![]() |
|
Cytat:
... na pudelku :rotfl:... |
Popatrzcie co robi Legia, Lech, Górnik...rozumiem puchary, no oprócz Górnika. A co na to Wisła...jak na razie cisza...Jakieś ruchy transferowe już te kluby robią. A Wisła dopiero zastanawia się nad trenerem, który niby też zastanawia się nad wzmocnieniami Wisły. Dziś czytam ze Wszołkiem się interesujemy. I super, tylko żeby się prezes Bednarz długo nie zastanawiał...Inni mogą być szybsi...i nam go sprzątną sprzed nosa. Do roboty panie prezesie!!!
Edit: Nazwy drużyn należy pisać z wielkiej litery! Od ''pociskania'' w internecie nie będziesz lepszy. |
Spokojnie, akurat gazety piszą, że Kojak i już Smuda pracują nad wzmocnieniami. To, że inne kluby je dopinają to znaczy, że po prostu składają atrakcyjniejsze oferty. Niestety trzeba pogodzić się z tym, że my nie mamy tu już nic do zastanawiania się, przebijają nas choćby lubinki, których zwyczajnie stać na płacenie piłkarzom horrendalnych wynagrodzeń a potem granie kiszki w lidze.
|
A może to i lepiej, że tak cicho póki co jest o Wiśle...Zgodnie z powiedzeniem: "ciszej jedziesz, dalej zajedziesz"...najważniejsze, żeby te wzmocnienia które będą, bo muszą, okazały się wzmocnieniami, a nie uzupełnieniem słabego składu. Czekam na dobre wieści...
|
Fanic - to może również oznaczać, że Wisła nie przeprowadzi żadnych transferów, albo będą w ostatniej chwili, na zasadzie "jak coś zostanie na rynku, to weźmiemy, bo będzie tanio", a kibice i tak się będą ślinić, że transfery.
Oby sprawdził się Twój scenariusz... |
Ja uważam że Mati Mak to byłoby wielkie wzmocnienie dla Wisły, Michał to raczej taki rezerwowy na ostatnie 15 minut gdzie przy dobrym rezultacie chociaż przy wielkim szczęściu... kto wie, ale jak przeczytałem Wszołek to o mało zawału nie dostałem. Widaćże komuś na Wiśle zależy i ktoś tam pracuje dzień i noc :)
Maki do Legi ??? wątpię, raczej wiedza że tam grać raczej nie będą. Demjan- stary byk,udany jeden sezon. ew. mógłby być jeżeli Jankowski by nie przyszedł bo z Coulibalym wielkich nadziei nie łączę. Wszołek- TAK TAK TAK Piątek- wielka niewiadoma, ma przebłyski ale czasami też zawdodzi. Naprawdę ciekawie ciekawie. Niby tak źle i niedobrze że Smuda wraca a to chyba on któryś z tych transferów ( oby wszystkie ) załatwi bo boss ma do niego respect jak wiemy Zobaczymy... :) jestem nastawiony pozytywnie |
wg mnie przejscie Wszolka to sci-fi pismakow , Makowie- owszem moga przejsc do Wisly bo zawsze deklarowali szacunek do Bialej Gwiazdy, kibicujac jej od dziecka , czy wzmocnienie ?/ napewno swieza krew i warto dac szanse - Piatek ??? wg mnie niczym sie nie rozni od Sobola i Wilka ...natomiast mam calkiem inne zdanie na temat Damiena niz wiekszosc na forum ...sory, ale dla mnie to bardzo przecietny i niemlody koles - duzo jego bramek to takie przypadkowe smytlaki , wiem , wiem - napastnik musi miec szczescie - ale oby Damien ( jesli wogole przejdzie do Wisly) nie okazal sie napastnikiem dobrym na spadkowicza ligi - gdzie wszyscy graja na niego i cos tam sie odbije od nogi - niz gra w druzynie z tzw Topu - zyli do niedawna druzyna Wisly ...sa napastnicy ktorzy dobrze czuja sie w druzynach slabych, bez presji, cisnienia i konkurencji - czy by sie sprawdzil w Wisle ?? hmmm - osobiscie watpie w to - ale to tylko moje zdanie ...osobiscie mam nadzieje ze ten zawodnik jednak nie trafi do Wisly - i z "dwojga zlego" wolalbym powrot skruszonego Brozia ...i Piotrka na lewa obrone ... choc i tak twierdze ze dopoki w tym klubie bedzie Lysy Waz ... i wlascicielem wciaz wszechmogacy BC nie zmieni sie w tym klubie juz nic ....tzn moze lekka poprawa tego sezonu owszem - ale na pogon za Amika i 7egia ktore organizacyjnie wyprzedzaja nas o kilka dobrych lat nie ma mowy ...niestety tak zawsze koncza sie czasy dyktaty jednego czlowieka, czy to w panstwie- klubie czy firmie ...takie zycie
|
Cytat:
BC czy tam Smuda "robią" nową, młodą Wisłę tylko doprawdy nie wiem z kogo. Jeszcze tydzień-dwa zwłoki i do wzięcia pozostaną już tylko młodzi-zdolni typu Sobczaka z Termaliki. |
wis.la/cmzor
"Franciszek Smuda wie, których zawodników będzie chciał sprowadzić na Reymonta, jak już zostanie nowym trenerem Wisły Kraków" A zawodnicy beda czekac z zapartym tchcem az Smuda zadzwoni... Wszolek w Lechu, Przybecki w Zaglebiu. |
To zawodnicy pojadą sobie do Grodziska sami. Gdzie tam trenować, od razu do Jokera.
|
Cytat:
Klub chciałby się pozbyć także kilku innych piłkarzy, w tym przede wszystkim sowicie opłacanych Łukasza Garguły i Cwetana Genkowa. Jestem za |
Cytat:
|
Wszołek na sylwestra wziął czego nie powinien, i dlatego tak srał przed testami w Niemczech. Nie pytajcie skąd wiem
|
Ja liczę na tego Kolumbijczyka...
Może Manuel?;) |
Nie. Wystarczające pi*zdy mamy w składzie, nie chcemy jeszcze przecwelonych.
|
Cytat:
|
Na Weszło Zbiozień mówił o Makach że miejscu Wisły podpisała by z nimi 5-letni kontrakt tylko że to nie jest łatwe bo kasę na nich wykłada prywatny sponsor
|
Cytat:
Nie rozumiem dlaczego umowy nie ma przedłużonej jeszcze Sobolewski, toż to tyle kasy jest na następców żeby można bylo pozwolić sobie z zrezygnować z takiego piłkarza ? Jeśli on powie, że chce kończyć to tylko w takim wypadku. Chyba większość osób która interesuję się Wisłą Kraków wie, że to nie jest człowiek, który przedłużyłby umowę tylko po to aby naciągnąć klub czy coś tym stylu. Jego moralność nie pozwoliłaby mu na to. Gdyby Radek tego wszystkiego nie pociągnął w kilku meczach to pewnie byliśmy w grupie tych drużyn która cieszyłaby się że jest ktoś taki jak Ireneusz Król. edit: O Maków w Legii bym się jednak nie obawiał bo to za wysokie progi, wydaję mi się że to bardziej leśniodorska praktyka bo Legia czuje się na tyle mocna, że chcą każdego aby inni płacili więcej. Niestety w stosunku do Wisły są mocni i to nie tylko w kwestii sportowej ale dystansują nas w większości aspektów zarządzania klubem. Nawet bawią się pewnie już w takie duperele jak podbijanie ceny piłkarzy, których nawet nie chcą. Nie chciałbym aby klub się wkopał w Demjana, trochę potrafi ale bardziej miał sezon Chmiesta. Cenię go wyżej jeśli chodzi o umiejętności piłkarskie niż Genkova jedna za chwilę może znowu nie być pieniędzy na złożenie oferty Brożkowi, a charakterologicznie Wisła bardziej potrzebuje takiego marudy i nerwowego człowieka który tam z przodu będzie się wydzierał żeby mu dokładnie podali. Jeśli transfer Demjana to mały wydatek to jestem na Tak bo uważamm że w klubie powinno być ze 3 napastników natomiast po tych wszystkich nagrodach wątpię aby Demjan był tani. Widać też ewidentnie, że ściemnia z tą Legią aby od Wisły więcej wyciągnąć, zresztą gdzie jemu do Dwaliszwilego, nawet Sagana by nie posadził na ławie. |
Cytat:
@westersyl Mam niemalże dokładnie odwrotne zdanie na temat umiejętności Maków, ale... pożyjemy-zobaczymy w Wiśle czy gdzie indziej:) @Patryk 185 Jak legionista Zbozień grający w Piaście tak mówi to musi coś w nich być...:D Tacy dobrzy kopacze że nie do Piasta, nie do L tylko do Wisły... ciekawe:) |
Można by było zbudować fajną druzyne z graczy któtrym kończą się umowy
Bramkarze Marian Kelemen Michał Miśkiewicz Gerard Bieszczad Lewa Obrona Seweryn Gancarczyk Łukasz Burliga Obrona Osman Chavez Głowacki Uryga Czekaj Ińaki Astiz Prawa Obrona Stolarski Alexis Norambuena Prawe Skrzydło Emanuel Sarki Emerson Carvalho Rafał Boguski Defensywny Pomocnik Czarek Wilk Maciej Kostrzewa Ofensywny Michał Chrapek DARIUSZ KOLODZIEJ na niskiej umowie takie uzupełnienie składu Łukasz Garguła Lewa Pomoc Patryk Małecki Lukasz Janoszka Michał Szewczyk Atak Ireneusz Jeleń Michał Fidzukiewicz Mehdi Ben Dhifallah Do tego Demiana To co wykazalem to pokaz że na upartego można zbudować druzyne bez transferów gotówkowych. Nie uwzgledniłem graczy z zagranicy bez umów W tejc chwili w lidzetym graczą koniczą sie umowy http://www.transfermarkt.pl/pl/spiel...asics_PL1.html |
nikt nie pisał o tym wiec napisze
Oktawian Skrzecz 16 letnie nadzieja Lechii pospisuje 1 lipca 5 letni kontrakt z Szalke :) kolejny utalentowany Polak wyciągniety za frytki. E: p.s. od czasu do czasu ktoś na sb wyskakuje z płaczem ze nie ma transferów. I zdziwiony dlaczego.... rozmawialem pare dni temu z kolega który gra na poziomie Wisły w lidze i pytam ot dla jaj, czy nie chciałby przejśc do Wisły... chwila ciszy i mówi: nie bo tam układy i nie dają takiej kasy jak kiedyś. I 90% jego kolegów z druzyny na to pytanie odpowiedziało by tak samo. Wiec nie łudźcie się że piłkarz pyrzjdzie tu bo jest baza faza czy impreza. Najpierw liczy sie regularny przelew...potem inne sprawy, biedny kibic jest wśród nich ale walczy o pozycje z miejscem na parkingu |
bo nie dając kasy jesteśmy takim samym klubem jak Korona czy inna Jagiellonia. Patrząc pod względem finansowym, to lepiej chyba DOSTAWAĆ mniej regularnie, niż mieć więcej, ale tylko na papierku... Dlatego trzeba zrobić kolejny zaciąg zagraniczny i nazwozić nowych gości, którzy nie kumają tej sytuacji :)
w ogóle nie fajną sprawę robią nam media, które trąbią na około jak to u nas źle i biednie. Większość klubów ma ten sam problem, ale w mediach słychać tylko o Wiśle. @kkzzxx sorry, ale ten Twój skład to dramat, już bym wolał naszą "uzdolnioną" młodzież wypuścić na boisko |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wyczyta ze tak jest,potwierdzi i sobie odpuści.
Najpierw musi poczytac prawdziwe info, zreszta to nie tajemnica poliszynela ze pilkarze najpierw pytają kolegów jak jest a potem dopiero sondują. |
Oficjalnie: Lukas Klemenz w Valenciennes. Wiem, że miał problemy z sercem, ale drużyna Maora jednak na niego postawiła. Brawa dla zarządu ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Otóż to. Legii jakoś nikt chłopaków nie wyrywa, a jeśli, to jest to dla nich raczej marginalna sprawa. Linetty mógł grać w szkółce Dortmundu, wolał pozostać w Poznaniu. Da się? Da, tylko trzeba do sprawy umiejętnie podchodzić. Kto wie, czy Piotr Zieliński do tej pory nie grałby w Zagłębiu, gdyby Marek Bajor, ówczesny trener drużyny seniorów, nie wypiąłby się w momencie gdy jego talent zaczęły dostrzegać poważne, europejskie firmy.
Moim zdaniem. Jeśli chłopak będzie miał perspektywy trenowania w warunkach choćby takich, jakie będzie mieć Zagłębie Lubin, w dobrze zarządzanej szkółce, w klubie, którego polityka uwzględnia rozwój i promocję utalentowanych zawodników z młodzieżowego pionu drużyny, który walczy o europejskie puchary, to taki zawodnik pięć razy się zastanowi, czy warto ryzykować wyjazd za granicę, gdzie przebijają się nieliczni, a powroty do Ekstraklasy reszty są bardzo trudnym zadaniem. Że kluby prezentują myślenie na zasadzie "po co kupować auto, jak mi zaraz ukradną, komunikacja miejska pewniejsza", to problem tych klubów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:04. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl