![]() |
w temacie
http://weszlo.com/2018/07/26/drenaz-...chester-lazio/ jak widać Pogoń przy nas to jak Manchester przy Lechu, smutne , ale trzeba zakasać rękawy i działać dalej, w przeciwnym wypadku okaże się ze racje miał Cupiał ze swoją pamiętną wypowiedzią n/t szkolenia... |
Cytat:
Tylko, że w Pogoni chcą zarabiać na młodych, taką sobie obrali politykę finansową. I z tego co czytam to tym juniorom dają przyzwoite kontrakty w porównaniu do innych polskich klubów, bo wiedzą, że później na nich mogą zarobić i im się to w sumie kalkuluje. A u nas juniorzy dostają raczej grosze, więc ciężko ich zatrzymać. Oby Plewka i Śliwa zaczęli grać i niech się ich dobrze sprzeda to i my będziemy mieli więcej argumentów w przekonywaniu |
To źródło problemu (czyli brak możliwości podpisania normalnego kontraktu z niepełnoletnim piłkarzem, tak?) wynika z jakiegoś lokalnego polskiego prawa, czy to unijne regulacje, UEFA, czy ki czort?
|
Ludzie nie przejmujcie się. Śledze CLJ na bieżąco, nawet bardzo bieżąco. Z Korczyka nic nie będzie, choć nie życze mu źle. Głównym atutem dynamika i tyle, prócz tego słaby fizycznie, piłka nie zawsze sie słucha. Trzeba mu życzyć powodzenia i tyle. Co do Buksy, to nie mam pojęcia ale chyba perełka, podobnie jak kiedys braciak
|
Ale doczytaliscie, że to nie o Bukse chodzi?
|
Cytat:
Innego rozwiązania w dobie żądzy piniondza nie ma |
Cytat:
i tobie się wydaje że to zadziała.... paradne.... Każdy ma wolną wolę i postępuje zgodnie ze swoim sumieniem czy interesem jak sądzę czasy indoktrynacji skończyły się już jakiś czas temu i niech siedzą sobie na śmietniku historii |
Cytat:
Tu chodzi, żeby przekazywać pozytywne wartości a nie robić coś na siłę. Na siłe nic wyjdzie |
Cytat:
|
Po prostu - jeżeli ktoś jest w szkółce w wieku 14 lat - wystarczy, że rodzice podpiszą zobowiązanie do zawarcia kontraktu zawodowego w imieniu syna w wieku 16 lat na okres 3 letni, a jeżeli nie uczynią tego to kara umowna w kwocie 100 tys zł - problem rozwiązany.....
|
Cytat:
Co więcej, nawet jak rodzice w wieku 16 lat w twoim imieniu podpiszą kontrakt to nie znaczy, ze jest obowiązujący w wieku lat 18. Przypadek Handzlika. Tutaj przepisy FIFA/UEFA/PZPN są dość mocno prozawodnicze i nic z tym nie da się zrobić. |
Tylko w wieku 18 lat ekwiwalent za wyszkolenie jest o wiele wyższy niż przy 16 latkach
|
Cytat:
Ponadto aż tak wiele wyższy to on nie jest. W oby wypadkach są to kwoty tak niskie, że nie mają żadnego znaczenia dla klubu pokroju Wisły. |
https://www.transfermarkt.pl/ferhan-...spieler/151582
Brać go hehe :) Sracovii nawet potrafil strzelać gole |
|
Mam mieszane uczucia. W obecnej sytuacji finansowej przyjąłbym ze zrozumieniem brak nowych zawodników. Mam wrażenie, że to niezbyt przemyślany ruch, trochę jak Palcic. Mamy obecnie skład na 7-14 miejsce, po co kombinować...
|
Cytat:
|
w przytaczanym wywiadze z Głowackim na weszło.fm , jakoś wszystkim umknęło, że jest brane pod uwage namawianie Brożka na wznowienie kariery
|
Cytat:
Gdzieś ty szukał? 7 to on strzelił ostatnio na Cyprze https://en.wikipedia.org/wiki/Rafael_Lopes |
Ten Hasani w chui dobre staty, niech ktos z klubu to przeczyta i brac go :D
|
Cytat:
|
Cytat:
hehe wyszukalem innego :) uff! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ten gosc co go mamy niby w poniedzialek podpisac to niezly ogor.
Patrze na jego staty na Transfermarkt i gosc srtzela bramke srednio co 4 mecze. Naprawde nam sie tak ....a przelewa zeby wydawac na kogos takiego kase? I gosc ma juz 27 lat wiec tez jedynie go w razie W do Legii bedziemy mogli sprzedac. No nie wiem, nie wiem. Ja gdybym byl Glowackim to bym przeczesal wszystkie rozgrywki od 3 ligi w dol w poszukiwaniu harapagana ktory w jakiejs okregowce czy innej A klasie wsadzil kilkadziesiat goli i siagnal go za 3k na miesiac. Taki chlopak - podobnie jak Portugalczyk te 5 goli pewnie stzeli a oszczednosc dla klubu kolosalna. |
Cytat:
|
Według Gazety Krakowskiej Rafael Lopes nie zostanie zawodnikiem Wisły.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...azdy,13373466/ |
Cytat:
Poza tym rozchodzi sie o kase, ktorej nie mamy a na Carlitosa byla (przynajmniej tak wtedy twierdzil zarzad.) |
Chciałbym zwrócić uwagę, że on te 7 goli i 4 asysty w tamtym sezonie zrobił spędzając na boisku w sumie 1500 minut. Czyli dwa razy mniej niż Carlitos. Biorąc pod uwagę, że liga Cypryjska jest mocniejsza niż nasza i to, że Carlitosa było stać conajwżej na 2 poziom rozgrywek tam, niekoniecznie jest to taki ogór.
Kwestia finansową to jedyne co się liczy, ale trzeba pamiętać, że w przerwie zimowej odejdzie Ondraszek - nie lepiej mieć już dla niego zastępstwo? |
Może Zdenka chca przedłużyć
|
Ondrasek będzie chciał przedłużyć swój kontrakt na gorszych warunkach finansowych. Jest związany z kobietą która w Krakowie prowadzi swoją własną, nieźle prosperującą działalność.
|
Korczyk odszedł w końcu do Pogoni czy nie? Poza jakimiś twitterowymi newsami nigdzie nie ma informacji.
|
Cytat:
też mi się wydaje, że będzie chciał zostać, ale musiałby bardzo obniżyć swoje oczekiwania.. |
Krazy info po necie ze u nas zarabia 70 kola na miesiac. Carlitos po podwyzce zarabial bodaj 40. Biorac pod uwage jego 'umiejetnosci' i bramkostrzelnosc to nie dal bym mu nawet 20.
|
Cytat:
|
Oczywiście nie wiadomo jakie wymagania finansowe miał ten Lopes , ale wg zrobiliśmy błąd rezygnując z niego.Sezon jest długi,
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę że problemem mogła być kwota przy podpisie a nie same miesięczne zarobki. Tak przypuszczam. Inna sprawa ze zarobki Ondraska nieadekwatne do gry, nawet pamiętając o dobrym ostatnim meczu, blokuję możliwości zatrudnienia innych piłkarzy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl