Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

mr_kwolf 25.07.2018 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roztropny (Post 1510567)
Velez w Grecji,ostrzegałem żeby nie godzić się na rozwiązanie kontraktu.Szkoda,ze zarząd nie kierowal sie interesem klubu,tylko interesem pilkarza.Ostrożnie szacując straciliśmy 100.000-200.000 euro (myślę,że tyle odstepnego mogliśmy dostać gdyby nie rozwiązali kontraktu) Velez okazał się kanalią kłamiąc i wykorzystując rzekomo chorą córkę.Mam tylko nadzieję,że ta sytuacja coś nauczy zarząd.

Przecież jego kontrakt z Arisem na pewno był uzależniony od tego czy uda mu się rozwiązać kontrakt z Wisłą?. Jakie 100-200k? Chyba, że w tej samej walucie co półtora bańki na Carlitosa.

Prawda taka, że pewnie Velez miał niepłacone od dłuższego czasu i wspólnie doszli do porozumienia, że lepiej jest rozstać się w zgodzie i puścić w świat info, że "to nie tak że Wisła tonie i wszyscy uciekają gdzie się da".

Adrio 25.07.2018 08:42

Dajcie już spokój z tym Velezem.

Przecież Głowa powiedział, że zostaną tylko ci którzy rozumieją sytuacje i chcą grać w Wiśle. Zapewne z Velezem doszli do porozumienia jakiegoś i tyle. Nikt nie wie co dzieje się za kurtyną i możemy tylko snuć domysły.

Szkoda tylko, ze mogliśmy na nim coś zarobić, anie zarobiliśmy.

!!IRIVER!! 25.07.2018 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1510573)
Przecież jego kontrakt z Arisem na pewno był uzależniony od tego czy uda mu się rozwiązać kontrakt z Wisłą?. Jakie 100-200k? Chyba, że w tej samej walucie co półtora bańki na Carlitosa.

Prawda taka, że pewnie Velez miał niepłacone od dłuższego czasu i wspólnie doszli do porozumienia, że lepiej jest rozstać się w zgodzie i puścić w świat info, że "to nie tak że Wisła tonie i wszyscy uciekają gdzie się da".

Tylko parę dni później wpada informacja, że nie wraca do Hiszpanii a jedzie do Grecji, co PRowo znowu daje kamyczek do ogródka i zarządu i samego grajka, że .......i głupoty. Bez sensu. Nie lubię takich kłamstewek.

Ogryzek 25.07.2018 08:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1510575)
Dajcie już spokój z tym Velezem.

Przecież Głowa powiedział, że zostaną tylko ci którzy rozumieją sytuacje i chcą grać w Wiśle. Zapewne z Velezem doszli do porozumienia jakiegoś i tyle. Nikt nie wie co dzieje się za kurtyną i możemy tylko snuć domysły.

Szkoda tylko, ze mogliśmy na nim coś zarobić, anie zarobiliśmy.

Coś zarobić? Wątpię. Pewnie wzięli go tam bo był za darmo. Nie twórzmy mitów. Jakby mieli za niego płacić to by się nim nawet nie zainteresowali.

Szneka 25.07.2018 09:22

eh kolejny piłkarz potraktował nas jak szmatę. Carlitos Velez LLonch kto następny?

cfa 25.07.2018 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1510577)
Tylko parę dni później wpada informacja, że nie wraca do Hiszpanii a jedzie do Grecji, co PRowo znowu daje kamyczek do ogródka i zarządu i samego grajka, że .......i głupoty. Bez sensu. Nie lubię takich kłamstewek.

I wygląda jakby zarząd nie miał pojęcia jak szybko w obecnym świecie informacja się rozchodzi. Smutna sprawa z Velezem ale cóż, co nas nie zabije to nas wzmocni. Mam nadzieję, że plotki o inwestorach się potwierdzą i jak już pisałem w następnym sezonie spotykamy Aris w LE i zgnieciemy ich jak robaka pod butem.

funkykoval 25.07.2018 10:55

W jakich pucharach - pucharów w Wiśle nie będzie, ale Aris dopiero wrócił do I ligi greckiej i pewnie z niej zleci z powrotem...

Karherop 26.07.2018 05:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1510584)
eh kolejny piłkarz potraktował nas jak szmatę. Carlitos Velez LLonch kto następny?

Zadałeś łatwe pytanie.
Imaz i Basha. Więcej już z ery hiszpańskiej nie zostało. Chorwaci maja swoją klasę i swój charakter i nie wywina numerów.

Tak czy siak, werwe po Velezie trzeba załatać. Dziwię się, że jeszcze nawet żaden SO do nas w tym okienku nie pzyszedl. Chocby z 1 ligi. Ktoś tam musi być komu zależy aby się wypromować. W końcu odeszli Glowacki Gonzalez i Velez.

maciekkk 26.07.2018 05:31

Na środek obrony mamy Wasyla, Sadloka, Arsenicia i Świątkę. Wydaje mi się, że przy naszej sytuacji 4 środkowych obrońców to optymalny zestaw. Tym bardziej, że kilka męczy próbował też grać tam Bartkowski i Basha.

fansorina 26.07.2018 06:33

Zapomniałeś o naszym "wonderkidzie" L A S K O S I U.

Karherop 26.07.2018 06:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1510675)
Na środek obrony mamy Wasyla, Sadloka, Arsenicia i Świątkę. Wydaje mi się, że przy naszej sytuacji 4 środkowych obrońców to optymalny zestaw. Tym bardziej, że kilka męczy próbował też grać tam Bartkowski i Basha.

Światko? Z szacunkiem dla niego, ale on powinien się ogrywać teraz w 2 lidze. To nie ten poziom. W ogóle chłopaka nie liczę.
Arsenic kontuzja
Wasyl kontuzja
Basha kombinuje jak się zmyć.
Jasne. Wylecza się. Ale skoro w poprzednim sezonie na środku obrony graliśmy łącznie 7 gośćmi to nie wiem czy teraz 3 wystarczy (w tym tylko 2 klasycznych SO).

Szneka 26.07.2018 09:37

Jest jeszcze Piotr Żemło ale to też poziom 2 ligi

Maciek17 26.07.2018 13:22

A kto przedłużył Żemło?

Nowicjusz 26.07.2018 13:32

Bardzo ciekawy transfer na rynku młodzieżowym. Damian Korczyk z Wisły Kraków, który od stycznia trenował z pierwszą drużyną, został zawodnikiem Pogoni Szczecin. W Wiśle wiązano z nim spore nadzieje, był określany jako potencjalny następca Sadloka.

https://twitter.com/a_delimat/status...46191060176901

TIR_DO_SŁUBIC 26.07.2018 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowicjusz (Post 1510709)
Bardzo ciekawy transfer na rynku młodzieżowym. Damian Korczyk z Wisły Kraków, który od stycznia trenował z pierwszą drużyną, został zawodnikiem Pogoni Szczecin. W Wiśle wiązano z nim spore nadzieje, był określany jako potencjalny następca Sadloka.

https://twitter.com/a_delimat/status...46191060176901

Sprawdziło się Janekx89. Pisał około miesiąca temu o ucieczce młodego z Wisły.

Ogryzek 26.07.2018 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1510710)
Sprawdziło się Janekx89. Pisał około miesiąca temu o ucieczce młodego z Wisły.

Szkoda. Wolałbym żeby został.

Nowicjusz 26.07.2018 13:52

Z tego co piszą dalej ma pójść jeszcze jeden: Brat reprezentanta Polski. Buksa?

Ogryzek 26.07.2018 13:54

No i co pan panie Głowacki na to?

Żuraw91 26.07.2018 14:02

Ktoś tu pisał, że po akcji z Surmą kilku młodych postanowiło poszukać innych klubów. Sprawdziło się. Więc to nie tyle wina Głowackiego, a tych co zrobili z niego głupka...

AgresywnyChomik 26.07.2018 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510715)
No i co pan panie Głowacki na to?

Przeciez bylo powiedziane ze grac beda w Wisle tylko ci ktorzy chca.

Jak widac mlodzi moga zrobic dokladnie to samo co Velez czy Carliros.

Ewentualnie sa slabi i nie pasuja do polityki wychowywania i sprzedazy z zyskiem.

:)

Ogryzek 26.07.2018 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1510718)
Przeciez bylo powiedziane ze grac beda w Wisle tylko ci ktorzy chca.

Jak widac mlodzi moga zrobic dokladnie to samo co Velez czy Carliros.

Ewentualnie sa slabi i nie pasuja do polityki wychowywania i sprzedazy z zyskiem.

:)

A ciebie to cieszy że zdolni juniorzy od nas odchodzą?

wolfy 26.07.2018 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510723)

A Ty wiesz że są zdolni? Ale tak konkretnie - w ilu meczach ich widziałeś? Czym się wyróżniają?
Ja osobiście pojęcia nie mam czy się nadają.

Ogryzek 26.07.2018 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1510724)
A Ty wiesz że są zdolni? Ale tak konkretnie - w ilu meczach ich widziałeś? Czym się wyróżniają?
Ja osobiście pojęcia nie mam czy się nadają.

Wystarczy to ze jednego bierze Pogoń która dobrze pracuje z młodymi piłkarzami. Opieram się na opinii innych. Nie jestem scoutem itd.

funkykoval 26.07.2018 14:56

Skoro ktoś ich wziął do treningów z I drużyną to należy stwierdzić, że są najlepsi z tych, którzy w juniorach byli

wolfy 26.07.2018 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510725)
Wystarczy to ze jednego bierze Pogoń która dobrze pracuje z młodymi piłkarzami. Opieram się na opinii innych. Nie jestem scoutem itd.

Nie, nie wystarczy że bierze kogoś Pogoń, bo juniorów bierze się na ilość a do ekstraklasy przechodzi może 5%, z czego autentyczny sukces odnoszą nieliczni. Za każdym razem jak odchodzi młody zawodnik to jest histeria, w sumie raptem kilku zaistniało w ekstraklasie, chyba tylko Mączyński okazał się wybitny.

Dlatego pytałem - czy jest jakiś konkretny powód, czy jak zwykle bicie piany i darcie ryja jak przy Skórskim w tym okienku (chyba, nie kojarzę gościa). Są tu ludzie którzy oglądają mecze juniorów i ogarniają kadrę, może ktoś ma jakąś opinię opartą na faktach.

Ale wychodzi że jak zwykle - zero wiedzy, maks agresji. Kontynuujcie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1510729)
Skoro ktoś ich wziął do treningów z I drużyną to należy stwierdzić, że są najlepsi z tych, którzy w juniorach byli

OK, ale to nadal o niczym nie świadczy. Większość z tych co trenują i tak nigdy w ekstraklasie nie zagra.

Ogryzek 26.07.2018 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1510730)
Nie, nie wystarczy że bierze kogoś Pogoń, bo juniorów bierze się na ilość a do ekstraklasy przechodzi może 5%, z czego autentyczny sukces odnoszą nieliczni. Za każdym razem jak odchodzi młody zawodnik to jest histeria, w sumie raptem kilku zaistniało w ekstraklasie, chyba tylko Mączyński okazał się wybitny.

Dlatego pytałem - czy jest jakiś konkretny powód, czy jak zwykle bicie piany i darcie ryja jak przy Skórskim w tym okienku (chyba, nie kojarzę gościa). Są tu ludzie którzy oglądają mecze juniorów i ogarniają kadrę, może ktoś ma jakąś opinię opartą na faktach.

Ale wychodzi że jak zwykle - zero wiedzy, maks agresji. Kontynuujcie.

A ty dobrze się czujesz? Trochę kultury w dyskusji by ci nie zaszkodziło.
(jakiej agresji?)

btw
Rozumiem że ty za to jakbyś zobaczył juniora na treningu wiedziałbyś czy jest dobry czy nie? Takim specjalistą jesteś? W wielu sprawach ludzie opierają się na opinii innych np. mechanika samochodowego itd Ty znasz się na wszystkim?

mr_kwolf 26.07.2018 15:16

Niestety Korczyk to było oczko w głowie naszej akademii, jego odejście to poważny cios. Jakby faktycznie odszedł jeszcze Buksa (pewnie brat go tam ciągnie) to znaczy, ze jest bardzo źle i cała stratega opierania finansów klubu na młodych, których można sprzedać jest nierealna.

wolfy 26.07.2018 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510732)
A ty dobrze się czujesz? Trochę kultury w dyskusji by ci nie zaszkodziło.
(jakiej agresji?)

btw
Rozumiem że ty za to jakbyś zobaczył juniora na treningu wiedziałbyś czy jest dobry czy nie? Takim specjalistą jesteś? W wielu sprawach ludzie opierają się na opinii innych np. mechanika samochodowego itd Ty znasz się na wszystkim?

Pasywnej agresji ("I co pan panie Głowacki na to?") :D

Wskaż co niby niekulturalnego napisałem. Stwierdziłem jedynie że histeria po nagłośnionym odejściu każdego juniora jest zwykle odwrotnie proporcjonalna do ich późniejszej wartości. Na Stolarskim i tak nic byśmy nie zarobili, sportowo to on jest taki sobie, a o Handzliku, Zającu, Brudzie to wspominał nie będę bo i po co.

Po treningach z pierwszą drużyną widać na ile taki młody odstaje, jest kilku zorientowanych na forum, oglądających mecze juniorów i treningi. Może któryś z nich się wypowie, bo Ty wiesz tyle co i ja, czyli nic.

Tak przy okazji - wiedziałeś w ogóle że jest jakiś Korczyński zanim odszedł? Wiesz jak wygląda?

mr_kwolf - to w takim razie przykra sprawa. Pytanie co można z tym zrobić.

Żuraw91 26.07.2018 15:29

Cytat:

Niestety Korczyk to było oczko w głowie naszej akademii, jego odejście to poważny cios. Jakby faktycznie odszedł jeszcze Buksa (pewnie brat go tam ciągnie) to znaczy, ze jest bardzo źle i cała stratega opierania finansów klubu na młodych, których można sprzedać jest nierealna.

Skąd takie zdanie? Przecież Korczyk dostał dwie szanse w sparingach i przegrał rywalizację z Grabowskim. Postawiono na Grabowskiego, więc nie ma sensu trzymać dwóch juniorów na tej samej pozycji. Zbędne zamieszanie

mr_kwolf 26.07.2018 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żuraw91 (Post 1510737)
Skąd takie zdanie? Przecież Korczyk dostał dwie szanse w sparingach i przegrał rywalizację z Grabowskim. Postawiono na Grabowskiego, więc nie ma sensu trzymać dwóch juniorów na tej samej pozycji. Zbędne zamieszanie

Korczyk jest o rok młodszy, w tym wieku to ciągle dużo. Od dwóch lat już o nim słyszałem jako "fajny chłopak z rocznika 2001, coś z niego będzie". Był teraz przygotowywany pod grę w CLJ (jako jeden z nielicznych z zeszłego sezonu dalej może tam grać). Pewnie też w pewnym momencie go odstawiono bo wiedzieli, że planuje odejście. Takich rzeczy nie załatwia się z dnia na dzień.

Niestety Stolarczyk też w pierwszym meczu nie pomógł w przekonywaniu młodych że warto zostać. Nawet Plewka nie zdołał zadebiutować mimo, że przez cały okres przygotowawczy wydawało się to oczywiste.

PS. Dodam, że nie oceniam czy jest dobry czy nie (widziałem go w meczach CLJ tylko dwa razy). Twierdzę, że wiązaliśmy z nim duże nadzieje, a odchodzi. To dużo znaczy. Co innego taki Skórski.

AgresywnyChomik 26.07.2018 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1510723)

Cieszy mnie to ze przeslanie ktore nasi wladni daja ostatnimi czasy zaczyna zbierac zniwo.

Kto tu nie chce grac odchodzi, nie wazne senior czy junior moim zdaniem jaja jak berety ale skoro taka jest polityka transferowa to mamy jej efekty.

Zaraz stanie sie to o czym pisal Konrad. stracimy za bezcen innych zawodnikow.

czaro 26.07.2018 16:02

Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.

Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie.

Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych.

Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się.

Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu.

Karherop 26.07.2018 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1510743)
Moim zdaniem nie ma ani co snuć wielkich narracji o nieudacznych działaczach, ani deprecjonować Korczyka.

Po pierwsze, nie wiemy, czy ten piłkarz rokuje i jak bardzo chcieliśmy go zatrzymać. Z tego, co przeczytałem w internecie, Korczyk nie dogadał się z Wisłą w sprawie kontraktu. Zakładam, że nie poszło o długość umowy, więc być może w obecnej sytuacji finansowej nie chcieliśmy mu dać tyle, co jego kolegom albo tyle, ile oczekiwał. Być może chcieliśmy aby został, ale nie aż tak bardzo, nie przy tym budżecie.

Niemniej trenował z pierwszą drużyną, więc wyróżniał się na tle pozostałych młodych wiślaków. Do tego my mamy teraz stawiać na młodych.

Tak więc szkoda, że odchodzi. Niezależnie, czy działacze popełnili błąd, czy nie popełnili błędu. Nie powiodło się.

Też chciałbym aby to do Wisły się pchano, a nie z Wisły uciekano. To, co się ostatnio dzieje to exodus. Ale pamiętam, że klub jest w trudnej sytuacji finansowej i zapewne łatwiej jest rozwiązań kontrakt z zawodnikiem, na którym nie zarobimy w perspektywie najbliższych miesięcy, niż przeciągać to na siłę. Nie umiem powiedzieć, czy w każdej sytuacji nie dało się przycisnąć zawodnika i pokazać, kto jest silniejszy; spróbować na nim zarobić albo chociaż mieć kim grać. Pewnie w niektórych dało, ale wszystko tu się rwie i myślę, że ostatnio mamy permanentne zarządzanie kryzysem. Z Korczykiem - z tego, co przeczytałem - się nie dało, bo nie porozumiano się w sprawie warunków kontraktu.

Korczyk to urodzony wislak i naprawdę chciał tu grać. Niestety szykuje nam się podobna historia jak ze Stolarskim.

Jeśli to prawda że też młodszy Buksa odejdzie to będzie.... komptomitacja akademii i Wisły. Również uważam że ze z dwóch najstarszych roczników to byli nasi najzdolniejsi zawodnicy. I tak jak napisał kolega mr_kwolf cala strategia opierania Wisły na wychowankach leży i kwiczy.

PS. Nie uważam jednak by sytuacja z Surma miała tu jakiekolwiek znaczenie. Nikt, nawet młody nie będzie u nas gral za 2 tys na rękę. To nie te czasy.

Niech już w końcu odejdzie od nas Ondraszek. Pewnie jedna jego pensja zaspokoila by 6 juniorow w zupełności.

wiesniak842 26.07.2018 16:43

No ale po czym wnosisz, ze byli najzdolniejsi? To raz. Dwa, ponoc te starsze roczniki sa gowno warte i na jakichs dobrych mlodych trzeba poczekac, tak mówił Junco, ktorego tutaj cytowalo 3/4 forum.

Karherop 26.07.2018 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1510746)
No ale po czym wnosisz, ze byli najzdolniejsi? To raz. Dwa, ponoc te starsze roczniki sa gowno warte i na jakichs dobrych mlodych trzeba poczekac, tak mówił Junco, ktorego tutaj cytowalo 3/4 forum.

Junco tak mówił o 17-19 latkach 2 lata temu. Korczyk mial wtedy 15 lat, Buksa 14. Rocznik 2002 i wzwyż sa naprawdę dobrze szkolone i mówić że sa gowno warte to jak dac w twarz wszystkim dzieciakom.

Wnoszę po powolaniach do reprezentacji młodzieżowych i po wynikach w akademii. Dla mnie obaj byli w topie w swoich rocznikach, o ile nie najzdolniejsi. Korczyka jeszcze jakoś przeboleje, ale odejście mlodszego Bulsy będzie bardzo bolało....

wiesniak842 26.07.2018 16:56

Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro tacy zajebisci i tacy dobrzy to dlaczego Pogon sie po nich zglosila a nie ktos powazniejszy?

emjot 26.07.2018 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1510748)
Junco tak mówił o 17-19 latkach 2 lata temu. Korczyk mial wtedy 15 lat, Buksa 14. Rocznik 2002 i wzwyż sa naprawdę dobrze szkolone i mówić że sa gowno warte to jak dac w twarz wszystkim dzieciakom.

Wnoszę po powolaniach do reprezentacji młodzieżowych i po wynikach w akademii. Dla mnie obaj byli w topie w swoich rocznikach, o ile nie najzdolniejsi. Korczyka jeszcze jakoś przeboleje, ale odejście mlodszego Bulsy będzie bardzo bolało....

i?
odejdzie jeszcze niejeden "najzdolniejszy" tak już w tym biznesie po prostu jest
odszedł Stolarski, odszedł Zając, Kościelniak, itp. itd może odejdzie młody Buksa
problem nie w tym że odchodzą (bo dzieje się tak wszędzie nawet w Barcelonie z której odeszło pół składu który wygrał LM młodzieżowe za darmo lub półdarmo) tylko w tym żeby nie położyć na szkoleniu lagi i nie twierdzić jak Cupiał że na młodych zarobić się nie da bo ... odchodzą

tylko uparcie szkolić
szkolić i szkolić i dawać szansę w I drużynie

poza tym Korczyk, Buksa czy inny (Hoyo Kowalski np) to tylko potencjały które mogą wypalić
a mogą nie wypalić
więc oszczędził bym sobie tych spazmów na teraz
bo nie wiadomo co i jak będzie (pamiętam trzy mecze w MESie które widziałem z Formellą w Lechu, zajebisty grajek, rządził i dzielił. Minęło kilka lat i ... gdzie jest Formella?)

Żuraw91 26.07.2018 17:04

Cytat:

Nie rozumiem jednej rzeczy. Skoro tacy zajebisci i tacy dobrzy to dlaczego Pogon sie po nich zglosila a nie ktos powazniejszy?

Pogoń obecnie jest w czołówce polskich klubów jeśli chodzi o możliwość rozwoju i wybicia się dla juniora, więc nie ma co się dziwić. Ostatnio sprzedali Piotrowskiego za dwa miliony do Genk, a potem jakiegoś juniora za milion gdzieś do Niemiec. Z lepszych miejsc do wybicia się to teraz chyba tylko Lech, ale oni mają w cholerę własnych wychowanków, więc młodzi z całej Polski lecą teraz głównie w kierunku Szczecina

czaro 26.07.2018 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1510754)
i?
odejdzie jeszcze niejeden "najzdolniejszy" tak już w tym biznesie po prostu jest

O to mi chodziło. Jeśli zdolny i go chcieliśmy to szkoda. Ale nic więcej. Jedziemy dalej.

wiesniak842 26.07.2018 17:15

Faktycznie, moze i lepsze miejsce do wybicia sie, z tym rozwojem to bym jednak nie przesadzal. Mamy w klubie takiego jednego ananasa co to i w Pogonii grywal i nawet gdzies w Niemczech, ale poki co u nas zaslynal glownie instagramem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl