![]() |
Dlatego w lecie kiedy to Euro stało na poziomie cos 3,15 oferowaliśmy za Nei takie duże pieniądze.
Kryzys gospodarczy dotyka wszyskich a przy kursie Euro dodatkowo sens kupowania kogoś jest ekonomicznie niekorzystny. Dlatego były te długie negocjacje o Sillanpę czy niepowodzenie w sprawie Garguły(wypożyczenia) Jestem ciekaw jak zawodnik pokroju Dja Ettiena, co prawda nie grający od maja trafil do nas aukrat na testy. To może być bardzo udana transkacja dla nas przy opcji, że Mauro odejdzie najpóźniej w grudniu. |
Mozna na ten transfer spojrzec inaczej. Silanpaa zawalil mecz w ktorym dostal szanse, troche lepiej zaprezentowal sie Hajduch, ale tez bez rewelacji. Za to Vanstrattan od razu złapał kontakt z drużyną, zintegrował się. Zaowocowało to pewnością siebie w grze. W każdym sparingu w którym dostał szanse spisywał się bez zarzutu. Aklimatyzacja będzie bardzo szybka, jeśli już się nie zakończyła. To przemawia na korzyść 'Kangura'. Te 13 meczów w karierze przemawia na jego niekorzyść.
Ja ufam naszemu sztabowi szkoleniowemu i liczę, że w pierwszym meczu na wiosnę skład naszej drużyny będzie wyglądał tak: 'Vastrattan - [...]' |
Cytat:
|
Ludzie poczekajmy może z cenami kogokolwiek bo wszystko trzeba oceniać przez pryzma ligi.Co z tego że po sparingu powiemy że tn czy tamten jest słaby jak w lidze zagra dobrze czy jak trenerzy odpowiednio zawodników przygotuje?Przecież teraz są tylko przygotowania jeśli by po przez sparingi patrzeć to Ćwielong był by naszym najważniejszym napastnikiem bo najwięcej bramek strzelił.Dlatego radze poczekać do startu rundy wiosennej.
|
Cytat:
W koncu ktos kto patrzy trzezwo na ta sytuacje... |
Jeśli tacy grajkowie jak Brzęczek, Hajto czy Mila wracają do polskiej ligi i graja pierwsze skrzypce to Etienne powinien na nasza ligę być gwiazdą wielkiego formatu po takim ograniu w lidze hiszpańskiej...jesli jest zdrowy to powinni go wziąśc bez dwóch zdań
|
Cytat:
Sprawa chyba wyglada tak ze akurat jakos udalo sie klubowi 'wyszarpnac' te 200 czy 300 tys ojro na bramkarza - tyle ze jednak doszli do wniosku(slusznie czy nie - ciezko powiedziec jak i ciezko powiedzic czy bylo to wrozenie z fusow - czyt. z jednego sparingu , czy tez obydwu juz wczesniej rzetelnie ogladano) ze ani Slowak ani Fin nie gwarantuja tego ze beda lepsi od Pawelka a wiec nie ma sensu ryzykowac pieniadzem , ktorego jak wiemy jest bardzo malo , bo wyrzucenie kilkuset tys euro i wkopanie sie w kolejnego przecietnego zawodnika na kilka lat, moglo by pociagnac katastrofalne skutki dla tych, ktorzy ten transfer przeprowadzali i ktorzy go zaakceptowali - czyli krotko mowiac calego sztabu trenerskiego , oraz Lysego. A kangur? - kangur najpewniej kosztuje grosze(prowizja dla menago) i do tego pewnie wymagania placowe ma takze minimalne w porownaniu do w/w dwojki.Kontrakt na pol roku - wiec tu tez ryzyko jest zadne....pozostaje tylko pytanie czy on potrafi bronic i czy w przypadku gdy Pawelek nadal bedzie prezentowal fatalna forme , bedzie w stanie stanac miedzy slupkami i bronic przyzwoicie. CV ma najgorsze jakie w zyciu widzialem;)ale wieki temu gral tam niby w jakiejs młodzieżówce....Nie chce mi sie wierzyc ze jesli mialby jakis umiejetnosci to tak by sie jego kariera potoczyla, z drugiej strony nie chce mi sie wierzyc by nasi trenerzy byli takimi ignorantami, by zatrudniac totalne beztalecie....i tu tez jestem w kropce;) Ogolnie czas pokaze, choc moze by tez tak ze Mariusz wespnie sie na wyzyny wlasnego masochizmu i kangur nie powacha trawy, wpisujac do swojego CV kolejny klub z bilansem meczy - 0;) ps najgorszy by byl taki wariant ze Pawelek broni slabo, kangur jest jeszcze slabszy wiec broni...Pawelek. |
a moze... naprawde wszystko bylo dogadane z Finem jednak Ettien ma takei przeblyski ze warto przyoszczedzic na transferze bramkarza (bierzemy najtanszego patrz Kangura) zeby miec kase na wyjadacza z Primera Div. :foch:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Marszałek - taki urok pokemonów. Zabić nie można, a jak zbanujesz to i tak pod nowym kontem wróci. |
no i jeszcze Gargule. ale na tą "skuche' jeszcze przyjdzie czas.
|
Z rozmowy z Descarga na Legia.com.pl:
- Wisła testuje Twojego byłego kolegę klubowego, Felixa Dja Ettiena. Uważasz, że może on być sporym wzmocnieniem "Białej Gwiazdy"? - Graliśmy razem w Levante przez osiem lat, przyjaźniliśmy się. Mogę o nim powiedzieć tylko same dobre rzeczy, bo to piłkarz o wysokich umiejętnościach. |
Cytat:
|
Ze Ettien ma wysokie umietnosci to chyba pewny fakt w koncu nie przez przypadek gra tyle lat lidze Hiszpanskiej,i zostaje w niej wielokrotnie wyrozniany bedac jednym z najlepszych zawodnikow Levante.
Pytanie nie jest czy on ma Umiejetnoisci,tylko JAKIE MA JE TERAZ ,czyli jak z jego forma,bo koles od roku nic nie gral. Wiec trzeba dac mu zagrac w tych sparingach przed liga,przetestowac ,zrobic DOKLADNE badania i jesli bedzie ok to wziasc na pol roku,.W miesiac popracuje nad kondycja i potem mzoe sie nam przydac ,zwlaszca ze napewno chce gdzies grac ,wiec tez z jego strony napewno bedzie jakas inicjatywa. A co do bramkarzy to bylo oczywiste ze szukamy najtaniej,choc z tego Australijczyka moze cos bedzie bo jakby byl taki jak poprzednicy to juz by go na zgrupowaniu nie bylo :) |
Cytat:
|
Gdyby okazalo sie, ze nasz testowany murzynek z P DV okazal sie wzmocnieniem, bylby to napewno duzy cios dla menago Legi, przeciez to Legia dzieki jego stosunka i dlugiemu pobytowi w Hiszpani miala miec przeswietlony ten rynek na wylot, a Hiszpanski zaciag mial odmienic Legie.
|
Cytat:
|
Możesz powiedzieć skąd masz ten cytat?
|
Kolega wziął go z Wislasoccer.com, a Ci z SE...
|
super express- podobno Skorża jest na tak
|
Cytat:
|
Cios dla Legii i Trzeciaka to byłby, gdyby Ettien się sprawdził. A na razie to mimo wszystko wielka niewiadoma.
Z drugiej strony Ouattarę wzięli z ulicy, z turnieju dla bezrobotnych piłkarzy. A był objawieniem sezonu. |
Ciężko powiedzieć czy Ettien się sprawdzi, chociaż umiejętności ma ogromne jak na nasza ligę. Niedzielan nie grał rok po kontuzji i jakoś do formy dojść nie może, Ettien nie gra już ponad pół roku, więc też może być problem. Aczkolwiek z gorszych dołków wielu piłkarzy wychodziło (chociażby Franek).
|
Tylko, że porównaj jaki rodzaj kontuzji - Niedzielan zerwanie więzadeł krzyżowych w kolanie, a Ettien nie grał, bo nie miał gdzie grac, a cały czas trenował z drużyną Levante B, więc jak dla mnie nie ma co porównywać obu tych przypadków. Jak dla mnie, jak podpiszemy tego Ettiena, on wydatnie pomoże nam w obronie mistrzostwa, a gdy jeszcze latem dojdzie Garguła, to będziemy mieć najlepszą pomoc w lidze.
|
Jeśli Ettien podpisze z nami kontrakt i się sprawdzi to będzie świetny interes oraz wielkie wzmocnienie przed ewentualnymi pucharami. Tym razem kibice z Łazienkowskiej będą mogli ułożyć napis "Dzięki Mirek", jak to miało miejsce na 'fantastycznym zgrupowaniu' Legii.
|
Ale przecież Niedzielan dopóki nie złapał kontuzji prezentował się bardzo dobrze. Było to zaledwie kilka meczów, ale w każdym z nich Andrzej prezentował się dobrze.
Ettien jeśli będzie zdrowy i przyłoży się do treningów, powinien być czołowom postacią naszej drużyny. Oby tylko go zakontraktowali. |
Cytat:
|
Nawet w tym temacie o Legii? Jakieś kompleksy czy co?
|
Cytat:
Z drugiej strony, sam przyszedł, chce niski kontrakt, z kartą na ręku, z niezłym CV, gdzie jest haczyk? :) |
Cytat:
A na serio to tez mam nadzieje ze bedzie to realne wzmocnienie.Szkoda jedynie ze dzieje sie to tak pozno, bo jesli wszystko pojdzie dobra droga to tak na serio bdiemy mogli na niego liczyc dopiro za miesiac badz 2 a runda krotka jak cholera. |
Dlaczego za miesiac lub dwa? Przeciez nie ma duzych zaleglosci kondycyjnych bo podobno trenowal, wiec nie rozumiem dlaczego twierdzisz, ze bedziemy mogli na niego liczyc za miesiac lub dwa. Wydaje mi sie, ze moze zadebiutowac juz w pierwszym meczu ligowym, a moze nawet juz z Lechem...
|
Ettien w pierwszym składzie, czyli po dzisiejszym sparingu poznamy odpowiedz. Zagra dobrze, to cieszymy sie z nowego nabytku :)
|
A zagra nieco gorzej i go odpuścimy....
|
Tfu, tfu...wypluj te słowa...trzeba trzymac za niego kciuki - najlepiej, żeby strzelil bramkę i zaliczył dwie asysty:D
|
Testowany reprezentant WKS Felix Dja Ettien bardzo dobrze prezentował się w pierwszym kwadransie spotkania, kiedy to był bardzo widoczny. W ostatnich minutach gra już znacznie słabiej
Czy to wystarczy? :X |
Myślę, że powinno wystarczyć. Skoro dobrze grał na początku meczu, sztab powinien być w jakimś sensie zadowolony. Wiadomo przecież, że nie jest przygotowany kondycyjnie.
|
Mam nadzieję, że kolejna zawalona brama przez Mariusa też wystarczy dla niektórych i ściągniemy bramkarza przynajmniej o silniejszej psychice . -.- OBY.
|
Cytat:
|
Spokojnie - widac klub tez ma na niego cisnienie - stad dzis pelne 90 minut.Teraz mam nadzieje wszystko bedzie zalezalo od trenera
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl