![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Długi oczywiście trzeba spłacać, ale nie można doprowadzić do totalnego rozpadu drużyny, bo jak zlecimy do pierwszej ligi to finansowo się nie podniesiemy.
Od następnego sezonu wpływy z TV będą dwa razy większe, więc jeśli udźwigniemy ten sezon to powinniśmy przetrwać... |
Imaza nie szkoda, bo chlop na pustaka marnowal... Imaz zawsze przypomina mi Rafała Boguskiego sprzed 5 lat... Bardzo podobny styl (moze troche technika lepsza).
Niech idzie wp... skoro tak mu zle, nie lubie takiego marudzenia. Dziki Donald duzo wiecej dawał pożytku, wcale mi nie zal Imaza GDYBY nie to, że nie bedziemy miec kim grac. Kazdy przypisuje jednego zawodnika na 3 pozycje, np Małego: na lewe, prawe skrzydło, od bidy atak... Przecież jak będzie 5 pauz (kontuzje i kartki) to nie bedziemy miec kim grac i mecze wygladac beda jak ten w Szczecinie gdzie 6 bramek dostalismy! To jest jedyny powod dla ktorego nie chce juz odejscia zadnego grajka. Co do Bashy to nie wyobrazam sobie srodka bez niego, jesli w tamtym sezonie bylby sprawny w ostatnich kolejkach to gralibysmy w pucharach.. EDIT: BAScHA->>BASHA |
Cytat:
Sh. Basha. Basha. Basha. Basha. |
Cytat:
Gościa przez 100 lat wystawialiśmy na siłę bo młody albo nie było kim grać. Przecież on umie podać do najbliższego i wszerz/do tyłu, technika żadna i ty go chcesz widziec z powrotem? To że mu runda powiedzmy w Płocku wyszła to nic nie znaczy. |
Cytat:
|
Stolarski nie będzie chciał wrócić pomny afery przy okazji swojego odejścia. O Urydze nawet nie ma co wspominać, musiał by chyba zażądać całowania po butach w ramach przeprosin od zarządu.
Może Konrad Handzlik! pamiętacie? :) A przy okazji: taki chłopak Bogusz z Ruchu, którym się podobno interesowaliśmy i na którego podobno była masa bogatszych chętnych wciąż pozostaje w 3 lidze. Nie chcę mędrkować bo nie mam pojęcia jak gość gra, ale może właśnie teraz można go wyciągnąć? |
Cytat:
1) ten Płock był 2 punkty i jedną lokatę przed nami, 2) kibice poprzednich klubów mogą to samo powiedzieć o Arseniciu, Haliloviciu czy Carlitosie, 3) gość strzelił jako więcej goli niż nasi napastnicy poza Carlitosem |
Cytat:
|
Akurat brak szacunku Lucjusza do nazwiska Bashy był widoczny od dłuższego czasu, upominałem już nie raz :)
No ale mam nadzieję, że już nie będzie kuło po oczach "BASCHA" :D |
Wiadomo co z Grymem ? Nie łapie się do 18 meczowej, a ostatnio w sparingu CLJ grali nasi rezerwowi z meczu Miedzią, także bez niego ? Czy to jakaś kontuzja, czy o co może chodzić ?
|
Kim nasz sztab zamierza grać jak pozbedziemy sie takze Imaza ? :(
|
Jak miałby odejść za 3 miesiące, bo nie dostanie pensji - to lepiej go sprzedać.
Mamy dograć ten sezon bez spadku. Widocznie w klubie uznali, że bez niego i tak spokojnie to osiągniemy :) Z drugiej strony nie ma co trzymać go na siłę, jak nikt się z tym już nie kryje że chce odejsc. Basha pewnie kolejny. |
Zastąpić Imaza nie będzie trudno.Na skrzydłach mamy Małeckiego.Boguskiego.Wojtkowskiego +Hailovic grał na skrzydle (grał dobrze) .Jest jeszcze Kostal (może wypali jak dostanie szanse)
Trzeba zrobić wszystko żeby zatrzymać Bashę,tutaj mamy mniejsze pole manewru. |
Cytat:
|
Basha, jest w tym momencie naszym najlepszym graczem, on trzyma całą nasza gre, bez niego... nawet nie chce o tym myśleć... Licze na Kostala według mnie ma papiery na granie i on moze grać naprawde dobrze, ale trzeba na niego postawiać, tak samo na Bartosza na skrzydle i Śliwe... Ktoś z tej trójki musi udzwignąć ciężar gry na skrzydle... Wojtkowski? dla mnie to powinnien grać podwieszonego napastnika. On ma ogromny talent do grania ale głowa? Muis się skupić na grze ale wierze w niego bo gość jest buntownikiem a tacy coś osiągają w sporcie. Halinović ten to napewno da nam dużo pociechy w zeszłym sezonie on i Lionch pod koniec byli świetni jak by nie kontuzja Bashy to też tak mysle jak powyższe posty że bylibyśmy w pucharach.
|
Cytat:
Powtórzę - KAŻDY jest na SPRZEDAŻ. Jeżeli odejdą podstawowi zawodnicy ktoś pewnie przyjdzie. Przy okazji chciałbym Ci przypomnieć że Imaz jak do nas przychodził też miał ogórkowe CV. Jego następcy też będą mieli. Owe ligowe doświadczenie pewnie kilku piłkarzy w tym sezonie u nas złapie. Myślę że dlatego Korczyk zostanie - bo ma w Wiśle najkrótszą drogę do pierwszego składu. Mamy do zdobycia 36 punktów żeby się utrzymać i udany początek sezonu. Histeria jest nie na miejscu. Był płacz po Carlitosie, był po Llonchu, był po Brleku i Mączyńskim. Ta liga jest śmieszna, ogórki z trzeciej ligii hiszpańskiej robią tu za gwiazdy. Znalezienie kogoś kto nie będzie odstawał to nie jakaś magia, koleś musi mieć chęć, zdrowie i minimum umiejętności. Imaz jest OK, ale bez przesady... On jest za słaby na Legię i Lecha, drużyny które w Europie przegoni dowolna grupa pastuchów oderwanych od pasania kóz gdzieś w Azji. To nie jest żart, opinia, tylko fakt. W tym kontekście jeśli pojawi się frajer skłonny zapłacić to trzeba sprzedawać. A poziom sportowy - jest w ogóle coś takiego w Ekstraklasie? |
nie na miejscu, ale potrafie zrozumieć tę część forumowiczów
w końcu w zeszłym sezonie w takiej samej sytuacji finansowej (albo nawet gorszej, w końcu zarząd wyprowadza klub na prostą od przejęcia klubu z rąk meresia) podjęto atak na puchary i zwolniono bardzo przyzwoitego i taniego Kiko (najgłośniej przed tym alarmowałem) i zastąpiono go drogim "wymarzonym" Carillo |
Wszyscy są na sprzedać oprócz Bashy i obrony, :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Wolfy, przed akcja z wywaleniem Kiko przyznałbym Ci 100% racji , zresztą wtedy wielokrotnie zgadzaliśmy się w dyskusjach a propo tej nieszcześnej zmiany trenera.
Teraz (choć sam oczywiście twardo stapam po ziemi) jednak jestem w stanie usprawiedliwić błądzenie forumowiczów , gdyż zwyczajnie zrobiono im wodę z mózgu medialnym przekazem w zeszłym sezonie krótko: finansowo była taka sama chvjnia jak teraz, a jednak działania klubu temu jawnie zaprzeczały , stąd nie dziwie się że kibice zwłaszcza "pocupiałowi" przeżywają dysonans tu już chodzi tylko o logikę |
|
Cytat:
Super info, tak jak mówiłem, w Akademii bardzo na niego liczono, więc jego odejście to byłby solidny cios. Na szczęście do niego nie doszło co sugeruje, że potrafimy być dalej interesującym kierunkiem dla młodych zawodników. |
Cytat:
Korczyk to wychowanek jak Mączyński, Czekaj czy Surma taki "nieUEFOwski", ale zgodnie z definicją, że pierwszy klub? |
Cytat:
|
Moim marzeniem jest Kuba (kontrakt z VfL Wolfsburg do 01.08.2019) w zimowym oknie transferowym.
|
Cytat:
Bo to ze walczy, super, tylko co ta walka daje? |
Bardzo dobry, ekstraklasowy napastnik strzela te minimum 15 bramek na sezon (nie liczyłbym tutaj bramek z rzutów karnych :D).
|
Jeśli Knura jest dobrze poinformowany to Imaza już sprzedano:
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...obi_26566.html |
Cytat:
|
Wójtowicz dzisiaj dementował, ze jest konretna oferta. Gdyby była, to Imaza by już u nas nie było...
|
Cytat:
Rozumiem, że te jego 4 bramki na wiosne wzięły sie z tych podań wszerz i do tyłu? |
Wszystkie bramki Urygi wzięły się ze strzałów głową po dośrodkowaniach. Co to ma do jego (nie)umiejętności rozgrywania piłki?
|
Mówi sie w kontekście jakoby Wisłę miał przejąć nowy właściciel. Internety informują że to człowiek powiązany z WSI, jeśli ktoś nie wie co to za ośmiornica niech poczyta.
Spółka o której się pisze w kontekście przejęcia ma kapitał założycielski to 10.001zł ale właściciel figuruje też w innych o znacznie większej wartości. Oj ciężkie czasy idą do Wisły, wiele wskazuje że ten człowiek to może być słup dla ludzi WSI. |
Cytat:
Ty tak na poważnie? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
przeciwnie, tego typu powiązania Jadczaka mocodawcom nie wadzą...
|
Kacper Chorążka w najbliższym sezonie będzie bronił barw Rakowa Częstochowa.
Powodzenia! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl