sam się ogarnij.
Odejście Sobolewskiego jest związane z przyjściem Smudy. Inaczej zrobili by mu pożegnanie razem z Kosą, Ilievem i Sikorskim.

mitmichael 18.06.2013 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318434)
Sam się ogarnij.
Odejście Sobolewskiego jest związane z przyjściem Smudy. Inaczej zrobili by mu pożegnanie razem z Kosą, Ilievem i Sikorskim.

Weź sie rozpedz mocno i uderz głowa w sciane bo z tego goraca zaczynasz pisac pierdoły. Wszystko zwalaj na Smude, zwal nawet, ze to przez Niego jest tak goraco. Tak piszesz jakby Smuda był Bogiem i to On miały wszystkie decyzje podejmowac

westersyl 18.06.2013 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1318421)

Dla mnie nie zrozumiała decyzja. Sobol jeszcze dobrze się ruszał. Moim zdaniem grał lepiej np od Wilka.
Smuda niech sobie włączy mecz z Pogonią Szczecin gdzie był najlepszy na boisku i takich meczy było więcej.

Zrozumiałbym to gdyby on odstawał od reszty ale przecież nic takiego nie miało miejsca.
Ciekawe jakich następców zamierzają nam sprowadzić działacze bo to od tego będzie zalezało czy ta decyzja miała jakiś sens...
Nowy pomocnik już jest...

Rozumiem Real tez musiał pożegnać Raula, Juventus Del Piero tylko, że tam mieli juz 2 młodszych lepszych na te pozycje, do tego jeszcze ze 2 dokupili. My nie mamy żadnego lepszego pomocnika niż Sobol w kadrze...

wolfy 18.06.2013 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318436)
Weź sie rozpedz mocno i uderz głowa w sciane bo z tego goraca zaczynasz pisac pierdoły.

Coś jeszcze masz do przekazania?
Widzę, że intelektualnie poziom Smudy. Nic dziwnego, że robisz tu za jego stronnika.

Uzasadnij więc, dlaczego czekano z tą informację do dzisiaj? BTW - miała być wczoraj.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1318437)
My nie mamy żadnego lepszego pomocnika niż Sobol w kadrze...

Co ciekawe, "Sobol" i "Kosa" mieli i tak lepsze przyśpieszenie niż nasi "młodzi". O umiejętnościach nie wspominam, bo szkoda nawet pisać.

Ogryzek 18.06.2013 14:31

Sobol odchodzi, czyli co jest miejsce na tego 32 letniego młodziana z Ratyzbony?

Stawiam orzechy przeciw kasztanom że Smuda nie chciał Sobola. Jeszcze Sobol coś by powiedział na treningu do pupila Burdenskiego że się obija. A przecież on tu na wakacje przyjechał a nie trenować:)

Oczywiście jeśli mamy lepszego piłkarza niż Sobol można się żegnać z Radkiem, ale obawiam się że nie mamy. Pomijam styl.

buczo1985 18.06.2013 14:32

Nie wierzę, że uda się ściągnąć do klubu kogoś lepszego od Sobola. Zatem mamy dziurę na newralgicznej pozycji. Bez wartościowych zakupów bijemy się o utrzymanie jak nic...

mistico 18.06.2013 14:33

oficjalnie : http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ol_dziekujemy/

dobre zdjęcie w tym artykule, niby z obecnego sezonu, a został tylko Boguski (i chyba Czekaj, ale nie wiem czy to jego widać)

Dzimi 18.06.2013 14:38

Kosa i Sobol powinni zostac jeszcze na sezon. Nie mamy kim grać...

Hmmm, może jakiś protest przed klubem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl