Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

MB1906 30.08.2018 13:39

Cala napewno nie ale..., niemcy i tak mu musza zaplacic moze wiec choc czesc kosztu by oszczedzili(placila by Wisla) a Kuba mialby pewny plac. Wszyscy wygrywaja. Tylko zapewne jak co roku jeszcze nic z tego.

JudasPriest 30.08.2018 14:30

Znając charakter Kuby to nie zdziwiłbym się, gdy sam sobie wyplacal pensje zeby odciążyć klub ;)

Guzik 30.08.2018 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1513396)
Cala napewno nie ale..., niemcy i tak mu musza zaplacic moze wiec choc czesc kosztu by oszczedzili(placila by Wisla) a Kuba mialby pewny plac. Wszyscy wygrywaja. Tylko zapewne jak co roku jeszcze nic z tego.

Bardziej rozwiązanie umowy za porozumieniem. Wolfsburg wypłaca mu jakiś procent z rocznej pensji i Kuba odchodzi za free.

Arkadiusz.Czerepach 30.08.2018 22:03

Gol ostatecznie wylądował w Krakowie, tyle że pejsatym
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...akt-z-cracovia

czaro 30.08.2018 22:54

Myślę, że po części wynika to z tego, że Cracovia pod względem stabilizacji i finansów pozostaje bardziej atrakcyjnym pracodawcą. Nie interesuje się nimi, ale wiem, że my z kłopotów nie wyjdziemy w ciągu miesiąca i nie uczynimy tego poprzez kilka dobrych meczów.

regan 30.08.2018 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513421)
Myślę, że po części wynika to z tego, że Cracovia pod względem stabilizacji i finansów pozostaje bardziej atrakcyjnym pracodawcą. Nie interesuje się nimi, ale wiem, że my z kłopotów nie wyjdziemy w ciągu miesiąca i nie uczynimy tego poprzez kilka dobrych meczów.

kase płaci profesor to idzie. Proste. Po co pisać tak długiego posta? :D

Karherop 31.08.2018 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1513423)
kase płaci profesor to idzie. Proste. Po co pisać tak długiego posta? :D

Jak ktos lubi.

Qadou 31.08.2018 11:06

A tak pozatym ciekawe czy klub zaskoczy nas jakimś transferem last minute :D

Arked 31.08.2018 12:16

No. Odejściem Gryma do Wisły Płock można być lekko zaskoczonym.

Kocur 31.08.2018 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1513447)
No i Mały chyba też out.

Trochę więcej:

Cytat:

„Mały” przeniesie się do Spartaka Trnawa, jeśli ustali warunki swojego kontraktu ze słowackim klubem.

O tym, że Małecki nie pojedzie do Wrocławia na mecz ze Śląskiem, poinformował na przedmeczowej konferencji prasowej trener Maciej Stolarczyk. – Patryk otrzymał ofertę i ta oferta mocno go zainteresowała – powiedział trener Wisły. – Dlatego nie jest brany pod uwagę na mecz ze Śląskiem. Chcę, żeby moi zawodnicy mieli spokój wewnętrzny i przygotowywali się tylko do danego spotkania.

WHITE*STAR 31.08.2018 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1513447)
No i Mały chyba też out.

Bardzo dobry news. To obecnie nasz najsłabszy - obok Boguskiego - skrzydłowy. A Mały pozostawiony poza grą to tykająca bomba. Kwestia czasu, aż by coś odwalił.

sandomingo 31.08.2018 13:49

Pytanie tylko czy Małecki na wypożyczenie czy transfer definitywny.

Jeżeli to pierwsze, to znaczy że już zaczęły się kwasy i stąd szybka reakcja klubu.
Jeżeli to drugie, to nawet 100 tys euro pozwoli na zapłatę pensji a zwolnione środki z kontraktów Małego i Gryma dadzą Głowackiemu większe możliwości w rozmowach z Ondraszkiem, Bartkowskim czy Pietrzakiem

EDIT: czyli jednak wypożyczenie do końca kontraktu. A zatem - niestety - scenariusz nr 1. Jedyny zysk do mniej kwasów w szatni i 30 tys miesięcznie do zagospodarowania

WHITE*STAR 31.08.2018 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1513456)
Pytanie tylko czy Małecki na wypożyczenie czy transfer definitywny.

Jeżeli to pierwsze, to znaczy że już zaczęły się kwasy i stąd szybka reakcja klubu.
Jeżeli to drugie, to nawet 100 tys euro pozwoli na zapłatę pensji a zwolnione środki z kontraktów Małego i Gryma dadzą Głowackiemu większe możliwości w rozmowach z Ondraszkiem, Bartkowskim czy Pietrzakiem

Jakie 100 tys. €? :rotfl:
https://www.transfermarkt.pl/spartak...rde/verein/365

Zobacz sobie REKORDOWE transfery Spartaka Trnava :-D Pewnie będą mu tylko płacić wynagrodzenie, bez kasy dla Wisły.

sandomingo 31.08.2018 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1513457)
Jakie 100 tys. €? :rotfl:
https://www.transfermarkt.pl/spartak...rde/verein/365

Zobacz sobie REKORDOWE transfery Spartaka Trnava :-D Pewnie będą mu tylko płacić wynagrodzenie, bez kasy dla Wisły.

Idzie to w kierunku wypożyczenia, czyli jedynie przejęcie kontraktu Małeckiego.

El'kabat 31.08.2018 14:02

Tak czy siak, gościa nie będzie i tyle w temacie.
Bez jego gry w 11 za chwilę byłby pewnie znowu jakiś problem dyscyplinarny.

Powodzenia.

Lao 31.08.2018 14:09

Co do Gryma:
Odchodzi nam pensja i w przypadku jeśli "odpali" i tak na nim zarabiamy (mamy %) nic nie ryzykując jego postawą na boisku ( w stawianiu na młodych trzeba liczyć się z ich błędami). Jednocześnie jest to zawodnik który przegrywa rywalizacje z rok młodszym Plewką i być może Laskosiem
Co do Małeckiego:
Schodzi z listy kontrakt na 50k+, wychodzi z szatni ofochany chłopczyk, myślę że możemy za to wypo jeszcze dostać do 100k euro (Spartak właśnie dostał 2.6kk Euro za LE + poprzedni hajs z eliminacji) + gdzieś robimy miejsce na więcej minut dla Haliego ( Kostal w 60 zmiana, Imaz na lewą Hali do środka)
Jak dla mnie oba transfery "win" dla Wisły

Skawa Wadowice 31.08.2018 14:13

Moze przygotowuja miejsce w płacach na symboliczna pensje dla Kuby ;)

BlurgH 31.08.2018 14:15

Raczej na podwyżki dla kilku grających do tej pory za frytki zawodników z pierwszego składu typu Kostal,

Lao 31.08.2018 14:21

Myślę, że bardziej Ondrasek, Pietrzak, Bartkowski Z Kostalem pewnie będą rozmawiać na wiosnę

Ma_niek 31.08.2018 15:09

Beda rozmawiac na wiosne i wyjdzie jak z Carlitosem. A klauzula tez nie wiadomo na jakich zasadach jest.

JrQ- 31.08.2018 15:21

Wszystkie dotychczasowe klauzule opierają się na minutach rozegranych, więc pewnie tak samo będzie teraz. Z tym, że Kostal tych minut wcale tak dużo nie ma :D

Co do Carlitosa, to nie była kwestia tego, że Wisła coś zawaliła, chłop po prostu chciał odejść to odszedł.

pepe72 31.08.2018 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1513470)
Beda rozmawiac na wiosne i wyjdzie jak z Carlitosem. A klauzula tez nie wiadomo na jakich zasadach jest.

Maniek, w ostatnim TSW (linkowałem choćby w przypiętym temacie "Nibylandia ...") (vice)prezes Gołda informował, że zaczęli rozmowy z Ondraszkiem.
Problem jest taki, że na jego gwiazdorski kontrakt Wisły nie stać. Więc albo pójdzie na (duże) ustępstwa albo znajdzie sobie do grudnia klub.
W ogóle słuchając prezesa odnosiłem wrażenie, że ma świadomość, że w tym roku rządzą finanse.
Więc cieszmy się Ondraszkiem, nastukajmy ile się da w tym roku i patrzmy, kto z młodych da radę go zastąpić. Bo nawet na "Carlitosa-bis" nas nie stać.

Karherop 31.08.2018 16:03

Niesamowite jest to że wystarczyly 2 mecze na ławce by Patryk znowu zaczął narzekać i już ucieka z klubu. A jeszcze 3 tygodnie temu chwalil Stolarczyka pod niebiosa.
On jest niereformowalny i dobrze że odchodzi z Wisły.

Choc szczerze mówiąc wydaje mi się, że za rok wróci do Wisły i na Słowacji kariery nie zrobi.

Wydaje mi sie ponadto że z obecna kadra powinniśmy dac radę do zimy. Zostalo 14 spotkań + PP. Problem może się pojawić gdyby bylo wiecej niz 4 kontuzje w zespole. Na razie mamy jedna...

Arked 31.08.2018 16:45

Kostal po prostu nie pozostawił swoją postawą Małeckiemu żadnych złudzeń co do tego, że coś sobie pogra w nadchodzącej rundzie. Odejście to najlepsze rozwiązanie dla niego i dla klubu.

pepe72 31.08.2018 16:46

Kostala w tej formie pożegnamy najpóźniej w lecie (a moze nawet w zimie) wiec Mały będzie mógł wrócić.

Qadou 31.08.2018 16:49

Trzeba dodać że w ofensywie mamy dalej duży wachlarz rozwiązań bo mamy tam wszechstronnych zawodników, w sumie na każdej pozycji nawet na defensywnym w razie potrzeby może zagrać Pietrzak/Arsenic więc odejście Małego to dobry ruch

szprotson 31.08.2018 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1513495)
Kostal po prostu nie pozostawił swoją postawą Małeckiemu żadnych złudzeń co do tego, że coś sobie pogra w nadchodzącej rundzie. Odejście to najlepsze rozwiązanie dla niego i dla klubu.

Słabo to świadczy o piłkarzu, jak odpuszcza po 2 dobrych spotkaniach rozegranych przez kolege. Szczególnie kolege który rok temu to prawie trawy nie powąchał.
Ciekawe co na to wolfy...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1513108)
Małecki wszedł kiedy już siedliśmy, pograł trochę w obronie i pociągnął rajd po skrzydle. [..] Małecki jest nam niezbędny, bo Kostal gaśnie w okolicach 65 minuty.[...]

Zajebiście, że jest taki Małecki który może grać i rywalizować o miejsce.

Arked 31.08.2018 17:11

O Małeckim słabo świadczy przede wszystkim to że od dobrych kilu lat jest po prostu kiepski. Szkoda bo zapowiadał się na naprawdę dobrego zawodnika.

szprotson 31.08.2018 17:22

mam nadzieje ze nie bedzie płączu po Grymie nawet jakby stał sie mega kotem w Płocku czy kufwa w Barcelonie
Fajnie że zachowaliśmy się z klasą w stosunku do tego młodego chłopaczka i nie blokujemy jego ambicji czy też chęci rozwoju.

forthy 31.08.2018 17:27

Z tego co słyszałem to w kolejce do gry był nie tylko za seniorami sprawdzonymi, ale i za Plewką, Laskosiem oraz nawet Śliwą, także te 160-170k złotych to zawsze dobra oszczędność w takim przypadku.

Oby Małeckiego aka "jak nie gram w 1 składzie jestem bucem, a jak gram to g* daję klubowi od 2 lat" faktycznie udało się oddać, bo to będzie oszczędność lekko licząc pół miliona na pensji w przyszłym sezonie. Jakby cokolwiek od Trnavy wpadło to już bajka.

arth_ur 31.08.2018 18:10

Małecki podobno Za 150 k euro. Grym zarabiał 4-5 k euro miesięcznie. Mamy zagwarantowany % od sprzedaży w przyszłości. Osobiście jestem zadowolony z transferów. Nadal walczymy o spokojny byt.

mr_kwolf 31.08.2018 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1513509)
Małecki podobno Za 150 k euro. Grym zarabiał 4-5 k euro miesięcznie. Mamy zagwarantowany % od sprzedaży w przyszłości. Osobiście jestem zadowolony z transferów. Nadal walczymy o spokojny byt.

Grym zarabiał 4-5k euro miesięcznie? 4-5k euro miesiecznie?!?!?!

Chce wierzyć, że to nie jest prawda.

czaro 31.08.2018 20:06

Dajcie spokój. Małecki grał jak potrafił, ale zaangażowania nigdy mu nie brakowało. Raz ciągnął zespół, raz nie. A jeżeli odchodzi, to pewnie dlatego, że nie potrafi sobie z czymś poradzić psychicznie. Szkoda, ale widocznie tak musiało być. Prawdę mówiąc przestałem sobie robić na dzieje po tych wywiadach nt. Carrillo, później przyszedł Stolarczyk i myślałem, że może się ułoży.

forthy 31.08.2018 20:06

Tak, Grym zarabiał 4k euro miesięcznie.

forthy 31.08.2018 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513519)
Dajcie spokój. Małecki grał jak potrafił, ale zaangażowania nigdy mu nie brakowało. Raz ciągnął zespół, raz nie. A jeżeli odchodzi, to pewnie dlatego, że nie potrafi sobie z czymś poradzić psychicznie. Szkoda, ale widocznie tak musiało być. Prawdę mówiąc przestałem sobie robić na dzieje po tych wywiadach nt. Carrillo, później przyszedł Stolarczyk i myślałem, że może się ułoży.

I co z tego, że był zaangażowany? Od marca '17 w 39 spotkaniach zdobył 4 gole i zaliczył 3 asysty. Jak na skrzydłowego, który tyle traci piłek swoim stylem gry, nie tworzy przewagi grą kombinacyjną i jest słaby w obronie to są tragiczne statystyki. Będzie się wieszał na tym, że dawno temu miał całkiem dobrą rundę do usranej śmierci?

Krzyż na drogę. Wiecznie sfochowany jak nie gra w 1 składzie, najlepiej po 90 minut, a jak gra jest jednym z najsłabszych na boisku, nie jest wart pieniędzy których zarabia, lepiej dać minuty nie tylko Bartoszowi, Boguskiemu, czy Wojtkowskiemu z ławki, ale i Śliwie.

mr_kwolf 31.08.2018 20:37

Jeżeli prawdą jest, że Grym zarabiał 4k miesięcznie za możliwość podawania piłek na treningach to mamy odpowiedź dlaczego polski futbol jest w miejscu w którym jest. Nie mam tutaj tylko pretensji do Głowackiego, że mu tyle dał. To pewnie stawka rynkowa, a skoro idzie do Płocka to możliwe, że nawet odrobinę poniżej takiej stawki.

czaro 31.08.2018 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1513523)
I co z tego, że był zaangażowany? Od marca '17 w 39 spotkaniach zdobył 4 gole i zaliczył 3 asysty. Jak na skrzydłowego, który tyle traci piłek swoim stylem gry, nie tworzy przewagi grą kombinacyjną i jest słaby w obronie to są tragiczne statystyki. Będzie się wieszał na tym, że dawno temu miał całkiem dobrą rundę do usranej śmierci?

Krzyż na drogę. Wiecznie sfochowany jak nie gra w 1 składzie, najlepiej po 90 minut, a jak gra jest jednym z najsłabszych na boisku, nie jest wart pieniędzy których zarabia, lepiej dać minuty nie tylko Bartoszowi, Boguskiemu, czy Wojtkowskiemu z ławki, ale i Śliwie.

To znaczy, że pomimo gorszego okresu nie ma powodu, żeby go jebać. Zwłaszcza, że to zawodnik, który jest z Wisłą od lat związany i dla którego Wisła nie była tylko miejscem pracy, nawet jeśli jego związek z drużyną był toksyczny. Jak jest słaby i nie nadaje się na rezerwowego, a my mamy lepszych kandydatów do gry, to niech odejdzie. Przypominam jednak, że do niedawna lepszych nie mieliśmy - pomimo tego gorszego okresu.

PhantomRanger 31.08.2018 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1513520)
Tak, Grym zarabiał 4k euro miesięcznie.

Dostał 20 tysiaków mimo, że nic w seniorskiej piłce nie osiągnął. Jak ma być dobrze w polskiej lidze?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1513527)
Jeżeli prawdą jest, że Grym zarabiał 4k miesięcznie za możliwość podawania piłek na treningach to mamy odpowiedź dlaczego polski futbol jest w miejscu w którym jest. Nie mam tutaj tylko pretensji do Głowackiego, że mu tyle dał. To pewnie stawka rynkowa, a skoro idzie to Płocka to możliwe, że nawet odrobinę poniżej takiej stawki.

Pytanie czy tego nie "wynegocjował" wcześniej Junco? Co prawda on poleciał ze stanowiska 9 dni przed podpisaniem kontraktu, możliwe jednak, że szczegóły zostały ustalone wcześniej, a Głowa musiał tylko podpisać.

forthy 31.08.2018 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513532)
To znaczy, że pomimo gorszego okresu nie ma powodu, żeby go jebać. Zwłaszcza, że to zawodnik, który jest z Wisłą od lat związany i dla którego Wisła nie była tylko miejscem pracy, nawet jeśli jego związek z drużyną był toksyczny. Jak jest słaby i nie nadaje się na rezerwowego, a my mamy lepszych kandydatów do gry, to niech odejdzie. Przypominam jednak, że do niedawna lepszych nie mieliśmy - pomimo tego gorszego okresu.

Jak daje powody (psucie atmosfery, nie pierwszy raz) to jak najbardziej za to należy mu się zjeba.

Ogólnie jednak punkt wyjścia ten sam - lepiej by odszedł.
Dla Ciebie sentymenty widocznie powodują, iż chcesz go na siłę bronić.

Mnie tam to lotto czym dla niego w słowach jest Wisła. W czynach 4 raz już chyba burdel robi.
A za darmoszkę nie grał i nie gra. Tylko za poważne pieniądze dalekie od poziomu prezentowanego na boisku.

Karherop 31.08.2018 23:43

Okno w Słowacji trwa do 6 września więc Malecki ma jeszcze trochę czasu.

Baaardzo bym chciał aby byl to transfer definitywny i aby sprawdzily sie plotki i 150 tys euro.
A jego pensje przekazmy Ondraszkowi i przedłużamy jego kontrakt tak o 1.5 roku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl