![]() |
Cytat:
Ewentualnie ta propozycja z lepszym chlodzeniem oraz mniejsza awaryjnoscia. http://www.komputronik.pl/index.php/...VI_PCI_E_.html Tylko jednak wydaje mi sie ze do tego teraz potrzebny mocniejszy zasilacz. http://www.komputronik.pl/index.php/..._P31_ES3G.html oraz do tego E5300 2,6 ghz. I masz duzo wydajniejszy komputer niz poprzendio. |
Moglby ktos powiedziec o ile karta ATI Radeon HD 3200 Graphics RS780M jest lepsza od NVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M ? (obie zintegrowane w laptopie) Dzieki z gory
Dzieki gris |
Cytat:
Może ta stronka będzie pomocna: http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-...ow.1174.0.html |
W najbliższym czasie zamierzam kupić zupełnie nowego kompa.
Komp ma być do ogólnego użytku buszowanie po necie, jakieś filmy i niech przez najbliższe kilka lat śmigają mi nowe gry. Czasem przyjdzie mi pobawić się w obrabianie zdjęć. Ponieważ długo nie śledziłem tego co się dzieje w sprzęcie, dlatego pytam ludzi bardziej ogarniętych w temacie ode mnie czy tego typu zestaw będzie dobrym wyborem: Gigabyte GA-EP43T-UD3L Intel Dual Core E6300 2.8GHz X2 1066MHz 2MB cache Gainward PCI-E GeForce 9600GT 512MB DDR3 256bit GE Kingston HyperX KHX12800D3/2G 1600 MHz (po jakimś czasie dokupię drugą identyczną) Western Digital 500GB 32MB Cache WD5000AADS Qoltec SilentLine 520W + jakaś tam skrzynka za całość wychodzi w okolicach 1400 i tej kwoty nie chce już przekroczyć Może coś innego w podobnej cenie będzie lepsze, albo lepiej na coś wydać mniej, a co innego doinwestować. Najbardziej ciekawi mnie Wasza opinia o zasilaczu. |
Cytat:
|
Z tą grafiką, to raczej założenie o śmiganiu nowych gier przez najbliższe lata się wykłada. Procek niestety też trochę słaby.
Grafikę "na już" i na przyszłość wybierz z czegoś nowego od ATI. Radeon 5770, 1gb ddr5 z Colinem Dirt 2 kosztuje jakieś 600 złotych. |
Powiem krotko. Jesli chcesz miec sprzet na ktorym gry posmigaja przez najblizszych 5 lat to musisz wydac okolo 5500 zlotych na sama jednostke, bez monitora i calej resztu sprzetu zewnetrznego.
Procesor ujdzie. Grafika - tu najtanszym wyborem bylby Zotac GTX 260(2) 896 MB(przejrzalem to co mam na magazynie kilka komputerow pobudowalismy do testow i wyszlo nam ze najlepszym wyborem bedzie wlasnie taki sprzet z E5300 i tym wlasnie GTX`em, oczywiscie procek podkrecony do conajmniej 3 GHz), tylko jest trudno dostepny. Jeszcze jedno - jesli kupujecie procki to tez radzilbym choc nie jest to konieczne kupno nowego wiatraczka. Scythe Mugen 2 lub Arctic Cooling Freezer 7. P.S. Sprzet za 1400 zlotych i gry przez kilka najblizszych lat? To chyba tylko Pasjans, Saper itp itd... |
jak o pocesorze E6300 mozna powiedziec ze jest slaby? to ze wychodzą czesci za 1000zl jedna, wcale nie znaczy ze te za 300zl są slabe, po prostu wrzucasz wtedy rozdzialke 1280x900 i cieszysz sie grą, a kto chce placic tysiace by uruchomic gre na najwzszych rozdzielczosciach to jego sprawa
ale z innej beczki teraz, czy znalazlby sie ktos posiadajacy nieuzwanego juz grata, badz z innych przyczyn nieuzywany komputer i bylby na tyle uprzejmy ze pozyczylby mi na pare dni, szczegolnie na weekend, badz jaką karte graficzną na zlączu PCIE? :) bede dozgonnie wdzięczny :) prosze o kontakt na PM, jezeli ktos mialby mozliwosc [moge podjechac w kazde miejsce w Krakowie] gwoli wyjasnien, sprzedalem starą karte, a na nową musze poczekac do nastepnego tygodnia, jednak są sprawy ktore nie pozwalaja na tak dlugie wylaczenie PC :) |
Dołóż 600 zł i będziesz miał dobrego kompa bo na tym długo nie pograsz.
|
jakie znacie tanie sklepy komputerowe w Krakowie w których mógłbym znaleźć procesor Pentium Dual Core E6300 na składzie?
albo w ogole jakie znacie sklepy komputerowe w Krakowie procz: bitcomputer wlodipol pcmaker swiatkomputerow apollo |
Którą kartę graficzna bardziej polecacie do lapka żeby jako tako pograć?
nVidia GeForce G102M czy Intel GMA X4500M |
Cytat:
wprawdzie jest to sklep internetowy ale ma siedzibę w Krakowie. Kupowałem tam wiele razy zawsze 100%satysfakcji. Nawet jak coś jest zepsute można oddać na gwarancji. |
Cytat:
http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=42575 - X-Kom |
Cytat:
|
poszukuje jakiegoś dobrego dysku przenośnego ktoś jakiś używał interesuje mnie 500GB lub 1T najlepiej żeby był 2,5" i miał niską wagę z góry dzięki za pomoc
|
ZASILACZ: BEQUIET PUREPOWER L7 530W (BN106) 80+
GRAFIKA: XFX ATI RADEON HD4850 512MB DDR3/256BIT T/D PCI-E PROCESOR: Intel Core2Duo 6420 2,13GHz PŁYTA: ABIT I-35E RAM: 2x1GB KINGSTON DDR2 800 Co bedzie lepszym rozwiązaniem? Dokupić jeszcze 2x2gb na allegro za 300zł, czy wyrzucić te co mam i zostawić tylko nowe? Ew. czy nie lepiej przymierzyc sie do zmiany plyty i myslec o ddr3? ktoś poleci jakieś ramy? Bo nie chcę "naj naj naj", bo ich możliwości pewnie komp nie wykorzysta ;) |
Tak czy siak bedziesz musial zmienic system Windows bo zwykle wersje 32 bitowe wykorzystuja maksymalnie 2 GB ram w normalnym trybie pracy natomiast maksymalnie windows wykorzystuje 3,15 GB ram ale zeby wykorzystywal te 3GB ram to trzeba go uruchomic w specjalnym trybie ktory za bardzo do grania czy ogladania filmow sie nie nadaje. Jedynym rozwiazaniem jest przejscie na 64 bitowa wersje.
Ciesz sie ze wziales 512 MB grafe bo winda by jeszcze mniej ramu wykorzystala... |
mam siódemkę 64bitową, więc w tej materii jest ok ;) tyle, ze ta siodemka jak pochodzi to CPU Usage mam przy RAM na poziomie 90%, przy normalnym korzystaniu z komputera...
|
Cytat:
|
firefox + foobar + media monkey + utorrent + internet download manager :foch:
koyoocie, polecilbys jakis ram? kupic byle co? czy tez jakies wyzsza polka- ocz moze? |
Cytat:
|
Dzięki, tak też zrobię :)
|
Ja bym się zastanowił nad Corsair bo OCZ w okresie kiedy pracowałem w serwisie komputerowym dość często do nas wracały.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
kieszen firmy Manhattan , dysk ATA,
podczas przenoszenia wieszej ilosci danych / >100mb [ po zbóju większa :| ] , wiesza sie przenoszenie danych. jakies sugestie ?? aha, Windows 7 Ultimate 64bit |
Cytat:
Przy okazji potwierdzenie moich przypuszczen:)). |
Czy i7 jest oplacalny w laptopie, bo nie wiem czy warto dawac ta kase jesli na laptopa, jesli i tak nie ebde za bardzo na nim procz neta nic robil, no moze procz gier takich jak Age of Empires itp sie kiedys zagra.
Co myslicie ?? |
Cytat:
|
Zależy mi na kupnie laptopa w przedziale cenowym 2500-3000 zł, duży ekran (16,5-17,5 cali), karta graficzna z HD - 512mb lub 1GB, 2-3 GB ram, dysk 320-500GB.
Co byście polecili? :P |
http://x-kom.pl/index.php?show_prod=...=&_spl=33&_ih=
Spełnia chyba wszystkie wymagania. Kwestia tego, jak Ci się wygląd podoba, ale od razu zaznaczam, że na zdjęciach prezentuje się całkiem inaczej (wg mnie gorzej) niż w rzeczywistości, dlatego radziłbym się przejść do x-komu (na Czarnowiejskiej) i się mu przyglądnąć. |
Właśnie jego miałem na uwadze. Bardzo mi się podoba - mam podobny telewizor :D tylko czekałem, czy ktoś mi go zarekomenduje ;)
|
Sam go nie mam, ale mimo, że to dość nowy model, to użytkownicy są z niego w miare zadowoleni, jak masz troche czasu, to poczytaj sobie troche na: http://www.nhl.pl/
|
Zobacz na allegro firma InwazjaPC wystawai sporo ciekawych laptopów.. ;]
Jakiś czas u nich kupiłem ASUSa : http://allegro.pl/item957387500_asus...g_ati5145.html z grafiką nVidia 1Gb DDR3 w dobrej cenie. Jestem BARDZO zadowolony! :D |
Na allegro można znaleźć 17' Acera z kartą 5650 1GB ddrIII z odbiorem w krakowie w cenie 2999zł. Lepszej karty graficznej w tej cenie chyba raczej nie znajdziesz
|
Cytat:
|
heh jak na zawołanie, właśnie się recka r780 pojawiła :)
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.27107.0.html co prawda z trochę innymi 'wnętrznościami', ale rzeczy typu obudowa, klawiatura, kultura pracy itp. się nie zmienią. Z minusów masz palcującą i błyszczącą obudowę (czego się można było spodziewać), krótki czas na akumulatorze (przy 17" też się można było tego spodziewać) i kąty widzenia (dość powszechne u samsungów). Według mnie całkiem przyzwoicie wypadł. |
|
Cytat:
A powaznie. Zaden z podzespolow tutaj nie jest idealny a lepszym rozwiazaniem yloby kupno mocniejszej karty graficznej slabszego procka oraz podkrecenie go, oraz dorzucenie kolejnych 2 Gb ram. |
graficznej mocnej nie trzeba, najbardziej będzie wykorzystywany do montowania filmów z kamery cyfrowej i czytania forum Wisły. Ale ramu może faktycznie więcej by się przydało...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl