![]() |
Gramy z przedstawicielem najsilniejszej ligi świata to,że w lidze idzie im średnio nie ma znaczenia większego,przed meczem z Odense byli jeszcze nizej w tabeli a wygrali z Duńczykami 2-0 na ich stadionie.
Liczę,że nasi powalczą i wynik będzie na styku. |
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Fu...wiadomosc.html
Może dla nas lepiej.. |
Cytat:
|
i niech lekceważą...Wokół meczu Wisły jest spokój i o to chodzi!! zobaczycie ze wreszcie pokażemy charakter i wygramy.W mediach tylko o meczu legi mówią,a dostaną od rumunów z 2-3 zerooo! do zoba na R22
|
Przy naszej obronie , głupocie , i wyprowadzaniu piłki cudem będzie remis albo niska porażka.
Bez Meliksona Małeckiego Sobolewskiego i Marko ten zespół się męczy jak gra ze sobą. Ciekawe co dziś Q i Chavezem odwalą. |
pier...ną po bramce :) i to nie samobójczej
|
Cytat:
Dobrze, ze o naszym meczu mowi sie mniej i spycha go wrecz na margines. Mysle, ze przez to i presja jest mniejsza a zespol podejdzie do spotkania spokojniej i bez nerwow. Licze, ze dzis Wisla pozytywnie zaskoczy i sprawi nam mila niespodzianke. Nie jest to przeciez niemozliwe mimo tych wszystkich okolicznosci. |
Presji nie mają kibice, dziennikarze... ale piłkarze to na pewno mają... na czele z trenerem...
|
A czemuż to piłkarze mają czuć jakąkolwiek presje?
|
Z pilkarzy to chyba tylko Chavez jest pod presja bo trener namawia do wypominania mu bledow.
|
Maaskant na prawdę ma nie równo pod sufitem. Chroni swojego dobrego kumpla Kewa - w końcu to jego rodak -przy okazji zwalając winę na ostatnio stracone bramki na barki Chaveza. Ktoś ma jeszcze wątpliwości, że ten "trener" wie co robi?
|
Nie jestem jego zwollennikiem(Maaskanta) a to akurat zostalo nadmuchane z tym krytykowanie Chaveza i bronieniem Q. Wypowiedz byla w stylu:
- Q daje ciala - Chavez tez. Gdzie tu zwalanie winy mozna by dopisac Lamey/Paljic tez i? Taka prawdy obrona jest do dupy. |
Słowa Maaskanta z DP:
"To Lamey i Kew Jaliens są teraz pod ostrzałem. A przecież np. Osman Chavez zawalił dwie bramki w meczu z Odense. Ale jakoś nie słyszałem narzekań na ten temat " albo na temat Jaliensa: "Zostawcie tego zawodnika, skupcie się na tym drugim (Chavez)." Na prawdę holender wam nieźle w głowach poprzestawiał :D A Chavez, no cóż to chyba jedyny obok Jovanovica, który daje z siebie wszystko. A to że popełnia błędy? No do jasnej anielki - jak w obronie musi on kryć 2-3, bo ani Lamey, ani Jaliens ani Diaz nie potrafią kryć, to w końcu jakiś błąd mu się zdarzy.. Zresztą takie przerzucanie winny na innych zawodników nie przystoi TAKIEMU trenerowi... a no tak, on to już zrobił... |
yyy Wisly dzis nie ma w tv? mialo byc na zmiane, za pierwszym razem byla Wisla, potem Legia.. wiec dlaczego dzis jest yzmowu LEGIA??
|
Cytat:
|
sorry ale w moim odczuciu ten mecz nie ma większego znaczenia. Anglicy zapewne mają to gdzieś i przyjechali sobie rozegrać sparing. Nasza osłabiona drużyna będzie się może i spinać, ale tak naprawdę po 2 porażkach w pucharach i przypuszczalnie trzecia nie będzie miała większego znaczenia. No chyba, że tylko ja jestem takim pesymistą i nie wierzę, że obecną Wisłę stać na wyjście z grupy?!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Taką Wisłe jak w tych pierwszych 30 minutach az chce sie ogladać.
Iliev najlepszy narazie.Garguła dobrze, tylko Biton osamotniony, moze OBY wpusci Genkova i zagraja na 2 napastników Fulham teraz w 10tke, spokojnie duzo czasu zeby coś ustrzelić. nie mozna tego zmarnować. I oby oby ! JJJBG ! |
Jak się nazywa ta ku..wa prowadząca studio w Polsacie? Wrzuciłbym im do studia wszystkim granat.
|
Biton, Nunez, Iliev najlepsi. Sami nowi, dwóch wypożyczonych, jeden stary :(
|
Skandaliczny komentarz Kozminskiego! Skan-da-li-czny !
Czego Wisla nie zrobila - robila zle. Co za kutas. Zemsta ze tatusia gnoja z Wisly pogonili. |
Dudu Biton na wagę złota !!!!
|
Gratuluje zwycięstwa :)
|
Czy jest soc pozytywnego w tym meczu oprócz wyniku i tego że zagrali młodzi Polacy?
|
Cytat:
|
Nunez, gdyby nie aktorstwo, piłkarz meczu! To jak się ustawiał, jak dyrygował drużyną, jak rozdzielał piłki, z jaką łatwością odbierał piłkę rywalom - klasa, nareszcie zagrał na miarę swojego dużego potencjału.
|
Brawo WISŁA ! ! !
Dobry naprawde dobry mecz, pełne 90 minut kontroli, zapewne wpływ też miał na to czerwony kartonik fulham Pareiko bezbłędnie Obrona Chyba Kew najlepszy, najsłabszy Diaz pomoc Wilk i Nunez na +, Iliev chyba najlepszy na boisku, Kirm słabo jak zwykle, Garguła poczatek bdb a pozniej coraz słabiej... Biton ... znów bramka, brawo Czekaj i Brud sobie grają po pare minut na przeciwko Fulham, no i nawet Boguś ... zajebiście podsumowując: Dobry mecz, 3 pkt ale też bez zbędnej podniety BRAWO WISŁA ! |
Cytat:
Mecz wygrany, młodzi weszli i to na tyle krótko, że nie zdążyli niczego zepsuć:-) Nie spodziewałem się, oby tylko takie niespodzianki Wisła nam sprawiała. No i Maaskant górą, Jaliens i Lamey zresztą też. Aż sobie dzisiaj wejdę na "weszło":> |
Wcale dobrego meczu nie zagraliśmy, po prostu przeciętnie. Cieszą 3 pkt. Z grą nadal słabo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pierwszy prawdziwy sukces Maaskanta przyszedł w najlepszym możliwym momencie. Atmosfera po odpadnięciu z LM, klęsce z Odense i po porażce z Legią była grobowa, a kontrowersyjne zwycięstwo z Jagą nie pomogło.
Dziś jednak trzeba powiedzieć: zagraliśmy wreszcie niezły mecz, ze zdecydowanie lepszym (kadrowo) od nas zespołem. I udało się zdobyć cenne 3 punkty. Niezależnie od naszej dalszej gry w grupie LE, to jest spory sukces i bardzo miła niespodzianka. Mam też nadzieję, że to zwycięstwo podbuduje psychicznie naszych piłkarzy i da im większą pewność w grze. Spora w tym zasługa naszego trenera. Nie graliśmy na "hurra" po wyrzuceniu zawodnika Fulham, tylko trzymaliśmy się ostrożnej gry i próby szybkiej piłki. Parę razy się to udało w pierwszej połowie. W drugiej siadł kondycyjnie Garguła, który wcześniej nieźle kreował grę - więc i nasz atak pozycyjny wyglądał gorzej. Mamy jednak świetnego Bitona, do tego niezłych Iliewa i Kirma i to dziś wystarczyło. Najbardziej jednak cieszy postawa zawodników, po których nie tylko ja jechałem równo (i to nie bez powodu): Jaliensa i Lameya. Obaj dziś zagrali dobre zawody, w przypadku Kew powiedziałbym nawet, że bardzo dobre. W ogóle dziś defensywa wyglądała całkiem nieźle - Chavez co prawda wyleciał, ale grał też nieźle, a jego zejście z boiska nie miało już wpływu na wynik. Najsłabszym ogniwem był Diaz, który był niemiłosiernie ogrywany przez Anglików. Dostałem bardzo miły prezent na imieniny, dzięki:-D |
Cytat:
Bardzo dobry mecz Wisły, Fulham bez pomysłu... kontrola przez 90 minut... Gratulacje ! A i pierd.... tych alkoholikow z polsatu... plakac sie tylko chce jak sie pomysli jak wiekszosc pilkarzy sie stacza na emeryturze ;] |
Cytat:
Jest wygrana. Kibice Wisły się cieszą :) |
Cytat:
Pierwszy sukces Maaskanta w Polsce to MP, drugi to awans do LE, ten jest trzeci :) Wszystkiego najlepszego! |
Jeszcze co do studia to Kołtoń jednak jest większym idiotą niz myślałem
|
Cytat:
Wolfy, Ty po prostu się zadowalasz byle czym. |
Nie ma sie co przejmować panami w studiu ani tymi co komentowali nasze spotkanie oni najlepiej to by woleli w pucharach pewien twór Wroniecko - Poznański.
A tak co do samego meczu to jest to miła niespodzianka graliśmy dzisiaj bez Meliksona, Małeckiego, Jovanovicia, Sobola nie myślałem że zagramy najlepszy mecz jak na razie w tych rozgrywkach tak osłabieni. Dzisiaj najlepsze mecze w Wiśle odkąd są zagrali Lamey i Jaliens niestety Maskant dalej stawia na tego pseudo piłkarza Diaza szkoda o nim pisać bo o jego fatalnej grze można by nakręcić już telenowele. Maskant widzę że dał sie również poddać presji kibiców i zagrali Czekaj i Brud super oby cześciej zwłaszcza Czekaj. Pozdrowienia dla wiernych kibiców Wisełki z Norwegii Jazda Jazda Biała Gwiazda :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl