Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Markus 10.02.2024 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1615629)
to się akurat koledze udało

Nic mu się nie udało. Przykład jedynie obrazowo pokazywał dlaczego Hiszpanie wyciągnięci z niższych lig zwykle są dużo lepsi niż polscy zawodnicy w zasięgu dzisiejszej Wisły lub z jej obecnej kadry. Zarówno Carbo, Villar, Goku, Baena czy Rodado nie ma obecnie w polskiej pierwszej lidze równie dobrze wyszkolonego polskiego odpowiednika na swojej pozycji.

A Raton będzie bronić dlatego, że Wisła nie ma nikogo innego lepszego w kadrze. Broda też takim bramkarzem nigdy nie był. Od niego akurat nie byłoby trudno znaleźć nawet w pierwszej lidze lepszych bramkarzy i żałuję, że takowych w Wiśle nie ma.

leszekpw 10.02.2024 12:21

Dlaczego Wisła zawsze po macoszemu traktuje pozycje bramkarza i transfery? Tak jest od lat.

Markus 10.02.2024 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1615576)
Dobrze panie Markus, mam nadzieję, ze w takim razie w przyszłości nie będziesz farmazonił i z klawiatury nie zrobisz znowu dupy.

PS Udzielanie się pod nic nieznaczącym nickiem, na nic nieznaczącym forum, w nic nieznaczących tematach na nic nieznaczące tematy, też raczej jest stratą czasu. Także dziwi mnie, że na to Ci czasu nie szkoda. Chociażby na to odmienianie Hiszpan, trener i lepszy przez wszystkie przypadki

PS 2 Niezłej sraczki dostałeś. Jak pasowało pod tezę, że ja to jakiś obrońca polskiego bagna, PMS i wszystkiego co z Polską związane to mówiłeś o Rude i Hyballi, ze ich nie trawię. Jak się okazało, ze z tym Hyballą było zupełnie inaczej to juz tak trochę ta teza siadła więc lepiej napisać, ze szkoda czasu bronić swojego zdania :D

Żenada, tak to jest powtarzać coś po debilu drozdzie.

Drozd z pewnością niczego sobie nie wymyślił, był jakiś powód, dla którego tak Ciebie zapamiętał i to, co wówczas opowiadałeś. A Ty wklejając część swojej twórczości z dawnych lat z pewnością nie przekleiłeś wszystkiego, nawet nie próbuj wmawiać, że to zrobiłeś, inni dziwnym trafem pamiętają Twoje wypowiedzi z postów, które tutaj sprytnie pominąłeś.

Ja mam znacznie lepsze rzeczy do roboty niż wykłócać się z Tobą na temat Królewskiego czy Rude lub tego co pisałeś kilka lat temu. Sraczka, którą dostałeś na wieść o podpisaniu Rude zamiast jakiegoś polskiego szkoleniowca typu Moskala zamyka temat Twoich obecnych poglądów na tą sprawę. Moje są jasne: wyżej cenię hiszpańskich zawodników z niższych lig niż większość dostępnych obecnie dla Wisły polskich pierwszoligowców. Nie dlatego, że są Hiszpanami, lecz dlatego, że uważam, iż są generalnie lepiej wyszkoleni, a i mentalnie oraz zaangażowaniem przewyższają tych polskich zawodników, nawet wychowanków, co najlepiej pokazał Baena w meczu z Katowicami. Dziś najlepszymi piłkarzami Wisły i jej liderami są Carbo, Goku, Villar i Rodado, a nie Sapała, Żyro, Szot, Jaroch czy nawet Uryga. Mam znów wyjaśniać czemu tak uważam i czemu widzę, że Hiszpanie potrafią więcej nie tylko technicznie?

W każdym z możliwych tematów atakujesz Królewskiego za złe zarządzanie, bez względu na to co zrobi - i nawet wtedy, jeśli coś mu się udaje lub podejmuje dobre decyzje, tak jak promocja Wisły w Hiszpanii pod pozorem stawiania na sztuczną inteligencję. Akurat ta sprawa nie jest niczym złym z punktu widzenia interesu Wisły, ale dla Ciebie nie ma to znaczenia, dla Ciebie liczy się tylko dowalenie Królewskiemu i wszystkiemu, co zrobił lub robi. Dla mnie to nie jest poziom dyskusji, rozmawiaj sobie w ten sposób z innymi fanatykami nienawidzącymi Królewskiego typu Koalika. Skończyłem.

Jaroo1 10.02.2024 15:10

Cytat:

Drozd z pewnością niczego sobie nie wymyślił, był jakiś powód, dla którego tak Ciebie zapamiętał i to, co wówczas opowiadałeś. A Ty wklejając część swojej twórczości z dawnych lat z pewnością nie przekleiłeś wszystkiego, nawet nie próbuj wmawiać, że to zrobiłeś, inni dziwnym trafem pamiętają Twoje wypowiedzi z postów, które tutaj sprytnie pominąłeś.
Ojej, ale ty mondry jesteś. Jak ty to sprytnie pominąłeś, ze z mordy dupę zrobiłeś. Brawo.

leszekpw 10.02.2024 15:11

Markus, w sedno. Im bardziej będziemy olewać trolla i nie wdawać się z nim w dyskusję tym szybciej mu się znudzi, jak Koalikowi, ktory ograniczył aktywność do minimum, jak się ludzie poznali na nim. W dodatku Jaroo1 wyzywa wszystkich od debili, idiotów, psów, itp... a olać jego wypowiedzi ciepłym moczem. Rude i Hiszpanie się sami obronią, wynikami.

Jaroo1 10.02.2024 15:33

Hiszpanie koniec końców tak się obronili wynikami w tamtym sezonie, że mając lepszą ekipę niz teraz, wyłożyliśmy się na finiszu rozgrywek dwa razy.
Odeszli od nas dobrzy zawodnicy w tym sezonie. Doszedł słaby Raton i tragiczny Eneko - tak się broni obecny rzut Hiszpanów. Goku można zaliczać jako nabytek z polskich podwórek, bo był już zweryfikowany w I lidze.

Od psów to wyzywam takich śmieci jak drozd, którzy pomawiają, kłamią na mój temat. Markus to kolejny niepełnosprytny medrzec, który powiedział a i nie umie powiedzieć b.
Od idiotów czy debili, to mnie nauczył sam Jarosław Królewski, ze tutaj jest forum dla takich osobników więc to chyba nic strasznego, że po nim powtarzam?

Zobaczymy na koniec sezonu kto się okaże trollem. Obym to ja nim został.

wolfy 10.02.2024 16:48

Wygraliśmy sparing (po babolu Gostomskiego), ale z opisu na Wisła Portal nic nowego: przeważaliśmy i nic z tego nie wynikało. Niedobrze. Za "przewagę" punktów nie przyznają.
Trener będzie miał masę roboty, ale w sumie to już wiedzieliśmy.

Nasz sztab medyczny nie potrafi ocenić kontuzji ani właściwie przywrócić piłkarza do gry? Nowe, nie znałem... 4-6 tygodni, to pewnie będzie minimum dwa miesiące do roku jak znam efekty naszej rehabilitacji.

Markus 10.02.2024 22:37

Wywiad z trenerem Rude podsumowujący przygotowania do rundy:

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-18302359

Podoba mi się sposób w jaki opowiada o sytuacji w Wiśle, podchodzi do zespołu, jakie widzi problemy do pokonania oraz jaką ma filozofię pracy. Dobrze, że chce "dociskać" zawodników i cały czas wymuszać u nich postępy. Oby udało mu się to zrobić.

leszekpw 10.02.2024 22:48

W koncu trener, który z sensem prawi, a nie pierdzieli jak Sobol

AgresywnyChomik 11.02.2024 00:06

Po tym wywiadzie to obawiam się czy Rude umie w taktyke tak dobrze jak poprzednik xD

wolfy 11.02.2024 01:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1615682)
Po tym wywiadzie to obawiam się czy Rude umie w taktyke tak dobrze jak poprzednik xD

Oczywiście że nie. Sobolewski to genialny taktyk.

Drozd 11.02.2024 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1615649)
Od psów to wyzywam takich śmieci jak drozd, którzy pomawiają, kłamią na mój temat. Markus to kolejny niepełnosprytny medrzec, który powiedział a i nie umie powiedzieć b.
Od idiotów czy debili, to mnie nauczył sam Jarosław Królewski, ze tutaj jest forum dla takich osobników więc to chyba nic strasznego, że po nim powtarzam?

Zobaczymy na koniec sezonu kto się okaże trollem. Obym to ja nim został.

Myślisz że ktoś się przejmuje co taki ptasi móżdżek sobie pierdnie? :) Od lat mącisz swoimi urojeniami, a sraczka której dostałeś po bardzo dobrym wyborze Królewskiego jest najlepszym dowodem jak masz popieprzone w pustej pale.

Obym to ja nim został ? No debil. :rotfl:

Karherop 03.06.2024 09:40

Czy klub w ogóle wypuścił info kiedy zespół wraca po urlopach? Na dobra sprawę to w okolicach 10 czerwca powinni zacząć.

fansorina 03.06.2024 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1626294)
Czy klub w ogóle wypuścił info kiedy zespół wraca po urlopach? Na dobra sprawę to w okolicach 10 czerwca powinni zacząć.

Pewnie jutro/w środę Moskal powie co, gdzie i kiedy.
Najważniejsze pytanie to jednak z kim :)

Karherop 03.06.2024 09:56

Bywały już starty przygotowań w wąskim gronie, ale tym razem nie będzie aż tak źle.

Jednak i wypożyczeni (Łeczna, Stal Stalowa Wola) będą później i rezerwy jeszcze grają, zapewne max 20 piłkarzy zbierze się na 1 trening.

Karherop 20.06.2024 12:41

Poprzedni post się źle zestarzał.

Kadra na obóz to jakaś kpina. Już nawet pomine wzięcie tego Niemcaz choć żeby chociaż to miało jakąś newralgiczna pozycję obstawić. Żal.

emjot 20.06.2024 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1627398)
Poprzedni post się źle zestarzał.

Kadra na obóz to jakaś kpina. Już nawet pomine wzięcie tego Niemcaz choć żeby chociaż to miało jakąś newralgiczna pozycję obstawić. Żal.

to jest Wisła a'la bieda do sześcianu
bez lewego obrońcy
z jednym środkowym obrońcą (bo Uryga jest p.o., Łasicki kulawy a Skrobański ostatnio grał w II lidze )
bez kogokolwiek kto umie grać na lewym skrzydle
z jednym napastnikiem

:lol:

ps. Chełmecki chyba idzie na kolejne wypo, albo nie przedłużają z nim kontraktu, Ziarko ma niby rok jeszcze kontraktu, ale co z nim????
ps. 2 a ten od roku bezrobotny :rotfl: to niby po uj tam jedzie

Stelio 20.06.2024 12:58

patrząc się na tą parodię zastanawiam się tak po ludzku, czy jest sens? Tego klubu w tej formie sie nie da uratować, przecież to jest jakaś żenada. W Lechii rok temu wiedzieli na początku sezonu ze jest bieda ze skladem, ale przynajmniej mieli świadomość, że to przez zawirowania właścicielskie i było światło w tunelu.

A my tak po prostu mamy zamiar się stać klubem który będzie sobie przez najbliższe 10 lat balansowal miedzy 1 a 3 ligą?

Nie wiem na ile to ma sens, będzie coraz gorzej. Od 4 ligi przynajmniej wziąłby to ktoś z hajsem. W aktualnej sytuacji z Królewskim i tak tam zmierzamy tylko ścieżką sportową a nie organizacyjną...

sandomingo 20.06.2024 12:58

Całkowita kompromitacja Wisły zarządzanej nowocześnie przez Jarosława Królewskiego.

4 bramkarzy, w tym żadnego, gwarantującego jakieś ekstra punkty.
1 zdrowy boczny obrońca, w osobie Kuby Wiśniewskiego z rezerw.
3 zdrowych skrzydłowych
1 zdrowy ofensywny pomocnik w osobie Dawida Olejarki z rezerw.
1 napastnik w osobie Angela Rodado, który zapewne zostanie sprzedany.
No i jeden testowany Niemiec, z galerii bezrobotnych.

To jest wręcz nieprawdopodobne co się dzieje w tym klubie....Choć z drugiej strony - czy to powinno jeszcze dziwić...

black 20.06.2024 12:58

z tą kadrą i idiotą ze sztuczną inteligencją lecimy w szonie 2024/25 z 1 ligi z hukiem

Karherop 20.06.2024 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1627400)
to jest Wisła a'la bieda do sześcianu
bez lewego obrońcy
z jednym środkowym obrońcą (bo Uryga jest p.o., Łasicki kulawy a Skrobański ostatnio grał w II lidze )
bez kogokolwiek kto umie grać na lewym skrzydle
z jednym napastnikiem

:lol:

ps. Chełmecki chyba idzie na kolejne wypo, albo nie przedłużają z nim kontraktu, Ziarko ma niby rok jeszcze kontraktu, ale co z nim????
ps. 2 a ten od roku bezrobotny :rotfl: to niby po uj tam jedzie

Bieda bieda, ale niech mi ktoś wytłumaczy czemu nie uzupełniono ubytków juniorami. Przecież choćby ta nasza obrona to aż prosi się o dokoptowanie 3, a nawet 4 nazwisk.

emjot 20.06.2024 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1627406)
Bieda bieda, ale niech mi ktoś wytłumaczy czemu nie uzupełniono ubytków juniorami. Przecież choćby ta nasza obrona to aż prosi się o dokoptowanie 3, a nawet 4 nazwisk.

chłopaki z rezerw dostały urlop, bo dopiero co skończyły sezon
choć można by dokooptować takiego Ramireza choćby

ostatnio Wiśniewski nie grał w rezerwach, więc może od razu go Moskal widział w składzie
co do innych to poza Ramirezem i może Grau ja tam nikogo nie widzę do grania, nawet ten Sarga co niby jest w kadrze jedynki to dzielą go lata świetlne od Chelmeckiego... który też nie pojechał :lol:

wytłumaczenie tego jest takie: albo będą transfery, albo AI nie ogarnia, albo niczego już nie będzie :P :rotfl:

wierność83 20.06.2024 13:29

Grafika na obóz prezentuje poziom i stan rozkładu do jakiego doprowadzono ten klub.

enzo 20.06.2024 13:57

https://i.ibb.co/0fDWcHc/napastnicy-xd.png

Wiadomo, że Rodado to kozak. Ale żeby tak bezobciachowo zmuszać go do grania za dwóch?

ECH, JAROSŁAW. CÓŻEŚ TY UCZYNIŁ Z NASZĄ WISEŁKĄ?!

wierność83 20.06.2024 14:03

Poza tym, czy nie można jakoś odświeżyć tego sztabu? Widzę te same nazwiska od lat, klub notuje zjazd w dół, a tu cały czas kiszenie się w tym samym sosie. Lekarz to już chyba tu jest naście lat.
Mam wrażenie, że Królewski nigdy sam nikogo nie zmieni, bo przecież rozwój, sentyment, bla bla.. człowiek się liczy, klub i kibice nieważni. Ale z takim podejściem panie to piłka cię przemieli i wypluje, już to w sumie robi.

Markus 20.06.2024 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1627407)
chłopaki z rezerw dostały urlop, bo dopiero co skończyły sezon
choć można by dokooptować takiego Ramireza choćby (...)
co do innych to poza Ramirezem i może Grau ja tam nikogo nie widzę do grania

Dokładnie tak, tu pełna zgoda. Ramirez i Grau powinni trenować z pierwszym zespołem, bo w rezerwach byli najlepszymi piłkarzami w swoich formacjach i przy obecnej mizerii kadrowej pierwszej drużyny mogą okazać się przydatnymi zawodnikami w kontekście całego nadchodzącego sezonu.

Jaroo1 20.06.2024 18:24

Pewnie jakby Krzyżanowski się nazywał Krzyżanau albo Enrice Krzyglesjas to byś tu piał, że grajek nie z tej ziemi i musi zostać.
Ktokolwiek, cokolwiek by pozytywnie napisał o Hiszpanach to markus z merdającym ogonkiem wyskakuje i mówi, że to prawda, ktokolwiek, cokolwiek złego napisze o Hiszpanach to markus z pianą w pysku się rzuca, że to brednie.
Masakra. Wpływy wszelakiej maści agentury na prawdę są mocne hehehe

KOALIK 20.06.2024 18:56

Zwłaszcza, że to syn Kikuśka.

Hehe

emjot 20.06.2024 20:36

Chyba czegoś nie rozumiecie w swoim zacietrzewieniu i manii antyhiszpańskiej. Swoją drogą mnie to nie dziwi, ale co tam. Wytłumaczę. Jak chłopu na polu.
W rezerwach nie ma prawie nikogo kto w obecnej sytuacji kadrowej jedynki nadawałby się do czegokolwiek. Poza Grauem i Ramirezem. Są na miejscu (choć chyba obydwaj mają kontrakt do 30.06.) nie trzeba za nich płacić żadnej prowizji żadnemu menago. W związku z czym, można ich sprawdzić.
Zamiast zabierać jakiegoś bezrobotnego Niemca od roku żyjącego na socjau.
Ale po co nie? wszak to syn "kikusia" jak to jeden z was "błyskotliwie" spuentował. Lepiej zapłacić za miejsce w ośrodku za jakiegoś totalnego amatora :lol:

Markus 20.06.2024 20:48

Wypowiedzieli się hejterzy, którzy pewnie nie widzieli ani jednego meczu rezerw, kolejny raz popisując się swoimi obsesjami.

Grau i Ramirez powinni być w kręgu osłabionej dziś kadry pierwszej drużyny nie dlatego, że są Hiszpanami, tylko dlatego, że byli najlepsi w swoich formacjach w drugiej drużynie i najbardziej na to zasługują, co się w waszych móżdżkach najwyraźniej kompletnie nie mieści - nawet jeśli zauważa to również Emjot.

Wy byście świadomie szkodzili Wiśle, blokując możliwość gry niektórym zawodnikom z uwagi na ich paszporty. Wiadomo to nie od dziś.

Przez takich hejterów być może Ramirez dlatego jeszcze nie zadebiutował, bo zaraz jakiś Koaliczek wyskoczyłby z gadką o nepotyźmie (choć akurat dla niego to może być za trudne słowo, bo nie brzmiące jak nazwiska Urban i Jaruzelski :evil:) - wszak syn Kiko nie może dobrze grać w piłkę (a przynajmniej lepiej niż niektórzy inni zawodnicy) i zasługiwać swoją pracą oraz podstawą na szansę. W świecie hejterów liczy się nie to jak gra, ale że jest synem Kiko. :rotfl:

Pajace dalej pajacują.

doktor granat 20.06.2024 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1627434)
Chyba czegoś nie rozumiecie w swoim zacietrzewieniu i manii antyhiszpańskiej. Swoją drogą mnie to nie dziwi, ale co tam. Wytłumaczę. Jak chłopu na polu.
W rezerwach nie ma prawie nikogo kto w obecnej sytuacji kadrowej jedynki nadawałby się do czegokolwiek. Poza Grauem i Ramirezem. Są na miejscu (choć chyba obydwaj mają kontrakt do 30.06.) nie trzeba za nich płacić żadnej prowizji żadnemu menago. W związku z czym, można ich sprawdzić.
Zamiast zabierać jakiegoś bezrobotnego Niemca od roku żyjącego na socjau.
Ale po co nie? wszak to syn "kikusia" jak to jeden z was "błyskotliwie" spuentował. Lepiej zapłacić za miejsce w ośrodku za jakiegoś totalnego amatora :lol:

Co do Ramireza to obawiam się, że wróci z ojcem do Hiszpanii i tyle go widzieli.
Z gry w rezerwie Wisły raczej się nie utrzyma w Krakowie, a na przesunięcie do jedynki z tego co piszesz się nie zanosi.

emjot 20.06.2024 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1627440)
Co do Ramireza to obawiam się, że wróci z ojcem do Hiszpanii i tyle go widzieli.
Z gry w rezerwie Wisły raczej się nie utrzyma w Krakowie, a na przesunięcie do jedynki z tego co piszesz się nie zanosi.

skoro go nie wzięli nawet na sprawdzenie na zgrupowanie
to też tak myślę

Jaroo1 20.06.2024 21:25

Jeśli obaj młodzi Hiszpanie dołączą do pierwszej drużyny to jestem za tym aby zwolnić Moskala a zatrudnić na trenera Hiszpana. Dwójka młodziaków z Hiszpanii podniesie sporo ogólną ilość Hiszpanów w pierwszym zespole. A oto dlaczego w takiej sytuacji najwazniejszym wyborem powinien być hiszpański szkoleniowiec:

Cytat:

Kilka spraw pokazujących, dlaczego szkoleniowiec z Hiszpanii byłby obecnie dobrym wyborem dla Wisły:
- Zapewnia dobrą komunikację z hiszpańską częścią naszego zespołu, stanowiącą jego największą siłę i nadzieję na awans do baraży
- Łatwiejsza komunikacja z najważniejszymi zawodnikami pozwoli na lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry, A także powinna zaowocować lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi, których tak bardzo w ostatnich miesiącach brakowało.
- Trenerzy z tamtego kraju potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, z uwagi na funkcjonowanie w całkowicie innym systemie tego szkolenia.
- Możliwość wprowadzenia potrzebnych szkoleniowych innowacji, które w Hiszpanii są standardem, a których nie wprowadziliby polscy trenerzy.
- Duże prawdopodobieństwo, że trener z Hiszpanii dostałby zgodę na dobranie sobie całego sztabu stamtąd. Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków, a Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci (której oczywiście mu nie życzę, niech żyje 100 lat i dużej)
- Pełna kompatybilność z realizowaną obecnie przez Wisłę strategią kadrową klubu, pozwalającą na uniknięcie dodatkowego chaosu.

Markus 20.06.2024 21:40

Cytat:

Kilka spraw pokazujących, dlaczego szkoleniowiec z Hiszpanii byłby obecnie dobrym wyborem dla Wisły:
- Zapewnia dobrą komunikację z hiszpańską częścią naszego zespołu, stanowiącą jego największą siłę i nadzieję na awans do baraży
- Łatwiejsza komunikacja z najważniejszymi zawodnikami pozwoli na lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry, A także powinna zaowocować lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi, których tak bardzo w ostatnich miesiącach brakowało.
- Trenerzy z tamtego kraju potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, z uwagi na funkcjonowanie w całkowicie innym systemie tego szkolenia.
- Możliwość wprowadzenia potrzebnych szkoleniowych innowacji, które w Hiszpanii są standardem, a których nie wprowadziliby polscy trenerzy.
- Duże prawdopodobieństwo, że trener z Hiszpanii dostałby zgodę na dobranie sobie całego sztabu stamtąd. Trener z naszego kraju zapewne będzie mógł sobie podobierać najwyżej takich kolejnych Łaciaków, a Kmiecik zostanie w sztabie aż do śmierci (której oczywiście mu nie życzę, niech żyje 100 lat i dużej)
- Pełna kompatybilność z realizowaną obecnie przez Wisłę strategią kadrową klubu, pozwalającą na uniknięcie dodatkowego chaosu.
I wszystko to śmiało można napisać jeszcze raz :-D

Po kolei:

Trener z Hiszpanii nie zapewnia dobrej komunikacji z hiszpańskim zawodnikami? Bzdura jedynie w hejterskim umyśle. :-D

Łatwiejsza komunikacja z zawodnikami nie pozwala na "lepsze dobranie i realizację taktyki na boisku adekwatnej do możliwości naszej obecnej kadry?".

A także "nie zaowocowała lepszym wykorzystaniem potencjału hiszpańskich graczy, czyli lepszymi wynikami i reakcjami zespołowymi?". Puchar Polski udzielił odpowiedzi czy nie była to prawda :-D

Trenerzy z Hiszpanii nie potrafią znacznie lepiej rozwijać poszczególnych zawodników i dbać o ich formę niż polscy, a hiszpański model szkolenia nie jest generalnie znacznie lepszy od polskiego? Powiedz to zwłaszcza Guardioli, Luisowi Enrique i Xaviemu Alonso :-D

Czy ten hiszpański system szkolenia nie zawiera elementów i metodyki, które byłyby innowacją w polskich ligach? Jedynie durny hejter może twierdzić, że nie zawiera i to polski system szkolenia stoi wyżej, jest nowocześniejszy i wydajniejszy, produkuje więcej lepiej wyszkolonych zawodników.:rotfl:

Trener z Hiszpanii nie miał większej szansy na przekonanie Królewskiego do zainwestowania w zatrudnienie dodatkowych osób w sztabie? Moskal na razie nie dostał nawet jednego dodatkowego asystenta, którego sam mógł sobie wybrać!:-D

Już ci pisałem: nie masz nic hejterku, a podając jako przykład rzekomych bzdur rzeczy, które się potwierdziły lub są powszechnie znaną oczywistością pokazujesz tylko jakim jesteś durniem.:-D

Jaroo1 20.06.2024 22:00

No ja serio mówię, że trzeba by Hiszpana zatrudnić. Tak jak mówisz, wszystko się potwierdziło z tego co pisałeś:
- największy sukces w lidze w całej historii Wisły
- Wisła była taktycznie nie do pokonania. Miala wiele schematów gry
- zespół niebywale się rozwijał
- Rude dotarł przede wszystkim do swoich rodaków, którzy przy nim wnieśli się na swoje wyżyny
- niebywałe postępy w grze Junci, Villara, Alfaro, Eneko i oczywiście Goku

Tylko debil po takim sezonie zatrudniłby Polaka zamiast znowu Hiszpana.

krysztal 20.06.2024 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1627442)
skoro go nie wzięli nawet na sprawdzenie na zgrupowanie
to też tak myślę

Pamiętajcie o AI,może po prostu nie świecili się na zielono.

KOALIK 20.06.2024 23:14

W końcu eksperyment hiszpański był potrzebny po to, abyśmy zobaczyli Wisłę na najgorszym miejscu w historii.

Żaden Polski trener nie zostawił Wisły na dziesiątym miejscu w tabeli pierwszej ligi w tabeli końcowej.

Ale według propagandy sezon 23/24 był znakomity w wydaniu hiszpańskim.

Same zwycięstwa, awans w cuglach, Baena powołany na Euro.

Łącznie dziewięciu Hiszpanów w jedenastce sezonu.

Tylko jak zawsze trzeba prostować.

Notoryczne kłopoty z wygrywaniem w pierwszej lidze, mimo sporej ilości Hiszpanów.

W zasadzie oprócz Rodado nikt się nie sprawdził, a symbolem tego ostatniego sezonu były popisy Ratonika.

A Baena na Euro, to ten z Villarreal.

Mała różnica.

fansorina 21.06.2024 04:31

Od tygodni było wiadome, że rezerwy awansują, dlaczego nie wycofali kilku młodych grających z przodu wcześniej by ruszyli na obóz ze starymi to nie wiem, choć się domyślam, czyli, że nawet nie pomyśleli w klubie o tym fakcie.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że oni nie zbawią Wisły.

Widać jak Królewski jest przygotowany do tego okienka. 20 dni do meczu, my z jednym napastnikiem, który powinien stąd uciekać jak najprędzej dla swojego dobra.

W obronie też hula wiatr.

krysztal 21.06.2024 06:51

Uczciwie jest jednak przyznać , że młodzi też pewnie jakieś wakacje sobie zaplanowali mając na uwadze datę zakończenia sezonu.Trudno zmieniać plany i wywracać życie do góry nogami na miesiąc przed urlopem.

Karherop 21.06.2024 08:01

Wycofali tylko Wiśniewskiego, więc w teorii ktoś o tym pomyślał, ale sądzę że i tak niedoszacowal tego jak będzie wyglądać kadra na 1 zgrupowanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl