![]() |
Oby, od poniedzialku obja druzyne.
|
Oby, oby... cały tydzień czekania :)
|
puki co porównywanie Jurcicia do Rumaka nie ma sensu bo tego pierwszego nie widzielismy na oczy i możemy go oceniać conajwyżej przez pryzmat jego statystyk i osiagniec... a te ma dobre., a nawet bardzo dobre.. Być może Jurcic to taka chorwacka wersja Rumaka ale faktem jest, że zdobył zarowno mistrzostwo Chorwacji jak i Puchar... grał w fazie grupowej LM (fakt dostał tam oklep 1 - 7) ale przynajmniej tam awansował... który polski trener grał w LM? Jurcić przykrywa Rumaka czapką na papierze...
Rumak prochu nie wymyśli... przypominam tylko, ze walczył dzielnie o utrzymanie Zawiszy w eklapie ale jednak na ostaniej prostej wyłozył się... Tak naprawde mozemy ocenić go po pracy w Śląsku Wroclaw... i tego czy Śląsk który gra fatalnie utrzyma się w lidze... Obu będziemy mogli porównać po tym sezonie (o ile przyjdzie do nas Jurcic)... bo obaj przejmą drużyny w trudnej sytuacji... oby obaj utrzymali się w lidze... Tak czy siak pożyjemy, zobaczymy... |
Ten nius wlał w moje serce nadzieje.. Niestary, doświadczony i mający coś do udowodnienia trener z jajami. Tego nam potrzeba i niech Cupiał z Kapką nie żałują na tego pana grosiwa, on może się sprawdzić. Dobrze że to Chorwat a nie jakiś Holender, Niemiec czy Belg, to szybciej złapie język z piłkarzami.
Kruszynosław dajesz do nas |
Kogo Ty kolego porównujesz? Piłkarzyka z klubu Olimp Złocieniec do piłkarza włoskich klubów i medalisty MŚ? Trenerskiego spadkowicza z E-klasy do Mistrza Chorwacji i uczestnika LM? Nie obrażaj Krunoslava.
|
Cytat:
No mam nadzieje ze to nie zadne brednie tylko konret info. W sumie czekam na to od poniedzialkua juz mamy piatek. Podpisywać i zgrywać,zgrywać i jeszce raz zgrywać. |
YewRaczej to prawda, ponieważ na lovekrakow.pl też ukazał sie artykuł o tym, dodatkowo pojawiła sie wypowiedź jednego z piłkarzy (anonimowego rzecz jasna), ktory stwierdził ,,Pojawił sie na naszych zajęciach ale tylko przez chwile się im przyglądał"
Tak sobie myślę, jak dobrze że mamy baze trenongową w Myślenicach, która u zagranicznego goscia zapewne wywołuje wrażenie, że trafił to mega profesjonalnego klubu. Nie jest to do końca prawdą ale chciałbym aby ta kandydatura oznaczała zmianę i to, że w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy. Trzeba dać temu Panu czas, a wydaje mi się że dobrze go wykorzysta. Nie licząc Kazia Moskala, bo mam do niego duży szacunek, to ta kandydatura pierwszy raz od zatrudnienia Maaskanta wysyła jasny sygnał światu, wracamy, a przynamniej bardzo chcemy wrócić tam gdzie nasze miejsce. Szykuje się nam solidny trener-czas zbudować solidny zespół. :) |
Za całym szacunkiem dla Chorwata ale ostatnio pracował w klubach, które są potentatami na swoim krajowym rynku - Dinamo i Maribor od kilku sezonów regularnie wygrywają ligę. My takim zespołem nie jesteśmy. Bez profesjonalnego sztabu trenerskiego, który mam nadzieję wraz z Chorwatem zawita przy Reymonta będzie to co jest, czyli znów niespełnione ambicje, gra w dolnych rejonach tabeli jak nie spadek. Trener + sztab trenerski + kasa w lecie na transfery z prawdziwego zdarzenia jak również pozbycie się szrotu z tej drużyny, którego jest przeliczając na procenty tak 80%. To są trzy warunki żeby realnie myśleć o nowym otwarciu o NOWEJ WIŚLE.
Jeżeli ktoś myśli w tej chwili, że przyjście trenera bez względu na jego warsztat trenerski coś zmieni to za moment srodze się zawiedzie - zespół jest źle przygotowany, co za tym idzie zawodnicy są bez formy, przebłyskami dobrej gry pojedynczych zawodników możemy się nawet nie utrzymać w Ekstraklasie. Czeka nas praca u podstaw ale czy z Cupiałem, mało realna. |
Cytat:
PS. Jak sobie porównasz wyniki punktowe wyśmiewanego Rumaka z Lecha do np. osiągnięć Jurcica z Dinama albo Zawiszy i Lokomotivy/Slavena to wyniki są bardzo podobne. Widzę, że dla niektórych najważniejsza jest narodowość, a nie faktyczny warsztat. |
i nie .......ić się z piłkarzynami, nie chcą zapierdalać to niech wypierdalają, jak jakieś Brożki polecą do Cupiała to automatyczne rozwiązanie kontraktu z miejsca!
|
http://ekipa24.si/clanek/nogomet/prv...a-kaksen-nacin
Słoweńskie media podają, że Jurcić rozstał się z Mariborem i nic już go nie łączy z tym klubem. Jurcić najprawdopodobniej poprowadzi nowy klub już w meczu z Niecieczą. |
kurewa jaranko w chooy, w koncu ktos z porzadnym cv :)
|
A to ci niespodzianka! Wchodzę se ja na TWSD pewna, że nic z tego Jurcicia już nie będzie, skoro dotychczas się nie udało. Nie dogadał się z Mariborem, a my szukamy kogoś w zamian. A tu taka dobra informacja!
Moim zdaniem dobry wybór. Byle tylko nasze gwiazdy nie zaczęły płakać, że ciężkie treningi... |
Cytat:
|
Fejsbukowe profile podają, że trener od poniedziałku.
|
Które profile?
|
Skad ten entuzjazm?
|
Wreszcie zatrudniamy trenera z prawdziwego zdarzenia.
Ciekawe czym, oprócz pieniędzy, zdołali przekonać trenera z takim CV. Historią? Bazą treningową? Obietnicami budowy zespołu, który (jeśli zdoła utrzymać się w lidze) miałby powalczyć o mistrzostwo i ewentualną Ligę Mistrzów? Ciekawe, co zamierza Bogusław Cupiał. Rozsądnie byłoby zawrzeć umowę zawierającą klauzulę, która automatycznie rozwiąże jego kontrakt w przypadku, gdyby Wisła spadła z ligi. W pojedynkę, bez pieniędzy, czasu i zaufania właściciela (i wszystkich osób związanych z klubem, również kibiców) niczego nie zmieni jego zatrudnienie. PS. A tutaj się okaże, że podpisali Ulatowskiego. ;) |
Cytat:
|
Zasłyszane w internecie, m. in. na twitterze
,,Nowy trener w przyszłym tygodniu, a wraz z nim jego sztab" Ciężko mi uwierzyć, że po wielu latach oszczędności, zatrudnianiu trenerów typu Pawłowski, decydujemy się na zagraniczną opcję wraz z wymianą jakby nie było pewnie sporej części sztabu. |
W tym klubie nic nie jest normalne, więc "nagła" zmiana kursu z Pawłowskiego na Jurcica mnie nie dziwi.
|
Jurcic super, a ze sztabem to w ogóle mega!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A zmiana kursu myśle wynika z tego, ze Cupiał na przykładzie Legii zobaczył, ze inwestycja w dobrego zagranicznego trenera ma sens.
|
Oby ten Krunislav zdołał szybko odmienić oblicze zespołu chroniąc nas przed spadkiem...
|
Fajnie by bylo gdyby taki trener dostal zespół w przerwie albo przed nowym sezonem wtedy mialby czas przygotowac zespol i przede wszystkim ogarnąć realia naszej polskiej kopaniny. Mam nadzieje ze wystarczy czasu
|
Cytat:
|
I ni ma trenera
|
Lipa jesli to prawda...
|
No nie wierzę, czekać na gościa 2 tygodnie, doczekać się rozwiązania kontraktu z Mariborem, być na ostatniej
prostej i spier...ić, a szkoda gadać. |
Szkoda, ale w sumie można było się tego spodziewać… Za dobry trener jak na obecną Wisłę. Gość, który się szanuje i stawia warunki - przede wszystkim własny, kilkuosobowy sztab.
Najprawdopodobniej nie mamy kasy na utrzymywanie ok. 10 osób na kontraktach trenerskich (obecny i nowy sztab). Z Broniszewskim pierwsza liga zagląda coraz wyraźniej... |
Nie wiem jak was ale mnie to już zaczęło śmieszyć..
Podobno Kocian jest podawany jako jedna z kandydatur, i jedynie co pozostaje to się uśmiechnąć bo nerwów szkoda. |
gdzie znowu napisali, że go nie będzie?
|
|
Normalnie brak słow co te patałachy z zarzadu odwalaja. Jurcic miał prowadzic zespoł ze sztabem, ktory juz mamy? kpina i tyle, kazdy porzadny trener bierze ze soba swoj sztab szkoleniowy. Jezeli sie to potwierdzi to zarzadowi nalezy sie mocny KOPNIAK W DUPSKO. Dawno nie mielismy zarzadu, ktory by tak kompromitował Nasz klub
|
Cytat:
W Kielcach zostawił Urygę na ławce to teraz dodatkowo może zamiast Boguskiego zagra Bałaszow (albo chociaż B wpadnie na to żeby zrobić zmianę Boguskiego w 60 minucie). Niestety obawiam się, że w tej konfiguracji Mały jest póki co nietykalny:( |
Łudze sie ze po prostu polecial po swoje rzeczy
a pismaki dorobily sobie teorie Kocian? No kurva bez jaj |
Haha czyli wszystko jest w normie, już się bałem, że nie będzie stabilnie, ale jak widać nadal jesteśmy na dnie i konsekwentnie się go trzymamy.
Pewnie, po co nowy sztab, ten jest taki genialny, przecież trzyma się już od niepamiętnych czasów. |
No, nieźle. A Rumak już zaklepany, zostaje więc Ulatowski albo Hajto.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl