Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

aNouc 25.02.2013 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1298703)
Otoz to..
smieszne tytulu po JEDNYM meczu.
niech zatrzyma tego typu Ajax jeszcze z 20 razy to wtedy bedzie glowkowac.

Raz na czas to nawet Pawelek zatrzyma Barcelona na Camp Nou. Skonczylo sie na 0-4. Ale gdyby nie on bylaby dwucyfrowka.

A Cleber to drugi Van Persie bo strzelil gola Barcelonie..

rozumiem glupkowate rozumowanie niektorych gazet typu PS, fakt, gw, ale po weszlo bym sie tego nie spodziewal..

Długo nie trzeba bylo czekac
http://www.weszlo.com/news/13911-Tym...zo_nie_popisal

;)

Mocny 25.02.2013 14:32

szczerze to z tego filmiku wnioski raczej na plus

na poczatku wyjal kilka akcji po ktorych naprawde mogl pasc gol a to co wpadlo to nie zadne babole, karny wiadomo , drugi gol strzał do wyjecia ale nie szmata , na 3 to jak strzal jest z metra to fajnie ze wogle obronil i ciezko miec pretensje ze odbil pilke , obroncy sa od tego zeby nie bylo dobitki

piter116 01.03.2013 00:01

Cytat:

Zgłaszała się też po was Wisła, ale wtedy nie byliście zainteresowani.
Dyrektor Stan Valckx był nawet na naszym meczu z Bogdanką Łęczna, ale wtedy byliśmy już dogadani na kontrakty z Bełchatowem. Nigdy nie ukrywaliśmy, że chcielibyśmy wrócić do Krakowa, ale Wisła miała taki plan, by nas wypożyczyć na pół roku lub rok. Temat był, już go pewnie nie ma, ale wciąż powtarzamy, że chcielibyśmy kiedyś zagrać w Wiśle, bo jesteśmy jej wychowankami. W pierwszej wiosennej kolejce poszło mi średnio, ale w kolejnych postaram się przypomnieć Wiśle.
Jeżeli faktycznie wypali opcja z Nawałką, to nawet bym się nie zastanawiał, tylko podpisywał braci. Może w Bełchatowie jakiejś wielkiej kariery nie zrobili, ale trzeba pamiętać, że przez długi okres czasu leczyli urazy. Akurat Nawałka to jest trener, przy którym mogliby się rozwinąć. Stosunkowo młodzi Polacy z Białą Gwiazdą w sercu, utalentowani. Czego chcieć więcej?

wolfy 01.03.2013 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 1301566)
Jeżeli faktycznie wypali opcja z Nawałką, to nawet bym się nie zastanawiał, tylko podpisywał braci. Może w Bełchatowie jakiejś wielkiej kariery nie zrobili, ale trzeba pamiętać, że przez długi okres czasu leczyli urazy. Akurat Nawałka to jest trener, przy którym mogliby się rozwinąć. Stosunkowo młodzi Polacy z Białą Gwiazdą w sercu, utalentowani. Czego chcieć więcej?

O tak! O Białej Gwieździe w sercu przypomnieli sobie ja w BOT przestali płacić i widmo pierwszej ligi zajrzało w oczy :lol:

Dziękuję za takich "wychowanków", niech spadają na drzewo.

Mati_ 01.03.2013 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301567)
O tak! O Białej Gwieździe w sercu przypomnieli sobie ja w BOT przestali płacić i widmo pierwszej ligi zajrzało w oczy :lol:

Mak to jeden z lepiej ofensywnie grających graczy. Nadal to młody gracz i mysle, ze faktycznie przy Nawałce mógłby jeszcze wskoczyc na wyższy poziom. Szczególnie jeżeli chodzi o Mateusza, może on grać nawet na lewej stronie.

Z drugiej strony, nikt nie wie jakiej kasy sobie zażyczy GKS.. ale po spadku myślę, że nie będą chcieli go blokowac.

marcin_częstochowa 01.03.2013 00:19

Oj tam, jak chcą wrócić syny marnotrawne, to w obecnej sytuacji bym się nie zastanawiał. :D
Przynajmniej nad Mateuszem.

piter116 01.03.2013 00:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1301567)

Tak, faktycznie masz rację.

http://www.dailymotion.com/video/xn5...t#.US_mETCUmSo

http://www.powiatsuski24.pl/sport1/7...-powiatsuski24

wolfy 01.03.2013 02:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1301570)
Mak to jeden z lepiej ofensywnie grających graczy. Nadal to młody gracz i mysle, ze faktycznie przy Nawałce mógłby jeszcze wskoczyc na wyższy poziom. Szczególnie jeżeli chodzi o Mateusza, może on grać nawet na lewej stronie.

Z drugiej strony, nikt nie wie jakiej kasy sobie zażyczy GKS.. ale po spadku myślę, że nie będą chcieli go blokowac.

Nie oceniam tego pod kątem sportowym ani finansowym. Po prostu nie podobają mi się teksty o "Białej Gwieździe w sercu". Bez jaj.

Wypieli się na klub widząc większą szansę w Bełchatowie - ich prawo. Nie widzę w tym niczego zdrożnego - to ich zawód, źródło utrzymania. Ale niech nie próbują teraz grać tą swoją wiślackością kiedy U-BOT tonie, bo to żenada.

Jeżeli mają przyjść, to tylko z powodów czysto sportowych (lub sportowo-finansowych). Ale jeśli znajdą się lepiej rokujący wychowankowie z Pcimia Dolnego - to niech się bracia Makowie bujają.
"Business is business".

Mocny 01.03.2013 21:25

ale przeciez oni sa za drodzy na Wisłe

tak jak Kamil Adamek

FraMat 02.03.2013 20:35

z Makami do Ligi Mistrzów :>

Blaszczu16 02.03.2013 20:40

Warto byłoby popytać również o Przybeckiego, Kacprzyckiego i Jurado.

westersyl 02.03.2013 20:43

Cytat:

Maków przydałoby się ściągnąć do Wisły z powrotem
Mateusz na pewno tak, pisałem o tym już kilka razy bo jestem dużym zwolennikiem jego umiejętności. Świetnie porusza się po boisku, jest niezły szybkościowo, niezła koordynacja oraz technika. Do tego czytają oraz oglądając wywiady widać, że to bystry chłopak.

Nie oszukumy się w Polsce kupienie piłkarza przynoszącego wymierne korzysci dla drużny w postaci goli i asysyt oraz dodtkowo młodego jest sprawą trudną. Dlatego trzeba podejmowac ryzyku w postaci kupowania potencjału piłkarza a nie już gotowych statystyk.

Podobała mi się także gra Krzystofa Mączyńskiego.

AYALA 04.03.2013 07:35

tego Jankowskiego z Ruchu o którym pisało sie kilka miesiecy temu że ma trafić do Wisły obserwują obecnie skauci Interu Mediolan.Może warto sie pospieszyć na miejscu Bednarza ?

Kamil_mchw 04.03.2013 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1302033)
tego Jankowskiego z Ruchu o którym pisało sie kilka miesiecy temu że ma trafić do Wisły obserwują obecnie skauci Interu Mediolan.Może warto sie pospieszyć na miejscu Bednarza ?

brednie...
Jankowski pewnie nie łapałby się do meczowej 18 w serie B

snyrting 04.03.2013 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1302033)

A czemu nie Barcelona?

No badzmy powazni :)

DamianPrz 04.03.2013 09:11

Jak byście wycenili tych zawodników, ocenili ich ewentualną przydatność dla Wisły i możliwości transferu do Wisły:

1. Mateusz Mak (GKS Bełchatów)
2. Michał Mak (GKS Bełchatów)
3. Łukasz Skorupski (Górnik)
4. Aleksander Kwiek (Górnik)
5. Adam Danch (Górnik)
6. Michał Pazdan (Jagiellonia)
7. Michał Janota (Korona)
8. Maciej Korzym (Korona)
9. Piotr Brożek (Lechia)
10. Mariusz Zganiacz (Piast)
11. Adam Pazio (Polonia)
12. Jakub Tosik (Polonia)
13. Paweł Wszołek (Polonia)
14. Maciej Sadlok (Ruch)
15. Maciej Jankowski (Ruch)
16. Łukasz Janoszka (Ruch)
17. Cristian Diaz (Śląsk)
18. Łukasz Broź (Widzew)
19. Mariusz Rybicki (Widzew)
20. Mateusz Stępiński (Widzew)
21. Adam Banaś (Zagłębie)
22. Szymon Pawłowski (Zagłębie)

23. Paweł Brożek (Recreativo)
24. Kamil Grosicki (Sivaspor)

Dariook 04.03.2013 10:07

Szrot!

Celem nr.1 - R.Lewandowski.

Kamil_mchw 04.03.2013 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DamianPrz (Post 1302037)
Jak byście wycenili tych zawodników, ocenili ich ewentualną przydatność dla Wisły i możliwości transferu do Wisły:

1. Mateusz Mak (GKS Bełchatów)
2. Michał Mak (GKS Bełchatów)
3. Łukasz Skorupski (Górnik)
4. Aleksander Kwiek (Górnik)
5. Adam Danch (Górnik)
6. Michał Pazdan (Jagiellonia)
7. Michał Janota (Korona)
8. Maciej Korzym (Korona)
9. Piotr Brożek (Lechia)
10. Mariusz Zganiacz (Piast)
11. Adam Pazio (Polonia)
12. Jakub Tosik (Polonia)
13. Paweł Wszołek (Polonia)
14. Maciej Sadlok (Ruch)
15. Maciej Jankowski (Ruch)
16. Łukasz Janoszka (Ruch)
17. Cristian Diaz (Śląsk)
18. Łukasz Broź (Widzew)
19. Mariusz Rybicki (Widzew)
20. Mateusz Stępiński (Widzew)
21. Adam Banaś (Zagłębie)
22. Szymon Pawłowski (Zagłębie)

23. Paweł Brożek (Recreativo)
24. Kamil Grosicki (Sivaspor)

widzę że dopiero co się zarejestrowałeś na forum... dlatego nie będę niemiły.
przeanalizuj sobie kluby w jakich grają ci piłkarze, ich potencjalne zarobki, możliwości finansowe Wisły, aktualną kadrę BG itp. a twoja lista zmniejszy się do 3 może 4 nazwisk... którzy tak się składa... że są niesamowicie słabi.

DamianPrz 04.03.2013 10:14

To może i są pobożne życzenia, ale myślę że większość z tych zawodników chciała by grać w Wiśle.
Nie wypisywałem zawodników Legii czy Lecha i większości ze Śląska bo to rzeczywiście byłyby nierealne transfery

Jak się chce Ligę Mistrzów to tylko z polskimi talentami, więc kasę trzeba wyłożyć. Ale takie kluby jak Widze dawały by ceny zaporowe, ale w końcu by pękli i puściliby w miarę tanio jak na polskie warunki.

Kamil_mchw 04.03.2013 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DamianPrz (Post 1302049)
To może i są pobożne życzenia, ale myślę że większość z tych zawodników chciała by grać w Wiśle.
Nie wypisywałem zawodników Legii czy Lecha i większości ze Śląska bo to rzeczywiście byłyby nierealne transfery

Jak się chce Ligę Mistrzów to tylko z polskimi talentami, więc kasę trzeba wyłożyć. Ale takie kluby jak Widze dawały by ceny zaporowe, ale w końcu by pękli i puściliby w miarę tanio jak na polskie warunki.

żyjesz Wisłą sprzed 7 lat...
poza tym większość tych co wypisales to ligowi kopacze... talenty mają max 19 lat...

borys 04.03.2013 10:49

Damian Liga MIstrzow i Korzym w tym samym komecie brzmi dosyć śmiesznie nie sądzisz?

Nie wiem czy czytałaś wywiad z BC ale chyba znow będzie zaciąg zagraniczny.

Kogo bym tu chetnie widział:

1. Milosz Przybecki - to powinien być nasz priorytet, problemem będzie cena wykupu.
2. Paweł Wszołek - pewnie wyjedzie za granice, ale jeśli nie...
3. Łukasz Piątek - już przymierzany, popieram.
4. Mateusz Mak - pewnie trzeba by wziac w pakiecie brata ale jestem za.
5. Szymon Pawłowski - casus Wszołka.
6. Waldemar Sobota - moje chciejstwo bo będzie drogi.
7. Mateusz Stępiński - nr 2 po Przybeckim.
8. Łukasz Broż - i cena i kontrakt powinien byc w naszym zasiegu.
9. Łukasz Janoszka - cena...
10. Adrian Błąd - cena...
11. Paweł Olkowski - cena...
12. Tomasz Hołota - myślę, że w naszym zasięgu

Teraz dodajmy do tego, ze nie dzialamy w próżni i na rynku funkcjonuja, bogatsze/w lepszej kondycji finansowej kluby, jesli z tej listy przyszlo by 3 to byłbym bardzo zadowolony.

Miśkiewicz

Broż-Jovanovic-Chavez-Olkowski
Pawłowski-Janoszka-Wilk-Wszołek
Przybecki-Stępiński

marzenia....

DevilMayCry 04.03.2013 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1302036)
A czemu nie Barcelona?

No badzmy powazni :)

No wiesz, skauci takich zespołów też zapewne grają w fifę :P

DEBO 04.03.2013 12:21

Bednarz założył sobie konto :D teraz swój brak kompetencji w fachu będzie konsultować z Nami ;)

mr_kwolf 04.03.2013 12:48

Ja mam swoją listę:

1. Messi
2. Ronaldo
3. Zlatan
4. Van Persie (wiem, wiem, może nie być w naszym zasięgu)
5. Lewandowski (o ile nie pójdzie do Barcelony)

Panowie, z takim rozkminami to do innego tematu.

marcin_częstochowa 04.03.2013 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1302051)
Kogo bym tu chetnie widział:
1. Milosz Przybecki - to powinien być nasz priorytet, problemem będzie cena wykupu.
4. Mateusz Mak - pewnie trzeba by wziac w pakiecie brata ale jestem za.

Ja też ale to nierealne. Raz, z uwagi na finanse, dwa, z uwagi na politykę transferową klubu.

DamianPrz 04.03.2013 13:13

Ale to co teraz jest to nie można nazwać polityką transferową.
Kupujemy jakieś pachołki.
Wygląda to na jakieś szemrane interesy prezesów z agentami piłkarzy.
Kto o zdrowych zmysłach sprowadza Quioto czy Frederiksena?

jacek67 04.03.2013 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DamianPrz (Post 1302076)
Ale to co teraz jest to nie można nazwać polityką transferową.
Kupujemy jakieś pachołki.
Wygląda to na jakieś szemrane interesy prezesów z agentami piłkarzy.
Kto o zdrowych zmysłach sprowadza Quioto czy Frederiksena?

kto przy zdrowych zmyslach zatrudnia Bednarza?

silver03 04.03.2013 13:39

Jakby Bednarz się postarał to Maków by spokojnie ściągnął, GKS w rozsypce, zerowa przyszłość przed tym klubem, a i jeden z Maków wypowiadał się że z chęcią zagrałby w Wiśle.

Arked 04.03.2013 15:10

Dziwi mnie trochę, że nie wymieniacie na tych fantazyjnych listach Tomasza Podgórskiego jako potencjalnego kandydata. Tym bardziej, że nie kosztowałby milionów.

funkykoval 04.03.2013 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 1302081)
kto przy zdrowych zmyslach zatrudnia Bednarza?

Czyściciel szamba ???

paru mędrców poszeptało do ucha prezesa (obstawiam Rogalę) i zaczęło się czyszczenie....... tylko, że jacuś wyczyścił tylko to co i tak się kończyło - czyli wygasające kontrakty Nuneza, Bitona, Diaza, Lameya. Ich miejsce zajęły tuzy pokroju Fredriksena i Sikorskiego - co z tego, że nie umieją grać w piłkę, grunt że nie trzeba im dużo płacić......

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl