Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WISŁAZWE 03.06.2013 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1315972)
Nie liczcie na Zubasa czy Rybickiego. Oni są za drodzy. Na pewno taki Rybicki kosztuje bo jest młody i ma potencjał a Zubas za to co robił na wiosne to go powinna Barca lub Real brać.
Wisła Maków chce i po spadku do 1 ligi Gieksy to przyjście do BG jest możliwe.
Fajnie że Wisła szuka N. w 1 lidze ale uważam że kasa jest jaka jest ale napastnika to powinniśmy KUPIĆ i nie za 2 tyś. Potrzebujemy szybkich graczy. Demjan byłby zajebisty i gdyby go przekonać że jak będzie Smuda to NOWA,LEPSZA WISŁA będzię to może chłop przyjdzie bo w Podb. to nie zostanie na pewno.
Sobol powinien jeszcze grać i dodatkowo pełnić funkcję psychologa by wmawiać zawodnikom że gra w Wiśle to Honor i że jak zawodnik dostanie od tego klubu ofertę to powinien się godzić na granie z nim na FREE :D
Pamiętajmy również że kasa to nie sukces. Możę łysy się spije, na kacu porobi pare transakcji i przyjdą naprawdę dobrzy zawodnicy. A tak na serio myślę że Łysemu zaczyna zależeć. Powiedział że w połowie 2014 klub wyjdzie na prostą co oznacza że za jakieś 2-3 lata finanse znów powinny stać na przyzwoitym poziomie.
Jako kibice Wisły wierzmy że zdaży się cud i WIELKA SMUDA poprowadzinas nawet w nast. sezonie do LM . Hehe :D ale WIERZMY bo takie pesymistyczne patrzenie na nasz ukochany klub tylko odpycha kolejnych ludzi na stadion i przez to coraz mniej licznie na niego przybywamy.

Pierdzielenie..

Skąd wiesz, że Wisła Kraków jest zainteresowana w ogóle sprowadzeniem takich zawodników jak bracia Mak?

a) bo piszą tak portale?
b) bo Maki kiedyś powiedziały, że chciałby zagrać w Wiśle?
c) masz dojścia w klubie i owo zapytanie oficjalnie zostało wysłane?

Chciałby zauważyć, że Zubas też spadł do I ligi - więc jego przejście przecież też jest ''możliwe''...

Boże skąd się tacy ludzie biorą.

Demjan miał rundę konia, ale ma już 31 lat sprowadzenie go przeczy ze stwierdzeniem Smudy o młodej i perspektywicznej Wiśle.

Spojrzenie większości na obecną sytuację w klubie nie jest wersją pesymistyczną a realną, co znacznie zmienia nasze położenie.

Uświadomcie sobie jedno, wmawianie, że np. Przybecki, Wszołek są w kręgu zainteresowań Wisły, nie oznacza, że Ci zawodnicy do nas trafią ba! nie oznacza nawet tego, że Wisła jest nimi zainteresowana! Chciałby przypomnieć, że właśnie wkraczamy w sezon ogórkowy a większość portali będzie pisać bzdury bo muszą mieć poczytność, a wy jak młode pelikany połkniecie wszystko co wam pod nos podsuną.. A potem jak zawodnik X, którego onet widzi w Wiśle trafi do Lechii czy innego klubu nie zapomnijcie pojeździć trochę po Jacku Bednarzu, bo przecież onet powiedział, że Wisła się nim interesuje.

bellic88 03.06.2013 21:25

Odnośnie ostatniego zdania mojego przedmówcy. Przeglądałem te ankiety logowych kopaczy bo jak usłyszałem wczoraj w multilidze, że nie ma nas wśród 5 najlepszych publiczności to nie mogłem uwierzyć. I przeglądnąłem te ankiety z końca rundy jesiennej i z zeszłego sezonu. Po zakończeniu ostatniego sezonu byliśmy na 5. miejscu oczywiście z ogromną stratą do drugiej amici (my 5,6% kuchenki 28,9 Legła 44,3%). Po rundzie jesiennej spadliśmy na 5 miejsce a wyprzedziła nas Lechia i Górnik (nieznacznie bo nieznacznie ale jednak). Wyniki najnowszej ankiety wogóle chyba pominę ponieważ trzecia drużyna (Śląsk) zdobyła aż... 2% głosów. Skłania mnie to wszystko do refleksji, że powodem chyba tego nie jest atmosfera zapewniana przez młyn ale chyba ogólnie niska frekwencja, która powoduje taki a nie inny odbiór nas jako "publiczności". No bo jak to inaczej wytłumaczyć?

domin_czyzyny 03.06.2013 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bellic88 (Post 1315974)
Odnośnie ostatniego zdania mojego przedmówcy. Przeglądałem te ankiety logowych kopaczy bo jak usłyszałem wczoraj w multilidze, że nie ma nas wśród 5 najlepszych publiczności to nie mogłem uwierzyć. I przeglądnąłem te ankiety z końca rundy jesiennej i z zeszłego sezonu. Po zakończeniu ostatniego sezonu byliśmy na 5. miejscu oczywiście z ogromną stratą do drugiej amici (my 5,6% kuchenki 28,9 Legła 44,3%). Po rundzie jesiennej spadliśmy na 5 miejsce a wyprzedziła nas Lechia i Górnik (nieznacznie bo nieznacznie ale jednak). Wyniki najnowszej ankiety wogóle chyba pominę ponieważ trzecia drużyna (Śląsk) zdobyła aż... 2% głosów. Skłania mnie to wszystko do refleksji, że powodem chyba tego nie jest atmosfera zapewniana przez młyn ale chyba ogólnie niska frekwencja, która powoduje taki a nie inny odbiór nas jako "publiczności". No bo jak to inaczej wytłumaczyć?

a co ma Twój post wspólnego z tematem ? zresztą co nas obchodzą jakiej "ankiety" ?

kto na meczach bywa ten wie jak jest, a w niedzielę było naprawdę super - "Małe C!!!"

Karamazow 03.06.2013 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1315973)

Demjan miał rundę konia, ale ma już 31 lat sprowadzenie go przeczy ze stwierdzeniem Smudy o młodej i perspektywicznej Wiśle.

hehe, w przypadku Smudy akurat to by się akurat zgadzało.

WISŁAZWE 03.06.2013 22:17

Karamazow

Jeżeli o mnie chodzi, to ja nie jestem zwolennikiem ewentualnego transferu Demjana do Wisły, nawet jakby miało się to zgadzać z nową polityka. Uważam po prostu, że to był sezonowy wybryk, który się nie powtórzy.

Zwrócę honor jeżeli trafi do Wisły i strzeli minimum 10 bramek. Podobne wymagania miałem co do Sikorskiego, też twierdząc, że to nie jest napastnik dla Wisły.

Póki co oficjalnego tematu/ zapytania o tego zawodnika nie ma.

milosz 03.06.2013 22:33

A są jakieś oficjalne zapytania o któregokolwiek piłkarza ?
Dziś Wisła to jeden wielki znak zapytania.. Takie czasy, Kapka, Bednarz, ma być Smuda, ..ależ sobie dobiera współpracowników nasz boss.. No i w polityce transferowej, jesteśmy chyba najbardziej tajemniczym klubem w Polsce ;).

bonawentura 03.06.2013 23:54

Dobra, co się stało to się nie odstanie. Jutro raczej Smuda zostanie tym trenerem. Będzie mu piekielnie ciężko. Mam przeczucia, że tym razem pojawiając się na boiskach ekstraklasy nie będzie mu tak łatwo jak kiedyś.

Jedną rzecz, którą Smuda może zrobić, to - wyrzucić Bednarza za burtę. Raczej Kapce nic nie zrobi, bo to koleżka, ale Bednarza śmiało może wyrzucić. On ma ogromną władzę nad Cupiałem i to jest jego plus.

Natomiast w kwestii polityki transferowej, to mógłby skłonić swojego podobno - sąsiada J. Dudka do znalezienia w Hiszpanii jakichś dobrych piłkarzy do Wisły. Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że sprowadziłby jakichś racjonalnych piłkarzy do Wisły.

Karamazow 04.06.2013 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1315980)
Karamazow

Jeżeli o mnie chodzi, to ja nie jestem zwolennikiem ewentualnego transferu Demjana do Wisły, nawet jakby miało się to zgadzać z nową polityka. Uważam po prostu, że to był sezonowy wybryk, który się nie powtórzy.

Zwrócę honor jeżeli trafi do Wisły i strzeli minimum 10 bramek. Podobne wymagania miałem co do Sikorskiego, też twierdząc, że to nie jest napastnik dla Wisły.

Póki co oficjalnego tematu/ zapytania o tego zawodnika nie ma.

Ja zwracam uwagę tylko na to, że Smuda sobie zaprzeczy nie raz a ani nie 10 więc nie wyciągąlbym wniosków z jakichkolwiek stwierdzeń jego czy też kogokolwiek innego z klubu o jakiejś niby polityce, bo w lecie czeka nas klasyczna łapanka.Trio Kapka - Bednarz - Smuda to Wisła o jakiej marzyliśmy;)
Co do Demjana, to wszystko rozbija się o cenę, jakby nie zarządał horrendalnego kontraktu to czemu nie, gorszy od Sikorskiego, Genkova, czy Boguskiego na bank nie będzie.
Ciekawi mnie również jak tam będzie wyglądać współpraca Patryka z Franzem, coś mi mówi, że czeka nas wesoły sezon.

Bonawentura - Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii? Po czym to wnosisz?

s1mone 04.06.2013 00:47

Tylko teraz ten sezon ogórkowy będzie wyjątkowo krótki, więc łysy musi kombinować piłkarzy na wczoraj. 20 Lipca zaczynamy, a tu duże zmiany, trza się jeszcze zgrać.

Ciężko to widzę.

jaszczur90 04.06.2013 05:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1315988)

Bonawentura - Dudek ma szerokie kontakty w Hiszpanii? Po czym to wnosisz?

Bo siedział na ławce i miał czas rozmawiać z kibicami w czasie meczu :rotfl:

cfa 04.06.2013 06:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1315993)
Bo siedział na ławce i miał czas rozmawiać z kibicami w czasie meczu :rotfl:

O no i tyle starczy :)
Może znów jakiś student z madryckich trybun trafi na trening Wisły :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1315973)

Ale Smuda luibi przeczyc sam sobie.

Arked 04.06.2013 10:40

Przy naszych marnych możliwościach finansowych budowanie młodej, perspektywicznej Wisły jest nierealne. Chyba, że zdecydujemy się na młodą Wisłę (niekoniecznie perspektywiczną). Dlatego pewnie będziemy brać kogo popadnie, kto tylko potrafi prosto kopnąć piłkę. Na przykład gwiazdę jednego sezonu Demjana, 30-letniego napastnika, który w ostatnich rozgrywkach podwoił swój dorobek bramkowy z całej kariery.

donecki 04.06.2013 10:45

Coulibaly i Damian niech razem przyjda

Arked 04.06.2013 10:57

Coulibalego tak, Demjana nie.

marcin_częstochowa 04.06.2013 11:23

Demjan w Wiśle to jakieś nieporozumienie. :/
A skoro mowa o finansach to chyba nie może być aż tak źle skoro na celowniku jest król strzelców ligi węgierskiej.
Jak Genkov zostaje, to na zmiennika bym widział Gołębiewskiego

Tylko jak pozbyć się Bogusia? ;D

BTW, Sarki dostał propozycję 3-letniego kontraktu, ciekawe czy się skusi.

rozarian 04.06.2013 11:48

Tutaj ---> http://www.borsonline.hu/20130604_ko...atja_coulibaly twierdzą, że o tego piłkarza (Adamo Coulibaly) stara się m.in. rumuńskie Cluj i oferuje mu 25 tys. euro/m.

karas1983 04.06.2013 12:12

Przypuszczam, że Nas też stac na zaoferowanie Francuzowi 300 tys Euro za sezon; zwolniły sie przecież środki z bardzo wysokich kontraktów Jaliensa, Pareiki i Ilieva.

Chcemy skutecznego, "darmowego" napastnika to musimy mu godnie zapłacić ;)

Mario Nh 04.06.2013 12:46

Dlaczego Demian nie?

Większość z goli jakie zdobył musiał sobie sam wypracować.
Pewnie nas nie będzie na niego stać.

wolfy 04.06.2013 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1315967)
Kwiek w Lubinie.

Pewnie kilka osób zaraz wyleje na głowę "Łysego" kubeł pomyj.

Czas start! :)

:rotfl:

O Kwieka!?

:lol:

Idź się przewietrz, bo z miłości do Łysego Legionisty już Ci odwala.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1316040)
Coulibalego tak, Demjana nie.

Jasne. Koleś którego nikt nie widział na oczy i strzela w innej lidze jest na pewno lepszy.

X-Ray 04.06.2013 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin_częstochowa (Post 1316043)
Demjan w Wiśle to jakieś nieporozumienie. :/
A skoro mowa o finansach to chyba nie może być aż tak źle skoro na celowniku jest król strzelców ligi węgierskiej.
Jak Genkov zostaje, to na zmiennika bym widział Gołębiewskiego

Tylko jak pozbyć się Bogusia? ;D

BTW, Sarki dostał propozycję 3-letniego kontraktu, ciekawe czy się skusi.

Ty chyba zwariowałeś, to może jeszcze Grzelczaka do tego?

wolfy 04.06.2013 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1316067)
Ty chyba zwariowałeś, to może jeszcze Grzelczaka do tego?

Atak marzeń...

kkzzxx 04.06.2013 13:58

Gołebiewski na ławke ok za niską pensje do tego Demian i węgier i bedzie ok

szprotson 04.06.2013 14:00

no co ty Franz, Gołębia? tyle razy sie wypowiadał krytycznie o Wiśle, ba, nawet z niej szydził a Ty go chcesz łykać?
Bonina jeszcze w parze do Grzelczaka i Gołębią i nie ma obrony którą ...by mogli pokonać

Bóg Trybun (objawion) 04.06.2013 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez karas1983 (Post 1316052)
Chcemy skutecznego, "darmowego" napastnika to musimy mu godnie zapłacić ;)

Chcemy skutecznego napastnika to musimy mu godnie dogrywać piłki. Do tego przydałoby się trochę pomocników.
"Oto dwaj - a nawet trzeci", pewnie tak sie skończy między kapencją a telefonikiem. Filmowo i wieczorową porą.

tommiyacht 04.06.2013 14:16

no wlasnie nie koniecznie tak musi byc. Taki Demjan - miał wokół siebie drwali a i tak zostal krole strzelcow. Idealny do naszego skladu, potrzeba takiego napadziora ktory sam bedzie wypracowywal sobie sytuacje a nie dziubal ostatnie pilki z metra jak Boguski

hunter 04.06.2013 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1316062)
:rotfl:

O Kwieka!?

:lol:

Idź się przewietrz, bo z miłości do Łysego Legionisty już Ci odwala.

To że nie będę w każdym poście pisał, że Bednarz to "łysy ...., legionista" itp. itd. nie oznacza że pałam do niego wielką sympatią. Pisałem wielokrotnie i napiszę raz jeszcze - Bednarz nie był i nie jest idealny, ale nie jest też taki zły jak wielu z Was tutaj to obwieszcza światu.

I nie będę wchodził z Tobą w polemikę, ale odpowiem w tym samym tonie. Wisła tonie w finansowym bagnie przez Twoich ukochanych Holendrów i Basałaja, którzy zostawili po sobie taki smród i syf, że odzwierciedlenie tego mamy w dwóch ostatnich sezonach.

szprotson 04.06.2013 14:20

hunter NIEEEEEEE. nie zaczynaj tematu Holendrów bo zaraz Ci wyskoczą z "najlepszym wynikiem w pucharach"
a długów to narobił Bednarz :)

p.s. "Chcemy skutecznego napastnika to musimy mu godnie dogrywać piłki"
Jak był Melikson to jakos ....a nie bylismy skuteczni...

Nam nie potrzeba skutecznego napastnika jak ktoś napisał, tylko napastnika który bedzie potrafił sam wygrać mecz.

Bóg Trybun (objawion) 04.06.2013 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1316077)
no wlasnie nie koniecznie tak musi byc. Taki Demjan - miał wokół siebie drwali a i tak zostal krole strzelcow. Idealny do naszego skladu, potrzeba takiego napadziora ktory sam bedzie wypracowywal sobie sytuacje a nie dziubal ostatnie pilki z metra jak Boguski

ad. Demjan - inaczej gra się na desancie w zespole, ktory nastawia się na kontry, niż w zespole, który musi grać piłką i atakować.
Przy czym zgadzam się z generalna tezą - lepszy napastnik kompletny niz dostawialski. Tylko czy stać nas na kompletnego?

ad. Boguski - żeby dobiec do tego ostatniego metra to trochę dystansu musiał przebyć (nie gra jako 9).

borys 04.06.2013 14:24

To tak zapytam apopos Holendrów i Basałaja:)

KTO DAŁ IM TĘ PRACĘ:)

wolfy 04.06.2013 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1316078)
I nie będę wchodził z Tobą w polemikę, ale odpowiem w tym samym tonie. Wisła tonie w finansowym bagnie przez Twoich ukochanych Holendrów i Basałaja, którzy zostawili po sobie taki smród i syf, że odzwierciedlenie tego mamy w dwóch ostatnich sezonach.

A przynajmniej tak brzmi formułka, pozwalająca niektórym fanom Łysego spać spokojniej. No wiesz, to całe: "odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków"...
Formułka wielokrotnie już podważana, ale co tam - są kolesie którzy jeszcze do niedawna próbowali szydzić z Petrescu czy wierzyli w gole Sikorskiego. Prościej: są ludzie i taborety.

Ale ty swoim tekstem o Kwieku podniosłeś mimo wszystko poprzeczkę. Nikt Łysej Pały nie skrytykował, wątpię żeby wielu adoratorów wątpliwego talentu Kwieka się znalazło (średniak, mógłby się przydać, ale gry w żaden sposób by nie odmnienił) - a Ty się uaktywniasz. Niepokojące:mysli:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1316079)
hunter NIEEEEEEE. nie zaczynaj tematu Holendrów bo zaraz Ci wyskoczą z "najlepszym wynikiem w pucharach"
a długów to narobił Bednarz :)

Wow. Widzę, że merytorycznie trzymasz stały poziom.
To się właśnie liczy - równa forma. Ja u Sikorskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl