![]() |
Cytat:
A co do obrotów, jak masz LPG, to sobie pogrzeb przy emulacji sondy lambda. Jak nie to wyreguluj zapłon. Zmień świece, kable zapłonowe, kopułkę, jak tego jeszcze nie robiłeś i powinno przejść. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Odświętnie na A4? Ja na 5 biegowej skrzyni nie mogę wykorzystać mojego GTS - w mieście to szkoda (jak się mysli o kupnie) pakować się w mocne auta. |
Jestem w trakcie robienia kursu na prawko ( 18 godzi wyjeżdżone) :) ! Mi się marzy (jak na początek):-p Opel Tigra 1.4 90 KM :)
|
Dla mnie Tigra, to auto dla laski... Jak widzę faceta w Tigrze to mi się śmiać chce :P
Donson, ja poniżej 1.8 nie schodzę.... kwestie bezpieczeństwa. Miałem wiele sytuacji na drodze, kiedy mocny silnik ratował mi zdrowie,życie, bo jakiś idiota wyprzedzał na ciągłej, na 3ciego, wyjeżdżał na środek skrzyżowania na czerwonym itp.... Brakuje mi jeszcze turbinki w moim, ale dorobię się, dorobię. Nie mówię, o szaleńczej jeździe, ale o tym że są momenty kiedy się moc przydaje. |
Wie ktoś ile kosztuje wymiana rozrządu w Fordzie Mondeo, i czemu tyle?
|
Cytat:
Obstawiam że na 99% na części rozbierają. |
Potrzebuję dobrego elektryka samochodowego w okolicy Azorów, Krowodrzy. Wiem ze jest koło dawnej Ludwisi, ale terminy z kosmosu. Najlepiej szybko bo Wam pozałatwiam bany, nawet modom udzielającym się w tym temacie.
|
Cytat:
Kumplowi za rozrząd w Vectrze C 3.2 V6 krzyknęli 2800 a zrobił w końcu u chłopaków na Stoczniach za 900 na oryginalnych częściach :) |
W sensie czemu tyle ktoś zapłacił? Zamierzam się też w 1000 zmieścić:)ciekawi mnie ile za robociznę wymainy tego czegoś biorą średnio mechanicy.
|
Cytat:
Zależy jaki masz silnik. Masz na łańcuchu? |
Cytat:
|
A jaki masz silnik i rok tego Mondeo? Olej, benzyna?
|
Cytat:
Jak nie wiesz jak sprawdzić to wypytaj - bo jak masz łańcuch to nie ma w ogóle sensu się bawić rozrządem bo praktycznie jest bezawaryjny - można luzy na łańcuchu likwidować po 500 tys km i to kosztuje grosze a na pewno nie pod tysiąc złotych. A jak pasek to komplet czyli właśnie pasek, rolki napinaczy, pompa wody do Mondeo nie powinno wyjść więcej niż 1000 - 1200 max. |
Cytat:
|
Wymiana paska w Mondeo powinna sie zmiescic w 1000 zlotych bez problemow - no chyba ze w Krk zdzieraja z klientow.
Ja dwa lata temu wymienialem pasek w Lagunie (jak ja jeszcze mialem) i zaplacilem 750 zlotych. (pasek ,rolki napinaczy , pompa). |
Cytat:
Dziś byłem, podzwoniłem tu i tam, do 1000 to spokojnie się zmieszczę. A i nie ma łańcucha. |
Moze jest jakiś mechanik na forum,jak wymienić przedni(prawy) reflektor we fiacie bravo(stary model),odkręciłem śruby ale trzyma tam jeszcze jakiś zaczep jak go odpiąć ?
|
Hej "Dizlowcy" :)
Co sądzicie o kilkukrotnym podgrzewaniu świec? Jedni mówią że szybciej padają inni że to wskazane jak są takie pieprzone mrozy jak ostatnio. |
Użytkował ktoś Alfę Romeo 146 ?
|
Cytat:
|
To żeby odczekać chwilkę po odpaleniu na takim mrozie to rutynowe działanie :)
Czytałem właśnie na różnych forach że w starych autach np. 5 sekundowe grzanie świecami nie pomoże jak jest komora silnika wychłodzona - niektórzy grzeją dwa razy zanim przekręcą kluczyk. Z drugiej strony czytałem też, że takie działanie może w oka mgnieniu zarżnąć świece ... |
Jest też szkoła odpalić i jechać bo w ruchu smarowanie silnika lepsze...
Ilu kierowców tyle teorii. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Witam,
gdzie w okolicach pradnika/olszy/mistrzejowic tanio wymienię opony(alu) na zimówki? |
Cytat:
- dobry akumulator - sprawne świece żarowe - czysty filtr paliwa - przy dużych mrozach ON tylko ze Statoil (nigdy jeszcze się nie rozczarowałem) i nie jeździć na rezerwie |
panowie mam krotkie pytanie i licze na krótka odpowiedź: Citroen saxo 2000r 1.0 czy Polo 97r 1.0?
|
Cytat:
Polo. Wiem, że 3 lata to kawał czasu, ale jednak żabole się psują. I to nie zależnie czy nówka z salonu czy używany. Często w citroenie występują problemy z elektroniką. Jakieś żarówki, kabelki, czincze się przepalają itd. A VW to jak nazwa wskazuje, auto dla ludu ;-). Sprawdzone, za przystępną cenę. I wszędzie znajdziesz części zamienne. I to za rozsądne pieniądze. |
Cytat:
|
Cytat:
Choćbyś grzał przed odpaleniem nawet 50 razy świece to nic się im nie stanie. Cytat:
|
Miał/ma ktoś do czynienia z silnikami 1.2 TSI oraz 1.4 TSI ??
Jakie wrażenia z jazdy dobre to czy raczej odpuścić? Przymierzam sie do zakupu samochodu właśnie z takim silnikiem. |
Cytat:
PS. Moja mama posiada aktualnie Astre 1.4 turbo benzyne i w Krakowie spalanie ksztaltyje sie w granicach 8-9l/100km, z tym ze ona jezdzi raczej spokojnie jednak niekoniecznie oznacza to, ze ekonomicznie. |
Gdybym nie podgrzał świec rano 5-krotnie to bym mógł sobie sanki z piwnicy wyjąć :D
Więc kotwica w plecy tym co mówią że to szkodliwe :) |
A jakbyś podgrzał świece np w Renault Scenic 2? IMHO, przy sprawnych świecach i dobrej baterii(prąd na rozruch) auto chyba powinno palić od kopa. Mi AR 147 przy -14 zapaliła za trzecim razem,świece gasły po sekundzie czy 2, a przyczyną był niski prąd rozruchowy.
|
Jeżdzi ktoś lub może powiedzieć cos na temat RENAULT MEGANE GRANTOUR chciałbym takiego sobie kupić na wiosnę ,
|
A jakie tam są silniki?
Bo o 1.5 i 1.9 DCI można powiedzieć że wtryski wytrzymują okres gwarancji i nic poza tym :) Osobiście znam kilka przypadków takich a wcale nikt nie lał złego paliwa. |
Fakt, że te diesle w Renówkach nie cieszą się dobrą opinią.
Dlatego najlepiej wziąść benzyniaka 1.6 16V 115KM. |
Jeżeli chodzi o nowsze generacje diesli Renault, to się nie zgodzę. 1.9dci (130KM) i 2.0dci mają bardzo dobre opinie. Osobiście znam dwie osoby, które mają silnik 2.0dci i przejechały prawie 300 tysięcy i nic się nie zepsuło. Oczywiście zapewne istotne jest to, ze silniki te mają inne wtryski i ogólnie jest to wspólne dziecko Renault i Nissana, a nie samych Francuzów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl