Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Arturo Qr2nów 15.11.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1011771)
Kilkaset tysięcy kopaczy w naszym kraju ma też przed sobą jakieś 11-15 lat grania w piłkę. Niektórzy nawet i więcej.

Z tym, że Borysiuk nie mając 20 lat jest podstawowym, a przy tym niezłym grajkiem czołowej od lat drużyny. Nie podlega też dyskusji, że poczynił postępy. Porównywanie go do grajków z niższych lig, czy nawet innych drużyn z Ekstraklasy jest może nie tyle, co nie na miejscu, ale po prostu Ariel bezapelacyjnie bije ich na głowę.

bofff 15.11.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1011771)
Kilkaset tysięcy kopaczy w naszym kraju ma też przed sobą jakieś 11-15 lat grania w piłkę. Niektórzy nawet i więcej.

w wieku 19 lat w ekstraklasie regularnie kilku, dobre mecze rozgrywa ...
jak pisałem każdy szuka czego chce. w wieku 19 lat ma niezły odbiór, bardzo dobre dalekie podanie, niezły strzał z dystansu. taktyki i lepszego czytania gry rywala uczy się, douczy.
nie chce mi się go bronić, na początek niech do zimy pogra na tym poziomie

AYALA 15.11.2010 15:22

można Gmochowi pozazdrościc że ma takich napastników jak Cisse i Govou

MatMario 15.11.2010 15:22

Chłopak w 13 kolejce pierwszy raz trafił w światło bramki przy strzale z dystansu. WOW gwiazda, liczy się powtarzalność...

Do tego studia mogli też zaprosić Buzałę, Cionka, Wilka, czy kogokolwiek innego.

Chłopak jest mocno średni, przy naszym Wilku wypada słabiuteńko, fajnie że gra, szkoda że nie dostaje kartek bo na wślizgach i do tego głupich jeździ non stop.

A pisanie o nim w kontekście Man Utd to raczej niesmaczny żart. Maluda by go obieg 4 razy a ten by z pierwszym wślizgiem wchodził. On jest spóźniony w naszej eklasie, z tempem emeryckim i co on by miał robić za granicą?

Awe 15.11.2010 15:57

Gdzie można pobrać wczorajsza Ligę z C+?

Buziek_LG 15.11.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1011782)
Chłopak jest mocno średni, przy naszym Wilku wypada słabiuteńko, fajnie że gra, szkoda że nie dostaje kartek bo na wślizgach i do tego głupich jeździ non stop.

A skąd ta ocena? Nie to żebym bronił Borysiuka bo dla mnie to przeciętniak z bardzo iluzorycznymi szansami na bycie solidnym, ale przy C.Wilku nawet on wygląda solidnie

MatMario 15.11.2010 16:13

Naprawdę tak uważasz? Dla mnie on jest cały czas spóźniony, jak poza grą. Nie wiem czy tego można się nauczyć ale Wilk dla mnie lepiej się prezentuje, nie widzę w nim braków nie do nadrobienia, a ciągłe bycie poza akcją Borysiuka takim czynnikiem jest.

emj10 15.11.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1011782)

A ile pełnych spotkań Legii oglądałeś w tym sezonie? Obecnie najrówniej grający zawodnik Legii w tej rundzie.

Donki 15.11.2010 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1011818)
A ile pełnych spotkań Legii oglądałeś w tym sezonie? Obecnie najrówniej grający zawodnik Legii w tej rundzie.

To, że gra równo nic nie znaczy ;)
U nas Łobo tez gra równo i co z tego ?:-p
Widzieałem wiekszosc meczów Legii, chlopak gra przecietnie nic wiecej.

szprotson 15.11.2010 16:19

Ariel i Czarek to dwaj defensywni pomocnicy, ale całkowicie inni.
Czarek jezdzi na dupie cały mecz, typowy walczak nie odpuszczający nikomu. Gorzej z dokładnymi długimi podaniami czy konstruowaniem akcji,to chłopak który przerywa akcje przeciwnika. Idealny do spotkań pełnych walki. Zaangażowania mu nie można odmówić, jakby nie było kiedy Ariel był na 6 metrze bramki przeciwnika?

Ariel to defensywny który ma kreowac gre. Jak nienawidze warszawskiej druzyny, tak tego chłopaka lubie, młody twardy, wygląda że duzo widzi, potrafi zagrac bardzo dobrą długą piłke, ale to raczej człowiek poruszający się w środkowym kółeczku.

ale ile gusta tyle opinii

Gwiaździsty 15.11.2010 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1011823)
Ariel to defensywny który ma kreowac gre. Jak nienawidze warszawskiej druzyny, tak tego chłopaka lubie, młody twardy, wygląda że duzo widzi, potrafi zagrac bardzo dobrą długą piłke, ale to raczej człowiek poruszający się w środkowym kółeczku.

ale ile gusta tyle opinii

Rok temu był twardszy. W meczu Wisła - Legia załatwił na amen 2 naszych graczy: Sobolewskiego i Boguskiego kopiąc ich bez piłki od tyłu. W skutek czego obaj musieli opuścić boisko. Boguski pauzował przez rok i już nie wrócił do dawnej formy. Sobolewski z kontuzja mięśnia tez chyba pauzował.

0 22 15.11.2010 18:17

Dla mnie to on jest 'dobry', bo po meczach zawsze pierwszy do zapodania "Warszawy". A dobry to może będzie kiedyś. Jego jedyną zaletą jest wiek. Jakby miał 26 lat to już dawno chcieliby go sprzedać, a tak się łudzą.

Ale nawet dla mnie porównywanie go do Wilka to słaby żart..

szprotson 15.11.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1011892)
Rok temu był twardszy. W meczu Wisła - Legia załatwił na amen 2 naszych graczy: Sobolewskiego i Boguskiego kopiąc ich bez piłki od tyłu. W skutek czego obaj musieli opuścić boisko. Boguski pauzował przez rok i już nie wrócił do dawnej formy. Sobolewski z kontuzja mięśnia tez chyba pauzował.

a z Boguskim to nie było 2 lata temu?
Zreszta, jakie to ma znaczenie, ja oceniam go piłkarsko, to że jest twardy to raczej jego atut. Do tego jest młody.

Cytat:

U nas zamiast boiskowych chamów woli się boiskowe panienki w stylu Rybusa czy Iwańskiego, które zawsze piłkę wybiją na aut, gdy kolega leży albo zwrócą przeciwnikom piłkę, gdy i po drugiej stronie są wybijające na auty panienki.
Dlatego tak daleko Nam do Anglii. Zresztą, gest Garrinchy już dawno powinien zostać wyeliminowany

0 22 15.11.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1011905)
a z Boguskim to nie było 2 lata temu?
Zreszta, jakie to ma znaczenie, ja oceniam go piłkarsko, to że jest twardy to raczej jego atut. Do tego jest młody.

U nas zamiast boiskowych chamów woli się boiskowe panienki w stylu Rybusa czy Iwańskiego, które zawsze piłkę wybiją na aut, gdy kolega leży albo zwrócą przeciwnikom piłkę, gdy i po drugiej stronie są wybijające na auty panienki. I nie ma co zaprzeczać, bo na stadionach jest po prostu mnóstwo ludzi, którzy:

1. Oczekują wybicia piłki na aut, gdy nasz leży
2. Biją brawo gdy nasz wybije na aut albo przestają ....ić na przeciwnika, gdy ten wybije.
3. Biją brawo gdy nasz wraca na boisko, bo jakiejś śmiesznej niby interwencji lekarskiej
4. Biją brawo gdy nasi oddają piłkę, przestają ....ić, gdy przeciwnik ją odda.

przemonik 15.11.2010 19:54

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

No to Czesio wkracza do gry..

sandomingo 15.11.2010 19:56

Czesio wraca. Zieliński nadal czeka.

emj10 15.11.2010 19:57

Czyli Widzew spada :)

spartan 15.11.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1011727)
My tu gadu gadu a polska myśl szkoleniowa została doceniona:)

Gmoch trenerem PAO.

Teraz będzie ujadanie,że jednak polscy trenerzy coś znaczą:)

Ach jak żałuję, że o te kilka lat za późno. Jakże wspaniała mogła by być konferencja prasowa geniuszy piłkarskiej taktyki Gmocha i Engela przed naszym meczem z PAO. Co za niepowetowana strata dla polskich twórców kabaretowych. :rotfl:

madenn 15.11.2010 20:52

Ekstraklasa. Michniewicz wraca. Ma być trenerem Widzewa

:shock:
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...m_Widzewa.html

murray 15.11.2010 20:56

Czy taki szok? Kretek jest trenerem, który pracuje maks pół roku w drużynie. Pobędzie na karuzeli, pójdzie do Widzewa, a to do Katowic, zahaczy o Gdynię. Nie wybije się ponad pewien poziom.
Widzew wziął Michniewicza, bo potrzebował trenera z nazwiskiem. Michniewicz z kolei potrzebował pracy. Ile to on będzie analizował mecze Amici dla Weszło?
Swoją drogą mamy nową ulubioną drużynę tego portalu.

IncognitoTSW 15.11.2010 21:47

Nie wiem czy dobrze kojarzę, Borysiuk to ten kopacz, który strzelił jedną bramkę w lidze przez całą swoją "karierę" dotychczasową?

murray 15.11.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1012032)
Nie wiem czy dobrze kojarzę, Borysiuk to ten kopacz, który strzelił jedną bramkę w lidze przez całą swoją "karierę" dotychczasową?

Tak, to on. Ale ciiiii, o Nim mówi się tylko i wyłącznie w samych superlatywach. On nie "strzelił jedynie jedną bramkę", tylko jest altruistą i nie wybija się na pierwszy plan. Pomaga kolegom, a nawet gdy drużyna dostaje po dupie, on sam gra swój najlepszy mecz i co więcej, jest najlepszy na boisku. Zresztą co ja mówię. Chłopak cały czas się rozwija, każde jego spotkanie jest lepsze od poprzedniego. Aż się boję, jak będzie grał za 5 lat!

maciek5656 15.11.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1012032)

Tak to ten. Żeby było śmieszniej to jeśli policzyć średnią ilość bramek na mecz to nawet Głowacki wyprzedza Ariela. Mimo że grał w tej lidze 14 lat i strzelał pół gola na sezon :rotfl:

1q2 15.11.2010 22:06

Czesiu '711' wraca do gry.Sie dzieje

felipe 15.11.2010 22:17

Czesiek potrenuje Widzew, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go Bełchatów. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie pół roku - zatrudni go Śląsk Wrocław. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go ŁKS. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie 7 miesięcy - zatrudni go Piast Gliwice. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło...

...i tak do usranej śmierci.

Ryśkowi T., Rafałowi U. wróżę podobną przyszłość.

ziz99 15.11.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1012066)
Czesiek potrenuje Widzew, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go Bełchatów. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie pół roku - zatrudni go Śląsk Wrocław. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie rok - zatrudni go ŁKS. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło. Minie 7 miesięcy - zatrudni go Piast Gliwice. Potrenuje, wyleci. Wróci do weszło...

...i tak do usranej śmierci.

Niezłe:-)

I jak polska piłka ma wyjść z dna...

marek2a 15.11.2010 22:35

A oto moja tabela przedstawiająca aktualną formę drużyn.Do tabeli liczą się punkty zdobyte w 5-ciu ostatnich meczach ligowych.W przypadku jednakowej ilości punktów o miejscu decydują punkty zdobyte w ostatnim meczu ligowym ,a przy jednakowej ilości punktów w ostatnim meczu,o miejscu decydują punkty zdobyte w przedostatnim meczu ligowym itd..:
1.Legia 12
2.Śląsk 11
3.Wisła 9
4.Bytom 8 +
5.Lubin 8 x
6.Ruch 8 -
7.Lech 7 +x-+
8.Pol.w-wa 7 +x--
9.Korona 7 x-+
Jagielonia 7 x-+
11.Arka 7 -+
12.Górnik 7 -x
13.Lechia 6
14.GKS Beł 4 x-+
15.Widzew 4 x--
16.Crac 1
Myślę ,że ta tabela da trochę do myślenia szczególnie tym ,którzy w Jadze czy Koronie widzieli już mistrza.
P.S.Za ewentualne błędy przepraszam -proszę o ew informację to wyedytuję.

ziz99 15.11.2010 22:45

W Warszawie mają chyba powoli dość Skorży i zakupionej zbieraniny (wybieranej skądinąd przez Maciusia):

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,86...k_podstaw.html

Coś czuję, że tam "na górze" w Legii niektórzy dostali ciśnienia po ostatnim meczu.

wolfy 15.11.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 1011970)
Ach jak żałuję, że o te kilka lat za późno. Jakże wspaniała mogła by być konferencja prasowa geniuszy piłkarskiej taktyki Gmocha i Engela przed naszym meczem z PAO. Co za niepowetowana strata dla polskich twórców kabaretowych. :rotfl:

Wtedy na bank gralibyśmy w LM:>

RAF 15.11.2010 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 1012089)
A oto moja tabela przedstawiająca aktualną formę drużyn.Do tabeli liczą się punkty zdobyte w 5-ciu ostatnich meczach ligowych.W przypadku jednakowej ilości punktów o miejscu decydują punkty zdobyte w ostatnim meczu ligowym ,a przy jednakowej ilości punktów w ostatnim meczu,o miejscu decydują punkty zdobyte w przedostatnim meczu ligowym itd..:
1.Legia 12
2.Śląsk 11
3.Wisła 9
4.Bytom 8 +
5.Lubin 8 x
6.Ruch 8 -
7.Lech 7 +x-+
8.Pol.w-wa 7 +x--
9.Korona 7 x-+
Jagielonia 7 x-+
11.Arka 7 -+
12.Górnik 7 -x
13.Lechia 6
14.GKS Beł 4 x-+
15.Widzew 4 x--
16.Crac 1
Myślę ,że ta tabela da trochę do myślenia szczególnie tym ,którzy w Jadze czy Koronie widzieli już mistrza.
P.S.Za ewentualne błędy przepraszam -proszę o ew informację to wyedytuję.

A czy bezposrednie pojedynki wplywaja jakos na punktacje?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl