Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

dynek.pl 01.08.2008 09:31

jest juz podzial na grupy (co to ma wspolnego z losowaniem ?):

Strefa środkowo-wschodnia

Grupa 1

Drużyny rozstawione:
VfB Stuttgart 1893
FC Zürich
Grasshopper-Club Zurych
FC Slovan Liberec
FC Vaslui

Drużyny nierozstawione:
LECH POZNAŃ
SK Sturm Graz
MŠK Žilina
Győri ETO FC
Metalurgs Lipawa

Grupa 2

Drużyny rozstawione:
Dnipro Dniepropietrowsk
FK Austria Wiedeń
Hertha BSC Berlin
FK Moskwa
Debreceni VSC
SV Austria Salzburg

Drużyny nierozstawione:
BSC Young Boys Berno
AC Bellinzona
LEGIA WARSZAWA
NK Interblock (Ljubljana)
Sūduva Marijampolė
WIT Georgia Tbilisi

To co Legia znowu zagraz Austria ? Juz mi nawet jako beztronnemu kibicowi niechce sie tego ogladac. Dawniej w pucharach to bylo fajne, ze sie dostawalo rywala z roznych regionow kontynetu. Gdyby nie ten debilny podzial regionalny to Legia czy lech moglyby poznac rywala sposrod 31 roznych druzyn - na pewno bylo by ciekawiej.
Lech wlasciwie z kazdym poza Stuutgartem moze powalczyc, a Legii chyba pozostaje tylko Debrecen i ta nieszczesna Autria, moze Dnipro skoro Belchatow im 3 gole rok temu strzelil.

Snakes 01.08.2008 09:37

Lech jak nie wyolosuje VFB Stuttgart ,z reszta rywali moze smialo osiagnac sukces
Legia jak nie wylosuje Herthy albo Dnipro

-Goral- 01.08.2008 09:51

Zajebiście

Nareszcie jakiś postęp i trochę sensowniejszy podział na strefy geograficzne.

Z naszej do północnej powędrowało Rennes a w przeciwną stroną Metalurgs Liepava z Łotwy.
Jest w miarę teraz sprawiedliwie.

Wizard 01.08.2008 11:13

Barcelona....

Edit: Sorry, pomylilem tematy :P

sandomingo 01.08.2008 11:48

Punkty do rankingu UEFA zbiera się bodajże dopiero od I rundy UEFA - czyli Legia i Lech musiałyby przejść kolejnego rywala a Wisła Beitar żeby myśleć o zdobywaniu punktów. Żadne rundy przedwstępne nie liczą się do rankingu.
Nie trzeba przypominać jakie drużyny czekają na nierozstawionych (czyli na wszystkich potencjalnych uczestników z Polski) w I rundzie UEFA.

South 01.08.2008 12:05

mogą na siebie trafić Lech i Legia ?

Dani 01.08.2008 12:05

jest jakieś vide na uefa.com z losowaniem uefa

Verter 01.08.2008 12:13

http://www.uefa.com//live/competitio...raw_basic.html

edyt: Grasshopper no to przejść i w nastepnej rundzie będzie ciekawiej ;)
o Legia do Moskwy :)

Ojtioo 01.08.2008 12:16

South - nie mogą ;)
Losowanie: http://video.uefa.com/MultimediaFile...001B000V02.asx

saklak1906 01.08.2008 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 577588)
mogą na siebie trafić Lech i Legia ?

Nie, w tej rundzie nie moga grac ze soba kluby z jednego kraju

Eustachy 01.08.2008 12:19

udane losowanie Lecha.
Wg mnie, sa faworytem do awansu.

Legia tez nie najgorzej, ale ich szanse na awans sa chyba mniejsze, niz w przypadku Leszka.

edycja : sprawdzilem, ta Moskwa zajmuje obecnie 13 miejsce w lidze, czyli identycznie jak Gomel, no tyle ze liga troszeczke lepsza :)

63624 01.08.2008 12:21

Legia z Moskwą, a Lech z Konikami Polnymi z Zurychu.

sandomingo 01.08.2008 12:22

Legia i Lech mają duże szanse na awans. Szkoda tylko że rewanże grają na wyjeździe. Niemniej w obydwu wypadkach wydają się być faworytami w tych dwumeczach.

spidey 01.08.2008 12:22

Ups chyba będzie nas bolało... :D

piter116 01.08.2008 12:22

Lech i Legia nie trafili najgorzej jak mogli, w przeciwieństwie do Wisły :)

kreseq 01.08.2008 12:24

Magiel bedzie w Moskwie srooogi...malo dostac a najlepiej remisik lub 0:1 i u siebie przejechac bo jest szansa...tylko taka.
Leszek swietnie wylosowal bo koniki sa do przejscia.

Nergal 01.08.2008 12:26

Jak dla mnie Lech jest faworytem, trochę gorzej Legia bo ruscy to ruscy i może nie być różowo jeśli forma nie pójdzie w górę patrząc z perspektywy wczorajszego meczu.

w0lno. 01.08.2008 12:29

Czyli jeśli Lech, bądź Legia wygra to jest już w fazie grupowej!?

Bobic 01.08.2008 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 577628)
Czyli jeśli Lech, bądź Legia wygra to jest już w fazie grupowej!?

Nie!! Jest jeszcze jedna runda:P

spidey 01.08.2008 12:32

Info o FK Moskwa z wiki.
Cytat:

Zespól od niedawna wspiera też Oleg Deripaska, najbogatszy Rosjanin. Szacuje się, że na sezon 2008 w budżecie klubu zarezerwowano równowartość 35 mln USD
Jesteśmy milion lat wstecz...

EDIT: Pociesza jedynie, że w tym sezonie FK Moskwa zajmuje 13 miejsce w lidze i spisuję się bardzo słabo.
Na 15 spotkań zdobyło 16 pkt.
Liga ma 16 zespołów.

Aro1234 01.08.2008 12:32

No i Lech fajnie trafił... Legia w sumie też nienajgorzej. Pasuje trzymać kciuki :)

dynek.pl 01.08.2008 12:32

Lech ma szanse.

w0lno. 01.08.2008 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 577629)
Nie!! Jest jeszcze jedna runda:P

Ale jak my wygramy z Beitarem to conajmniej jesteśmy w fazie grupowej PUEFA, czy też nie? Jakie to zawiłe wszystko... Szkoda, że dla polskich drużyn faza grupowa PUEFA to szczyt marzeń.

EDIT: Ehh... myślałem, że jak przejdziemy żydków to już jesteśmy w grupie. Jak zawsze jestem optymistą, to teraz wszystko widzę w ciemnych barwach :(. Wejście do tak upragnionej fazy grupowej będzie według mnie graniczyło z cudem. Obym się mylił.

saklak1906 01.08.2008 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 577643)
Ale jak my wygramy z Beitarem to conajmniej jesteśmy w fazie grupowej PUEFA, czy też nie? Jakie to zawiłe wszystko... Szkoda, że dla polskich drużyn faza grupowa PUEFA to szczyt marzeń.

Nie bedziemy grac w III rundzie kwalifikacyjnej do PUEFA

sandomingo 01.08.2008 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 577631)
Info o FK Moskwa z wiki.

Jesteśmy milion lat wstecz...

35 milionów dolców to plus minus 2 razy więcej niż Legia czy Wisła. A jednocześnie mniej niż Beitar :) także to nie musi być wielka drużyna. Zwłaszcza jeśli Jopik jest w formie z EURO.
Ale to FK od kilku lat chce się przebić do ścisłej czołówki i nie bardzo im wychodzi, także spoko, dacie radę.

gdsmk 01.08.2008 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 577648)
35 milionów dolców to plus minus 2 razy więcej niż Legia czy Wisła. A jednocześnie mniej niż Beitar :) także to nie musi być wielka drużyna. Zwłaszcza jeśli Jopik jest w formie z EURO.
Ale to FK od kilku lat chce się przebić do ścisłej czołówki i nie bardzo im wychodzi, także spoko, dacie radę.

Dacie rade ? Ogladales wczoraj mecz z Homelem :D ?

Ale spoko, mogl byc Stuttgart, takze jak sie Urban zepnie to moze zbierze eLke do kupy i cos powalczycie, bo szanse sa. Szczegolnie z Jopem w obronie.

Chociaz jest taka prawidlowosc, ze jak Polska druzyna gra w pucharach przeciwko druzynie z Polakiem w skladzie, to on przewaznie strzela im gola - przykladow nie trzeba mnozyc, bo kibice z Warszawy na pewno pamietaja takiego jednego.

A Wisle strzelali juz Hajto, Olisadebe, Sagan...

Uran235 01.08.2008 12:52

Lech wylosował przyzwoicie, drużyna jak najbardziej w zasięgu, może nawet Lech jest tu delikatnym faworytem. Natomiast Legia raczej za dużychszans nie ma, przynajmniej w obecnej formie, pamiętajmy, że FK Moskwa, choć nie jest w wybitnej formie, to jest w trakcie sezonu.

Ogryzek 01.08.2008 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 577625)
Magiel bedzie w Moskwie srooogi...malo dostac a najlepiej remisik lub 0:1 i u siebie przejechac bo jest szansa...tylko taka.
Leszek swietnie wylosowal bo koniki sa do przejscia.

A ja uważam odwrotnie - FK Moskwa po 15 kolejkach zajmuje 13 miejsce i gra ostatnio naprawdę słabo. Przegrali ostatnio u siebie bezdyskusyjnie z CSKA 3-0 (jeśli dobrze pamiętam) Ich zmartwienie to nie spaść z ligi a nie puchar UEFA.

Bądźmy szczerzy - Homel wice mistrz z poprzedniego sezonu - w tym rozbity i bez formy broni się przed spadkiem (słabsi nawet od Soligorska!) a FK Moskwa identycznie... walka o przetrwanie.
Los nad wami czuwa:D

Ale i tak życzę powodzenia z Rosjanami i gratuluje wygranej nad Homlem!

djjamajczyk 01.08.2008 12:56

Los nie był w tym roku łaskway. :P
większe szanse wg. mnie ma Legia , bo FK Moskwa ma ogromne problemy w lidze i pomimo tego ze jest bogatsza jest jak najbardziej w zasięgu stołecznych (jesli zagrają rzecz jasna lepiej niż ez Homlem :D ) .
a Lech... na mój nos bezie bardzo cięzka przeprawa bo Grashooper jst naprawdę solidnym europejskim zespołem -> wiele razy LM (pamiętam że raz prawie wyszli z grupy) , przeprawa przez Intertoto (dla nas rzecz Impossible ).
Wydaje mi się że Legia przejdzie kacapów , a Lech musi mieć ogromego farta zeby ich wywaiić z UEFA.

spinnaker 01.08.2008 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 577645)
Nie bedziemy grac w III rundzie kwalifikacyjnej do PUEFA

A to czasem nie jest tak że będziemy grać w pierwszej rundzie już samego pucharu a 2 runda to faza grupowa ? Już mi się wszystko miesza.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl