![]() |
Cytat:
|
Tylko kasa trochę inna, od tej o której mówiłeś :)
Ale tak to jest z panem Cupiałem... Jednego dnia chce sprzedać część swoich udziałów, a drugiego budzi się i znów marzy o Lidze Mistrzów :) |
Cytat:
|
No tak :) Miejmy nadzieję, że Twoje dalsze info również się spełni i nasza Wisła odzyska swój blask :)
|
Ja zbyt wiele razy cieszyłem się poprawą sytuacji w Wiśle przedwcześnie, więc tym razem wole podejść sceptycznie do pojawiających się informacji. Choć osoba Gaszyńskiego w roli prezesa klubu napawa mnie pewną nadzieją na poprawę sytuacji ekonomicznej klubu.
|
Cytat:
|
Bardziej na miejscu - KGB, CIA, ABW czy MI6?
|
Czyli co ? Wraca wielka Wisła ? :D
Takie infrormacje dają duzy optymizm i chcąc czy nie chcąc, cieszę się jak dziecko. Jeszcze nie tak dawno wielu z nas było kompletnie pesymistycznie do tego nastawionych, a teraz pojawia się ogromna nadzieja. To tylko wpis w gazecie, ale coś musi być na rzeczy. Tyle pieniędzy nie załatwi wszystkich problemów, ale dzięki niej znikną najważniejsze. Sayek89 miał rację i wielkie graty za informacje. Nam pozostaje wierzyć i wspierać klub finansowo poprzez swoją obecność na stadionie wiosną i w kolejnych sezonach. :) Tylko Wisła ! |
Nie podniecajmy się, na Wielką Wisłę poczekamy jeszcze z 2 lata. W tym i przyszłym sezonie fajnie byłoby osiągnąć grupę LE. To jeśli chodzi o kwestie sportowe. Z finansami tak łatwo nie będzie. Najpierw zobaczmy jakie transfery będą, później będziemy wyrokować. Fajnie by było, gdyby udało się znaleźć drugiego Meliksona i drugiego Bitona :)
|
Cytat:
Przyjdzie wiosna i ewentualne transfery i można delikatnie zacząć się cieszyć...póki co pozostaje czekać lub relaksować się tym euforycznymi wpisami młodszych kolegów na forum... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie wiem czym jesteście zdziwieni, o tym nawet Mięta mówił w październiku, że na poczatku roku ma być kasa od TF, tym bardziej, że przez cały rok był kurek zakręcony. Jakby nie patrzeć to nasz jedyny sponsor, więc raz do roku musi rzucić jakąkolwiek kasę.
Z tego co napisały pismaki kolacja z Cupiałem się bardzo udała, tylko się cieszyć, gdy właściwiel odzyskuje wiarę w sens wspierania Wisły. Wyniki też zrobił swoje, oraz wyjątkowo naprawdę niezła polityka kadrowa. Zawsze może być lepiej, ale w porównaniu do wielu poprzednich okienek było naprawdę nieźle. Teraz tylko sprzedać murzynów (najlepiej w pakiecie) sprowadzić skrzydłowego, napastnika przedłużyć ze Stilliciem i można być umiarkowanym optymistą co do wiosny. Do Wisły pasuje stwierdzenie, doceń właściciela swego, bo zawsze możesz mieć gorszego. Zobaczycie jak chociażby Lechia nie załapie się do 8 i możni sponsorzy uciekną w lecie aż się będzie za nimi kurzyło. |
Czyli Wisłą walczy o MP!
|
5 milionów wystarczy na zapłacenie pilnych zobowiązań oraz piłkarzom zaległych pensji należnych do końca 2014 roku. To powinno wystarczyć żeby dostać licencję na kolejny sezon (warunkiem jej otrzymania jest właśnie regulacja zobowiązań należnych do końca grudnia)... i nic ponadto
|
Cytat:
Nikt ich nie kupi. |
Cytat:
|
TAK, to prawda, ale.....
Podobno nie Wiśle a Legii, podobno nie dadzą, tylko zabiorą....reszta się zgadza |
Guerrier bym moze jeszcze zostawil, on ma serce do walki tyle ze slowo Taktyka jest mu jeszcze nieznane, tyle ze w ekstraklasie to zadna nowosc...
|
Serce to on może ma. Ale poza tym to kisiel w mózgu. Selera chociaż do AZSu sprzedać do sztafety w biegach.
Fakt jest taki,że jak przyjdzie chociaż jeden skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia to z ławki obaj Panowie już nie wstaną. Co do wieści to nawet jeżeli część z nich jest prawdą to w końcu jakiś pozytywny aspekt na przyszłość :) |
Mateusz Miga @MateuszMiga
Cytat:
|
W Wadowicach powstanie gigant spożywczy. Tamtejszy Maspex ogłosił dziś transakcję przejęcia kluczowych aktywów firmy Agros Nova – m.in. dwóch zakładów produkcyjnych, a także popularnych marek dżemów, ketchupów i soków. Choć żadna ze stron transakcji nie ujawnia jej kwoty, Maspex Wadowice nie kryje, że będzie to największy zakup w historii firmy. Po jego sfinalizowaniu ma powstać grupa spożywcza o obrotach przekraczających 4 miliardy złotych.
http://www.forbes.pl/maspex-przejmie...,1.html#fp=frb Wg mnie to wyklucza zakup Wisły w najbliższym czasie, bo Maspex będzie musiał oddać kredyt za zakup. |
Cytat:
Pewnie gdyby weszli to wiedzieliby czego chcą i jak to zrobić... pytanie czy byliby też choć trochę kibicami bo bez tego ani rusz... |
Jak przeczytalem artykuł o przejęciu przez Maspex czesci marek Agros Novy to też wzięło mnie na marzenia o tym, aby nowym inwestorem w Wiśle był właśnie Maspex Wadowice.
|
A czy są sygnały, że Maspex jest w ogóle zainteresowany sponsorowaniem Wisły? Fajnie to wygląda, spółka z regionu, rozwija się w dobrym kierunku, ale przede wszystkim to od niej musi wyjść inicjatywa. Sponsorowanie klubu to nie jest włożenie kasy na lokatę w banku.
|
niestety zbyt piękne, aby było prawdziwe...
|
Cytat:
|
Z tego co się orientuje w temacie sponsorowanie Wisły przez Maspex jest praktycznie niemożliwie.
|
Dobrze, że za marzenia się nie płaci bo już byśmy byli w niezłych długach. Co jakiś czas pojawia się ten Maspex tutaj na forum, jednak nie kojarzę nawet plotek w mediach o możliwym przejęciu Wisły. Szkoda, ale na razie trzeba zejść na ziemię i marzyć o jakichkolwiek wzmocnieniach po Nowym Roku.
|
Maspex przewinął się w przeszłości kilka razy w kontekście kupna Wisły, ale nic poza tym. Może kiedyś..
|
na początek wystarczy aby Maspex włączył się w sponsorowanie Wisły, może np na koszulki, a potem coś więcej
|
Cytat:
30 zawodników - Legia 26 zawodników - Jaga, Lechia, TSP, Zawisza 24 zawodników - Górnik Zabrze, Amica, Piast 23 zawodników - Żydki, Korona, Pogoń, Ruch, Śląsk 22 zawodników - Bełchatów 21 zawodników - Górnik Ł. 19 zawodników - Wisła |
Wiem ze każdy cos takiego może napisac(komentarz z Wislaportal):
2014-12-20 16:06 ~~~Sobota TSW Gaszynski dogadał się z nowym sponsorem Wszyscy się zdziwicie. 4,3 miliony zł rocznie za reklame na koszulkach. Umowa na 3 lata |
Cytat:
|
Dajcie sobie spokój :) Kolejny anonim robi sobie jaja i pewnie teraz ma niezły ubaw czytając Wasze robienie sobie nadziei
|
Cytat:
to są statystyki trenerów w/w klubów. nikt im przecież nie broni dac pograc 5 zawodnikom wiecej. czy ilu tam chcą. |
Ale w Wiśle to chyba już więcej ich zagrac nie mogło, bo kto?
Ostoja i Marko, bo o juniorach chyba nie mówimy? |
Cytat:
|
Biorąc pod uwagę, że wlicza się w to już 4 juniorów wniosek jest prosty - mamy 15 graczy na I zespół i kilku juniorów, w żadnym zespole nie ma ich tak mało.
|
I być może to co wklejałem ostatnio tzn. post gościa z Wislaportal okaze się prawda...
Białonski na TT: Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl