Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

Romuald 20.10.2011 14:02

Gramy z przedstawicielem najsilniejszej ligi świata to,że w lidze idzie im średnio nie ma znaczenia większego,przed meczem z Odense byli jeszcze nizej w tabeli a wygrali z Duńczykami 2-0 na ich stadionie.
Liczę,że nasi powalczą i wynik będzie na styku.

Marcin_fan 20.10.2011 14:06

http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Fu...wiadomosc.html
Może dla nas lepiej..

Krav 20.10.2011 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1179102)
Wtedy też grali bez swoich trzech podstawowych zawodników?

Przyznam, że nie analizowałem tego aż tak dokładnie, chociaż wydaje mi się, że akurat w naszym przypadku nie ma to większego znaczenia, bo gra Wisły eufemistycznie mówiąc nie wygląda najlepiej. Po prostu uważam, że nie mamy niemal żadnych argumentów w ręku,by dziś liczyć na dobry wynik. A dodając do tego popisy obrony...Może któryś z zawodników (cała drużyna ?) zaliczy "mecz konia", gdzie wszystko wychodzi ? Trzeba być dobrej myśli. Tak przy okazji, w przypadku oklepu (tfu !) mam nadzieję, że Legia bardziej się skompromituje i wszelkie media skupią się na niej, czego z całego serca życzę:D

markowywislak 20.10.2011 14:10

i niech lekceważą...Wokół meczu Wisły jest spokój i o to chodzi!! zobaczycie ze wreszcie pokażemy charakter i wygramy.W mediach tylko o meczu legi mówią,a dostaną od rumunów z 2-3 zerooo! do zoba na R22

Teqcontroller 20.10.2011 14:15

Przy naszej obronie , głupocie , i wyprowadzaniu piłki cudem będzie remis albo niska porażka.
Bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego i Marko ten zespół się męczy jak gra ze sobą. Ciekawe co dziś Q i Chavezem odwalą.

goly78 20.10.2011 14:37

pier...ną po bramce :) i to nie samobójczej

River 20.10.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1179117)
i niech lekceważą...Wokół meczu Wisły jest spokój i o to chodzi!! zobaczycie ze wreszcie pokażemy charakter i wygramy.W mediach tylko o meczu legi mówią,a dostaną od rumunów z 2-3 zerooo! do zoba na R22

Cos w tym moze byc. Czesto tak jest, ze o jednym meczu sie mowi a o drugim wcale bo zespol jest skazany na porazke i w tym meczu nie poklada sie duzych nadzieji. A rzeczywistosc czesto plata figla i ten zespol, ktory mial polec z kretesem robi fajny wynik podczas gdy ten, po ktorym wiecej oczekiwano dostaje w plecki.
Dobrze, ze o naszym meczu mowi sie mniej i spycha go wrecz na margines. Mysle, ze przez to i presja jest mniejsza a zespol podejdzie do spotkania spokojniej i bez nerwow.
Licze, ze dzis Wisla pozytywnie zaskoczy i sprawi nam mila niespodzianke. Nie jest to przeciez niemozliwe mimo tych wszystkich okolicznosci.

sayek89 20.10.2011 14:56

Presji nie mają kibice, dziennikarze... ale piłkarze to na pewno mają... na czele z trenerem...

Marszałek 20.10.2011 15:09

A czemuż to piłkarze mają czuć jakąkolwiek presje?

dynek.pl 20.10.2011 15:32

Z pilkarzy to chyba tylko Chavez jest pod presja bo trener namawia do wypominania mu bledow.

someonewisp 20.10.2011 15:48

Maaskant na prawdę ma nie równo pod sufitem. Chroni swojego dobrego kumpla Kewa - w końcu to jego rodak -przy okazji zwalając winę na ostatnio stracone bramki na barki Chaveza. Ktoś ma jeszcze wątpliwości, że ten "trener" wie co robi?

borys 20.10.2011 15:56

Nie jestem jego zwollennikiem(Maaskanta) a to akurat zostalo nadmuchane z tym krytykowanie Chaveza i bronieniem Q. Wypowiedz byla w stylu:

- Q daje ciala
- Chavez tez.

Gdzie tu zwalanie winy mozna by dopisac Lamey/Paljic tez i? Taka prawdy obrona jest do dupy.

someonewisp 20.10.2011 16:01

Słowa Maaskanta z DP:
"To Lamey i Kew Jaliens są teraz pod ostrzałem. A przecież np. Osman Chavez zawalił dwie bramki w meczu z Odense. Ale jakoś nie słyszałem narzekań na ten temat " albo na temat Jaliensa: "Zostawcie tego zawodnika, skupcie się na tym drugim (Chavez)."
Na prawdę holender wam nieźle w głowach poprzestawiał :D
A Chavez, no cóż to chyba jedyny obok Jovanovica, który daje z siebie wszystko. A to że popełnia błędy? No do jasnej anielki - jak w obronie musi on kryć 2-3, bo ani Lamey, ani Jaliens ani Diaz nie potrafią kryć, to w końcu jakiś błąd mu się zdarzy..
Zresztą takie przerzucanie winny na innych zawodników nie przystoi TAKIEMU trenerowi... a no tak, on to już zrobił...

sportnh 20.10.2011 16:09

yyy Wisly dzis nie ma w tv? mialo byc na zmiane, za pierwszym razem byla Wisla, potem Legia.. wiec dlaczego dzis jest yzmowu LEGIA??

crazykaro 20.10.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1179165)
yyy Wisly dzis nie ma w tv? mialo byc na zmiane, za pierwszym razem byla Wisla, potem Legia.. wiec dlaczego dzis jest yzmowu LEGIA??

Miało być to co o 21. Legia i Wisła powinny mieć po 3 spotkania w TV4

buczo1985 20.10.2011 16:14

sorry ale w moim odczuciu ten mecz nie ma większego znaczenia. Anglicy zapewne mają to gdzieś i przyjechali sobie rozegrać sparing. Nasza osłabiona drużyna będzie się może i spinać, ale tak naprawdę po 2 porażkach w pucharach i przypuszczalnie trzecia nie będzie miała większego znaczenia. No chyba, że tylko ja jestem takim pesymistą i nie wierzę, że obecną Wisłę stać na wyjście z grupy?!

sportnh 20.10.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1179166)
Miało być to co o 21. Legia i Wisła powinny mieć po 3 spotkania w TV4

rozumiem ze 2 kolejne kolejki to 2x z rzedu pokaza Wisle?

crazykaro 20.10.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1179168)
rozumiem ze 2 kolejne kolejki to 2x z rzedu pokaza Wisle?

http://www.90minut.pl/news/166/news1...pie-Wisly.html

TRZEBINIAnin 20.10.2011 18:34

Taką Wisłe jak w tych pierwszych 30 minutach az chce sie ogladać.
Iliev najlepszy narazie.Garguła dobrze, tylko Biton osamotniony, moze OBY wpusci Genkova i zagraja na 2 napastników
Fulham teraz w 10tke, spokojnie duzo czasu zeby coś ustrzelić. nie mozna tego zmarnować.
I oby oby ! JJJBG !

podszywacz 20.10.2011 19:12

Jak się nazywa ta ku..wa prowadząca studio w Polsacie? Wrzuciłbym im do studia wszystkim granat.

HEDu 20.10.2011 19:36

Biton, Nunez, Iliev najlepsi. Sami nowi, dwóch wypożyczonych, jeden stary :(

7 kotów 20.10.2011 20:06

Skandaliczny komentarz Kozminskiego! Skan-da-li-czny !
Czego Wisla nie zrobila - robila zle. Co za kutas. Zemsta ze tatusia gnoja z Wisly pogonili.

bebeto 20.10.2011 20:07

Dudu Biton na wagę złota !!!!

Kociewiak 20.10.2011 20:07

Gratuluje zwycięstwa :)

TSW Fanatyk 20.10.2011 20:07

Czy jest soc pozytywnego w tym meczu oprócz wyniku i tego że zagrali młodzi Polacy?

medyk 20.10.2011 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1179199)
Skandaliczny komentarz Kozminskiego! Skan-da-li-czny !
Czego Wisla nie zrobila - robila zle. Co za kutas. Zemsta ze tatusia gnoja z Wisly pogonili.

skandaliczne to było studio w przerwie i jazda po całości po stadionie i głupie podśmiechujki, są pewne granice których się nie przekracza a taka usterka może się zdarzyć zawsze.

Uran235 20.10.2011 20:09

Nunez, gdyby nie aktorstwo, piłkarz meczu! To jak się ustawiał, jak dyrygował drużyną, jak rozdzielał piłki, z jaką łatwością odbierał piłkę rywalom - klasa, nareszcie zagrał na miarę swojego dużego potencjału.

TRZEBINIAnin 20.10.2011 20:09

Brawo WISŁA ! ! !
Dobry naprawde dobry mecz, pełne 90 minut kontroli, zapewne wpływ też miał na to czerwony kartonik fulham
Pareiko bezbłędnie
Obrona
Chyba Kew najlepszy, najsłabszy Diaz
pomoc
Wilk i Nunez na +, Iliev chyba najlepszy na boisku, Kirm słabo jak zwykle, Garguła poczatek bdb a pozniej coraz słabiej...
Biton ... znów bramka, brawo

Czekaj i Brud sobie grają po pare minut na przeciwko Fulham, no i nawet Boguś ... zajebiście

podsumowując:

Dobry mecz, 3 pkt ale też bez zbędnej podniety
BRAWO WISŁA !

wolfy 20.10.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1179203)
Czy jest soc pozytywnego w tym meczu oprócz wyniku i tego że zagrali młodzi Polacy?

Nie. Możesz już zacząć się ciąć. Tylko pamiętaj - wzdłuż żyły.

Mecz wygrany, młodzi weszli i to na tyle krótko, że nie zdążyli niczego zepsuć:-) Nie spodziewałem się, oby tylko takie niespodzianki Wisła nam sprawiała.

No i Maaskant górą, Jaliens i Lamey zresztą też. Aż sobie dzisiaj wejdę na "weszło":>

silver03 20.10.2011 20:13

Wcale dobrego meczu nie zagraliśmy, po prostu przeciętnie. Cieszą 3 pkt. Z grą nadal słabo.

ociec Ciemka 20.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 1179193)
Jak się nazywa ta ku..wa prowadząca studio w Polsacie? Wrzuciłbym im do studia wszystkim granat.

No cóż oprócz sałatki z buraków, zabiłbyś też człowieka - Waldemar Prusik zachowywał się OK

TSW Fanatyk 20.10.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1179209)

Mecz wygrany, młodzi weszli i to na tyle krótko, że nie zdążyli niczego zepsuć:-) Nie spodziewałem się, oby tylko takie niespodzianki Wisła nam sprawiała.

No i Maaskant górą, Jaliens i Lamey zresztą też. Aż sobie dzisiaj wejdę na "weszło":>

no to fajnie że taki poziom piłkarski Cie zadowala, że frekwencja też Ci odpowiada.

flamengista 20.10.2011 20:15

Pierwszy prawdziwy sukces Maaskanta przyszedł w najlepszym możliwym momencie. Atmosfera po odpadnięciu z LM, klęsce z Odense i po porażce z Legią była grobowa, a kontrowersyjne zwycięstwo z Jagą nie pomogło.

Dziś jednak trzeba powiedzieć: zagraliśmy wreszcie niezły mecz, ze zdecydowanie lepszym (kadrowo) od nas zespołem. I udało się zdobyć cenne 3 punkty. Niezależnie od naszej dalszej gry w grupie LE, to jest spory sukces i bardzo miła niespodzianka. Mam też nadzieję, że to zwycięstwo podbuduje psychicznie naszych piłkarzy i da im większą pewność w grze.

Spora w tym zasługa naszego trenera. Nie graliśmy na "hurra" po wyrzuceniu zawodnika Fulham, tylko trzymaliśmy się ostrożnej gry i próby szybkiej piłki. Parę razy się to udało w pierwszej połowie. W drugiej siadł kondycyjnie Garguła, który wcześniej nieźle kreował grę - więc i nasz atak pozycyjny wyglądał gorzej. Mamy jednak świetnego Bitona, do tego niezłych Iliewa i Kirma i to dziś wystarczyło.

Najbardziej jednak cieszy postawa zawodników, po których nie tylko ja jechałem równo (i to nie bez powodu): Jaliensa i Lameya. Obaj dziś zagrali dobre zawody, w przypadku Kew powiedziałbym nawet, że bardzo dobre. W ogóle dziś defensywa wyglądała całkiem nieźle - Chavez co prawda wyleciał, ale grał też nieźle, a jego zejście z boiska nie miało już wpływu na wynik. Najsłabszym ogniwem był Diaz, który był niemiłosiernie ogrywany przez Anglików.

Dostałem bardzo miły prezent na imieniny, dzięki:-D

Lechista69 20.10.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1179203)

Proszę o bana dla tego usera, są granice głupoty...

Bardzo dobry mecz Wisły, Fulham bez pomysłu... kontrola przez 90 minut... Gratulacje !

A i pierd.... tych alkoholikow z polsatu... plakac sie tylko chce jak sie pomysli jak wiekszosc pilkarzy sie stacza na emeryturze ;]

ociec Ciemka 20.10.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1179209)

I znajdziesz wypowiedzi, że wszystkiemu jest winien sędzia, który nie powinien Angola wyrzucić ale już na 100 procent wyrzucić powinien Chaveza :)

Jest wygrana. Kibice Wisły się cieszą :)

ociec Ciemka 20.10.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1179213)
Pierwszy prawdziwy sukces Maaskanta przyszedł w najlepszym możliwym momencie.
Dostałem bardzo miły prezent na imieniny, dzięki:-D

Było tak gorąco?

Pierwszy sukces Maaskanta w Polsce to MP, drugi to awans do LE, ten jest trzeci :)

Wszystkiego najlepszego!

Kociewiak 20.10.2011 20:22

Jeszcze co do studia to Kołtoń jednak jest większym idiotą niz myślałem

snyrting 20.10.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 1179212)
no to fajnie że taki poziom piłkarski Cie zadowala, że frekwencja też Ci odpowiada.

No i jeszcze nie wspominając o brzydkiej pogodzie, kryzysie gospodarczym i wysokiej cenie franka szwajcarskiego.

Wolfy, Ty po prostu się zadowalasz byle czym.

KRIS22 20.10.2011 20:25

Nie ma sie co przejmować panami w studiu ani tymi co komentowali nasze spotkanie oni najlepiej to by woleli w pucharach pewien twór Wroniecko - Poznański.

A tak co do samego meczu to jest to miła niespodzianka graliśmy dzisiaj bez Meliksona, Małeckiego, Jovanovicia, Sobola nie myślałem że zagramy najlepszy mecz jak na razie w tych rozgrywkach tak osłabieni. Dzisiaj najlepsze mecze w Wiśle odkąd są zagrali Lamey i Jaliens niestety Maskant dalej stawia na tego pseudo piłkarza Diaza szkoda o nim pisać bo o jego fatalnej grze można by nakręcić już telenowele. Maskant widzę że dał sie również poddać presji kibiców i zagrali Czekaj i Brud super oby cześciej zwłaszcza Czekaj.

Pozdrowienia dla wiernych kibiców Wisełki z Norwegii
Jazda Jazda Biała Gwiazda :)

4fan_player 20.10.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1179219)
Jeszcze co do studia to Kołtoń jednak jest większym idiotą niz myślałem

A co powiedział?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl