Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

TSNH 01.04.2010 18:54

Mecz słaby? Wg mnie w drugiej połówce Jaga grała klepke na wysokim poziomie i parchy goniły piłke....

UniaTarnówZKS1928 01.04.2010 19:01

Druga połowa lepsza od 60 minuty. Pierwsza godzina to straszna padaka.

Martinho 01.04.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 879375)
http://www.weszlo.com/news/4769

podpisuje się pod tym

Tak ale dla mnie mecze prestiżowe straciłyby na prestiżu bo byłyby za często. I tak stopniowo równamy w górę cały czas. Ja jestem za tym żeby grac w te 18 drużyn czy nawet 20 w ekstraklasie przerwy zimowej 3 tygodnie a letniej dwa miesiące i tez macie 9 miesiecy gry. Tak grają na zachodzie, wiec czemu nie my. Budujemy stadiony zawyzamy poprzeczke jesli chodzi o licencje (w Niemczech np sa obowiazkowe dmuchawy z cieplym powietrzem-jasne maja sens tylko jak bryla stadionu jest zamknieta)

Z mojego punktu widzenia, czyli patrzac jako kibic, marzy mi sie aby wreszcie wynalazki typu Wodzisław, Bełchatów, Gliwice, Polonia W. itp razem ze swoimi kurnikami spadły. Żeby w najwyższej klasie rozgrywkowej grały kluby z dużych miast, z zapleczem kibiców (Kraków, Śląsk, Warszawa, Wrocław, Bydgoszcz,Gdańsk,Szczecin itp itd na ładnych pojemnych stadionach.

wisl@k_TS 01.04.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 879535)
Prosze Cie Cabaj to jest idiota boiskowy a Pawelek przynajmniej myslec potrafi i od czasu do czasu ma zajebis.a interwencje.

Polemizowałbym. Dla mnie obydwaj to jedna para kaloszy. Poziom taki sam, tyle że Cabaj ma troszkę więcej "udanych interwencji" w swoim CV.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 879541)
Mecz słaby? Wg mnie w drugiej połówce Jaga grała klepke na wysokim poziomie i parchy goniły piłke....

Owszem, klepka była tyle że parchy stały w bezruchu, a i Jaga jakoś wykończeniem swoich akcji była średnio zainteresowana. Cieszy wynik, a poziom sportowy meczu...jak przystało na polską ligę.

Mahazel888 01.04.2010 19:06

hmmmm... Odra jak osiągnie remis to będzie dla niej git. Nie mas dziś Mauro, może tylko na Onyczkę liczyć. Choć w sumie to sam Onyszko im przynajmniej połowę punktów zdobył w tej rundzie.

A co do Pasiaków to jest naprawde słaba drużyna. To że Wisła z nimi przegrała ( nie oni wygrali tylko Wisła przegrała), to będzie ich największy sukces piłkarski w tej połowie wieku. Najwiekszym będzie postawienie nowego stadionu takiej drużynie ( ale to już nie na temat ).

AS82 01.04.2010 19:18

Co to za złotousty komentuje ze Smokowskim mecz GKS - Odra ?

flamengista 01.04.2010 19:26

Jak do Pasów przyszedł Orest Lenczyk, twierdziłem że spokojnie utrzymają się w ekstraklasie. Faktycznie, na jesieni grali nieźle.

Ale dziś zobaczyłem Pasów w meczu z Jagą... Wygląda to dramatycznie. Mniejsza o poziom meczu. Komentujący ten mecz Iwan (oczywiście - komentujący złośliwie) trafnie zwrócił uwagę, że zawodnicy Pasów w ogóle nie podejmują walki!

Drużyna jest przygaszona, nie ma lidera na boisku. Zawodnicy są bez formy. Niezawodny jest tylko Cabaj - regularnie zawala im bramki, dziś było podobnie. Pasy nie miały ani jednej klarownej sytuacji bramkowej, a po stracie bramki siadła im psychika.

Orest jest w bardzo trudnej sytuacji. Powoli dochodzę do wniosku, że mogą mieć problem. Jeśli szybko nie nastąpi przełamanie, sytuacja będzie dramatyczna.

Tym samym Pasy mogą być pierwszym zespołem w historii polskiej piłki nożnej, który spadnie dwa razy pod rząd z ekstraklasy.

maaarcin 01.04.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 879551)
Co to za złotousty komentuje ze Smokowskim mecz GKS - Odra ?

Krzysztof Przytuła

AS82 01.04.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maaarcin (Post 879557)
Krzysztof Przytuła

niezly teoretyk z niego :rotfl: sluchac sie nie da ,teksty typu "ze graja brazylijska pilke"

Mahazel888 01.04.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 879556)

Tym samym Pasy mogą być pierwszym zespołem w historii polskiej piłki nożnej, który spadnie dwa razy pod rząd z ekstraklasy.

Wspaniałe podsumowanie :) Doskonałe.

@AS82 przedstawiał się ten człowiek mówiący przez nos, ale zapomniałem

element 01.04.2010 19:33

Oni we wszystkim byli pierwsi i najlepsi.
A niech spierdalają, a mrówki giganty wyżarły im nowy stadion.

Dean 01.04.2010 19:41

Niech Oderka wygra. :D
w tej chwili przegrywa z Gieksą 1:0

Jaroo1 01.04.2010 19:44

Moim zdaniem sa spore szanse na to aby Cracovia spadła. I tego im ycze :D Spadli w tamtym sezonie wiec to frajerstwo ze sie utrzymali przy zielonym stoliku. Spojrzcie sobie na ich terminarz, naprawde nie jest latwy. Tyle ze kandydatow do spadku jest wielu i jakby tak rozpatrzyl terminarze Piastow i innych Arek to pewnie wyjdzie na to ze w tych ostatnich 7 kolejkach wszyscy kandydaci do spadku nie beda miec latwo. Napewno sie ciekawie zapowiadaja bezposrednie mecze ych ktorzy beda sie bronic przed spadkiem do I ligi, a bedzie tych meczow bardzo duzo :)

gigant 01.04.2010 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 879560)
Oni we wszystkim byli pierwsi i najlepsi.
A niech spierdalają, a mrówki giganty wyżarły im nowy stadion.

Oj błądzisz elemencie, błądzisz...

Pięknie się święta zapowiadają, jest duża szansa że parchy się szybko nie podniosą. Zresztą znając ich mentalność, zaraz poleci donos do Wrocławia że taki paralityk Cabaj i pół smiesznej niby drużyny handlują meczami. Wiele bym dał, by zobaczyć minę "profesora filipiaka", po zauwazeniu faktu, że drugi rok z rzędu bez " klubu 100 kupujących mecze" nie da się utrzymac w lidze.

Serdecznie wam zyczę z okazji świąt pasiaste ****y, wszystkiego najgorszego i ligi do której zostaliście stworzeni w 1907 roku.

To jak Jaga zażartowała z "zapełniającymi wszystkie stadiony", spodobało mi się najbardziej z dzisiejszego dnia.

Gwiaździsty 01.04.2010 20:01

Niestety może być tak , że teraz Piast .....nie dostanie licencji i trzeba będzie czekać kolejny sezon na spadek pasiastego niedorozwoju. Oprócz poziomu dzisiejszych popisów kopaczy, żałosne było kwilenie grupki ich kibiców niczym zdychającego prosiaka.

szczebrzeszcz 01.04.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 879558)
niezly teoretyk z niego :rotfl: sluchac sie nie da ,teksty typu "ze graja brazylijska pilke"

może chodziło o brak taktyki

koyoot 01.04.2010 20:06

Moze ktos wylaczyc tego geja co komentuje mecz GKS`u z Odra? Jak ja tego goscia nie moge sluchac jak pokazuja obu to dostaje tym rozowiutkim kolorem(kto normalny daje rozowa koszule do marynarki?!) kolorem koszuli po oczach. Pol monitora sobie musialem zaslonic kartka by go nie widziec...

Grrrr.... kogo ten C+ ma?

jurukuru 01.04.2010 20:08

jeszcze piękniej by było, jakby dostali od nas w derbach czwórkę do zera i żeby się icki całkowicie pogrążyły! :D

Mahazel888 01.04.2010 20:13

Gwiaździsty uświadomił mi scenariusz, którego nie brałem pod uwagę. Rzeczywiście "profesor" może znowu załatwić utrzymanie. Kosztem Piasta właśnie - już słychać jakies pomruki że Piast nie dostanie tej całej "licencyji".

Kocur 01.04.2010 20:14

z lokalnego "Joemonstera"
Cytat:

Doping na prawdę na świetnym poziomie. Nowa przyśpiewka - miazga!
:rotfl:

niech się profesorek Piasta nie tyka bo miarka się przebierze i zaraz jego klubik dostanie od prokuratury solidny wpierd ...

7 kotów 01.04.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 879573)
kto normalny daje rozowa koszule do marynarki?

Armani.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 879558)

Jak sie cv składało do kupy w takich “realach” jak Szczakowianka, Podpasy, Handlarka no to raczej sie ma wątłe pojecie o terminach typu “taktyka”, “gra w piłkę”.

ooo... ładny gol Cetnarskiego.

.. i 3:0
Nie taki Pan Zdzisław straszny jak go malują.

Wchodzi przyszly ekskadrowicz Smudy : )))))

Dean 01.04.2010 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 879561)
Niech Oderka wygra. :D
w tej chwili przegrywa z Gieksą 1:0

Piękne przyjęcie i akcja Cetnarskiego, bardzo ładny, pewny strzał. :) 2:0

PS: Obyśmy tego Nowaka ściągnęli latem, w końcu za darmo może przyjść. Kolejny dobry jego występ i 2 bramy.

piter116 01.04.2010 20:53

Wiecie kto komentuje mecz GKS-Odra ze Smokowskim ?

Oldpara 01.04.2010 20:55

Widać ile dają Odrze byli Wiślacy: Cantoro i Kowalczyk :)

(oprócz dobrej gry dają jej pewnie trochę kibiców - zanim Cantoro przyszedł do Odry, to typowałem ich - w końcu - do spadku, a teraz trzymam za nich kciuki, bo nie chciałbym, żeby Mauro zleciał :) )

koyoot 01.04.2010 20:55

Piter116 Juz wiem. To jest ta Parchowska **** Krzysiu " Serek Homo" Przytula...

Jean_Paulista 01.04.2010 21:42

tak, to Przytuła... :D

http://www.sport.stetinum.pl/bindata...0888b99758.jpg

Cichy 01.04.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 879596)
PS: Obyśmy tego Nowaka ściągnęli latem, w końcu za darmo może przyjść. Kolejny dobry jego występ i 2 bramy.

Co daje mu już oszałamiającą liczbę 5 (słownie: pięciu!) bramek w tym sezonie! Oby oby, taki superstrzelec nie może nam przejść koło nosa!

dawidTS 01.04.2010 22:05

fragment opisu bramki Jezierskiego z ekstraklasa.tv :D

"....Cabaj w swoim stylu fatalnie odbija lecącą prosto w niego piłkę .." :D

Po tym meczu wszyscy przeciwnicy Pawełka mogą sobie powiedzieć że nie jest tak źle.Mogło być gorzej.

:D:D

szorstki 01.04.2010 22:12

Orest to chyba nadal myślami po naszej stronie Błoń. Jak tak dalej będzie mu szło to puści parchy w dół.
Może będzie jakaś sprawiedliwość...

Proximus 01.04.2010 22:18

I patrzcie teraz. Gdyby derby rozstrzygnęły się na naszą korzyść to my mielibyśmy teraz pół stówy pkt(7 przewagi nad drugim miejscem), a parchy były by w strefie spadkowej...

Ech...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl