Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

wislakrakow124 22.12.2014 11:17

Nowe lepsze czasy nadchodza? Oby bo licze na Pana Gaszynskiego ze zbuduje silna Wisle na ktora beda chodzic dziesiatki tys kibicow.

radek2323 22.12.2014 11:29

Fajnie oby sie sprawdzilo.Mam nadzieje ze pan Gaszynski jak powiedzial Smuda to nasz najlepszy transfer.

Pan Jotka 22.12.2014 11:36

Gaszyński to porzadny transfer, ale jak sie bedzie Cupiał ze swoimi doradcami wtrącał to wyjdzie jak zawsze.
Maspex kilka lat temu mówił o Wiśle, a ostatnio przypomniał się Foodcare w tym temacie, choć to również nierealne zupełnie.
Ciekawe co to za sponsor na te koszulki? Oby nie Durex, bo raz już byliśmy kondomiarzami :D

wwf 23.12.2014 14:57

Swego czasu mówiono o Biedronce , Volkswagenie a może Niemcy załatwili coś w T-mobile który jest starą ERĄ, która przecież już w Wiśle była obecna. Najważniejsze że coś się w tych kwestiach ruszyło. 2 dobrych sponsorów, zapewne 5 nowych zawodników i kto wie czy nie powalczymy o MP. Utrzeć nosa Legii i Leśniodorskiemu było by fajnie.

63.5 Kg 23.12.2014 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1385806)
Swego czasu mówiono o Biedronce , Volkswagenie a może Niemcy załatwili coś w T-mobile który jest starą ERĄ, która przecież już w Wiśle była obecna. Najważniejsze że coś się w tych kwestiach ruszyło. 2 dobrych sponsorów, zapewne 5 nowych zawodników i kto wie czy nie powalczymy o MP. Utrzeć nosa Legii i Leśniodorskiemu było by fajnie.

A kolego skad to wzial??

WISŁAZWE 23.12.2014 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385808)
A kolego skad to wzial??

Nie jesteś na bieżąco..
Przecież już nawet przeciwnik w el. LM wylosowany. FK Ventsplis, mecze 7 i 15 lipca :)

R33 23.12.2014 16:03

O której godzinie ten mecz i z kim zagramy w następnej rundzie?

63.5 Kg 23.12.2014 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1385809)
Nie jesteś na bieżąco..
Przecież już nawet przeciwnik w el. LM wylosowany. FK Ventsplis, mecze 7 i 15 lipca :)

Ciekawy wyjazd...:foch:

Lukasz 23.12.2014 21:58

Nowy prezes Wisły Kraków Robert Gaszyński ma pomysł jak zatrzymać największą gwiazdę klubu.

Stilic ponoć ma kontrakt po Małeckim (?) i kombinują jak znależć mu sponsora indywidualnego.

Cytat:

Štilić nie zarabia w Wiśle kokosów. Przejął kontrakt po Patryku Małeckim (około 35 tysięcy złotych miesięcznie plus bonusy za gole i asysty). Teraz z pewnością dostałby znaczącą pożyczkę. Nieoficjalnie mówi się, że prezes zamierza znaleźć sponsora, który sfinansowałby kontrakt Bośniaka.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...525,1,727.html

Jest też wątek Dudki.

Cytat:

On też ma dostać propozycję podpisania nowej umowy, ale może ze względów rodzinnych wybrać ofertę Lecha

sayek89 23.12.2014 22:31

Jakoś mam dziwne wrażenie że od mojego postu zaczęły się dziać pozytywne rzeczy, tzn informacje :P

Kocur 23.12.2014 23:58

Samymi informacjami jeszcze nikt gola nie strzelił ;)

Lepiej się miło rozczarować nic przekłuć balonik :)

domin_czyzyny 24.12.2014 02:57

Wszystko to jednak zaczyna przypominać balonik, który lada chwile pęknie. I zostanie co najwyżej Coca-Colaczamiast Pepsi jako partner lub drobny sponsor. Na dodatek w takim samym wymiarze jak u sąsiadki...

St Yabol 24.12.2014 09:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1385830)
Wszystko to jednak zaczyna przypominać balonik, który lada chwile pęknie. I zostanie co najwyżej Coca-Colaczamiast Pepsi jako partner lub drobny sponsor. Na dodatek w takim samym wymiarze jak u sąsiadki...

Nie psuj ludziom humorów na święta. Nawet jeśli okazałoby się, że to tylko partner i będą rozdawać napoje przed meczami to i tak lepsze to niż nic bo może przygotować pod dalszą współprace

rafkur 24.12.2014 12:21

Brak jakiegokolwiek sponsora -źle , szansa na wejście coca coli - źle. Ludzie czy was pojeb...? Na co liczycie? Na Emirates z 30 bańkami euro?
Jest jedna zasada, która sprawdza się od zawsze - "step by step". Jeżeli nawet coca cola wejdzie na zasadzie prawie bezgotówkowej to jest to bardzo dobry ruch marketingowy. Jasne przesłanie na rynku - wchodzi cola= tam jest normalnie i ma to sens. Cieszmy się tym, że wreszcie pojawiają się pozytywne informacje. Nawet jeżeli okażą się nieprawdziwe to i tak jest to zasadnicza zmiana bo jeszcze parę dni temu głównym roztrząsanym tematem było czy szlag nas trafi już w tym sezonie czy może jednak w przyszyłym...

piotek 24.12.2014 13:10

@up

Z klawiatury mi to wyjąłeś ;)

Revolver 24.12.2014 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385827)
Jakoś mam dziwne wrażenie że od mojego postu zaczęły się dziać pozytywne rzeczy, tzn informacje :P

Z wyjatkiem tego, że absolutną nieprawdą jest to, że Cupiał wyłoży kasę z Telefoniki.

St Yabol 24.12.2014 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1385832)
Brak jakiegokolwiek sponsora -źle , szansa na wejście coca coli - źle. Ludzie czy was pojeb...? Na co liczycie? Na Emirates z 30 bańkami euro?
Jest jedna zasada, która sprawdza się od zawsze - "step by step". Jeżeli nawet coca cola wejdzie na zasadzie prawie bezgotówkowej to jest to bardzo dobry ruch marketingowy. Jasne przesłanie na rynku - wchodzi cola= tam jest normalnie i ma to sens. Cieszmy się tym, że wreszcie pojawiają się pozytywne informacje. Nawet jeżeli okażą się nieprawdziwe to i tak jest to zasadnicza zmiana bo jeszcze parę dni temu głównym roztrząsanym tematem było czy szlag nas trafi już w tym sezonie czy może jednak w przyszyłym...

AMEN
to powinno zostać przypięte

63.5 Kg 26.12.2014 10:29

A na Wislaportal pojawil się kolejny gość który dużo pisze(zobaczymy co z tego będzie):

Cytat:

Wzajemnie życzę miłych, spokojnych i wesołych Świąt ! Sam chciałbym znać trochę więcej konkretów na tą chwile nic więcej nie udało mi się dowiedzieć poza tym że Dudka jest już po słowie z Lechem i w Wiśle szykują następcę, od Stycznia więcej szans ma dostawać Żemło. Semir zostanie na 99 %, Coca opłaci mu nie mały kontrakt który ma zostać podpisany na 3 lata. Niestety o tym sponsorze ze Szwajcarii nic mi nie wiadomo, wiem tylko że branża medyczna i Gaszyński ma z nimi dobre układy (podobno wcześniej już gdzieś razem współpracowali). W styczniu powinno się pojawić w Wiśle 4 nowych piłkarzy (3 już jest zaklepanych), jednego trzeba wykupić ale ponoć to kwestia czasu bo Wisła dogadała się z klubem. Wiem tylko tyle że transfer gotówkowy będzie z Ukrainy ale nic mi nie wiadomo na temat narodowości samego piłkarza, jednak na 100 % nie będzie to Polak. Pozostali piłkarze to 2 grajków z ligi portugalskiej którym kończą się kontrakty i Dziwniel któremu umowa z Ruchem wygasa za pół roku ale Wisła będzie negocjować warunki wcześniejszych przenosin zawodnika. Dostałem też info że Wisła negocjowała ze Starzyńskim ale ten odrzucił ofertę i powiedział że interesuje go tylko zagraniczny wyjazd. Podsumowując informacje których jestem pewien na 100 % i z których później możecie mnie rozliczyć to: 1.) Semir zostanie w Wiśle 2.) Będzie w styczniu sponsor na koszulki ze Szwajcarii (jaka firma jaka branża tego już na 100% nie podam) 3.) Dudka idzie do Lecha 4.) Dziwniel będzie grał w Wiśle 5.) Klub prawdopodobnie pożegna się z Gargułą i Sarkim - ten pierwszy ma być częścią wymiany na linii Ruch - Wisła a Sarki prawdopodobnie odejdzie do 2 ligi niemieckiej za nieznaczną kwotę. 6.) Wisła robi wszystko żeby rozwiązać kontrakt, pozbyć się Chaveza jednak póki co cisza w temacie a sam zawodnik nie ma zamieru rozwiązywać kontraktu, jeśli nie odejdzie będzie przeniesiony do rezerw.

huberix 26.12.2014 10:38

Tutaj wcześniejszy wpis tego samego gościa

''Słyszałem że Coca nie będzie sponsorem Wisły, ma w zamian za reklamę przejąć kontrakt Semira który wystąpi w paru reklamówkach itp... Podobno nowy prezes w podobny sposób chce ściągnąć jakiegoś środkowego pomocnika z zagranicy, ponoć niezły ale i kasę trzeba wyłożyć na stół. Od stycznia będzie też sponsor na koszulki, i tu uwaga z Szwajcarii - wiem tylko że firma medyczna wchodząca do Polski z jakimś nowym produktem. Nie wiem na ile pewne jest to info szczerze mówiąc ale coś w tym może być. Zastanawia mnie tylko po co środkowy pomocnik, przydałby się nie powiem ale na tą chwile najbardziej w pomocy to porządnego skrzydłowego nam brakuje.''

arti 26.12.2014 10:53

niech się stanie..:)

brylant17 26.12.2014 11:45

Zbymak i macioS (czy jak mu tam) ? wrócili ? pisać i gdybać to dużo można,niech wszystko się spełni a później będziemy się radować.

ulTraS 26.12.2014 12:14

a co na to Baweł?

St Yabol 26.12.2014 12:35

Baweł niestety milczy :( https://www.facebook.com/pages/Bawe%...834442?fref=ts

szprotson 26.12.2014 13:03

juz widze jak w coca-coli zamiast mikołaja jest Semir Stilic :)

ile razy na wislaportalu byly takie newsy ? Rok w rok jest kilku zbymakow, lolków, zenków i innych którzy robią sobie z kibiców jajca.

szkoda ze w tych super tajnych punktach ktore wyliczał nie dopisał jako 7) klub chce wypozyczyc kilku juniorow ze złotego składu by sie ograli jak Chrapek 8) rozwiązali już problem z zagospodarowaniem stadionu w dniu meczowym 9)nowy prezes wkurzył sie jak zobaczył co oferuje oficjalny sklep i maja byc nowe ubrania 10)rozmawiamy z bramkarzem ktory był topowy jeszcze nie tak dawno ale on ma do wyboru jeszcze kilka ofert 11) Czekamy na samolot z Rumunami który wyleciał, ale po drodze zabrał Neia i Spasa Deleva i jeszcze nie doleciał.

WISŁAZWE 26.12.2014 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1385869)
juz widze jak w coca-coli zamiast mikołaja jest Semir Stilic :)

W sumie Mikołaj pije teraz pepsi :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1385869)
Czekamy na samolot z Rumunami który wyleciał, ale po drodze zabrał Neia i Spasa Deleva i jeszcze nie doleciał.

A zaraz drugim samolotem ma przylecieć Manuel Jiménez, bo już nie miał siły iść na nogach.

------------

A potem wszystko jebnie i będzie płacz.

Nie mówię, że Cola nie będzie sponsorem/partnerem i nie przyjdzie nowy sponsor na koszulki, tylko zwyczajnie nie nakręcajcie się jak dzieci i nie łykajcie wszystkiego jak młode pelikany. Serio lepiej być mile zaskoczonym niż pompować balonik a potem być ogłuszonym po jego pęknięciu.

arti 26.12.2014 13:21

Życie zweryfikuje te optymistyczne newsy i to bardzo niedługo.
Oby okazały się prawdą i oby Wisła po trzech ciężkich latach wróciła na ścieżkę sukcesów sportowych i otworzyła rozdział normalności w organizacji i zarządzaniu.

zbymak 26.12.2014 13:40

Powiem tylko tyle nie jarajcie się tak a zwłaszcza Coca -Colą

arti 26.12.2014 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1385872)

a co Twoim zdaniem ze wspomnianym sponsorem koszulkowym?

zbymak 26.12.2014 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1385873)
a co Twoim zdaniem ze wspomnianym sponsorem koszulkowym?

Na 99% jest dogadany

TRZEBINIAnin 26.12.2014 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1385872)

Ale to "odkrywcze". Kazdy raczej ogarniety domysla sie ze CC to bedze cos na zasadze totolotka.

pozatym..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1363805)
Zapewniam Was ,ze Jacek jeszcze trochę w klubie posiedzi

TAK ŻE WSOŁYCH ŚWIAT

zbymak 26.12.2014 14:54

Czlowieku wrzuc na luz .Jakbys znał Cupiała i jego zmienność decyzji to bys tego nie pisał.Masz racje Wesolych Swiąt

TRZEBINIAnin 26.12.2014 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1385876)
Czlowieku wrzuc na luz .Jakbys znał Cupiała i jego zmienność decyzji to bys tego nie pisał.Masz racje Wesolych Swiąt

No wieć pytanie po co pisać takie odkrywcze posty "znając Cupiała"
Kazdy wie ze KIEDYŚ miałeś dobre info z klubu.
No i racja, wesołych świąt :)

arti 26.12.2014 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1385874)
Na 99% jest dogadany

To najważniejsze od strony finansów w naszej sytuacji (moim zdaniem)

brylant17 26.12.2014 15:16

Czyli co Coli nie będzie? to może Biedronka hue hue hue

zbymak 26.12.2014 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1385879)
Czyli co Coli nie będzie? to może Biedronka hue hue hue

Będzie ale partnerem

rafkur 26.12.2014 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 1385881)
Będzie ale partnerem

To akurat wiadomo od samego początku.

buczo1985 26.12.2014 16:40

Myślicie, że wraz z prezentacją nowego Prezesa pojawi się informacja o rzekomym sponsorze tytularnym? Spora sieczka póki co w tym przeciekach i domysłach. Oby tylko balonik nie pękł z wielkim hukiem. Mimo wszystko trochę szkoda Dudki, jeśli faktycznie odejdzie do Lecha. No chyba, że w jego miejsce jest szykowany ciekawy zmiennik.

cierpliwy 26.12.2014 17:02

Pieniądze mają się pojawić, to dobrze, ale pytanie w którą dziurę zostaną wepchane. Tylko w długi i ich redukcję? czy też w zespół i pion sportowy... a z kolei następne pytanie to, czy uzupełnienie składu równie średnimi piłkarzami, jak ci którzy już grają w I składzie? Czy też realne wzmocnienie na 1-2 pozycjach. Od tych kilku pierwszych ruchów wiele będzie zależało i wiele się wyjaśni...

Kocur 26.12.2014 18:22

Dług ma pokryć kontrakt z Emirates Airline - info telefoniczne.

Wesołych Świąt!

adam_09 26.12.2014 20:29

ja słyszałem jeszcze, że AON Hewitt też ma wykupić prawa do stadionu- info potwierdzone telefonicznie.

Również Wesołych!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl