![]() |
A ryż przed gotowaniem zawsze trzeba dobrze wypłukać tak, żeby woda wypływająca z niego stała się idealnie czysta. To wypłukuje z ryżu nadmiar skrobii, która właśnie go skleja po ugotowaniu.
|
Cytat:
Jarza ale to inny rodzaj gainera , dokladnie ten sam profil co mass xxl , ma http://mocnysklep.pl/16,whey-gainbod...ive-3000g.html i kosztuje 22 pln mniej za 3kg , duzo smaczniejszy - lepiej wchodzi niz ten trecowski ;) a co do ryzu to zeby sie nie skleił nalezy : - wode osolić - nie gotowac za dlugo :rotfl: - od razu po wyjeciu dokladnie schlodzic zimna wodą |
Kasza gryczana jest wartościowym posiłkiem?Właśnie z ciekawości sprawdziłem i wychodzi,że :
w 100 gramach jest - 14 gram białka,72 gramy węglowodanów,1 gram tłuszczy i 360 kcal |
Witam. Panowie w temacie diet itd jestem ciemny... Potrzebuje coś żeby przytyć na jakieś specjalne posiłki nie mam czasu oczywiście staram sie jeść to co ma dużo kalorii, białka itd ale nie zawsze mam czas na przygotowanie czegoś specjalnego. Dlatego mam prośbe, polecacie mi jakiegoś gainera ? cokolwiek...
|
wpadnij do dh wanda daleko nie masz
|
Cytat:
|
WISŁA 1906 NH ja polecam diete, żadny gainer jej nie zastąpi na forum sfd w dziale odżywianie poczytaj, ułóż sobie coś i daj do oceny, masz jeszcze tam mnóstwo różnych gotowych diet, spokojnie się pod którąś dopasujesz
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
OK dzięki Wiślacy za rady :) Wesołych Świąt :)
|
Cytat:
|
Dokładnie treningi powinny być 2-3 w tygodniu dla poczatkującego i z takimi odstępami czasu aby mięśnie miały czas na regenerację do tego dieta najlepiej zbilansowana, ale już wystarczy przestrzegać podstawowych zasad zrdrowego żywienia tzn. jeść 5-8 posiłków dziennie,zero fast foodów, sporo białka, węgle przed treningiem i przede wszystkim dobry trening, a jak się "ćwiczy" raz w tygodniu po 30 minut to zregenerować byś się zdążył w autobusie :-D nie mówiąc ile z tego mięśni zrobiłeś tak jak poprzednik pisał
|
Zalać się tłuszczem to można i bez gainera i bez diety, a tym bardziej bez treningów :)
Tylko, że tutaj nie o to chodzi. Aby wyrobić sobie dobre mięsko to optymalnie trzeba ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Najlepiej w konfiguracji pon-śr- pt. Wtedy łapiesz ciąg i idziesz jak burza od treningu do treningu. Wiem, bo sam tak jechałem swego czasu. I zapamiętajcie - Gainerem mas nie zbudujesz.. podstawa to dieta, a gainer należy traktować jako dopełnienie kaloryczne codziennej diety - dodatkowy posiłek i tyle. Zdrowia! |
Panowie prośba jest.
Ogólnie mam problem z łydkami. Dajcie jakieś dobre ćwiczenia na łydki. Ćwiczę obecnie 5x20 pow + 5 powtórzeń (wspięcia na palce w staniu) to już tak na totalnym zmęczeniu łydek ale nie bardzo chcą iść. Tzn łydki jak to łydki są w miarę chude, ale chyba sporo osób i w tym ja chciałbym żeby były fajnie grube i napompowane:D:) pozdro |
mam taki problem , w wyciskaniu na klate hantli na skosnej odraz na barki w siadzie przy wiekszym ciezarze nie jestem w stanie uniesc hantli do poziomu od ktorego moglbym zaczac robic cwiczenie, a gdy ktos mi poda hantle to daje rade cisnac , wyglada to tak jakby mi zablokowalo bark przy probie uniesienia do poziomu, jakas glukozamina da rade? pozdrawiam
|
jakie ćwiczenia polecacie na wzmocnienie kolan, jestem po artroskopii i w szczególności muszę wzmocnić czworogłowy... jakieś sugestie?
|
co polecacie na stawy jako dodatek do diety chodzi głownie o jakieś lekarstwa ponieważ wcześniej miałem problemy a teraz jak masa idzie w górę a w ćwiczeniach raczej się nieoszczędzam.
|
Krzysiek92 obczaj poprzednią strone. Swego czasu pytałem o to samo :)
PS; niestety nie przydało się, gdyż jednak okazało sie że jest to inna kontuzja, niż lekarz myslał i miałem/mam(faza końcowa) przerwe jak narazie od treningów połączoną z rehabilitacją ;) |
Bi@ły89: Łydki to bardzo specyficzna partia. Nie trenuj ich seriami, tylko jedziesz jednorazowo aż do maksymalnego zmęczenia (bólu). Wtedy jest najbardziej efektywnie.
Co więcej jedni albo mają łydki i im puchną bez problemu, a inni mają patyki i trzeba się mocno do tego przyłożyć. Ciekawe ćwiczenie to wypychanie ciężaru palcami nóg - daje dobrze :) godzilla: |A ja bym na Twoim miejscu pojechał lżejszym ciężarem od niższego poziomu startowego przez jakiś czas, być może pewne partie Ci się nie rozwinęły właściwie. Glukozamina nic tu nie pomoże... krzysiek92: Szczerze, to podejdź do jakiegoś rehabilitanta, szkoda przesadzić z obciążeniami czy coś... Tu masz wykaz ćwiczeń na uda: http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad MakuTS: Stestuj Arthreo Free http://mocnysklep.pl/95,arthreo-free-60-kapsulek.html A jak masz ciut więcej kasy to Joint Caps http://mocnysklep.pl/220,joint-caps-60-kapsulek.html |
racja... dzieki Jarza :)
|
Cytat:
Trochę mało przejrzyście to opisałeś, ale ja wnioskuje ze możesz mieć dość poważne przykurcze mięśniowe dlatego relaksacja poizometryczna bardzo wskazana! Cytat:
-Prostowanie nogi w siedzeniu na krześle -leżysz na plecach, pod kolana wsadzasz wałek, zrobiony z ręcznika i wciskasz ten wałek -napinanie czworogłowego -cwiczenie w staniu: stoisz przy taborecie i opierasz się o poręcz, starasz się dotknąć pietą pośladka -też w staniu, pozycja wyjściowa jak wcześniej: nastepnie wyprostowaną nogę odchylasz w bok Mogą występować silne skurcze mięśniowe dlatego zainwestuj w magnez. |
Panowie, sprawa wyglada tak: dzisiaj sie dowiedzialem ze mam chorobe scheuermanna, czy moze mi ktos ulozyc jakas diete w miare sensowna, bialkowo/wapniowa ? :p
I jak moge sobie cwiczyc na grzbiet/brzuch w domowym zaciszu ? Lekarz pierwsze co to zaproponowal kupic sobie karnet na basen i naginac tam codziennie.. |
@Werewolf
przy ciezarze X gdy ktos poda mi hantle jestem w stanie wykonac prawidlowo cwiczenia Y powtorzen http://www.kulturystyka.pl/atlas/nar...i/image009.gif jednak gdy przyjdzie mi podniesc te hantle z ziemi i uniesc je na wysokosc poczatkowa cwiczenia http://img37.imageshack.us/img37/6428/barkpoziom1.jpg to jest problem bo bark [ a dokladnie lewy ] 'blokuje reke' przy podnoszeniu hantli |
Z wyprostowanymi rękami do góry jak daleko jesteś w stanie je proste odchylać w tył? Jeżeli jest ograniczona ruchomość tzn. ramiona nie przejdą za linie płatka ucha to znaczy ze masz spory przykurcz aktonu brzusznego mięśnia klatki piersiowej.
Wchodzi tutaj tez w grę opcja ze masz bardzo słabe rotatory zewnętrzne barków przez co nie jestes w stanie narzucic sztangielki do pozycji wyjściowej ćwiczenia. Nie wiem w jaki sposób narzucasz ciężar na barki ale spróbuj sobie: stojąc oprzyj sztangielki na udach około 10cm nad kolanami lekko ugnij nogi w kolanach i wykonując energiczne ruchy najpierw lewym później prawy kolanem-zresztą jak wolisz może być na odwrót ( tak jak byś chciał kogoś kopnąć kolanem w czoło) wyrzucasz ciężar do góry i utrzymujac sztangielki w pozycji wyjściowej siadasz na ławeczce. Tym sposobem możesz narzucić naprawdę bardzo duże obciążenia ( ja ćwicząc 40kg na jedną łapę, bez problemu sam narzucam sobie sztangielki i nikt nie musi mnie asekurować) |
problem jest tylko z narzuceniem sztangielek, dzieki, sporobuje tej metody pozdrawiam
|
Jakieś 2 tygodnie temu skończyłem brać kreatynę (przez 3 tygodnie) i gainera , przyszło jakieś 4 kg.Myślałem,żeby w niedalekiej przyszłości kupić jakiegoś większego gainera,aminokwasy i może kreatynę.Proszę o pomoc :)
|
WislakNH- Jak jesteś przy kasie a chcesz się konkretnie doje*** to polecam cykl z BSN-u a dokładnie: True mass(gainer), syntha-6(białko) no-xplode( przed treningiem) i cell mass(kreatyna po treningu). Przy dobrym treningu i odpowiedniej diecie można sie dobrze przypakować
|
cwiczenie na kacu chyba nie jest wskazane bo podobno serducho strasznie dostaje a tak by mi pasowało klatke i barki.
|
podobno dobrze jest na kacu trochę pobiegać, potruchtać. wypocisz z siebie resztę syfu :)
|
albo sie zrzygasz - i tak i tak bedzie lepiej :D
|
Cytat:
Zapomniałem dodać,że ostatnio zakupiłem Shocka przed treningiem |
Co sądzicie o tym nowym gainerze JUMBO?
Wiem,że post pod postem ale chciałem podbić. |
dobre wegle w skladzie i bardzo konkretne dodatki , tylko drogi troche ( ta mocniejsza wersja "profesional" w M1 289 , w Wandzie 240)
w DH Wanda byly probki gratisowe tego , moze jeszcze sa podejdz i zapytaj to sobie wyprobujesz |
Czekolada całkiem niezła :)
A co do M1 to nie kupujcie tam - drogo strasznie w porównaniu z innymi sklepami a i obsługa jakaś taka niekumata.... :/ To samo w Galerii Kazimierz - to zdaje się jeden i ten sam właściciel? |
http://allegro.pl/item868353335_acti...shaker_w0.html
jak dawkować tego gainera w dni nietreningowe (o jakich porach, przed posiłkiem czy po?)? W dni z treningiem 1 h przed i 30 min po siłce to wiem bo tak pisało gdzieś :) W dni bez treningu tyle samo brać? (200 g dziennie.) |
Co będzie lepsze do kupienia dla kogoś kto dopiero zaczyna jakby z ćwiczeniami i chce ćwiczyć w domu. Ławka czy atlas? Chodzi mi o w miarę ćwiczenie wszystkich partii mięśni. Co sądzicie o tym:
http://www.allegro.pl/item868709715_...gwar_raty.html albo http://www.allegro.pl/item867456862_...horn_7828.html |
Gdybym to ja miał wybierać, to wybrałbym druga opcje(ławeczka) ale na początek na pewno lepszy byłby atlas. Przy ławeczce można wykonywać tylko klatkę i łapy a przy atlasie masz dodatkowo plecy i barki.
|
ta druga lawka wydaje sie byc troche przekombinowana jak dla mnie
pierwsza wyglada fajnie tylko cena dosc spora nie lepiej poprostu kupic karnet na silownie? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl