Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rafalek 30.01.2019 07:42

Offtopic

Praktycznie 500 lat pod okupacja osmanska od XIV do XIX, a tak po prawdzie to do XX wieku, utracenie ziem serbskich podczas rozpadu Jugoslawii, utracenie na rzecz jednostronnego ogloszenia niepodleglosci terytorium-kolebki panstwowosci jakim jest Kosovo. Chyba wystarczy? I dodatkowo, czy mozemy sie dziwic ze sa prorosyjscy, skoro NATO i USA, przy cichej zgodzie zachodu Europy, bombardowalo przez 3 miesiace ich kraj, niszczac rowniez obiekty cywilne? Bombardowanie pociagow, szpitali, czy telewizji publicznej chyba nie nalezy do normalnych operacji wojskowych?

End Off-topic.

Wracajac do tematu - jezeli uda sie za Maleckiego dostac jakiekolwiek pieniadze + jego zejscie z kontraktu bedzie to super deal. Prawda jest taka, ze i tak w Krakowie jest juz spalony i nie ma przyszlosci, wiec trzeba zarobic ile sie da.

Reserve 30.01.2019 09:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1532165)
Wracajac do tematu - jezeli uda sie za Maleckiego dostac jakiekolwiek pieniadze + jego zejscie z kontraktu bedzie to super deal. Prawda jest taka, ze i tak w Krakowie jest juz spalony i nie ma przyszlosci, wiec trzeba zarobic ile sie da.

Ja bym raczej obstawiał jakieś groszowe sprawy, jeśli już. Prawda jest taka, że gdyby Małecki chciał się zrehabilitować to nie miałby do tego lepszej okazji niż teraz. Można dużo mówić, tatuować sobie pół ciała, obwieszać się w barwy - ale to czyny definiują mężczyzn. Cóż, szkoda :-/

szprotson 30.01.2019 10:35

co do Jugola, to ma świetne nazwisko, wieć już mnie sie podoba :D
Aby tylko pomyślnie przeszedł testy medyczne

bódyń 30.01.2019 10:57

Retweet przez JKrolewski
https://i.ibb.co/3F9tyHB/Zrzut-ekran...0-10-55-53.png

sandomingo 30.01.2019 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1532177)

Czyli co, Królewski płaci za ten transfer? Nie zdziwiłbym się, facet nieźle się wkręcił:)

Karherop 30.01.2019 12:34

No proszę, nie spodziewałem się transferu gotówkowego ale jednocześnie jestem prawie pewien że ktoś nam ten transfer sfinansuje. Byc może znowu Kwiecień .
Sportowo to powinno być "brakujące ogniwo w środku pola" czyli 8 której w naszej kadrze nie było poza Plewka. i tak szczerze mówiąc to odpuściłbym kolejne transfery, bo ta kadra przy minimalnej ilości kontuzji obroni byt w lidze.

sandomingo 30.01.2019 12:42

Jeżeli tylko Boguski wznowi treningi w miarę szybko to faktycznie, uważam że można ryzykować zamykanie kadry.
I piszę to bez żadnej ironii, bo gość może grać na kilku pozycjach w pomocy a tutaj cały czas sytuacja wygląda nienajlepiej.
Przy tym układzie personalnym jak obecnie + ten Savicevic młodzi typu Szot, Śliwa czy może nawet Buksa dostaną jakieś szanse.
Szału nie będzie ale spaść nie powinniśmy.

UcheJ 30.01.2019 12:47

Będziemy walczyć o puchary o żadnym spadaniu nie ma mowy ;) zawodnicy którzy są gwarantują napewno moim zdaniem pierwszą 8... Oczywiście jak przyjdzie Voko bo Basha sam by nie dał rady

Karherop 30.01.2019 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1532183)
Będziemy walczyć o puchary o żadnym spadaniu nie ma mowy ;) zawodnicy którzy są gwarantują napewno moim zdaniem pierwszą 8... Oczywiście jak przyjdzie Voko bo Basha sam by nie dał rady

Nie ma czego takiego jak zawodnicy gwarantują. Zawodnicy mogą co najwyżej przystąpić do rywalizacji i spróbować wywalczyć wynik na boisku. Przy czym forma konkurencji jest niewiadomą.

tomasz_19 30.01.2019 14:05

będziemy walczyć o puchary...Ja pierdykam co za bzdury tu niektórzy wypisują!!! Chociaż sam chciałbym, żeby było odwrotnie, to trzeba trochę pokory ludzie...

UcheJ 30.01.2019 14:35

Ale ja mowie z pokorą chłopie... Uważam że ten skład będzie mógł powalczyć z każdym... To Polska liga jak tylko Kolar i Drzazga będą strzelać a dogrywać im będą szybkie i techniczne skrzydła ? Vulkano moze być brakującym ogniwem. Środek Basha i solidny środkowy pomocnik na poziomie Bashy i lige spokojnie kończyny w górnej 8 a może i puchary będą grane jak ich nie będzie to nic się nie dzieje bo najważniejsze jest stanąć na nogi i ustabilizować wydatki i pospłacać największe problemy a z innymi się dogadać w jakiś sposób żeby poczekali trochę dluzej

UcheJ 30.01.2019 14:38

http://www.wislaportal.pl/35918,Davi...lem_Wisly.html. ?

MaLk 30.01.2019 15:23

Ale wiecie o tym, że żeby walczyć o puchary trzeba dostać licencję na puchary? :P

Gero 30.01.2019 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1532196)
Ale wiecie o tym, że żeby walczyć o puchary trzeba dostać licencję na puchary? :P

Żeby walczyć o puchary to nie wiemy.....ale żeby w nich grać to już tak.

A tak serio im wyżej w tabeli tym większa kasa wiec na razie na tym bym poprzestał.

tomasz_19 30.01.2019 15:34

Ale o czym my rozmawiamy? Klub stoi/stał nad przepaścią, a my już mamy snuć mocarstwowe plany? Będę się cieszył jak się utrzymamy i przede wszystkim jak znajdziemy jakiegoś inwestora, który uporządkuje ten klub.

Griszka30KR 30.01.2019 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1532198)
Ale o czym my rozmawiamy? Klub stoi/stał nad przepaścią, a my już mamy snuć mocarstwowe plany? Będę się cieszył jak się utrzymamy i przede wszystkim jak znajdziemy jakiegoś inwestora, który uporządkuje ten klub.

Masz w 100% racje ,ale byłby to materiał na film jakby klub który był na krawędzi (dalej jest),podniósł się i byłaby w Nim taka moc i złość ,że wygrałby naszą marna Eklapę....

ramzes190 30.01.2019 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1532202)
Masz w 100% racje ,ale byłby to materiał na film jakby klub który był na krawędzi (dalej jest),podniósł się i byłaby w Nim taka moc i złość ,że wygrałby naszą marna Eklapę....

Wstawaj, zes*ałeś się :haha:

Przybyszewski 30.01.2019 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ramzes190 (Post 1532203)
Wstawaj, zes*ałeś się :haha:

Ferie sie skonczyly wracaj do szkoly.

BiałaGwiazda 30.01.2019 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1532165)
Offtopic

Praktycznie 500 lat pod okupacja osmanska od XIV do XIX, a tak po prawdzie to do XX wieku, utracenie ziem serbskich podczas rozpadu Jugoslawii, utracenie na rzecz jednostronnego ogloszenia niepodleglosci terytorium-kolebki panstwowosci jakim jest Kosovo. Chyba wystarczy? I dodatkowo, czy mozemy sie dziwic ze sa prorosyjscy, skoro NATO i USA, przy cichej zgodzie zachodu Europy, bombardowalo przez 3 miesiace ich kraj, niszczac rowniez obiekty cywilne? Bombardowanie pociagow, szpitali, czy telewizji publicznej chyba nie nalezy do normalnych operacji wojskowych?

End Off-topic.

Ok,myślałem że utrata niepodległości to dość świeża sprawa,a to o okupacje osmańską chodziło. Uścislając "utracenie ziem serbskich podczas rozpadu Jugosławii" to rozumiem że chodzi o ziemię tzw Republiki Serbskiej w Bośni i Hercegowinie. Nie można jednak zapomnieć że w 1920 roku Serbowie zyskali ziemie Vojvodiny od naszych braci Węgrów po traktacie w Trianon. Wtedy to Węgrzy zostali "wykołowani" przez siły zachodnie na rzecz Serbów. Dodatkowo nie przepadają za naszym papieżem Janem Pawłem II,więc ja też nie daże ich sympatią.

Wracając do tematu, ciekaw jestem tego Savicevica, gość wyglada przyzwoicie. Stawiam że będzie większym wzmocnieniem niż Klemenz czy Burliga.

brylant17 30.01.2019 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UcheJ (Post 1532183)

Po mistrzostwo od razu :lol:

gizmowisla 30.01.2019 18:04

Wisla szuka nowych zawodnikow- pol ligi juz zaciera rece , bo jak odpalą to beda do wyciagniecia niebawem za frytki,

petred 30.01.2019 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1532211)
Wisla szuka nowych zawodnikow- pol ligi juz zaciera rece , bo jak odpalą to beda do wyciagniecia niebawem za frytki,

Wygląda na to, że Wisła będzie ogrywać zawodników opłacanych czy kupionych przez osoby prywatne jak Wojciech Kwiecień czy jakieś firmy, a przy ich sprzedaży będą się w pewien sposób dzielić zyskiem. Więc o tych nowych zawodnikach będą decydować ich ,,właściciele''. Po za tym jesteśmy w dość cięzkiej sytuacji finansowej i być może bolą takie straty jak Carlitos, Imaz, Kostal czy Arsenić ale mimo wszystko przecież tak naprawdę to na nich zarobiliśmy. Jakby poprzedni zarząd miał poukładane w głowie to takiej sytuacji by nie było.

LucjuszWielki 30.01.2019 20:39

Zluzujcie troche.. bez: Arsenica, Imaza, Bartkowskiego, Korta, Pola Lloncha, Carlitosa, Ondraska czy Veleza nie ma co mysleć o pucharach - sam Kuba to za mało.

Smuga85 30.01.2019 21:00

A propo zawodnika którym jesteśmy ponoć zainteresowani, poniżej filmik młodzieżowej reprezentacji Słowenii. w którym David Tijanic strzela dwie bramki z wolnych ( swoją drogą druga kozacka )

O ile nigdy nie należałem do podjarańców wyciągających wnioski na podstawie 3 minutowego filmiku na YT, to asysta przy ostatniej bramce mega kozacka, widać że ma smykałkę do niekonwencjonalnej gry.

https://www.youtube.com/watch?v=1bE-uzszXtI&app=desktop

Wojtas 30.01.2019 21:13

Wyglada na to ze tacy zawodnicy jak Tijanic beda oplacani jak Peszko od kogos z zewnatrz ,bo niewierze zeby w naszej sytuacji zarzad mogl sobie na to pozwolic.
Co nie zmienia faktu ze on wygada naprawde dobrze,gra regularnie + mozna bedzie na nim tez zarobić.
I jeszce tylko napastnik,bo jakos Kolar mnie nie przekonuje,ale czesto jest tak ze jak pilkarz niedoceniany dostaje szanse-to ja wykorzystuje wiec zobaczymy.

Brozinho_23 30.01.2019 21:33

Chyba podczas sprzedaży Brleka było omawiane, że nie ma czegoś takiego jak podział zysków z prywatną osobą która wyłożyła na niego pieniądze bo chyba regulaminy tego zabraniają. Wtedy chyba rozliczono się barterowo poprzez oddanie do użytkowania skybox'a.

Karherop 30.01.2019 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga85 (Post 1532230)
A propo zawodnika którym jesteśmy ponoć zainteresowani, poniżej filmik młodzieżowej reprezentacji Słowenii. w którym David Tijanic strzela dwie bramki z wolnych ( swoją drogą druga kozacka )

O ile nigdy nie należałem do podjarańców wyciągających wnioski na podstawie 3 minutowego filmiku na YT, to asysta przy ostatniej bramce mega kozacka, widać że ma smykałkę do niekonwencjonalnej gry.

https://www.youtube.com/watch?v=1bE-uzszXtI&app=desktop

Mam nadzieję że widziałeś że to filmik sprzed ponad 5 lat ;)

Podobno grany jest też temat napastnika.. co szczerze mówiąc mnie dziwi. Wydawało mi się że stan osobowy czyli Kolar,Drzazga, Brożek + Buksa wystarczy Stolarowi, a podobno chciałby jeszcze wysokiego napastnika (zajechało to Skorza).

bridgeburner 31.01.2019 18:40

Kolar z Drzazga sa ewidentnie szykowani do pierwszej 11
Brozek jest kontuzjowany, zreszta od 2 lat chyba co drugi mecz ma proble z łydka
napastnik jest zmieniany praktycznie co mecz, sam jestem za tym zeby Bukse pomalu wprowazdac ale miejsce na jeszcze jednego zdecydowanie jest

bódyń 31.01.2019 18:58

Wszyscy podali, ze juz jest zawodnikiem Wisly ale...

https://i.ibb.co/S3JMgXh/Zrzut-ekran...1-18-56-34.png

Wojtas 31.01.2019 19:34

Slovan tez potwierdza

Prestup Vukana Savičeviča je v štádiu rokovania

https://www.skslovan.com/clanok6511-..._rokovania.htm

w takim razie witamy na pokładzie :) podobny troche do Wolskiego oby umiejetnosci tez mial takie :)

grogoriogreg 31.01.2019 20:28

Bardziej ze stylu gry przypomina mi Brleka. Co można było zobaczyć na 15minutowym filmiku z youtube? ^^
Świetne przerzuty, kontrola tempa gry, gościu nie jest typowym defensywnym pomocnikiem, ale lubi grać bardziej wycofanego (szóstka). Razem z Bashą stworzą bardzo ciekawą parę pomocników, o podobnej charakterystyce - przy naszych reprezentacyjnych skrzydłach i prawdopodobnie taktyce 4-4-2 ważne jest, aby dwóch środkowych pomocników miało pojęcie o grze w obronie i piłka im nie przeszkadzała w rozprowadzaniu akcji - głównie na boki.

Kort dobre zaczął, ale większość rundy miał przeciętną. Szkoda jego odejścia, bo wart byłby kilkaset tysięcy euro, ale nie będzie problemem go zastąpić. Halilović poza techniką prowadzenia piłki nie pokazał kompletnie niczego, co miałoby wskazywać na nagły skok poziomu, więc jeśli Plewka zostanie w Wiśle to lepiej w niego inwestować.

LucjuszWielki 31.01.2019 21:59

Jakieś ploty odnośnie powrotu Manu Sarkiego??

Kamson 31.01.2019 22:19

No bez jaj. Gość od dwóch lat grywa na orlikach na Płaszowie Starym :)

doktor granat 31.01.2019 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1532241)
Mam nadzieję że widziałeś że to filmik sprzed ponad 5 lat ;)

Podobno grany jest też temat napastnika.. co szczerze mówiąc mnie dziwi. Wydawało mi się że stan osobowy czyli Kolar,Drzazga, Brożek + Buksa wystarczy Stolarowi, a podobno chciałby jeszcze wysokiego napastnika (zajechało to Skorza).

a Ondrasek jaki był? wiadomo, że dobry wysoki napastnik to dodatkowe możliwości w grze, ale najważniejsze to mieć stan osobowy na który na stać żeby na powrót nie zrobił się jakiś finansowy syf.

brylant17 01.02.2019 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1532294)
Jakieś ploty odnośnie powrotu Manu Sarkiego??

Po co i na co ? ktoś wypuścił screnna z jego rozmową co jest pewnie fake i on chce grać za darmo :haha:

LucjuszWielki 01.02.2019 08:21

Nie widziałem, że za darmo chce grać, jedynie info, że coś tam Sarki ma wrócić - to że słaby to się zgadzam :] Tylko pytanie czy może być słabszy od Peszki? :D

szprotson 01.02.2019 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1532316)
Nie widziałem, że za darmo chce grać, jedynie info, że coś tam Sarki ma wrócić - to że słaby to się zgadzam :] Tylko pytanie czy może być słabszy od Peszki? :D

nie nie można.
Idź do klubu i powiedz ze jesteś lepszy od Peszki i zagrasz za niego.
W sumie to Ci moge nawet kontrakt opłacić, w koncu ktoś kto .......i trzy po trzy tez zawsze sie przyda w ekipie, trzeba z kogoś ciągnąć bekę.

Wiec Lucjuszu, jesteś słabszy od Peszki czy nie?

filemon 01.02.2019 10:45

Ok do usunięcia

TommyTSW 01.02.2019 11:24

Peszko może się jakoś nie będzie wyróżniał, ale przy słabszych meczach, momentach potrafi grę z przodu pociągnąć.Jeszcze kilka tygodni temu to każdy chciałby nawet juniorów żeby w tej lidze zostać, teraz rozkminki czy Peszko nie słaby.

Karherop 01.02.2019 12:40

Nasza kadra ma na ten moment 16 zawodników powyżej 22 roku życia. W tym kilku którzy ledwo lizneli doroslej piłki (Drzazga, Klemenz, Bartosz i Kolar) w tym trzech kontuzjowanych (Brożek, Boguski, Bartosz) i naprawdę dalej istnieje dyskusja czy mam jest Peszko potrzebny?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl