Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

R33 09.08.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 957089)
przecież wszyscy trąbią o tym że to obcokrajowiec będzie. Skąd żeś się urwał?

Cytat:

„Od dzisiaj zaczynamy szukać trenera. Myślę, że będziemy szukać za granicą, tak, żeby nowy szkoleniowiec mógł przenieść do nas wartości z dobrej ligi zachodniej”
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/

Tak więc nie jest powiedziane, że będzie na 100% zagraniczny. Równie dobrze przyjdzie jakiś Polak i powiedzą, że nikogo wartego uwagi nie znaleźli. Zresztą nie pamiętacie jak było z Wilkiem i Bednarzem, w przypadku I-szego Jarosz mówił, że nie ma tematu. Drugi zaprzeczał temu dopóki nie został przedstawiony oficjalnie.

tormenthor 09.08.2010 19:13

Boniek powinien być prezesem naszego klubu. Jeśli miałby być dyrektorem sportowym, to też byłbym szczęśliwy. Nie ma lepszego fachowca i znakomitszego nazwiska w polskim światku piłkarskim. Do tego kontakty z Platinim i wymiar marketingowy.

koyoot 09.08.2010 19:19

Pojawil sie temat Martina O`Niella. Juz nawet abstrahujac od mozliwosci rozpatrywania jego kandydatury, to troche dziwne jest ze Teraz O`Neill zrezygnowal na kilka dni przez rozpoczeciem rozgrywek, a takze w przypadku Celticu swego czasu niespodziewanie zrezygnowal z pracy w klubie.

Troszke dziwna zaleznosc ale coz kazdy ma swoje dziwactwa i moze to jest jego dziwactwo?:P.

Co nie zmienia faktu ze gdyby on tutaj przyszedl, dla takiego nazwiska pojawialbym sie na stadionie niewazne jakim kosztem.

AYALA 09.08.2010 19:22

Basałaj chyba sie nie spieszy z poszukiwaniami nowego trenera bo to wydatek, liczy że Kulawik sie sprawdzi.Ja też jestem zdania żeby dac Kuli poprowadzic zespół przez runde jesienną.Ciężko mi uwierzyc że zagraniczny trener coś więcej z tych graczy wyciśnie.

prober 09.08.2010 19:24

Nie chcielibyście takiego szkoleniowca ?
http://www.youtube.com/watch?v=GfClOSiww2w#t=0m22s
Włączcie wyobraźnię i pomyślcie nad Julesem pomiędzy Wiślakami ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 956981)
co do Maradonny-nie wiem co chcecie osiągnął bardzo dobry wynik w swoim debiucie w roli szkoleniowca na mundialui

Maradonny to Wisła nie potrzebuje.

iq1000 09.08.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 957131)
Pojawil sie temat Martina O`Niella.

Gdzie to usłyszałeś? :rotfl::rotfl::rotfl:

koyoot 09.08.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 957140)
Gdzie to usłyszałeś? :rotfl::rotfl::rotfl:

Nie to ze w Kontekscie przyjscia do Wisly:P. Bardziej chodzilo mi o teoretyczne gdybanie na jego temat, ze zwolnil sie z Aston Villi:). O nic wiecej:).

Mietek7777 09.08.2010 19:32

Właśnie Martin O'Neill zrezygnował z prowadzenia Aston Villi mozna go brac. :D

A Roy Keane lub Larsson to bylo by cos.

polska.mysl.szkoleniowa 09.08.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 957132)
Basałaj chyba sie nie spieszy z poszukiwaniami nowego trenera bo to wydatek, liczy że Kulawik sie sprawdzi.Ja też jestem zdania żeby dac Kuli poprowadzic zespół przez runde jesienną.Ciężko mi uwierzyc że zagraniczny trener coś więcej z tych graczy wyciśnie.

Podobno taki sam pomysł mają na leczenie kontuzji. Oszczędzają już nawet na bandażach i na przykład Diaz, który swój przydział już wyczerpał, ma powiedziane: jak znowu ci, chłopcze, rozetną baniak, to czekamy aż się zagoi. Nie ma co się spieszyć z wydatkami na opatrunki.

Drużyna bez trenera, to jak krwawiący organizm z przeciętą tętnicą. Tu nie ma co się zastanawiać, czy się zagoi, albo, czy opatrunek uciskowy wystarczy - trzeba działać.

murray 09.08.2010 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 957131)
Pojawil sie temat Martina O`Niella. Juz nawet abstrahujac od mozliwosci rozpatrywania jego kandydatury, to troche dziwne jest ze Teraz O`Neill zrezygnowal na kilka dni przez rozpoczeciem rozgrywek, a takze w przypadku Celticu swego czasu niespodziewanie zrezygnowal z pracy w klubie.

Troszke dziwna zaleznosc ale coz kazdy ma swoje dziwactwa i moze to jest jego dziwactwo?:P.

Co nie zmienia faktu ze gdyby on tutaj przyszedl, dla takiego nazwiska pojawialbym sie na stadionie niewazne jakim kosztem.

Z pracy w Celtiku zrezygnował, bo miał chorą żonę i chciał się nią zaopiekować.
A z AV zrezygnował, bo nie chciał się zgodzić na politykę "sell-to-buy", czyli żeby kupić, trzeba wcześniej sprzedać. Głównie chodziło o brak wzmocnień, a ponoć Milner jest blisko Manchesteru City.

koyoot 09.08.2010 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 957147)
Z pracy w Celtiku zrezygnował, bo miał chorą żonę i chciał się nią zaopiekować,
A z AV zrezygnował, bo nie chciał się zgodzić na politykę "sell-to-buy", czyli żeby kupić, trzeba wcześniej sprzedać. Głównie chodziło o brak wzmocnień, a ponoć Milner jest blisko Manchesteru City.

To wyjasnia wszystko. Dzieki.

murray 09.08.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 957149)
To wyjasnia wszystko. Dzieki.

Proszę bardzo.
I chyba ten drugi powód odejścia przesądza, czemu nie przyjdzie do Wisły:-)

tarantulaw2 09.08.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 957132)

Jeśli moge spytac, to skad takie info? Byla mowa ze najpozniej do przyszlej srody ma czas.

DwayneWade3 09.08.2010 19:49

Cytat:

to troche dziwne jest ze Teraz O`Neill zrezygnowal na kilka dni przez rozpoczeciem rozgrywek
Bo przeczytał, że Wisła szuka trenera ;p

Borinho 09.08.2010 19:50

Ja tam uważam że z pustego salomon nie naleje !!! Czytaj nie mamy pokolenia dobrych piłkarzy w Polsce a z zagranicy ściągnęliśmy przeciętniaków. Nam trzeba transferów ala Uche , Marcelo czy choćby Cantoro za najlepszych lat !!!...
Postawił bym obecnie w klubie wszystkie środki na wreszcie stworzenie odpowiedniego szkolenia młodzieży plus dobra Praca jeśli idzie o wyszukiwanie talentów czy to z Ameryki Południowej , czy w niższych ligach w Polsce.
Co z tego że przyjdzie nowy trener tu trzeba mieć jakiś potencjał żeby coś stworzyć !! tego potencjału tu nie ma w tej drużynie są tylko karierowicze plus zbieranina podrzędnych grajków . Głowacki z Marcelo to była ostatnia siła o której można by oprzeć drużynę na walkę o Ligę Europejską !!!. Pozostali nie spełniają takich wymogów !!!. Jeśli zatem ktoś liczy że przyjdzie Simeone , Scala i nauczy ich grać to jest w błędzie . Ja nie mam już wątpliwości potrzebne jest nowe pokolenie graczy z inną mentalnością ..

bonawentura 09.08.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 957123)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ukamy_od_dzis/

Tak więc nie jest powiedziane, że będzie na 100% zagraniczny. Równie dobrze przyjdzie jakiś Polak i powiedzą, że nikogo wartego uwagi nie znaleźli. Zresztą nie pamiętacie jak było z Wilkiem i Bednarzem, w przypadku I-szego Jarosz mówił, że nie ma tematu. Drugi zaprzeczał temu dopóki nie został przedstawiony oficjalnie.

ale moim zdaniem, o ile wydaje mi się, że umiem czytać, z tego co powiedział Basałaj, czyli:
Cytat:

„Od dzisiaj zaczynamy szukać trenera. Myślę, że będziemy szukać za granicą, tak, żeby nowy szkoleniowiec mógł przenieść do nas wartości z dobrej ligi zachodniej”
wynika, że to będzie trener zagraniczny, a już napewno nie Polak.

No chyba że plany poszukiwania zagranicą spełzną na niczym i okaże się, że będziemy mieć Czesia Michniewicza albo innego Okukę ;-)

zbymak 09.08.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 957167)
Ja tam uważam że z pustego salomon nie naleje !!! Czytaj nie mamy pokolenia dobrych piłkarzy w Polsce a z zagranicy ściągnęliśmy przeciętniaków. Nam trzeba transferów ala Uche , Marcelo czy choćby Cantoro za najlepszych lat !!!...
Postawił bym obecnie w klubie wszystkie środki na wreszcie stworzenie odpowiedniego szkolenia młodzieży plus dobra Praca jeśli idzie o wyszukiwanie talentów czy to z Ameryki Południowej , czy w niższych ligach w Polsce.
Co z tego że przyjdzie nowy trener tu trzeba mieć jakiś potencjał żeby coś stworzyć !! tego potencjału tu nie ma w tej drużynie są tylko karierowicze plus zbieranina podrzędnych grajków . Głowacki z Marcelo to była ostatnia siła o której można by oprzeć drużynę na walkę o Ligę Europejską !!!. Pozostali nie spełniają takich wymogów !!!. Jeśli zatem ktoś liczy że przyjdzie Simeone , Scala i nauczy ich grać to jest w błędzie . Ja nie mam już wątpliwości potrzebne jest nowe pokolenie graczy z inną mentalnością ..

Masz racje tylko zeby sciagnac dobrych graczy musimy miec dobre kontakty za granica.Ja licze na nowego trenera ,ze na poczatek przygotuje ich kondycyjnie i beda walczyc od 1 do 90 minuty nawet jak bedzie brakowalo umiejetnosci

bonawentura 09.08.2010 19:58

zbymak wiesz może co z nowym treneiro?

forthree 09.08.2010 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 957173)
zbymak wiesz może co z nowym treneiro?

Ja na jego miejscu wolałbym sie nie chwalić publicznie, bo jak widać nie wychodzi to na dobre później

qchar90 09.08.2010 20:05

przeciez pismaki stad wziely nazwisko Simeone i Larssona

BRTS39 09.08.2010 20:06

Czy ktos slyszał o informacji ze niby w czwartek konferencja z Kopunkiem i nowym trenerem?
I takie małe pytanie do Zbymaka ; Jak to sie dzieje że posiadasz niektóre informacje? Nie zaszkodzi Ci to?
A przede wszystkim czy takie plotki na forum nie psują planów Wisle?

DwayneWade3 09.08.2010 20:06

Sorki, że wybiegam z tematu, ale mam pytanie.
Kim jest zbymak? To ktoś z zarządu Wisły, etc.?
Jestem tu nowy więc proszę mi wybaczyć moją niewiedzę.

forthree 09.08.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 957182)
Sorki, że wybiegam z tematu, ale mam pytanie.
Jestem tu nowy więc proszę mi wybaczyć moją niewiedzę.

Gdzieś tam w klubie chyba pracuje, jest dobrze poinformowany, czasem napisze coś na forum co się sprawdzi, ale często pismaki wypisują w mediach to co on na tym forum napisze ;x więc lepiej żeby nie pisał publicznie :D

iq1000 09.08.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 957182)

zbymak to Bogdan Basałaj, a Maci0s to Kuba Jarosz.

:rotfl::rotfl::rotfl:

serio była taka teoria :P

DrunkenBear 09.08.2010 20:14

A jutro będą pisać, że "Martin O`Niell jest w kręgu zainteresowań Wisły" :D

Jakoś do poniedziałku chyba wytrzymamy, bo niby wtedy te 10 dni mija. Może będą jakieś konkrety. Oby się tylko nie skończyło na tym, że jeszcze przypadkiem Kulawik wygra kolejny mecz i postanowią go zostawić na stanowisku trenera...

DwayneWade3 09.08.2010 20:14

No właśnie, a`propos Bogdana Basałaja. I znów odbiegnę od tematu... :)
Janusz, komentator Orange Sport, to jego brat?
Cytat:

Oby się tylko nie skończyło na tym, że jeszcze przypadkiem Kulawik wygra kolejny mecz i postanowią go zostawić na stanowisku trenera...
A chcesz żeby przegrał? ;>
I ma rację prezes, nie ma co się spieszyć do tej środy. Od piątku ma miało czasu. Jedna kolejka nam różnicy nie zrobi, zwłaszcza jeśli wygramy w niej mecz.

BRTS39 09.08.2010 20:15

Co prawda nie ma sie czym chwalic ale kiedyś w transferowych marzeniach wkleiłem link z transfermarktu bramkarza Standartu chyba Aragon a za jakis czas było o tym w przeglądzie:D

picasso 09.08.2010 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 957189)

I ma rację prezes, nie ma co się spieszyć do tej środy. Od piątku ma miało czasu. Jedna kolejka nam różnicy nie zrobi, zwłaszcza jeśli wygramy w niej mecz.

brat bliźniak,tylko przenoszony trochę

Eternit 09.08.2010 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 957191)
brat bliźniak,tylko przenoszony trochę

Tak btw, były prezes naszej Wisełki, a także jeżeli dobrze pamiętam komentator naszych meczy z P. UEFA z pamiętnego sezonu 2002/2003 :-)

IncognitoTSW 09.08.2010 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 957189)

Tak, Janusz Basałaj to jego starszy brat.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl