![]() |
Mi się wydaje,że odejście Gryma i Małego związane jest z powrotem Pawła,akurat będzie na jakąś nie duża pensję oraz bieżące wydatki.Z Małym nie bawić się w wypożyczenie tylko sprzedać, bo on ani się nie zmieni z charakteru ani jakości też nie wniesie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mieliśmy dwóch dobrych lewych skrzydłowych, teraz mamy jednego. Małecki miał dobre mecze w tym sezonue, brakowało tego ca reszcie zespołu - skuteczności. Wszedł Kostal i przykrył go czapką. Wypożyczamy go dlatego, bo dostaniemy za to kasę. |
Dobre? Ktore, pytam poważnie. Co najwyżej średnie moim zdanien
|
Cytat:
Karherop - przemawia przez Ciebie frustracja. Dla Wisły lepiej żeby to było wypożyczenie + pierwokup. |
Cytat:
z tego co sie orientuje, klub nie pozbywa się lekką ręką piłkarzy niezbędnych. Zapraszam dzis na piwko przed meczem, zeby nie zasmiecac forum, pojaśnijsz których to pilkarzy obrażałem bo nie pamiętam... |
Cytat:
Z Arka się zgodzę zagrał nieźle. |
Cytat:
Dla nas nie ma czegoś takiego jak piłkarz niezbędny. Przyszłaby oferta na Bashę w tym okienku i już go nie ma. Ondrasek prawdopodobnie odejdzie w zimie. Kostala maksymalnie za rok już nie będzie, o ile utrzyma formę. Korta też. Widzę kilka dobrych wyników i już odjechałeś. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie lubię też nazywania trenerów wuefistami, ubliżania ich wykształceniu i wiedzy ZWŁASZCZA zanim zdożą poprowadzić drużynę w pierwszym meczu, yak przy okazji. Odejście Małeckiego to osłabienie, ale widocznie konieczne. Ale to na pewno nie powód żeby po nim jechać. |
Pewnie ze nie ma czegoś takiego jak piłkarz niezbędny. Tylko sęk w tym żeby i .... sprzedać jakoś za kasę żeby mieć na przeżycie. Darmowe odejścia nas nie zjawia bo to działanie na krótką metę. A ondrasek niech w zimę idzie sobie. Dwa lata grał kaszane teraz strzelił kilka bramek akurat już jak się mu kontrakt kończy i wielka panika o niego.
|
Cytat:
Małeckiego wypożyczamy za kasę, trzeba teraz trzymać kciuki żeby zagrał super sezon i Trnava go wykupiła. IMHO to jest właściwe podejście. |
Cytat:
Malecki po 2 meczach na lawce strzela fochy, to co bedzie po calej rundzie? Uważam że tak czy siak wróci do Wisly z podkulonym ogonem, ale Slowacy się na nim szybko poznają i za rok go nie wykupią. |
Ja liczę że będzie objawieniem ligi słowackiej :p
|
Mądry ruch, niechaj wszystkim wyjdzie na dobre. Patryk jest jaki jest. Serce wielkie, rozum, emocje trochę na bakier...Chyba kiedyś sam uwierzył zbytnio w swoją wielkość. Powodzenia "Mały".
|
Bardzo dobrze, że Mały poszedł na wypożyczenie. gdyby u nas nadal grzał ławę to by się zaczęły kwasy i bunty znów, a tak to będzie się mógł wykazać na Słowacji. U nas słabiutko w tym sezonie. Lepiej na te 25-30 minut za Kostala wpuszczać kogoś młodego głodnego gry.
|
Patrykowi życzę powodzenia.
A po sezonie może znowu wróci i da coś zespołowi, na razie lepiej i dla niego i dla obecnej Wisły że się rozstaliśmy. W drużynie jest niespotykany od dawna team spirit i to widać gołym okiem, narastająca frustracja Małego była niepotrzebnym zgrzytem. Mądry ruch. |
Małecki :
- od 1.5 roku gra słabo (poniżej przeciętnej ligowej) - zarabiał dużo jak na warunki Wisły (tak, wiem, że jest gigantyczna umowa Ondraska na przykład) - kolejny raz szedł w kierunku robienia kwasów jako naczelna primadonna - w kolejce do składu był 4 skrzydłowym, a przy tym, że zawodnicy mogą grać wymiennie nie był nawet 14 graczem do gry (Halilovic, Arsenic, Kolar, Bartosz, Wojtkowski powinni być przed nim) - nie mam problemu z daniem 15-20 minut z ławki w tym sezonie Śliwie, Plewce, Grabowskiemu, Laskosiowi przy większych problemach kadrowych - Wisła ma 16 seniorów w polu, aktualnie wszyscy zdrowi, wielu młodych w okolicach składu i dających z siebie wszystko dla kilku minut teraz w ekstraklasie - do końca rundy, wliczając dzisiejszy mecz z Śląskiem i PP zostało 15 lub 16 spotkań, to nie jest wiele gier. Podsumowując : zajebiście że odszedł i tyle. |
Jeden kontuzjowany - Kuba Bartosz.
|
Cytat:
|
|
Małecki to dla mnie człowiek zagadka. Jebał kibiców na stadionie, jebał trenera (swoją drogą będącego również klubową legendą), jebał swoich kolegów z drużyny, jebał klub w którym jak sam określił - nie chce grać. Do tego powszechnie wiadomo o jego tendencji do robienia chujowej atmosfery w szatni. Mimo wszystko - nie można źle o nim mówić, wszak z Wisłą jest emocjonalnie związany :rotfl:
W relacjach klub - Małecki zawsze miałem wrażenie że Wisła przejawia objawy czegoś w rodzaju syndromu sztokholmskiego. Bardzo dobrze że wylądował w Spartaku - klub oszczędzi trochę $, a i szatnia będzie spokojniejsza. Mam nadzieję że pokaże się z dobrej strony - i pomimo tego co napisałem wcześniej nie chodzi tylko o aspekt finansowy dla klubu, jakoś tak po ludzku po prostu zawsze go lubiłem - taki to ten Małecki zagadkowy :D |
450 tys za carlitosa ? i ty cos pier...ilsz o szacunku ????
|
Cytat:
|
Panie @AntyMod,
mam Pana w ignorowanych, więc proszę nie odnosić się do moich postów. Powiem coś, co wielu pewnie uzna za kontrowersyjne. Gdyby Małecki nie był piłkarzem, ale siedział na trybunach to byłby typem kibola, którego interesuje bardziej kto wygra za stadionem, niż wynik meczu. |
Obejrzałem powtórkę meczu,Śląsk spokojnie mógł nam zaaplikować 6 bramek.Jestem zaskoczony,że aż tak nas stłamsili.Widać brak drugiego klasowego defensywnego pomocnika typu Llonch.Strach pomyśleć co będzie jak wypadnie Basha.Wątpię,że w tym sezonie powtórzymy mecz z taką ilością szcześcia.Dlatego niech dobrze przepracują najbliższe dwa tygodnia.
|
Spokojnie, w meczu z Arką i Płockiem nam tego brakowało, to wyszło na zero. Słabszy mecz każdemu się może zdarzyć.
Ja w ogóle nie pamietam meczu wygranego na takim farcie przez nas... przypomni ktoś? Co do Małego, to może dobrze, mu zrobi wypożyczenie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Twierdzą, ze 13k EUR. |
To tyle co za frytki... chyba bardziej chodziło o zejście z kontraktu oraz "pozbycie się" niezadowolonego zawodnika.
Kontrakt mógł mieć w kwocie ...a bo ja wiem, licząc na oko ok 8- 10k euro/ miesiac? czyli to daje ok 100-130 tys euro rocznie oszczędności. |
Cytat:
Nadal każdy może go edytować? Jeśli tak, to ustawię 2 mln. euro. A co? Patryk podpisał nowy kontrakt przed przyjściem Carillo, raczej niski nie był. Był wtedy w formie i interesowały się nim kluby belgijskie. Ile by nie było ktoś w klubie uznał że warto. To mi wystarczy. |
podejrzewam, że ktoś zapomniał wpisać jednego zera.
Trnava z pewnością ma w tej chwili większą kase do rozdysponowania (tam raczej nikt nie zakładał w budżecie wpływów z awansu do fazy grupowej) - za 3 rundę el. LM - 480 tys euro, za awans do LE - 2,92 mln euro - razem 3,4 mln euro - wydatek 130 tys euro dla nich to nie jest jakiś dramat.... |
kim przepraszam jest Małecki, żeby płacić za niego taką kasę ? 13 000 zł to optymalna kwota wypożyczenia :)
|
Może 13 tys euro to byla kwota równa jego miesięcznej pensji w Krakowie ?
|
Cytat:
Dla nas 13 tys euro to nawet nie jest opłata za jeden mecz na stadionie, zejście kontraktu Małego z listy płac, na pewno daje więcej, ale wypożyczenie jest do końca sezonu - czyli 9 miesięcy - razem kilkaset tysięcy złotych - w ramach aktualnego stanu finansowego klubu spora oszczędność.... A Małecki będzie mógł w Trnavie pokazać czy jest kimś i to nie w lidze tylko w fazie grupowej Ligi Europy, w której Wisła zagrała też tylko jeden raz.... |
Słyszałem że Ondrasek pobiera około 70 tys zł miesięcznie na tym kontrakcie i jak słyszę że Głowa z nim siada do rozmów odnośnie nowego kontraktu to wyobrażam sobie jaki będzie tego finał - poprostu odejdzie zimą
|
Ja słyszałem, że 90 tys $ To już nie wiem która wersja prawdziwa...
|
Tak jak i twoja bomba transferowa pobiera 70 tys zł
|
Co nie zmienia faktu że zarabia najwięcej w drużynie i raczej nie zgodzi się na drastyczne obniżenie pensji więc w zimie zostajemy z Kolarem i być może Brożkiem bo wątpie że ktoś przyjdzie nowy w tej ciężkiej sytuacji finansowej
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl