Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jerzy Brzęczek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10475)

buczo85 02.06.2022 18:53

Pewnie wyszli z założenia, że w Ekstraklasie z tym składem nie pykło, ale I liga to taka amatorka, że jak zbierzemy paru piłkarzy co umieją prosto kopnąć piłkę to Wuja da sobie radę z palce w nosie.

A może było tak, że w grę weszła ambicja Wuja? I z racji, że po drugiej stronie jest rodzina doszli do konsensusu i wyrazili zgodę, by ten odkupił winy i dając z siebie 150% wyprowadził Wisłę z dołka? Tylko czy Brzęczek faktycznie jest takim trenerem?

Żeby nie było tak, że 99% forum za rok będzie odszczekiwać to wszystko co się napisało na Wuja?

Elendil 02.06.2022 20:01

Brzęczek - na nasze nieszczęście - nie jest powodem naszym problemów, tylko symptomem. My mieliśmy sportowo koszmarne 3 sezony, Brzęczek jest od kilku miesięcy. Tutaj koniecznie są o wiele głębsze zmiany... które pewnie nie nastąpią przez długi czas...

doktor granat 02.06.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo85 (Post 1585548)
Pewnie wyszli z założenia, że w Ekstraklasie z tym składem nie pykło, ale I liga to taka amatorka, że jak zbierzemy paru piłkarzy co umieją prosto kopnąć piłkę to Wuja da sobie radę z palce w nosie.

A może było tak, że w grę weszła ambicja Wuja? I z racji, że po drugiej stronie jest rodzina doszli do konsensusu i wyrazili zgodę, by ten odkupił winy i dając z siebie 150% wyprowadził Wisłę z dołka? Tylko czy Brzęczek faktycznie jest takim trenerem?

Żeby nie było tak, że 99% forum za rok będzie odszczekiwać to wszystko co się napisało na Wuja?

Jest im razem dobrze jak z nikim innym by nie było poza tym trzeba pomóc wujkowi, który spalił się na rynku na jakiś czas. A wyniki zawsze jakieś będą.

Jaroo1 03.06.2022 06:24

Cytat:

Panie, po 1/14 to go ratuje tylko awans do ekstraklasy z 1 miejsca i wejście do pucharów przez PP. Niestety, można się było oszukiwać co do Brzęczka wcześniej, wszedł tutaj i pokazał, że cudów z Wisłą nie zdziała.
Mimo, że od początku się mówiło, że podejmuje się niemożliwego to tym 1/14 przebił oczekiwania wszystkich sceptyków.

Merkury 03.06.2022 06:40

Pytanie czy faktycznie Brzęczek będzie na 100% prowadził drużynę w I lidze. Jeżeli jest coś na rzeczy w kwestii sprzedaży klubu to wcale nie jest przesądzone jego pozostanie. Było od początku wiadomo że Trio nie stać na prowadzenie klubu a fakt spadku jeszcze mocniej pewne rzeczy uwypuklił.

czaro 03.06.2022 08:44

A jakie są plotki?

Ajax 03.06.2022 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1585560)
A jakie są plotki?

Prawnik z Łotwy chce nas kupić. Kiedyś plotkowaliśmy o szejkach arabskich :D

Jaroo1 03.06.2022 15:30

Lepszy Łotysz w garści niż Arab na dachu :D

Arkadiusz.Czerepach 03.06.2022 16:22

a jeszcze niedawno byli ukraińscy inwestorzy :)

PAWEŁ 03.06.2022 20:38

Hahaha naiwniaki Puchatek ze swoim Tołdim i najlepszym trenerem w galaktyce ma dla Was jasny i czytelny przekaz :
całujcie tutaj s....ysyny :D

KOALIK 03.06.2022 20:44

Czyli trio wypuszcza informacje do mediów o jakimś zainteresowaniu Wisłą przebierańców, aby zyskać poparcie tak jak kiedyś robiła Sarapata, kiedy robiła teatrzyk na pamiętnej konferencji dotyczącego ,,wrogiego przejęcia" przez Stechert Grouppe.

Jeszcze brakuje hasła: ,,Obronimy Świętą Ziemię. Nie oddamy wrogom. Pomożecie?".

PAWEŁ 03.06.2022 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1585592)
Czyli trio wypuszcza informacje do mediów o jakimś zainteresowaniu Wisłą przebierańców, aby zyskać poparcie tak jak kiedyś robiła Sarapata, kiedy robiła teatrzyk na pamiętnej konferencji dotyczącego ,,wrogiego przejęcia" przez Stechert Grouppe.

Jeszcze brakuje hasła: ,,Obronimy Świętą Ziemię. Nie oddamy wrogom. Pomożecie?".

Zapomniałeś o romansach z różnym sortymentem bojówkarzy, których zadaniem będzie przywołanie do nogi niepokornych kibiców

Potem zostaną reklamówki, chociaż teraz jakieś mniejsze robią :D

Elendil 08.06.2022 23:37

jakby nie było, mogło być gorzej - mógł nas przejąć Czesiu :D

AgresywnyChomik 13.06.2022 15:26

Ponoc Brzeczek zarabia 25% tego co w eklapie.
Ciekawe jaki ma bonus za awans, pewnie pokryje to te brakujace 75%...

azor 13.06.2022 15:29

Takie jest założenie przy wszystkich obciętych kontraktach.

Pytanie jaki był przez ostatnie roku, skoro można było go ot tak zredukować o 75%....

PAWEŁ 13.06.2022 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1586222)
Takie jest założenie przy wszystkich obciętych kontraktach.

Pytanie jaki był przez ostatnie roku, skoro można było go ot tak zredukować o 75%....

Różne kwoty słyszałem ale każda koło 100 się kręciła i to by się zgadzało i teraz bedzie 25 tysi

AgresywnyChomik 13.06.2022 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1586225)
Różne kwoty słyszałem ale każda koło 100 się kręciła i to by się zgadzało i teraz bedzie 25 tysi

Ale te 25 tys to za runde?

PAWEŁ 13.06.2022 20:00

Za miesiąc Panie za miesiąc.

KOALIK 13.06.2022 20:04

100 tys. za miesiąc? Rodzina na swoim. Czym to się różni z czasami Sarapaty?

pi0tr3k94 13.06.2022 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1586225)

Ja też różne kwoty słyszałem. Codziennie słyszę dużo różnych kwot.
Serio takie rzucanie informacjami wyciągniętymi z dupy zaczyna być wkurzające. Jeden powie o 100k , zaraz drugi powtórzy, trzeci dopisze sobie że chodzi o ojro a nie złotówki i za parę tygodni będą latały fejki że Kuba z Wujem doją 100k ojro miesięcznie z naszego klubu. Tutaj nikt nie weryfikuje żadnych informacji, wystarczy żee ktoś chce udać kumatego i rzuci jakąś plotą przeczytaną na tweeterze albo w ogóle wyssaną z palca a pelikany łykają.

AgresywnyChomik 13.06.2022 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1586274)
Za miesiąc Panie za miesiąc.

To wiecej niz anestezjolodzy na etatach a Ci przynajmniej kogos ratuja.

Tak serio to jednak chyba za trenera jednak przeplacilismy.

Delgado 13.06.2022 21:05

Ale to juz będzie wiślacki Sir Alex, a nie tylko zwykły trener!

zibi7 13.06.2022 21:10

Wymagania finansowe Brzęczka za swoje usługi są powszechnie znane, a podali je dziennikarze z Białegostoku, gdy Jagiellonia rozmawiała z nim niedawno. A więc oddajmy im głos:

Cytat:

Jerzy Brzęczek chciał zarabiać około 100-120 tysięcy złotych miesięcznie i zapewnić sobie rozbudowany, a zarazem drogi sztab szkoleniowy. W Białymstoku uznano, że ta propozycja jest zdecydowanie przesadzona.

Arkadiusz.Czerepach 13.06.2022 21:17

konsekwencją spadku , jest poszerzenie kompetencji

czy to dobrze ? zobaczymy

Karherop 13.06.2022 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zibi7 (Post 1586285)
Wymagania finansowe Brzęczka za swoje usługi są powszechnie znane, a podali je dziennikarze z Białegostoku, gdy Jagiellonia rozmiała z nim niedawno. A więc oddajmy im głos:

Ile by ten Brzęczek nie bral (.a sądzę że mniej niż 100k miesięcznie, bo to by dawało 1.2 .mln rocznie dla zadłużonej Wisły!), To i tak na tej pensji jechał 3 miesiące.

Jaroo1 14.06.2022 07:14

To jest trochę dziwne, że zatrudnia sie trenera z rodziny i nie mówi się ile zarabia. Jebie ten układ na kilometr. Gdyby to był ktokolwiek inny to spoko ale jednak jak się zatrudnia kogoś z rodziny i tym bardziej gdy jeszcze mu nie idzie, to z czystej przyzwoitości wypadałoby powiedzieć ile ta osoba bierze kasy.

Karherop 14.06.2022 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1586327)
To jest trochę dziwne, że zatrudnia sie trenera z rodziny i nie mówi się ile zarabia. Jebie ten układ na kilometr. Gdyby to był ktokolwiek inny to spoko ale jednak jak się zatrudnia kogoś z rodziny i tym bardziej gdy jeszcze mu nie idzie, to z czystej przyzwoitości wypadałoby powiedzieć ile ta osoba bierze kasy.

Ja nie słyszałem o przypadku żeby ktoś powiedział wprost ile zarabia. No może tymi słynnymi 500 zł lub odpłatnie.

Pewnie rzeczy mogą wynikać ze sprawozdania finansowego ale to już w przypadku kosztów zarządu

sandomingo 14.06.2022 07:47

Nie wiem ile zarabiał i ile ma teraz zarabiać Wuja, choć w 100 tys. miesięcznie nie chce mi się wierzyć.
Inna jest stawka dla Jagiellonii inna dla Wisły.

Ale popatrzcie na to z drugiej strony: ile ma zażądać trener, który ostatnio awansował z kadrą na Euro i podejmuje się ryzykownej roboty? Przecież na tamtym etapie musiał utrzymać poziom płacowy.
Zaryzykował, przegrał, w efekcie tego idzie teraz na zupełnie inne warunki finansowe.
A jeśli teraz przegra, to dość mocno się zakopie.

BTW. Żadnym zwolennikiem Brzęczka nie jestem, uważam że on nie podoła. Ale to zupełnie inna kwestia.

Jagul 14.06.2022 07:48

Przecież ta akcja z pensją to czysto PRowa zagrywka. Chłop i tak ma za co żyć, a znaczne obniżenie jego pensji pozwoliło zamknąć mordy wielu zwolennikom pogonienia go.

Jaroo1 14.06.2022 08:14

Cytat:

Ja nie słyszałem o przypadku żeby ktoś powiedział wprost ile zarabia. No może tymi słynnymi 500 zł lub odpłatnie.

Pewnie rzeczy mogą wynikać ze sprawozdania finansowego ale to już w przypadku kosztów zarządu
Tak. A słyszałeś, żeby właściciel klubu zatrudniał na prezesa brata, na trenera wuja i sam był piłkarzem? Niestety, stworzono patologiczny układ i w przypadku słabych wyników tym bardziej będzie miała rodzina Błaszczykowskich pod górkę, a w przypadku problemów finansowych tym bardziej będzie patrzenie na ręce kto ile zarabia.

Karherop 14.06.2022 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1586335)
Tak. A słyszałeś, żeby właściciel klubu zatrudniał na prezesa brata, na trenera wuja i sam był piłkarzem? Niestety, stworzono patologiczny układ i w przypadku słabych wyników tym bardziej będzie miała rodzina Błaszczykowskich pod górkę, a w przypadku problemów finansowych tym bardziej będzie patrzenie na ręce kto ile zarabia.

To już jest nudne. Tak wszyscy wiedzą że Kuba jest (na papierze) piłkarzem i właścicielem. Tak on też to wie. Tak Wisły by nie było gdyby nie jest zaangażowanie w styczniu 2019 i wtedy to nie był problem że wyjdzie na boisko i zasiądzie też w gabinecie.

O tym co się działo w Wiśle począwszy od 2016 roku nie jest do powtorzenia w żadnym miejscu na świecie. I myślę że te obecne koneksje rodzinne to najmniejszy problem Wisły.

Tak wolałbym innego prezesa niż Dawid B. Jednak tak samo chciałem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia po czym się okazał niewypałem. Chciałem też super trenera że świetnym CV z ligi słowackiej i czeskiej i też coś nie pyklo.

I już nie rzucajmy argumentami, że Brzęczek jest niekompetentny bo jest "wujkiem" Kuby.

Uważam że i tak poszło to w drugą stronę, w której to bardziej Wisła chce Brzeczka niż on ją. I tak było też w momencie zatrudnienia.

wolfy 14.06.2022 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1586342)
To już jest nudne. Tak wszyscy wiedzą że Kuba jest (na papierze) piłkarzem i właścicielem. Tak on też to wie. Tak Wisły by nie było gdyby nie jest zaangażowanie w styczniu 2019 i wtedy to nie był problem że wyjdzie na boisko i zasiądzie też w gabinecie.

O tym co się działo w Wiśle począwszy od 2016 roku nie jest do powtorzenia w żadnym miejscu na świecie. I myślę że te obecne koneksje rodzinne to najmniejszy problem Wisły.

Tak wolałbym innego prezesa niż Dawid B. Jednak tak samo chciałem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia po czym się okazał niewypałem. Chciałem też super trenera że świetnym CV z ligi słowackiej i czeskiej i też coś nie pyklo.

I już nie rzucajmy argumentami, że Brzęczek jest niekompetentny bo jest "wujkiem" Kuby.

Uważam że i tak poszło to w drugą stronę, w której to bardziej Wisła chce Brzeczka niż on ją. I tak było też w momencie zatrudnienia.

Eee, no co Ty? Serio nudzi Cię powtarzanie od trzech miesięcy że Brzęczek jest wujem Kuby? Przecież to szczyt ironii na tym forum.

A wiesz co robi żona Królewskiego na twitterze?

s1mone 14.06.2022 15:40

Dla mnie jakiekolwiek uderzanie akurat w Dawida, który jest odpowiedzialny głównie za tą miękką stronę negocjacji, np. ze sponsorami i moim zdaniem wykonał kawał świetnej roboty pod tym względem za idiotyzm. Nie on ściągał piłkarzy sam, nie on ich selekcjonował, nie raz, nie dwa wypowiadały się osoby z klubu, w tym nawet Obidziński pochlebnie o nim. Oceniam go jako prezesa bardzo dobrze.

Źle za to oceniam dział scoutingu, naszego byłego już dyrektora sportowego i trenera Jerzego Brzęczka. Źle oceniam proces decyzyjny zatrudnienia piłkarzy tj gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść.

Dodam też, że transfery na papierze wyglądały przekonująco i przemyślanie, trenerzy (w tym Wuja) też. Nawet te zimowe, tylko niestety wszystko okazało się spóźnione.

Patrząc na poprzednie okienka za trio i szybkie ściąganie zawodników (trenerzy mieli zawsze kadrę gotową przed 1 meczem) i na ostatnie zimowe okienko, gdzie czekano do samego końca, a nóż widelec się trafi okazja to śmierdzi mi to dużym wpływem Pasiecznego. No bo jak wytłumaczyć, że zawsze przygotowywano kadrę wcześniej a tej zimy nagle zmieniono sposób postępowania? Co się w klubie zmieniło? No właśnie.
Nie mam pewności za to dość śmierdzące przypuszczenia.

Tym bardziej jak pamiętam wywiad Pasiecznego, który oglądnąłem od deski do deski i od razu jechało mi rybą. Cytaty typu : 'czasem dyrektor sportowy zrobi lepiej, gdy po sprzedaży zawodnika nie kupi następcy tylko rozglądnie się po klubie i wypromuje kogoś kto już w nim jest' 'czasem lepiej jest nic nie zrobić, niż zrobić za dużo' 'czasem lepiej dać szansę wychowankowi'. Serio on tak gadał, zapakował to w tą swoją mowę trawę, a ludzie tutaj się cieszyli jakby kto im napluł w kieszeń.

Hipoteza :
- Dyrektor sportowy odpowiadał za okienko zimowe, miał decydujący wpływ
- Dyrektor sportowy uznał, że czekamy do ostatniej chwili na jakąś hiper-okazję last minutę, a jak się nie uda to opędzlujemy wychowankami
- Kuba się wku... znaczy zdenerwował, bo Wujek nie miał kim grać, Pasiecznego w trybie przyśpieszonym wy.......ił i Wisła na szybcika zaczęła uzupełniać kadrę

Brzmi prawdopodobnie?

Nie to, że kogoś wybielam, ale dla mnie to dość prawdopodobna hipoteza. Opieram ją na wywiadzie Pasiecznego i zmianach w trybie zatrudniania piłkarzy w tej rundzie.

Jaroo1 14.06.2022 15:57

Widzę, że humorki dopisują a życie toczy się dalej :)

Wujo nie wujo, bilans 1 do 14, odpadnięcie z PP z 4 ligowcem, blamaż w ekstraklasie gdzie wystarczyło pierdnąć żeby się utrzymać, na pożegnanie z 2:0 do 2:4 z Radomiakiem. Supcio.

Mamy trenera porażkę, z najgorszym bilansem punktowym w historii Wisły. Każdy inny trener, z czystej przyzwoitości zostałby wywalony na zbity pysk za tę kompromitację. Tak samo jak nieudolny prezes brat, który swoimi ruchami spuścił Wisłę do 1 ligi. Ale wiadomo, udajemy, że nikt konkretnie decyzji żadnych nie podejmował błędy zrobili tylko Hyballa, Pasieczny, Gula i jak się dobrze dokopać to Obidziński. W związku z tym wyszło tak jak pisze Karherop, to bardziej my potrzebujemy i chcemy Brzęczka i Dawida niż oni nas hahaha

Niezłe ....a jaja. Trio prosi się o zostanie na stanowiskach dwoje ludzi, którzy skompromitowali siebie, zasabotowali swoją pracę i skompromitowali Wisłę Kraków. Zajebisty układ, nic nie robisz dobrze, nie ma żadnej odpowiedzialności, nigdy nie stracisz pracy a jeszcze będą Cię brać w obronę i płacić 100 czy tam 25 tysięcy na miesiąc.
To taki sens przeciętnego Polaka, nic nie umieć, nic nie musieć a zarabiać krocie.

Karherop:

1. Nie pisałem, że Brzęczek jest niekompetentny z racji tego, że jest wujem.
2. Teoretyczno-praktycznie on ma kompetencje i już niezłe CV bo z Wisłą Płock zajął niezłe miejsce w lidze, był selekcjonerem kadry, niejeden może pomarzyć o takiej karierze.
3. Z drugiej strony bycie selekcjonerem tak od czapy, bo on nigdy na tym etapie zostać nim nie powinien, odejście w atmosferze kwasów między nim a piłkarzami, wyniki można powiedzieć z kadrą żadne, ani stylu gry nie było fajnego, ani spektakularnych zwycięstw, a z Wisłą Płock bodajże 5 miejsce w lidze to też nie jest żaden wyczyn.
4. Myślę, że najlepiej jego umiejętnści podsumowała praca w Wiśle Kraków. O ile o spadku można było myśleć - chociaż nie wiem po co on był zatrudniany skoro obstawiano, że spadniemy, o tyle wynikiem 1 do 14 meczów, ten człowiek skompromitował się doszczętnie.
5. Wdepnął w gówno, wszedł w ten nasz ....idołek ale to jego decyzja. Na pewno przejmując drużynę po Guli w rozsypce oraz teraz startując w 1 lidze, w totalnym chaosie w jakim znajduje się Wisłą, nie ma łatwo. Ale kogo to obchodzi? On ma robić wyniki, a póki co skompromitował się.
6. Jako trenera oceniam go bardzo źle a o kasie pisałem właśnie dlatego, ze stworzył się w Wiśle po.......ony ukłąd rodzinny i to nie jest sytuacja jak w normalnej firmie prywatnej. Klub to nie jest firma, duża część dochodów stanowią pieniądze kibiców, z tą marką identyfikuje się setki tysięcy ludzi i to nie jest tak, że jak ktoś jest właścicielem to może sobie wujka zatrudniać i powiedzieć, ze co Cię obchodzi ile mu dałem pensji?

Nic dobrego z tego układu nie będzie, Ty czy wolfy jeszcze jesteście na etapie oszukiwania siebie. Przyjdzie czas, że będziecie płakac na Brzęczka i na Kubę, bo niestety, nadal ten lub zmierza w złą stronę.

Nie ma żadnego pomysłu na rozwój. A z sytuacji spadku wyszli po kurewsku można powiedzieć, Brzęczek został ale zarabia 25% pensji więc od.......ić się od niego, a Dawid został ale honorowo złożył dymisję więc od.......ić się od niego.
CO prawda umówiono się, że Dawid nie odejdzie teraz żeby nie robić większego zamieszania w klubie ale wiecie no, kurde, no chciał odejść ale zostanie do zamknięcia okienka a później się zobaczy. Kurde no wiecie no, głupio to teraz mówić ale no, po okienku zamkniętym okaże się, że tak super pracował, że w sumie no może zostać na dłużej. Ale dymisja była? Była. Więc się od.......cie.

Śmiech na sali ....a. A przypominam, ze oni bawia się Wisłą Kraków i pieniędzmi kibiców, a nie jakimiś swoimi marnymi kilkoma czy kilkunastoma mln złotych, które jak przyjdzie co do czego to odzyskają bo to była pożyczka, inwestycja, a nie darowizna.

Jaroo1 14.06.2022 16:10

Cytat:

Dla mnie jakiekolwiek uderzanie akurat w Dawida, który jest odpowiedzialny głównie za tą miękką stronę negocjacji, np. ze sponsorami i moim zdaniem wykonał kawał świetnej roboty pod tym względem za idiotyzm. Nie on ściągał piłkarzy sam, nie on ich selekcjonował, nie raz, nie dwa wypowiadały się osoby z klubu, w tym nawet Obidziński pochlebnie o nim. Oceniam go jako prezesa bardzo dobrze.

Źle za to oceniam dział scoutingu, naszego byłego już dyrektora sportowego i trenera Jerzego Brzęczka. Źle oceniam proces decyzyjny zatrudnienia piłkarzy tj gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść.

Dodam też, że transfery na papierze wyglądały przekonująco i przemyślanie, trenerzy (w tym Wuja) też. Nawet te zimowe, tylko niestety wszystko okazało się spóźnione.

Patrząc na poprzednie okienka za trio i szybkie ściąganie zawodników (trenerzy mieli zawsze kadrę gotową przed 1 meczem) i na ostatnie zimowe okienko, gdzie czekano do samego końca, a nóż widelec się trafi okazja to śmierdzi mi to dużym wpływem Pasiecznego. No bo jak wytłumaczyć, że zawsze przygotowywano kadrę wcześniej a tej zimy nagle zmieniono sposób postępowania? Co się w klubie zmieniło? No właśnie.
Nie mam pewności za to dość śmierdzące przypuszczenia.

Tym bardziej jak pamiętam wywiad Pasiecznego, który oglądnąłem od deski do deski i od razu jechało mi rybą. Cytaty typu : 'czasem dyrektor sportowy zrobi lepiej, gdy po sprzedaży zawodnika nie kupi następcy tylko rozglądnie się po klubie i wypromuje kogoś kto już w nim jest' 'czasem lepiej jest nic nie zrobić, niż zrobić za dużo' 'czasem lepiej dać szansę wychowankowi'. Serio on tak gadał, zapakował to w tą swoją mowę trawę, a ludzie tutaj się cieszyli jakby kto im napluł w kieszeń.

Hipoteza :
- Dyrektor sportowy odpowiadał za okienko zimowe, miał decydujący wpływ
- Dyrektor sportowy uznał, że czekamy do ostatniej chwili na jakąś hiper-okazję last minutę, a jak się nie uda to opędzlujemy wychowankami
- Kuba się wku... znaczy zdenerwował, bo Wujek nie miał kim grać, Pasiecznego w trybie przyśpieszonym wy.......ił i Wisła na szybcika zaczęła uzupełniać kadrę

Brzmi prawdopodobnie?

Nie to, że kogoś wybielam, ale dla mnie to dość prawdopodobna hipoteza. Opieram ją na wywiadzie Pasiecznego i zmianach w trybie zatrudniania piłkarzy w tej rundzie.
No widzisz, my nawet nie wiemy co zrobił, za co był odpowiedzialny i za co wyleciał z klubu Pasieczny i Gula. My nie wiemy ano co się działo wtedy, ani kto jest odpowiedzialny za spadek, transfery, skauting itp itd

Taka jest transparentność i taki ciekawy ukłąd, że jak coś to się winni znajdą i ich można zwolnić - ci nie z rodziny - a jak coś to tak się rozmywa odpowiedzialność, że każdego można wybielić i powiedzieć, że w sumie to każdy decydował o wszystkim dlatego nie jest prawdą, ze np Dawid jest winien za "to i za to".

To jest największa tragedia. Dobrali się koledzy i rodzina i nie chcą konkretnie powiedzieć kto za co odpowiada, nie chcą brać odpowiedzialności za swoją pracę. Później nawet nie wiadomo kogo za co rozliczać.

Skoro pomysłem Dawida/Dawid dał przyzwolenie na Pasiecznego, Gulę, Brzęczka, skautów, na kreowanie wizji klubu - gegenpresing/tiki taka/trener-menedżer, to powinien zostać wy.......ony dyscyplinarnie za to, że żaden z tych pomysłów nie wypalił, Wisłą spadła z ligi a co pół roku jest przedstawiany i przez chwilę "realizowany" kolejny super pomysł.

W Wiśle Kraków Błaszczykowskiego jedyne konsekwencje jakie zostały wyciągnięte względem pracowników dotyczyły obcych ludzi, póki co, za największy cyrk i blamaż nikt z rodziny nie odpowiedział.

Pan Kazimierz Kmiecik - nie wiem jakie są efekty jego pracy.
Brożek - na pewno jest to skaut super, odnajdzie się w tym.
Głowacki - nie wiem co on robi i za co odpowiada.
Basha - kolejna legenda, która jest strzałem w 10 i na pewno zatrudnienie gościa, który nie grał 2 lata to super ruch.

Jeden wielki układ, zajebista robota trio i prezesa, ściąganie ludzi z kodem DNA Wisły. Jak widać zatrudnianie takich osób przyniosło upragnione efekty.

Nie wiem co się jeszcze musi stać żeby ludzie przejrzeli na oczy, że ten model rodzinno-legendowy to jest cyrk na kółkach i największy problem Wisły.

azor 14.06.2022 18:39

Jaroo1 - jak wielokrotnie się nie zgadzaliśmy, to lepiej ująć się tego nie dało. A wiesz, że zaraz otrzymasz piorunującą odpowiedz "jak jesteś taki mundry, to wykładaj co rok milion i rządź" ?

Jaroo1 14.06.2022 18:56

Ja mogę sobie do znudzenia pisać o tym, że wujo, rodzina, ze się nie nadaje bo to bo siamto. Skoro wielcy obrońcy klanu Błaszczykowskich mogą tu pierdzieć jak jest dobrze, to ja mogę sobie pogadać jak jest źle.

stary dziad 16.06.2022 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1586367)

Nic dobrego z tego układu nie będzie, Ty czy wolfy jeszcze jesteście na etapie oszukiwania siebie. Przyjdzie czas, że będziecie płakac na Brzęczka i na Kubę, bo niestety, nadal ten lub zmierza w złą stronę.

Nie ma żadnego pomysłu na rozwój. A z sytuacji spadku wyszli po kurewsku można powiedzieć

A jeśli za rok będziemy świętować awans to odszczekasz to głośno i pokornie?!?

KOALIK 16.06.2022 11:40

Po tej kompromitacji, która trwa od wielu miesięcy awans nawet w cuglach z ogromną przewagą nie wystarczy, aby naprawić sytuację.

Jedynie walka o minimum miejsca 4-6 po awansie.

stary dziad 16.06.2022 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1586560)
Po tej kompromitacji, która trwa od wielu miesięcy awans nawet w cuglach z ogromną przewagą nie wystarczy, aby naprawić sytuację.

Jedynie walka o minimum miejsca 4-6 po awansie.

Ja uważam że trzeba im postawić wyższe wymagania. Aby tzw "Trio" wyszło z piekła do czyścca, musi w sezonie po awansie zdobyć majstra a a potem przez minimum 5 lat wygrywać Ligę Mistrzów. Jak to się stanie, to tu, na forum, w znamienitym gronie, ustalimy czy ewentualnie można przestać ich wyzywać codziennie i przejść na cykl "raz na 2 dni".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl