![]() |
Umówmy się - przesłanek pod taki scenariusz było sporo. Z pewnością więcej niż pod scenariusz pozytywny.
Takiego syfu się jednak nie spodziewałem. I umówmy się - Cupiał musiał wiedzieć o zarzutach. To obrazuje poziom jego desperacji. |
Cytat:
|
Cytat:
w sumie tutaj tez mam parę; były piłkarz, zawodnik PiS Białystok oraz człowiek udający biznesmena. Szkoda ze na stronie SKWK jest linijak tekstu ze spotkania....troche krwa mało E: Plankton -czym kupili SKWK? wg mnie mogli ich kupić jednym - zgodą na ich działanie. |
To już zapewne koniec przygody Pana Jakuba M. z Wisłą Kraków, skończyło się szybciej niż myślałem...
Teraz zachodzi pytanie komu kibicuje Zbigniew Ziobro? Ktoś coś wie? :D Jak wiadomo wyłudzanie VATu to konik Ziobry, sam nawet napisał projekt ustawy, która przewiduje karę 25 lat za takie przestępstwo podatkowe. |
i na deser jeszcze to oświadczenie z klubu:
Cytat:
|
Ludzie czy Meresinski zostal skazany prawomocnym wyrokiem? Welcome to Poland!!!
|
Wisła Oświadczenie Kraków
tzn WOK |
Czyli Wisła miała/ma być pralnią pieniędzy z przekrętów? Najsss
|
Cytat:
O ile ten dzisiejszy 'artykuł' z lovekrakow jest prawdą - bo generalnie lista kompromitacji tego portalu jest już duża, to kolejny raz dziwi wiele rzeczy. Jakim cudem bank dał gwarancje bankowe osobie z takimi zarzutami? Poza tym po co facet pakuje się w klub piłkarski, mając na karku sprawę w sądzie? to się kupy nie trzyma, ale równie mocno jak to skąd ma pieniądze na 'biznes'. Ok, teraz trzeba czekać na czwartkową konferencje. Jeśli Meresiński się na niej nie pojawi to wszystko będzie jasne. A to, że planował na niej być obstawiam na 100%. |
Grubo.
'Konferencja' zapowiada się niewykle emocjonująco. |
Czyli tak jak pisałem info o Nigeryjczyku poszło od samych zainteresowanych, aby media przestały węszyć.
Ciekawią mnie następne ruchy. To nie prezes żeby się podał do dymisji i bierzemy następnego. Dwa scenariusze: - albo to jebnie teraz, on np. nie wytrzyma presji - pytanie co dalej? - albo, ponieważ sprawa ma już kilka lat, przeczeka, rzuci jakiśe transfery dla przykrycia tematu, a po 1 msc będzie cisza |
Cytat:
|
Konferencja Jakuba M.
Oby to nie było epitafium p.s. zmiencie w temacie na Jakub M :) p.s. argument pt "to sie nie trzyma kupy" mozna uzywac, ale ....a. Co wy sie wczoraj obudziliscie. W naszym kraju gramy we wszystko dopóki nie złapią Cie za ręke a potem jeszcze muszą uwierzyć ze to nie Twoja ręka... logiki ....a szukac w klubie w ktorym z logiki zrobiono ....ę :) Nie no, nie tą drogą. p.s. Mareś oddaj Porsze z nie swojego leasingu :) |
Cytat:
|
tego jeszcze nie grali :)
|
Cytat:
|
Czy wie ktoś/orientuje się jakie byłyby konsekwencje aresztowania Meresińskiego dla Wisły? Chodzi mi o to, że zarzuty mu postawione okazują się prawdziwe i dostaje wyrok, co w takim przypadku dzieje się z Wisłą? :( :(
|
Cytat:
Moze gwarancje byly na ten rzeczony milion-czterysta za ktore ponoc Wisla poszla, a na tyle to pewnie i Citko uzyskal papier. PS. Szkoda tylko ze Mierzejewskiego, Stilica i transferow za milion nie bedzie :( |
Cupiał dobroczyńcą i grabarzem Wisły, jeśli ten artykuł jest prawdą.
|
Myślę, że przydałoby się dziś oficjalne oświadczenie właścicieli odnoszące się do tych rewelacji.
Konkretne i merytoryczne. Czy sprawa jest dalej w toku, w jakim charakterze, w jakim etapie itp. Najgorzej to tak zostawić jako pole do miliona spekulacji. Wiadomo też jest, że ta spasła świnia pasiata pod tytułem M.Knura z lovekrakow specjalnie wypuscila tekst dziś. Wiec to tez trzeba mieć na względzie. janekx89 @janekx89 @Matt_VaranN7 Musiał i wiedział. Wyroku przecież nie ma, a wtedy umorzyli. Gwarancje bankowe daje kto inny, BC wiedział co robi i sprawdził. |
Cytat:
|
Cytat:
Wisła to jego własność, więc przejmują ją banki i sprzedają. |
E tam, już licytacje, ciekawe czy w ogóle podpisane są kwity (notariusz, kasa itp.) W sumie jak mają cwaniaczka ujebać to może i dobrze, że teraz do tego doszło.
|
Widze, ze tu sami swieci...
Wszyscy razem gowno wiedza, ale teorii wiecej niz mozliwosci w lotto. |
PDWM :tsw_raca: :D
|
Cytat:
Cytat:
Kurde mam nadzieję, że jak pisałeś to kolejna wpadka tego portalu, bo w przeciwnym wypadku to wpadliśmy "z deszczu pod rynnę". |
i co jak pisalem ze to smierdzi na kilometr i ze zadnych innych powaznych chetnych nie bylo to dotalem zjebe ze pan Boguslaw nie oddalby Wisly byle komu, ze negocjacie byly dlugie itp itd.
JM zajebal z vat 10 mln czyli jak realnie z tego zostal z 3 to wszystko i tak golodupiec .......a nie moge,rozpierdala mnie |
Co wy tu pi....cie? Ja wiem że są wakacje i mocno dziś grzeje, ale to nie zwalnia od samodzielnego myślenia!!!
Jak pelikany łykacie informacje prasowe, które nawet jeśli są rzetelne to o niczym nie przesądzają. Nie chcę nikogo bronić, ale gdzie jest wyrok prawomocny, co to za straszenie Ziobrą - prawo nie działa wstecz. |
o gwarancjach bankowych pisalem juz wczesniej ..tym bnardziej ze udzielone w UK...wiec na 4 mln funtow to bez .......enia sam bym z dobrym business planem dostal taka gwarancje....
nie pod rynne to byloby super to jest ....a katastrofa a jak ktos dalej chce szukac pozytywow .... |
Cytat:
Wizerunkowo to jest juz praktycznie nie do odkrecenia, zwazywszy jakie, do tej pory, niebywale osiagniecia na polu walki o wizerunek ma Wisla. Jest chujowo i niestabilnie. A moze byc jeszcze chujowiej dzis wieczorem bo do tej - badz co badz - szokujacej informacji moze dojsc wpadka z ....zielcami w paski. 110-lecie jak marzenie. |
jesli artykuł knury jest nieprawda, to sa na to paragrafy.
te same z których np. nie skorzystał komorowski po ksiazce resortowe dzieci. p.s. to o tych gwarancjach bankowych to wiecie TYLKO i WYŁĄCZNIE z jakichś tam artykułow których wiarygodnosc jest taka sama jak tego knura, jak artykuł o murzynie z Lublina i temu podobne czy jest jakieś naprawde rzetelne źródło ? |
nie bede sie rozpisywal ale... szukalem info o tym gosciu JM zaraz po zakupie i ...jedynie kolega kolegi wlasnie z UK wspomnial ze JM kreci sie w Vat (spolka w UK ) myslalem ze poprostu .......i bo nawet na walki to za maly rozmiar kapelusza na kupowanie klubu...
|
Cytat:
Można tak w kółko. |
Cytat:
ale ilu tu sie rozpisywalo na ile dostal itp a to tylko domysly. |
Póki co z całego zamieszania dowiedzieliśmy się jednego. Meresiński na pewno nie jest niczyim słupem, który z definicji powinien być czysty i nie zamieszany w żadne afery.
|
moj niestety najgorszy scenariusz nietety sie sprawdza : BC musial sprzedac szybko i trafilo na JM
a JM wyludzil kase z vat i wymyslil ze trzeba to wyprac w Koronie Kielce ...tam odpadl to wpadla Wisla a Teraz to jestesmy w ciemnej dupie |
Cytat:
|
Cytat:
Już sam fakt pojawienia się takich oskarżeń powoduje, ZE NIKT POWAŻNY NIE ZAINWESTUJE W TEN KLUB. Nikt z takim syfem nie będzie chciał mieć nic wspólnego. Chyba nie wszyscy sobie zdają sprawę co się właśnie wydarzyło jeśli to jest prawda. |
Cytat:
Cytat:
|
a teraz przypomnijcie sobie oswiadczenie TF !!!!!! oddajemy Wisle w dobre rece z nowym planem .....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl