![]() |
Cytat:
Ta Legia to jednak Wisle zawsze na zlosc zrobi... |
Cytat:
|
Cytat:
Głupi regulamin, powodujący jakieś abstrakcyjne i kuriozalne rozstrzygnięcia. |
Cytat:
Legia nie mając szans na mistrza remisuje ze starozakonnymi i pomimo tego, że Wisła wygrywa, nie ma mistrzostwa. Nie wiem w ilu ligach gra się na bilans bezpośrednich spotkań, ale takie liczenie z uwagi na ten przykład jest po prostu debilne. @kwolf - tak, różnica bramek. Premiujemy drużyny grające skutecznie i strzelające dużo bramek. |
Co to się stało, że kibice Legii przyjechali do Miasta Kraków?
|
Cytat:
PS. Możliwe, że twój post to była ironia to wtedy bardzo przepraszam. |
z takiego jednego legijnego portalu:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Drużyny A,B i C mają tyle samo punktów. A lideruje.
A i B wygrywają, ale C przegrywa. W ogólnej tabelce najlepsza A, ale w tabelce A i B lepsza B. Czyli B ma mistrza. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To proste. Grajmy na różnice bramek. Wtedy wiadomo wszystko co i jak i jest klarowne. Chociaż daje pole do popisu dla fryzjerów i manikiurzystów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A przy bezpośrednich spotkaniach trzech drużyn dochodzi do tego, że wiele zależy od tej trzeciej. Korzystając z mojego wcześniejszego przykładu. |
Myślę, że sędzia z meczu Cracovii z Legią bardzo chciał wynagrodzić Pasom przekręt z jesieni.
2 mecze i tyle błędów sędziowskich, no nie ciekawie się zaczęło. |
Jak tam doping na kałuży? Zdominowała Legia tych pasiastych .....arzy, bo co jak co to Legia - żydy to dwa światy?
|
Cytat:
|
Nie podam Ci takiego przykładu, ale w środku sezonu, to chociażby ta kolejka.
Jakby powiedział snyrting: "świat idzie do przodu" i wydaje mi się, że o ile sytuacja nie dotyczy Filipiaka, to fryzjerowanie jest mało prawdopodobne. |
Cytat:
Może lepiej skończmy offtop. Nie ma co zajmować się sytuacjami, które zdarzają się raz na sto lat bo jakby tak przeanalizować to niby w ilu ligach w ciągu ostatnich 10 lat na końcu sezonu była sytuacja w której dwa zespoły miały tyle samo pkt? Bo mnie interesuje tylko ostatnia kolejka, a nie to co się dzieje "po drodze". |
To już wiemy jak Filipiak w tym roku chce się utrzymać. Tak coś mi śmierdziała ta jego wypowiedź, że on jako milioner może wierzyć... Najpierw ŁKS, a teraz sędziowie wydrukować z 1-4 na 3-3 no, no mistrzostwo.
|
Cytat:
Poza tym w moim odczuciu OK. Sędzia dawał grać i walczyć nie gwizdając fauli jak ktoś kogoś mocniej barkiem pchnie. Nie ma co narzekać na sędziowanie. Mnie bardzo zaskoczył wynik meczu Cracovii z Legią, a najbardziej fakt, że Cracovia 3 razy prowadziła. Tak na gorąco po samym wyniku bez oglądania meczu nasuwa mi się myśl że obie drużyny grały radosny futbol w obronie i nie trzeba było wielkiej filozofii aby wbić bramkę. Zwłaszcza iż obie drużyny (z naciskiem na Cracovie) formacje ataku praktycznie mają z łapanki. Więcej powiem jak zobaczę ten mecz w kk. |
Teorie spiskowe jak po katastrofie smoleńskiej. Wrzućcie na luz. Tak naprawdę ten remis nic nie daje Cracovii, bo do utrzymania musiałoby być jeszcze 10 takich przekrętów.
|
Cytat:
Wiecie gdzie byłaby piłka gdyby mineła linię całym obwodem? 0,7 metra za linią. Czy byłby wtedy wątpliwości, że jest gol? Dla mnie nie. Piłka musi minąć linię jakby całym rzutem. Tak jakby patrząc na piłkę idealanie z góry, to nie może się ona "stykać" z linią bramkową. Kurde, wstyd, że nawet w przepisach jest to błędnie nazwane. Takim mamy PZPN. Przepraszam z OT, ale zawsze mnie to denerwowało w transmisjach. Musiałem to z siebie wyrzucić :D |
Parchy zagrały "z zębem "! Legia takze pokazała, że ma jakiś cel w tych rozgrywkach i wyszedł porządny mecz. Osobiście chciałem żeby jednak sąsiadka wygrała. Bo ich uratuje 8 czy 9 wygranych, a nie 3 pkt z Legią. Za to Legia tracąca punkty to zdecydowanie sytuacja korzystna dla nas.
|
Cytat:
I wszystko jasne :) |
Cytat:
|
Cytat:
Co do inauguracji kolejki to oba mecze na inauguracje byly dobre i ciekawe - to mile zaskoczenie bo zazwyczaj pilkarze po 2 miesiacach przerwy serwowali nieskładną kopanine. Zobaczymy jak dzisiaj. |
Cytat:
PS. Szanse na to że panie z 2 strony błoń się utrzymają wzrosły im o około 0.5 % ;) więc szału nie ma |
Cytat:
|
Cracovia to będą rycerze wiosny, zobaczycie...
Jak wydolnościowo wyglądała Legia? Maciuś trafił z formą od początku sezonu? |
Fajnie, że 6 bramek padło w Krakowie, ale:
- Skaba moim zdaniem był faulowany przy golu Jarabicy; - Ntibazonkiza przyjął piłkę barkiem w akcji, po której podyktowano karnego; - Ntibazonkiza był na spalonym przy ostatnim golu. Ja nie mam zamiaru sugerować, że błędy sędziów były umyślne, ale Legia miała strasznego pecha w tym meczu. Z drugiej jednak strony bramka Wawrzyniaka... Na 1000 takich strzałów ten facet 900 strzeli 10 metrów nad bramką, a w pozostałych 99 wybije piłkę poza stadion. A tu strzelił w okienko. Też niesamowity fuks:-D |
Cytat:
http://www.weszlo.com/fotonews/1298672439_spalony2.jpg |
http://www.weszlo.com/news/6392 polecam, innej interpretacji nie ma :) Piłka musi być "cała" w bramce. Na oko widać, że bramki dla Legii nie było. Kiedyś w C+ był filmik, gdzie pokazywali jak bardzo "skraca kąt" takie telewizyjne ustawienie kamery względem bramki.Wizard już go wrzucił. Telewidzom musi się wydawać, że piłka już "dobrze" jest w bramce. W takich stycznych sytuacjach nigdy nie przeszła całym obwodem, to złudzenie telewizyjne.
Szczęśliwie się zaczyna ta liga dla nas :) W sumie remis wczoraj w Krakowie to, patrząc pod kątem czysto sportowym, najlepsze co mogło paść. |
Cytat:
|
Dobrze, Bramki dla Legii nie bylo bo pilka nie przekorczyla linii, spalonego po dokladnym przeanalizowaniu moim zdaniem nie bylo. Problem w tym, ze pierwsza bramka i druga bramka dla Cracovii to po prostu buractwo sedziego.
Bramka Wawrzyniaka tez w sumie po faulu w srodku pola. Sedzia chcial moze "usprawiedliwic" to i owo, ale tak naprawde jeszcze bardziej sie skompromitowal. Do tego czerwona dla Borysiuka i tego czarnego kurdupla. Mecz na maxa dziwny bo sedzia sie po prostu pogubil ( nie bede tego nazywac mocniej bo nie mam dowodow ), popelnil sporo baboli i potem mozliwe ze popelnial kolejne bledy zeby wynagrodzic jednej czy drugiej druzynie swoje poprzednie blede oceny. Nie ma co juz plakac nad rozlanym mlekiem, ale mam nadzieje ze ten frajer odpocznie od sedziowania tak jak kiedys juz go odsuneli od kilku spotkan. Mecz sie skonczyl, powiedziane zostalo chyba wszystko :) Mowi sie trudno :D |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl