Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

LucjuszWielki 18.06.2013 12:00

Ok na pierwszy ogień idzie syn funfla :) Oczywiście jest szansa, że to będzie dobra inwestycja na przyszłość taka sama jak to, że trafie może nie szóstkę a piątkę w lotku, więc jedyny sensowny komentarz jaki mi się nasuwa to taki:

"kacaraba o la la la, kacaraba o LA LA!"

:)

zim zum 18.06.2013 12:10

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=28001

:lol:

Ajax 18.06.2013 12:11

Nie ma kasy na prowizję do Piątka jest kasa na totalne dno piłkarskie.

Coś czuję, że zatęsknimy za wynikami jak w poprzednim sezonie i walką o 7 miejsce do końca...

pysio 18.06.2013 12:12

No to z Chrapkiem kontraktu nie trzeba przedłużać.
Ta sama pozycja, ten sam wiek.. po co przepłacać!

nesta 18.06.2013 12:12

JEST I PIERWSZY TRANSFER !!!

Sluchajcie cala WIsla od trampkarzy zawsze stala ukladami, kto ma grac itp wiec czemu na gorze ma byc inaczej ?

Okej przyjme wszystko, moze chlopak rzeczywiscie cos umie itp, ale Niemcy glupi nie sa i jakby mial byc taki super to juz dawno 3/2 bundesliga by go wziely tym bardziej, ze ma tak znanego ojca!
I pomyslcie co on musi prezentowac jesli nawet taki ojciec nigdzie go w Niemczech nie wcisnal, z takimi kontaktami. Paranoja

Kto wie czy to po prostu nie byl jeden z warunkow Smudy, na ktory Cupial musial przystac zeby ten sie zgodzil tu pracować. Okej przychodze ale zatrudniacie synalka mojego przyjaciela.

BTW, ciekawe czy Smuda chociaz widzial go raz na oczy w meczu

Kon®ado 18.06.2013 12:13

Nigdy starałem się nie biadolić, ale jak ściągamy takie piłkarskie tuzy, mając kadrę tak marną jak mamy, to ja nie wiem czy oni sobie jaja z nas robią czy co? Jak można tak dobijać najlepszy polski klub ;< (przynajmniej najlepszy jeśli chodzi o historię a nie o teraz)

piter116 18.06.2013 12:18

Bednarz mówił na grillu o 2,3 wzmocnieniach, reszta to mają być uzupełnienia. Burdeński zalicza się do tej drugiej kategorii. Trzeba wziąć pod uwagę, że IV liga niemiecka to jak u nas II albo I. Poza tym ktoś w drużynie rezerw też musi grać. Martwi mnie tylko to, że Smuda i ojciec Fabiana "to som przyjacioły", ale z drugiej strony Kuba też by do nas nie trafił gdyby nie znajomości.

PS: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ostcount=15425

Więc wszystko wskazuje na to, że tymi "wzmocnieniami " będą Demjan i De Guzman, o ile nic się nie schrzaniło.

Jagul 18.06.2013 12:19

Ten nasz nowy grajek nawet nie został sprawdzony, a już go podpisujemy? Myślę, że mamy nowego Szymkowiaka!

Kamson 18.06.2013 12:20

Co to ma ku*wa byc? Ja wiem, ze tniemy koszty, ze nie stac nas na "dobrego" kopacza. Ale branie 4-ligowca ktory nawet nie byl podstawowym zawodnikiem druzyny?:shock: Quo Vadis Wislo...?

marcin19876 18.06.2013 12:21

1 liga na nas już czeka:-) nie ukrywajmy, sami ośmieszamy ten klub, jego historie i tych którzy go tworzyli... ŻAL patrzeć już na ta Wisłę...

63.5 Kg 18.06.2013 12:26

Rano o testach w południe już prawie piłkarzem Wisly jest...

Zaczelo się poważnie robic....:haha:
Honorowy Franek Smuda...Ty mi pomogles to ja pomoge Tobie....

I nigdy w to nie uwiere ze ten chłopak może być jakimkolwiek wzmocnienem zespołu...chyba ze rezerw...

sevenheaven 18.06.2013 12:29

Legia TESTUJE byłego GRACZA ( nie statyste ) Realu Madryt, a my odrazu podpisujemy gnojka, który w 4 lidze niemieckiej, jako of. pomocnik nie zaliczył nawet jednej asysty...

skoro nie ma pieniędzy, to trzeba szukać oszczędności, lepiej sprowadzić 3 dobrych grajków niż 5 średnich ..

bonawentura 18.06.2013 12:31

Smuda do dymisji, cały zarząd do dymisji i protest kibiców - dopóki Cupiał nie sprzeda Wisły. Przykro mi to pisać, ale za takie kolesiostwo nie zamierzam zapłacić ani złotówki i nie przyjdę na stadion nigdy, a przynajmniej dopóki na Wiśle będzie taki stan, jak obecnie. Jeżeli rzekomo jest skauting, a przychodzi synek kolegi Smudy, to ja dziękuję. Mam dość tego żałosnego widowiska i braku planów na przyszłość. Dobranoc.

aNouc 18.06.2013 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1318376)
Legia TESTUJE byłego GRACZA ( nie statyste ) Realu Madryt, a my odrazu podpisujemy gnojka, który w 4 lidze niemieckiej, jako of. pomocnik nie zaliczył nawet jednej asysty...

Sikorski też grał w Bayernie..

dobrze ze nadmieniłeś że byłego..

Pele też kiedyś strzelał bramki, może go zakontraktujemy?

Legia testuje gracza, ktory obecnie gra ogony, nic nie strzela i nie asystuje.. statystycznie zwykly ogóras, 20 lat temu, owszem, coś tam grał w Realu.

Z tym Fabianem się wstrzymam.. juz kilka razy tutaj najezdzano na tego typu graczy, a potem sie chowali bo im bylo wstyd za swoje posty.

Ogryzek 18.06.2013 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1318377)
Smuda do dymisji, cały zarząd do dymisji i protest kibiców - dopóki Cupiał nie sprzeda Wisły. Przykro mi to pisać, ale za takie kolesiostwo nie zamierzam zapłacić ani złotówki i nie przyjdę na stadion nigdy, a przynajmniej dopóki na Wiśle będzie taki stan, jak obecnie. Jeżeli rzekomo jest skauting, a przychodzi synek kolegi Smudy, to ja dziękuję. Mam dość tego żałosnego widowiska i braku planów na przyszłość. Dobranoc.

Spokojnie jeszcze znienawidzony przez ciebie Brożek przyjdzie i wreszcie będziemy mieli z tobą spokój na R22. Na Kałuży "wąs Stawowy" z "czerwonym profesórem" już czekają na ciebie.

piter116 18.06.2013 12:48

Cytat:

skoro nie ma pieniędzy, to trzeba szukać oszczędności, lepiej sprowadzić 3 dobrych grajków niż 5 średnich ..

Ale co Ty w ogóle porównujesz? Legia gra o MP i LM, a my o utrzymanie. Nie ma takiej opcji żebyśmy ściągnęli 10 zawodników do I składu. Ważniejsze jest to, kto do nas trafi jako potencjalne wzmocnienie składu i czy przedłużą kontrakt z Sobolem. Jeszcze co do Burdeńskiego-nie zdziwię się jak chłopak wygryzie Chrapka ze składu, oczywiście o ile ten przedłuży kontrakt.

Cisse99 18.06.2013 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 1318368)
Nigdy starałem się nie biadolić, ale jak ściągamy takie piłkarskie tuzy, mając kadrę tak marną jak mamy, to ja nie wiem czy oni sobie jaja z nas robią czy co? Jak można tak dobijać najlepszy polski klub ;< (przynajmniej najlepszy jeśli chodzi o historię a nie o teraz)

Ale kto tu kogo ściąga ? Testy to testy ! narzekacie, że nie sprawdzamy chłopaczków z niższych lig a jak już ktoś przychodzi na TRENING to płacz, że pierwsza liga...

marcin19876 18.06.2013 12:55

Sobolewski odchodzi z Wisły!!

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ly_Krakow.html

ROBI SIĘ CORAZ CIEKAWIEJ...

Wertian 18.06.2013 13:00

Cytat:

Ale my potrzebujemy 5 albo i więcej a nie 3 zawodników. Kupujemy to na co nas stać a z Legią obecnie to konkurować możemy jedynie pojemnością stadionu. Wszelkie porównania w ostatnim czasie, obecnie i w najbliższej przyszłości będą w ogólności nietrafione.
Burdenski kosztować nas pewnie wiele nie będzie... jeśli w ogóle cokolwiek. Jeśli więc Smudzie ma być z nim raźniej to niech sobie go ma. Jak daj daj Bóg wypali to będzie świetnie, jak nie wypali i przez to ostatecznie skompromituje mityczny "nos" Smudy to to też płakać nie będę.

Adenalix 18.06.2013 13:02

"Sobolewski z Wisłą był związany od ponad ośmiu lat. [...] przez trzy ostatnie sezony pełnił funkcję kapitana. [...] W jego miejsce do Wisły ma trafić 21-letni Niemiec Fabian Burdenski, który w poniedziałek przyleciał pod Wawel".

S....ysyny, bandyci, idioci i kolesie. To cały sztab Wisły od Bednarza do Smudy. Dziękuję za uwagę.

Lysy 18.06.2013 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1318383)
Sobolewski odchodzi z Wisły!!

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ly_Krakow.html

ROBI SIĘ CORAZ CIEKAWIEJ...

To było do przewidzenia, gdyż Smuda nie lubi piłkarzy charakternych. Założę się, że już kombinuje jak pozbyć się Małeckiego. Pewnie jak się nie uda Małemu klubu załatwić, to go zniszczy sadzając na ławce.

kolarz90 18.06.2013 13:17

21 lat, czwarta liga niemiecka: 80 meczów, 1 bramka, 2 asysty. Jeśli ktoś twierdzi że wypali w u nas to nie mam pytań. Franiu zaczął się odwdzięczać swoim kolegom, w tym przypadku ojcu no name który ponoć załatwił mu robote w Deustchlandzie. I jeszcze na dokładke ma być następcą Sobola. Jak można kogoś takiego jak Radek się pozbywać? Wiadomo że wiek już nie ten, ale to prawdziwy kapitan, ikona i legenda klubu. Gdyby jeszcze kończył karierę to ok, ale ktoś musi być w tej ,,drużynie" z doświadczeniem.
Mieliśmy wielce przebudować skład a zanosi się że będziemy mieć jeszcze gorszych piłkarzy niż w zeszłym sezonie: Piątek nie dla nas, Wszołek nie, Przybecki też nie, itd. w nieskończoność.

Kamson 18.06.2013 13:19

Kapitalny poczatek ruchow transferowych

http://oi39.tinypic.com/11kkoqe.jpg

Nie wiem kto jest za do odpowiedzialny - Bednarz czy Smuda - ale powinien w trybie natychmiastowym wypie*dalac jak najdalej stad.

mitmichael 18.06.2013 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1318391)

Ocenimy transfery po połowie nadchodzacego sezonu

Lukasz 18.06.2013 13:27

Ja się pytam gdzie ten nasz spec od PR.
Takie wiadomości w takiej kolejności - niedopuszczalne.

Wertian 18.06.2013 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318392)

Tego się właśnie boję.

alexx6 18.06.2013 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1318391)

http://oi39.tinypic.com/11kkoqe.jpg

Nie wiem kto jest za do odpowiedzialny - Bednarz czy Smuda - ale powinien w trybie natychmiastowym wypie*dalac jak najdalej stad.

Nie wiem dlaczego wszyscy mają pretensję do Bednarza. Chyba Cupiał na to pozwala to do kogo pretensje

wolfy 18.06.2013 13:30

Najlepsze podsumowanie:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEMONIUM na SB
Dzisiaj omawiamy taktyka na LEcha a Burdenski usuwa grzyba z sufitu:)

Nie mam więcej pytań:haha:

A Smuda jest dla mnie zerem po tym co zrobił.

marcin19876 18.06.2013 13:32

po połowie sezonu to my będziemy na ostatnim miejscu w tabeli i będziemy się zastanawiać jak ciąć koszta bo zawodnicy znów za dużo będą zarabiali w stosunku do tego co mieli prezentować..

Gwiaździsty 18.06.2013 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1318392)

Jakie transfery ? Roczne wczasy w Krakowie dla syna jakiegoś znajomka z Niemiec ? Może mu w czasie pobytu w Ratyzbonie mieszkanie remontował albo okazyjnie samochód pomógł kupić ? A teraz spłaca dług pieniędzmi Wisły.

P.S. Jak się pewnego razu wywiesiło transparent "Smuda Judasz" czy śpiewało "Smuda pe..ł, Wisłę sprzedał" to trzeba być konsekwentnym. Niektórych jak widać amnezja dopadła. Zresztą ich Franiu też się wyraził o nas w swoim stylu " Pokazałem tym hu..m". A teraz co ? buzi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl