![]() |
Cytat:
Prawda taka, że pewnie Velez miał niepłacone od dłuższego czasu i wspólnie doszli do porozumienia, że lepiej jest rozstać się w zgodzie i puścić w świat info, że "to nie tak że Wisła tonie i wszyscy uciekają gdzie się da". |
Dajcie już spokój z tym Velezem.
Przecież Głowa powiedział, że zostaną tylko ci którzy rozumieją sytuacje i chcą grać w Wiśle. Zapewne z Velezem doszli do porozumienia jakiegoś i tyle. Nikt nie wie co dzieje się za kurtyną i możemy tylko snuć domysły. Szkoda tylko, ze mogliśmy na nim coś zarobić, anie zarobiliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
eh kolejny piłkarz potraktował nas jak szmatę. Carlitos Velez LLonch kto następny?
|
Cytat:
|
W jakich pucharach - pucharów w Wiśle nie będzie, ale Aris dopiero wrócił do I ligi greckiej i pewnie z niej zleci z powrotem...
|
Cytat:
Imaz i Basha. Więcej już z ery hiszpańskiej nie zostało. Chorwaci maja swoją klasę i swój charakter i nie wywina numerów. Tak czy siak, werwe po Velezie trzeba załatać. Dziwię się, że jeszcze nawet żaden SO do nas w tym okienku nie pzyszedl. Chocby z 1 ligi. Ktoś tam musi być komu zależy aby się wypromować. W końcu odeszli Glowacki Gonzalez i Velez. |
Na środek obrony mamy Wasyla, Sadloka, Arsenicia i Świątkę. Wydaje mi się, że przy naszej sytuacji 4 środkowych obrońców to optymalny zestaw. Tym bardziej, że kilka męczy próbował też grać tam Bartkowski i Basha.
|
Zapomniałeś o naszym "wonderkidzie" L A S K O S I U.
|
Cytat:
Arsenic kontuzja Wasyl kontuzja Basha kombinuje jak się zmyć. Jasne. Wylecza się. Ale skoro w poprzednim sezonie na środku obrony graliśmy łącznie 7 gośćmi to nie wiem czy teraz 3 wystarczy (w tym tylko 2 klasycznych SO). |
Jest jeszcze Piotr Żemło ale to też poziom 2 ligi
|
A kto przedłużył Żemło?
|
Bardzo ciekawy transfer na rynku młodzieżowym. Damian Korczyk z Wisły Kraków, który od stycznia trenował z pierwszą drużyną, został zawodnikiem Pogoni Szczecin. W Wiśle wiązano z nim spore nadzieje, był określany jako potencjalny następca Sadloka.
https://twitter.com/a_delimat/status...46191060176901 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co piszą dalej ma pójść jeszcze jeden: Brat reprezentanta Polski. Buksa?
|
No i co pan panie Głowacki na to?
|
Ktoś tu pisał, że po akcji z Surmą kilku młodych postanowiło poszukać innych klubów. Sprawdziło się. Więc to nie tyle wina Głowackiego, a tych co zrobili z niego głupka...
|
Cytat:
Jak widac mlodzi moga zrobic dokladnie to samo co Velez czy Carliros. Ewentualnie sa slabi i nie pasuja do polityki wychowywania i sprzedazy z zyskiem. :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja osobiście pojęcia nie mam czy się nadają. |
Cytat:
|
Skoro ktoś ich wziął do treningów z I drużyną to należy stwierdzić, że są najlepsi z tych, którzy w juniorach byli
|
Cytat:
Dlatego pytałem - czy jest jakiś konkretny powód, czy jak zwykle bicie piany i darcie ryja jak przy Skórskim w tym okienku (chyba, nie kojarzę gościa). Są tu ludzie którzy oglądają mecze juniorów i ogarniają kadrę, może ktoś ma jakąś opinię opartą na faktach. Ale wychodzi że jak zwykle - zero wiedzy, maks agresji. Kontynuujcie. Cytat:
|
Cytat:
(jakiej agresji?) btw Rozumiem że ty za to jakbyś zobaczył juniora na treningu wiedziałbyś czy jest dobry czy nie? Takim specjalistą jesteś? W wielu sprawach ludzie opierają się na opinii innych np. mechanika samochodowego itd Ty znasz się na wszystkim? |
Niestety Korczyk to było oczko w głowie naszej akademii, jego odejście to poważny cios. Jakby faktycznie odszedł jeszcze Buksa (pewnie brat go tam ciągnie) to znaczy, ze jest bardzo źle i cała stratega opierania finansów klubu na młodych, których można sprzedać jest nierealna.
|
Cytat:
Wskaż co niby niekulturalnego napisałem. Stwierdziłem jedynie że histeria po nagłośnionym odejściu każdego juniora jest zwykle odwrotnie proporcjonalna do ich późniejszej wartości. Na Stolarskim i tak nic byśmy nie zarobili, sportowo to on jest taki sobie, a o Handzliku, Zającu, Brudzie to wspominał nie będę bo i po co. Po treningach z pierwszą drużyną widać na ile taki młody odstaje, jest kilku zorientowanych na forum, oglądających mecze juniorów i treningi. Może któryś z nich się wypowie, bo Ty wiesz tyle co i ja, czyli nic. Tak przy okazji - wiedziałeś w ogóle że jest jakiś Korczyński zanim odszedł? Wiesz jak wygląda? mr_kwolf - to w takim razie przykra sprawa. Pytanie co można z tym zrobić. |
Cytat:
Skąd takie zdanie? Przecież Korczyk dostał dwie szanse w sparingach i przegrał rywalizację z Grabowskim. Postawiono na Grabowskiego, więc nie ma sensu trzymać dwóch juniorów na tej samej pozycji. Zbędne zamieszanie |
Cytat:
Niestety Stolarczyk też w pierwszym meczu nie pomógł w przekonywaniu młodych że warto zostać. Nawet Plewka nie zdołał zadebiutować mimo, że przez cały okres przygotowawczy wydawało się to oczywiste. PS. Dodam, że nie oceniam czy jest dobry czy nie (widziałem go w meczach CLJ tylko dwa razy). Twierdzę, że wiązaliśmy z nim duże nadzieje, a odchodzi. To dużo znaczy. Co innego taki Skórski. |
Cytat:
Kto tu nie chce grac odchodzi, nie wazne senior czy junior moim zdaniem jaja jak berety ale skoro taka jest polityka transferowa to mamy jej efekty. Zaraz stanie sie to o czym pisal Konrad. stracimy za bezcen innych zawodnikow. |
Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.
Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie. Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych. Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się. Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu. |
Cytat:
Jeśli to prawda że też młodszy Buksa odejdzie to będzie.... komptomitacja akademii i Wisły. Również uważam że ze z dwóch najstarszych roczników to byli nasi najzdolniejsi zawodnicy. I tak jak napisał kolega mr_kwolf cala strategia opierania Wisły na wychowankach leży i kwiczy. PS. Nie uważam jednak by sytuacja z Surma miała tu jakiekolwiek znaczenie. Nikt, nawet młody nie będzie u nas gral za 2 tys na rękę. To nie te czasy. Niech już w końcu odejdzie od nas Ondraszek. Pewnie jedna jego pensja zaspokoila by 6 juniorow w zupełności. |
No ale po czym wnosisz, ze byli najzdolniejsi? To raz. Dwa, ponoc te starsze roczniki sa gowno warte i na jakichs dobrych mlodych trzeba poczekac, tak mówił Junco, ktorego tutaj cytowalo 3/4 forum.
|
Cytat:
Wnoszę po powolaniach do reprezentacji młodzieżowych i po wynikach w akademii. Dla mnie obaj byli w topie w swoich rocznikach, o ile nie najzdolniejsi. Korczyka jeszcze jakoś przeboleje, ale odejście mlodszego Bulsy będzie bardzo bolało.... |
Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro tacy zajebisci i tacy dobrzy to dlaczego Pogon sie po nich zglosila a nie ktos powazniejszy?
|
Cytat:
odejdzie jeszcze niejeden "najzdolniejszy" tak już w tym biznesie po prostu jest odszedł Stolarski, odszedł Zając, Kościelniak, itp. itd może odejdzie młody Buksa problem nie w tym że odchodzą (bo dzieje się tak wszędzie nawet w Barcelonie z której odeszło pół składu który wygrał LM młodzieżowe za darmo lub półdarmo) tylko w tym żeby nie położyć na szkoleniu lagi i nie twierdzić jak Cupiał że na młodych zarobić się nie da bo ... odchodzą tylko uparcie szkolić szkolić i szkolić i dawać szansę w I drużynie poza tym Korczyk, Buksa czy inny (Hoyo Kowalski np) to tylko potencjały które mogą wypalić a mogą nie wypalić więc oszczędził bym sobie tych spazmów na teraz bo nie wiadomo co i jak będzie (pamiętam trzy mecze w MESie które widziałem z Formellą w Lechu, zajebisty grajek, rządził i dzielił. Minęło kilka lat i ... gdzie jest Formella?) |
Cytat:
Pogoń obecnie jest w czołówce polskich klubów jeśli chodzi o możliwość rozwoju i wybicia się dla juniora, więc nie ma co się dziwić. Ostatnio sprzedali Piotrowskiego za dwa miliony do Genk, a potem jakiegoś juniora za milion gdzieś do Niemiec. Z lepszych miejsc do wybicia się to teraz chyba tylko Lech, ale oni mają w cholerę własnych wychowanków, więc młodzi z całej Polski lecą teraz głównie w kierunku Szczecina |
Cytat:
|
Faktycznie, moze i lepsze miejsce do wybicia sie, z tym rozwojem to bym jednak nie przesadzal. Mamy w klubie takiego jednego ananasa co to i w Pogonii grywal i nawet gdzies w Niemczech, ale poki co u nas zaslynal glownie instagramem.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl