![]() |
Jeżeli budżet na obecny sezon opierano na "mitycznym" Bragielu, z którym nie podpisano nic, nawet na przysłowiową złotówkę oraz sprzedaży Carlitosa, z którym nomen omen nie było pewności, czy kontrakt jest prawidłowo przedłużony (za coś Junco poleciał - może za to?) to nie jest to błąd, to śmiertelny (wiel)błąd Zarządu.
Odnośnie wywiadu, Carlitos chciał tylko do Legii? Ok. Gdyby była perspektywa pogrzać u nas ławę przez rok za obecną kasę to by nie kombinował. Za rok już nikt o Carlitosie nie pamiętałby. Wisła nie skorzystałaby i Carlitos też. Po roku zakontraktowany jako wolny zawodnik Carlitos w jakiejkolwiek drużynie nie zarabiałby więcej niż teraz. Dlatego CL grzecznie zgodziłby się na Dinamo, Lecha, kogoś z LaLiga etc. (o ile oferty były - ale raczej tak skoro i Głowacki i Carlitos o tym mówią). Niestety perspektywy "grzania łąwy" nie było, bo Zarząd doprowadził do sytuacji finansowej, że za przysłowiową czapkę gruszek trzeba była oddać króla strzelców, bo nawet nie było czasu żeby go ochłodzić na ławce (coś czuję że już ponad 2 miechy zalegano z wypłatą dla niego, a trzeci się zbliżał nieubłaganie. |
Nie zapominaj o roli miasta w doprowadzeniu do takiej sytuacji - była wystawiona promesa bezwarunkowa i nagle miasto zmieniło zdanie, żądając do tego spłaty całości długu. Czy nie dopiero wtedy pojawiła się oferta Legii?
|
Jakiekolwiek planowanie budżetu w oparciu o jakieś hipotetyczne wpływy to tylko pokaz totalnej niekompetencji. Tym bardziej że mieli, nie tak odległy, przykład Basałaja.
To tak jak ustalanie domowego budżetu przez handlowca, którego dokonuje w oparciu o estymacje sprzedarzy. Genialne. Uważam też, że kibicowska presja na wynik, jaka miała miejsce pod koniec 2017 ma w sporej części przełożenie na obecną sytuację. Wystarczyło nie schodzić z obranego planu opcji hiszpańskiej pod wodzą Kiko. To już oczywiście tylko hipoteza, ale wyobrażam sobie, że gdyby został Kiko to zostałby i Llonch i Velez, a kto wie czy i zachowanie Carlitosa nie byłoby lepsze. Uleganie presji kibiców, a co za tym poszło zwolnienie Kiko także świadczy o niekompetencji zarządu. Natomiast w sytuacji gdy płonie stodoła to trzeba brać wiadro z wodą i gasić, winnych będzie się rozliczać po ugaszeniu pożaru. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wina Carlitosa... dno i wodorosty.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zarzad zostal rozegrany przez miasto bez prawa glosu i poza ich plecami. Legia zrobila to samo. Taki cytat ponizej. Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się dla naszego klubu przemęcza, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat! |
Dla nas niestety dobra opcja by było awans L do LM bo wtedy 2 mln zł wpłyną do klubu i moze zimą sprzedali by Carlitosa i 30 %
|
Zarząd został rozegrany - a jak miał niby tego "rozegrania" uniknąć? Miasto to powinien być nasz naturalny sprzymierzeniec, niestety w jego władzach same parchy. Dajcie już spokój z tym rozgrywaniem, robią co mogą od lat, by utrudnić nam życie.
|
Jaki rozegrany zarzad? Glowacki to dno i wodorosty? Carlitos mial oferty z innych lig, duzo lepsze dla nas niz ta od Legii, ale zarzekl sie, ze chce tylko do Legii. Co tutaj jest tak trudnego do zrozumienia?
|
Ale to, że miasto nas rozegrało to nasza wina jak nic sie nie płaci do kasy miasta a zatrudnia sie trenera za 100 tys to tego sa konsekwencje pomyslcie ze przez -pół roku miasto by dostało 600 tys i pewnie reakcja by była inna
|
Zeby miasto nie mialo mozliwosci nas rozegrac to musielibysmy miec splacona calosc a nie 600 tysiecy. Dostali milion z transferu Carlitosa i tez nie zmienili zdani dopoki nie wjechal zydowski rycerz na bialym koniu, pan prezydent.
Poza tym bylismy juz dogadani z miastem na innych warunkach, co potwierdzila wczoraj Ekstraklasa, dlatego nie dostalismy zadnej kary. Dziwnym trafem nagla zmiana decyzji miasta i trzeba bylo sprzedawac Carlitosa za frytki. Czemu Legia nie zlozyla oferty wczesniej, nie dogadywala sie z nami, tylko dziwnym trafem dzien po tym jak wyszla sprawa z miastem, i jeszcze dziwniejszym trafem sam Carlitos dostal "zapalenia ucha" na pare dni przed tym??? |
Ok co nie zmienia faktu że były 2 lata by stopniowo spłacać
|
Przez 2 lata można było nawet zbiórkę zrobić na spłatę stadionu
|
No byly, tak samo jak splata Jovaniciow, Jovanoviciow, UFY, TF i tak jeszcze moznaby bylo troszke powymieniac, nie wspominajac o biezacych wydatkach. Wyszlo na to, ze zle wyznaczono priorytety do splacania, tego nie neguje.
|
Cytat:
|
No jasne, ze tak tylko tak jak napisalem wczesniej, wybrano inne priorytety w spłacie wierzytelnosci wzgledem innych podmiotow. Miasto/Legia to wykorszystaly i tyle. Ja tego nie neguje.
|
Moim zdaniem raczej przeliczono się jeśli chodzi o tolerancję miasta dla wiecznego niepłacenia. Ale czy to oznacza, że liczono źle?
Pewne jest, że nie należało prokurować wielu wydatków, związanych z organizacją klubu i polityką kadrową. Natomiast z tych pieniędzy na pewno nie spłacono by wszystkich długów i teksty "były dwa lata na płacenie, można było wszystko (!) spłacić" są absurdalne i wynikają z braku kontaktu z rzeczywistością. To jest po przeciwnej stronie osi absurdu i głupoty, co ubodzy ludzie, biorący co kwartał nowy telefon na abonament, bo im się podoba, bo chcieliby nowy. W tym kontekście niestety posty blk i kibica Carlitosa trochę przeszkadzają w rozmowie. Nie, nie można było spłacić stadionu w dwa lata, bo były inne wydatki. Nie, miasto nie zadowoliłoby się spłatą kilkuset tysięcy, bo wyraźnie naciskali na wydojenie Wisły. Ile można to samo powtarzać. |
Cytat:
"Miasto powinno"... otoz nie, absolutnie nic nie powinno, z ludzmi, podmiotami, wierzycielami, inwestorami, kibicami trzeba umiec prowadzic dialog, Wisla tego nie potrafi. Winni ja zwykle wszyscy tylko nie my zli ludzie sa wszedzie parychy, legionisci i oczywiscie cyklisci. |
Jeśli nie zauważasz winy innych podmiotów, to cóż ja poradzę? Ja je zauważam, podobnie jak nasze własne błędy.
|
Cytat:
|
|
Każdego dnia wchodziłem tu by przeczytać taką wiadomość. Sorry Panie Dukat, ale bez Pana będzie tylko lepiej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kto za Dukata? Moze K T ?
|
Cytat:
MalK zrobił bardzo źle że przekazał na forum ogólnodostępne (ale wymagające wiedzy żeby zinterpretować) informacje o zarobkach zarządu. Dla ludzi inteligentnych i ogarniętych życiowo to żaden szok, ale za to woda na młyn dla populistów, życiowych nieudaczników i wszelkiej maści internetowych kosmitów. Do Dukata miałem pretensje o co innego, cieszę się że go nie ma, ale ograniczmy może sranie we własne gniazdo. W ten czy inny sposób... |
@wolfy
Jest jak najbardziej darmozjadem, który póki co żadnego projektu, np. sklepu czy strony www, nie dopilnował i nie doprowadził do końca, szczerzenie zębów na konferencjach prasowych to nie wszystko. Do tego wakacje w czasie, kiedy w klubie sufit walił się ludziom na głowę i powiązania z wiadomym osobnikiem - to wszystko płacone pięciocyfrową kwotą z kasy klubu. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Teraz agenta Arsenica, z radością może mu szukać klubu. Powiedzmy, że zainteresowane jest Dinamo, które gotowe jest wyłożyć milion euro dla klubu, 100 tys euro za podpisanie dla Arsenica, i 50 tys euro miesięcznie. Agent kontaktuje się z przedstawicielami tego klubu i mówi: chcemy 600 tys euro za podpisanie kontraktu, obniżcie Wiśle ofertę na 500 tys euro, albo nie ma dyskusji. A jeśli w między czasie Wisła znajdzie chętnego który daje 1,5 miliona euro, to zawodnik oświadczy że zakochał się w Zagrzebiu i nigdzie poza Dynamem nie odejdzie... To jest dramat. Rzucono Głowackiego na głęboką wodę, to tak jakby nagle juniora z rezerw uczynić stoperem w Ekstraklasie... Niestety potrzebuje czasu, aby się ograć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liczyłem jednak na to, że będziemy mieć "kumatą" osobę w zarządzie, które będzie gasić głupie pomysły zarządu. Kokoszką i Surmą się totalnie zbłaźnił - nie zasługiwał nawet na 5 tys... |
Cytat:
|
Dukat nic nie dał Wiśle i za ten ruch trzeba wesprzeć klub. Do zarządu powinien wejść ktoś z zewnątrz np pan Targosz
|
Cytat:
To bardzo trudna praca. Masz wiedzę, że Dukat ją wykonywał, czy tylko bajki piszesz? Cytat:
Pewnie lepiej było wszystko ukrywać, żeby coraz bardziej śmierdziało? Cytat:
Cytat:
|
Ja wiem ze są tu osoby z SKWK które będą bronić swego zioma. Ale SKWK to problem Wisły bo to oni podzielili kibiców. Ze janusze czy pikniki to gorszy sort i kibice mają iść pod dyktando SKWK a się przeliczyli rozbijajac jedność kibiców
|
Z radości ze Dukat aut kupiłem kolejne 4 bilety dla dzieciaków. ŻONA MNIE o.......i bo juz 2 karnety wirtualny stadion 5 zł 2 bilety wcześnie dla dzieciaków i plakat w pdf, a teraz kolejna 100 zl ale teraz jeszcze z większą chęcią dam kase. Zbieram się na mecz
|
bkl1988
Przepraszam kolego ale jesteś bardzo krótko na forum. 05.2018 - zbyt krótko. Jakoś tak zawsze nowych podejrzewam że śmierdzą czosnkiem. Parchy lubią tu wysyłać swoich "agentów" coby siać ferment. Zostaniesz na forum trochę dłużej, będziesz wiarygodny, narazie to coś mi tu śmierdzi kolego. Co do rezygnacji Dukata. Bardzo dobra decyzja, nawet pod kontem wizerunkowym. |
Cytat:
Ciezko jednak bez tych obrrazanych Januszy i ich kwiku? |
Na forum jestem sporo i czytam.a ze się zarejestrowałem w maju. TO CO. A SKWK TO PROBLEM Wisły nieraz miałem na meczu przykre doświadczenia z nimi
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl