![]() |
Cala napewno nie ale..., niemcy i tak mu musza zaplacic moze wiec choc czesc kosztu by oszczedzili(placila by Wisla) a Kuba mialby pewny plac. Wszyscy wygrywaja. Tylko zapewne jak co roku jeszcze nic z tego.
|
Znając charakter Kuby to nie zdziwiłbym się, gdy sam sobie wyplacal pensje zeby odciążyć klub ;)
|
Cytat:
|
Gol ostatecznie wylądował w Krakowie, tyle że pejsatym
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...akt-z-cracovia |
Myślę, że po części wynika to z tego, że Cracovia pod względem stabilizacji i finansów pozostaje bardziej atrakcyjnym pracodawcą. Nie interesuje się nimi, ale wiem, że my z kłopotów nie wyjdziemy w ciągu miesiąca i nie uczynimy tego poprzez kilka dobrych meczów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A tak pozatym ciekawe czy klub zaskoczy nas jakimś transferem last minute :D
|
No. Odejściem Gryma do Wisły Płock można być lekko zaskoczonym.
|
Cytat:
Trochę więcej: Cytat:
|
Cytat:
|
Pytanie tylko czy Małecki na wypożyczenie czy transfer definitywny.
Jeżeli to pierwsze, to znaczy że już zaczęły się kwasy i stąd szybka reakcja klubu. Jeżeli to drugie, to nawet 100 tys euro pozwoli na zapłatę pensji a zwolnione środki z kontraktów Małego i Gryma dadzą Głowackiemu większe możliwości w rozmowach z Ondraszkiem, Bartkowskim czy Pietrzakiem EDIT: czyli jednak wypożyczenie do końca kontraktu. A zatem - niestety - scenariusz nr 1. Jedyny zysk do mniej kwasów w szatni i 30 tys miesięcznie do zagospodarowania |
Cytat:
https://www.transfermarkt.pl/spartak...rde/verein/365 Zobacz sobie REKORDOWE transfery Spartaka Trnava :-D Pewnie będą mu tylko płacić wynagrodzenie, bez kasy dla Wisły. |
Cytat:
|
Tak czy siak, gościa nie będzie i tyle w temacie.
Bez jego gry w 11 za chwilę byłby pewnie znowu jakiś problem dyscyplinarny. Powodzenia. |
Co do Gryma:
Odchodzi nam pensja i w przypadku jeśli "odpali" i tak na nim zarabiamy (mamy %) nic nie ryzykując jego postawą na boisku ( w stawianiu na młodych trzeba liczyć się z ich błędami). Jednocześnie jest to zawodnik który przegrywa rywalizacje z rok młodszym Plewką i być może Laskosiem Co do Małeckiego: Schodzi z listy kontrakt na 50k+, wychodzi z szatni ofochany chłopczyk, myślę że możemy za to wypo jeszcze dostać do 100k euro (Spartak właśnie dostał 2.6kk Euro za LE + poprzedni hajs z eliminacji) + gdzieś robimy miejsce na więcej minut dla Haliego ( Kostal w 60 zmiana, Imaz na lewą Hali do środka) Jak dla mnie oba transfery "win" dla Wisły |
Moze przygotowuja miejsce w płacach na symboliczna pensje dla Kuby ;)
|
Raczej na podwyżki dla kilku grających do tej pory za frytki zawodników z pierwszego składu typu Kostal,
|
Myślę, że bardziej Ondrasek, Pietrzak, Bartkowski Z Kostalem pewnie będą rozmawiać na wiosnę
|
Beda rozmawiac na wiosne i wyjdzie jak z Carlitosem. A klauzula tez nie wiadomo na jakich zasadach jest.
|
Wszystkie dotychczasowe klauzule opierają się na minutach rozegranych, więc pewnie tak samo będzie teraz. Z tym, że Kostal tych minut wcale tak dużo nie ma :D
Co do Carlitosa, to nie była kwestia tego, że Wisła coś zawaliła, chłop po prostu chciał odejść to odszedł. |
Cytat:
Problem jest taki, że na jego gwiazdorski kontrakt Wisły nie stać. Więc albo pójdzie na (duże) ustępstwa albo znajdzie sobie do grudnia klub. W ogóle słuchając prezesa odnosiłem wrażenie, że ma świadomość, że w tym roku rządzą finanse. Więc cieszmy się Ondraszkiem, nastukajmy ile się da w tym roku i patrzmy, kto z młodych da radę go zastąpić. Bo nawet na "Carlitosa-bis" nas nie stać. |
Niesamowite jest to że wystarczyly 2 mecze na ławce by Patryk znowu zaczął narzekać i już ucieka z klubu. A jeszcze 3 tygodnie temu chwalil Stolarczyka pod niebiosa.
On jest niereformowalny i dobrze że odchodzi z Wisły. Choc szczerze mówiąc wydaje mi się, że za rok wróci do Wisły i na Słowacji kariery nie zrobi. Wydaje mi sie ponadto że z obecna kadra powinniśmy dac radę do zimy. Zostalo 14 spotkań + PP. Problem może się pojawić gdyby bylo wiecej niz 4 kontuzje w zespole. Na razie mamy jedna... |
Kostal po prostu nie pozostawił swoją postawą Małeckiemu żadnych złudzeń co do tego, że coś sobie pogra w nadchodzącej rundzie. Odejście to najlepsze rozwiązanie dla niego i dla klubu.
|
Kostala w tej formie pożegnamy najpóźniej w lecie (a moze nawet w zimie) wiec Mały będzie mógł wrócić.
|
Trzeba dodać że w ofensywie mamy dalej duży wachlarz rozwiązań bo mamy tam wszechstronnych zawodników, w sumie na każdej pozycji nawet na defensywnym w razie potrzeby może zagrać Pietrzak/Arsenic więc odejście Małego to dobry ruch
|
Cytat:
Ciekawe co na to wolfy... Cytat:
|
O Małeckim słabo świadczy przede wszystkim to że od dobrych kilu lat jest po prostu kiepski. Szkoda bo zapowiadał się na naprawdę dobrego zawodnika.
|
mam nadzieje ze nie bedzie płączu po Grymie nawet jakby stał sie mega kotem w Płocku czy kufwa w Barcelonie
Fajnie że zachowaliśmy się z klasą w stosunku do tego młodego chłopaczka i nie blokujemy jego ambicji czy też chęci rozwoju. |
Z tego co słyszałem to w kolejce do gry był nie tylko za seniorami sprawdzonymi, ale i za Plewką, Laskosiem oraz nawet Śliwą, także te 160-170k złotych to zawsze dobra oszczędność w takim przypadku.
Oby Małeckiego aka "jak nie gram w 1 składzie jestem bucem, a jak gram to g* daję klubowi od 2 lat" faktycznie udało się oddać, bo to będzie oszczędność lekko licząc pół miliona na pensji w przyszłym sezonie. Jakby cokolwiek od Trnavy wpadło to już bajka. |
Małecki podobno Za 150 k euro. Grym zarabiał 4-5 k euro miesięcznie. Mamy zagwarantowany % od sprzedaży w przyszłości. Osobiście jestem zadowolony z transferów. Nadal walczymy o spokojny byt.
|
Cytat:
Chce wierzyć, że to nie jest prawda. |
Dajcie spokój. Małecki grał jak potrafił, ale zaangażowania nigdy mu nie brakowało. Raz ciągnął zespół, raz nie. A jeżeli odchodzi, to pewnie dlatego, że nie potrafi sobie z czymś poradzić psychicznie. Szkoda, ale widocznie tak musiało być. Prawdę mówiąc przestałem sobie robić na dzieje po tych wywiadach nt. Carrillo, później przyszedł Stolarczyk i myślałem, że może się ułoży.
|
Tak, Grym zarabiał 4k euro miesięcznie.
|
Cytat:
Krzyż na drogę. Wiecznie sfochowany jak nie gra w 1 składzie, najlepiej po 90 minut, a jak gra jest jednym z najsłabszych na boisku, nie jest wart pieniędzy których zarabia, lepiej dać minuty nie tylko Bartoszowi, Boguskiemu, czy Wojtkowskiemu z ławki, ale i Śliwie. |
Jeżeli prawdą jest, że Grym zarabiał 4k miesięcznie za możliwość podawania piłek na treningach to mamy odpowiedź dlaczego polski futbol jest w miejscu w którym jest. Nie mam tutaj tylko pretensji do Głowackiego, że mu tyle dał. To pewnie stawka rynkowa, a skoro idzie do Płocka to możliwe, że nawet odrobinę poniżej takiej stawki.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ogólnie jednak punkt wyjścia ten sam - lepiej by odszedł. Dla Ciebie sentymenty widocznie powodują, iż chcesz go na siłę bronić. Mnie tam to lotto czym dla niego w słowach jest Wisła. W czynach 4 raz już chyba burdel robi. A za darmoszkę nie grał i nie gra. Tylko za poważne pieniądze dalekie od poziomu prezentowanego na boisku. |
Okno w Słowacji trwa do 6 września więc Malecki ma jeszcze trochę czasu.
Baaardzo bym chciał aby byl to transfer definitywny i aby sprawdzily sie plotki i 150 tys euro. A jego pensje przekazmy Ondraszkowi i przedłużamy jego kontrakt tak o 1.5 roku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl