![]() |
Cytat:
|
^^^^ Bez przesady róznica niewielka może byc - ale krzesełka mają mniej wiecej podobny wymiar na oko nawet wydaja mi sie mniejsze niz nieskładane
|
Cytat:
Ale heca moze byc ciekawa jesli rzeczywiscie znalezli jakies dowody na podstolikowe machinacje Poznania. Skad ten wywiad? |
Cytat:
--- Co do barierek na C - zamontują po prostu siedziska w inny sposób (nie na stopnicach a na stelażu przykręconym do stopnicy) i z barierką nie będzie problemu. Tylko w przejściu będzie ciaśniej, z wiadomego powodu. Cytat:
--- Obtułowicz kiedyś coś fantazjował o teatrze, imo jakby kiedyś był nadmiar kasy (albo zwykła konieczność wymiany) to można wymienić krzesełka na takie: http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02818.jpg http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02832.jpg |
Cytat:
|
Lepsza jakość
http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_big.jpg |
Nie wiem jak wam ale ta nowa trybuna kojarzy mi się z PSG ;)
Co do "pustego" sektora, ciężko będzie coś tam umieścić by nie gryzło w oczy. Stawiam na to że pozostanie pusty |
Jedna Biała Gwiazda już jest, drugiej nie potrzeba. Faktycznie gryzło by się, bo co za dużo to niezdrowo.
|
Szkoda że mimo wszystko nie wygrał projekt z jednolitym czerwonym kolorem i napisami takimi jak te w wygranym. Podobno zaważyło to, że ani trybuna D ani E jakoś kolorystycznie nie pasowały do C, a wystarczyło np. dać narożniki białe i wtedy by wszystko elegancko pasowało i do niebieskiej trybuny D i CAŁEJ czerwonej C. No cóż szkoda:( Mam nadzieję że w trakcie żadego meczu, nie będę widział prześwitujących pustych niebieskich miejsc ( czerwone pewnie by się zlały z koszulkami kibiców i nie było by ich tak widać ).
P.S. Może ktoś znający się na rzeczy zrobi jeszcze taki projekt o którym ja mówię, cała C czerwona z wyjątkiem białych narożników. |
Dobra skończmy trajkotać o krzesełkach - na C są wybrane i temat zamkniety, odświeżymy kiedy sie obudza z krzesełkami na A/B :).
Wie ktoś kiedy oświetlenie pod dachem na C zaczną montować? |
Cytat:
|
Cytat:
|
jak będą za to płacić gruba kasę, to czemu nie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Kwestia tego, ze my mamy w dupie odleglosci od trybun. Swoją drogą - oni tam pod C juz wykopali te "80cm" ziemi , i tak bedzie to wygladalo po obnizeniu murawy? co oni tam robią w ogole. |
Cieszmy się tym co mamy ja pamiętam czasy okrąglaka i wtedy nikt nie narzekał. Niech skończą to co jest. Mnie szczerze nie interesuje jak ten stadion będzie wyglądał liczy sie to kto na nim zasiadzie, a o to sie akurat nie martwie.
|
Cytat:
|
Muszę stwierdzić , że ten wzór krzesełek , przypadł mi do gustu :) fajnie wkomponowuje się w strukturę stadionu i w ten wizerunek Białej Gwiazdy na sektorze D. Ogólnie pozytywnie oceniam wybór SKWK
|
Cytat:
a)Cupiał wyłoży 75 mln b)znajdzie kogoś kto to wyłoży mieć nie powinni.To oczywiste że tak to nie będzie.To że te negocjacje niby dalej się toczą może oznaczać tylko to że chcą choćby jakąś niewielką częścią tych kosztów obciążyć Cupiała - oczywiście dając też coś w zamian. Być może negocjują już kwotę którą Wisła będzie płaciła za wynajem obiektu na dany mecz. Szkoda że to wszystko jest o dużo za późno. |
Na A/B wystarczy teraz że zrobią taką samą "szachownice" nawet bez napisu ładnie się skomponuje.Oczywiście ważne żeby na południowej zlikwidowali żółte przejścia- bez tego coby nie zrobić będzie masakra
|
Cytat:
Wysoka na prawie 2 metry od strony trybun, od boiska wysoka na 1,34 m, a szeroka na 2 m: http://img688.imageshack.us/img688/9...1mar191408.jpg |
Murek fosy pod trybuna przeznaczony na reklamy? Bo jesli nie to graf lub napis (np. ze slynnym cytatem Reymana) pasowalby tam calkiem fajnie.
|
Słowa Reymana stały by się wizytówką stadionu.. bardzo dobry pomysł.. są już takie wrzuty na Ajaxie czy w Lubinie i prezentuje sie znakomicie..
klub raczej nie miałby nic przeciwko, w końcu słowa te tylko by mobilizowały grajków podczas wychodzenia na murawę.. jeśli oczywiście nic tam ma nie być, bo jak ma być ,goła cegła, to zrobi się zrzutkę po trybunach i już na drugi dzień ekipa WG wezmie się za malowanie :) Cytat:
|
Ja tak sobie myślę, że cytat Reymana powinien być przy wejściu do tunelu piłkarzy, albo do szatni. No wiecie, żeby go zawsze widzieli :)
A stadion w środku będzie zajebisty. Tylko ja karnetu na górę narożnika nie kupuję :D |
Ładnie się prezentuje ten pomysł na wzór krzesełek , całkiem estetycznie.
Dobrze , że nie ma gwiazdy pod ,,s'' , bo po pierwszy wyglądała dosyć blado przy genialnie wyglądającej gwieździe na D a po drugie co za dużo , to nie zdrowo . |
Jeśli można wtrącić swoje trzy grosze, to Biała Gwiazda moim zdaniem na C nie potrzebna. Wystarczy jedna, wielka - w sercu stadionu jakim jest sektor D. Pozdrawiam.
|
Niektóre wymogi UEFA dla stadionu Elite
Przynajmniej 30000 krzesełek, z czego minimum 22500 zadaszonych. Miejsca siedzące dla widzów muszą być indywidualne, przytwierdzone (np. do podłoża), oddzielone od siebie, wyprofilowane, numerowane, z wytrzymałego i niepalnego materiału i muszą posiadać oparcia na przynajmniej 30cm od powierzchni siedziska. Zabronione jest wykorzystywanie tymczasowych trybun. Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte (wszelkiego rodzaju ławki uznawane są za miejsca stojące). Przynajmniej 5% całkowitej pojemności musi zostać udostępnione wyłącznie kibicom gości, w wydzielonej części stadionu. |
|
Powinni to wodą zalać i wrzucić aligatory
|
Cytat:
|
Cytat:
|
dziwnie to wygląda
głębokie jak dobry basen mam nadzieję, że ratownicy na wyposażeniu też będą można się potopić:D |
phiii... 3,5 metra?? Nie straszne mi aligatory. Mike Powelll skacze 8,95 tak ze mysle ze z 5 skocze ;]
|
Cytat:
|
Do architektury to mi daleko , ale według mnie na tym planie , to nie jest w 3,5 m szerokości , tylko - 3,5 m w dół od jakiegoś tam wyznaczonego poziomu .
Zresztą skoro wysokość od 1 rzędu krzesełek do ,,dna'' fosy ma 194 cm , to szerokość nie może mieć 350 cm , co widać na załączonym planie :) . Co nie zmienia możliwości , że jakieś niewielkie kajmany mogły by się zagnieździć ;) |
Zabawę w "wymiarowanie" to miałem w podstawówce na technice, ale wg. mnie mój poprzednik ma rację. Z rysunku wynika, że szerokość tej fosy to najprawdopodobniej dokładnie 2 metry.
|
ta głębokość na razie wynosi więcej niż 2m, ma może 2,5 m. Spójrz na budowlańców. Jest to spowodowane zapewne tym, że tam jeszcze pójdzie warstwa betonu o grubości 30 cm. czyli dół powinien mieć 1,94 + 0,3 = 2,24 m. I z tyle będzie miał. Jak dla mnie szerokość już jest bardzo zbliżona do tych docelowych 3,5 m.
|
Głębokość głębokością, narożniki prawie w ogóle dachu nie mają!!
|
Spokojnie,jak to bywa w naszym pięknym kraju,całe lata będą trwały dopieszczania trybun,dachu czy nawet wykończenia trybun,boli tylko że nie będzie to od razu poprawione,ale parenaście miesięcy protestów pism i efekt będzie.W postaci np. zamknięcia dachu nad narożnikami czy osłonięcia ich od zewnątrz,tak samo jak zasłonięcia wentylacji oraz elewacji.Niestety nie wszystko naraz.
|
I myślisz że radni, nawet nowej kadencji, zgodzą się na co 2 miesięczne "poprawy" i dofinansowania dalsze? Nie sądzę.
Masakra, narożniki praktycznie bez dachu, takie jaja tylko w Krakowie :o |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl