Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

mr_kwolf 12.02.2013 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez soQlABG (Post 1298459)
Ale dla "ekspertów" z tego forum i tak jest za słaby.

Według innych "ekspertów" był warty 1.6 mln euro, a pół roku później można go było mieć za paczkę fajek.

KrzychooR 12.02.2013 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1298515)
Według innych "ekspertów" był warty 1.6 mln euro, a pół roku później można go było mieć za paczkę fajek.

No ale wtedy już Sikorski u nas był więc nie potrzebowaliśmy wzmocnień w ataku ;]

ludi0080 12.02.2013 09:51

Myślę, że jeden w zupełności by nam wystarczył ;)

TymonPRO 12.02.2013 12:44

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...zyjemnosc.html

Maor Melikson chwalony po meczu ze Brest. "To przyjemność z nim grać"

To przyjemność grać z Meliksonem. Jest bardzo dobry technicznie, wie, gdzie podać piłkę. Na boisku podejmuje dobre decyzje - komplementował go po spotkaniu strzelec gola Mathieu Dossevi.

Po trzech meczach Izraelczyk kupił wszystkich w klubie, od kolegów z drużyny po publiczność" - pisze francuska prasa.

Matejas_ 12.02.2013 14:53

Jan Frederiksen testowany w DC United

Cytat:

Były obrońca Wisły Kraków Jan Frederiksen przebywa na testach w amerykańskim DC United. Zagrał 30 minut w wygranym 4-0 sparingu z Tampa Bay Rowdies.

Frederiksen do Wisły trafił w sierpniu ubiegłego roku. Zagrał w jedenastu meczach T-Mobile Ekstraklasy.

Zespół DC United w sezonie zasadniczym zajął 3. miejsce.

tofik 12.02.2013 14:54

Oglądałem mecz z Brestem i faktycznie Melikson sprawiał wrażenie, że mu się chce. Te wrzutki w biegu ma marne jak na bocznego pomocnika, ale poza tym pokazywał znane nam atuty. Może zrobić we Francji karierę. W klubach na poziomie średniaka oczywiście.

Kocur 12.02.2013 15:13

Przecież wiadomo było że mu się u nas po prostu nie chce.

Podobnie jak w normalnej firmie - nawet najlepszego fachowca się po prostu zwalnia jeśli się gość notorycznie opierdziela bo ma to negatywny wpływ na cały zespół.

gypsy 12.02.2013 15:19

Tak samo przecież było jak przyszedł do polskiej ligi. Pamiętacie co było po pierwszym meczu?

Ogólnokrajowy zachwyt nad Maorem, peany na jego cześć. Każdy powtarzał, że to najlepszy zawodnik w ekstraklasie. Liga francuska jest naturalnie lepsza od naszej (a która nie jest...), no ale w takiej drużynie jak Valenncienes Melikson może być gwiazdą. I tego mu życzę.

riv 12.02.2013 20:29

A za sezon 'Maorek' zejdzie z gazu we Francji bo mu już 30 stuknie i stwierdzi, że najwyższy czas iść do Premier League i będzie jak u nas...niby kwiczy, że się stara, że nigdy nie odpuszcza a gra jakby coraz grosza...Nie wiem czy charakter, to jest jego 'defekt' (w końcu przez coś siedział do 26 roku życia na pustyni) czy to po prostu znane nam wszystkim cwaniactwo Dahana.

KrzychooR 12.02.2013 20:31

Maor się wylansuje we Francji i skończy w PSG ;]

WISŁAZWE 12.02.2013 21:57

Kolejny raport o byłych Wiślakach: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27653

laxa 14.02.2013 12:11

Były reprezentant Polski zdyskwalifikowany na pół roku za ustawianie meczów!

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...ml#BoxSportTxt

tedyy 17.02.2013 21:39

Stan Valckx: Cupiał nie chciał stawiać w Wiśle na Polaków

Jakie błędy popełnił pan podczas pracy w Krakowie?

- Przyszedłem w ostatnim tygodniu okna transferowego i musieliśmy wziąć Serge'a Branco, bo w ostatniej chwili sprzedaliśmy Juniora Diaza. Najlepszym transferem nie był też Nourdin Boukhari, ale strzelił bardzo ważną bramkę w derbach. Oczekiwałem od niego więcej. Ale nie mieliśmy czasu i szukaliśmy tanich rozwiązań.

A może zatrudnił pan za dużo obcokrajowców?

- Tak, w szatni nie było właściwej równowagi.

Chcieliśmy podpisać kontrakt z siedmioma czy ośmioma Polakami, właściciel Bogusław Cupiał zawsze mówił "nie". Nie chciał inwestować w Polaków. Rozmawialiśmy np. z Marcinem Baszczyńskim czy Pawłem Olkowskim, ale Cupiał wolał wydać pieniądze na obcokrajowca niż na Polaka, bo też nie ma co ukrywać - ceny za naszych czołowych piłkarzy były zdecydowanie wyższe, więc miał rację. Nigdy wprost nie powiedział: "Nie chcę Polaków w klubie", ale gdy rozmawialiśmy o kontraktach dla nich, zawsze podkreślał, że nas nie stać. A my martwiliśmy się o zbyt wielu obcokrajowców w szatni, rozmawialiśmy o tym każdego dnia.

Cały wywiad Piotra Jawora ze Stanem Valcksem w poniedziałkowym magazynie Sport.pl Ekstra

może i G..o prawda ale

domin_czyzyny 18.02.2013 08:28

Jesli dla Cupiala za drogi był Olkowski, a dla Górnika był OK to ja nie mam pytań. Czas Panie Cupial powiedzieć stop, i dopuścić kogoś innego do klubu.
Dwa pierwsze mecze zdecydują czy do końca będziemy sie emocjonowac walka o utrzymanie.

tedyy 18.02.2013 10:30

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx.

To ten co zdaniem co niektórych wszystkiemu jest winien

luke1906 18.02.2013 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1299384)
Jesli dla Cupiala za drogi był Olkowski, a dla Górnika był OK to ja nie mam pytań. Czas Panie Cupial powiedzieć stop, i dopuścić kogoś innego do klubu.
Dwa pierwsze mecze zdecydują czy do końca będziemy sie emocjonowac walka o utrzymanie.

Podejrzewam, że wymagania zarówno kopacza jak i jego klubu są całkiem inne gdy partnerem do rozmów jest Wisła, a nie Górnik.

Mati_ 18.02.2013 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1299384)

I faktycznie może był za drogi. Już raz wpakowaliśmy się w duże kontrakty. Przykłady? Garguła, Genkow.
Jakie wyniki? Każdy widzi.

Ventigo 18.02.2013 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1299405)
wis.la/d661o

- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx.

wis.la/iruyp

Pensje zawodników w Wiśle były rozsądne. Gdy ściągnięto mnie do Wisły właściciel powtórzył: "Mamy zagrać w Lidze Mistrzów. Natychmiast!". To było ryzyko. Podjęliśmy je wszyscy. Nie udało się awansować do LM, ale dużo zarobiliśmy w Lidze Europy. Najłatwiej powiedzieć, że klub jest zadłużony i ma problemy - ocenił zarzuty o złe zarządzanie klubem Holender.

To tak jakby ktoś miał złudzenia, że jeśli zatrudnimy Nawałkę to dostanie 2-3 lata na budowanie zespołu. Dostanie rok na awans do LM tak jak Holendrzy, a jak nie to wypad.

domin_czyzyny 18.02.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1299411)
Podejrzewam, że wymagania zarówno kopacza jak i jego klubu są całkiem inne gdy partnerem do rozmów jest Wisła, a nie Górnik.

dzisiaj już nie sądzę, liczy się kasa i perspektywa rozwoju.
Jakby Wisła dała X + 10000 zł + obietnice stawiania na niego to by pewnie do nas przyszedł.

Dlatego tak ważny jest u nas dobry TRENER + ZAPLECZE TRENINGOWE.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1299412)
I faktycznie może był za drogi. Już raz wpakowaliśmy się w duże kontrakty. Przykłady? Garguła, Genkow.
Jakie wyniki? Każdy widzi.

z pewnością był za drogi, a dla bankrutującego Górnika był OK. Po prostu za frytki nikt do nas nie przyjdzie grać, no może poza 4-to ligowcami "z Bieszczad".

Oczywiście trzeba się zastanowić nad słowami Valcksa, ale potwierdza On to co większość z nas już od dawien dawna wie. Cupiał jest po prostu prostym człowiekiem, niezbyt inteligentnym, który otacza się klakierami - miernotami typu "mierny, bierny ale wierny".

Słowa Cupiała powtórzone przez Valcksa o natychmiastowym awansie do LM są tylko potwierdzeniem tego, że JEDYNYM WINNYM OBECNEJ SYTUACJI W WIŚLE JEST CUPIAŁ. To On kazał podjąć ryzyko i On za to powinien zapłacić. Jeśli nie potrafi myśleć, przewidywać to naprawdę nie mam słów. To tak jakby za błędną decyzję o nieprzygotowanym i nieudanym szturmie podjętą przez generała rozstrzelać kapitana, który tą operacją dowodził.

Jeśli Cupiał chce ryzykować niech ryzykuje Tele-Foniką, a nie Wisłą Kraków, która dla wielu ludzi jest czymś więcej niż tylko 5 literami i 93 minutami meczu x 2 co 6 lat podczas meczu eliminacyjnego do LM.

Mam jednak nadzieję, że Cupiał w końcu po wielu błędnych decyzjach podejmie choć jedną dobra i da popracować trenerowi, da czas na budowę drużyny, zainwestuje w bazę szkoleniową i specjalistów-trenerów młodzieżowych. I da odpowiednie środki finansowe na ten biznes, a jeśli go nie stać - to niech dopuści do klubu innych biznesmenów jako współwłaścicieli.

tofik 18.02.2013 11:53

Dokładnie się zgadzam. Natomiast w sytuacji w jakiej jest polski sport jako całokształt, gdzie właścicieli klubów cześciej niż ich rozwój interesuje np szybki zysk z inwestycji przyległej (typu Solorz ) czy też są golasami jak Król, furiatami jak JW nasz BC nie prezentuje się tak źle i dopóki nie bedzie przypływu kapitału, a podejrzewam , że długo nie będzie Cupiał nie jest złą opcja. Nie jest też dobrą, ale lepszą niż 2 liga :)

KOMINEK 18.02.2013 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1299405)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Czyli człowiek zatrudniny w najwyższych władzach Wisły nie ma pojęcia jaka jest sytuacja finansowa klubu :mysli:

arti 18.02.2013 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1299417)
Oczywiście trzeba się zastanowić nad słowami Valcksa, ale potwierdza On to co większość z nas już od dawien dawna wie. Cupiał jest po prostu prostym człowiekiem, niezbyt inteligentnym, który otacza się klakierami - miernotami typu "mierny, bierny ale wierny".

Słowa Cupiała powtórzone przez Valcksa o natychmiastowym awansie do LM są tylko potwierdzeniem tego, że JEDYNYM WINNYM OBECNEJ SYTUACJI W WIŚLE JEST CUPIAŁ. To On kazał podjąć ryzyko i On za to powinien zapłacić. Jeśli nie potrafi myśleć, przewidywać to naprawdę nie mam słów. To tak jakby za błędną decyzję o nieprzygotowanym i nieudanym szturmie podjętą przez generała rozstrzelać kapitana, który tą operacją dowodził.

No i płaci.
2 przegrane sezony = mniej pieniędzy z canalplus, sprzedaż najlepszych graczy za zaniżoną wartość, brak pucharów w obecnym i pewnie przyszłym sezonie, mniejsza liczba widzów + tańsze bilety/karnety, a przy tym konieczność przepłacania grupy zgranych dziadów.

mitmichael 25.02.2013 17:45

Melikson nie zawiódł Francuzów. Bitches love me!
http://www.weszlo.com/news/13924-Mel...tches_love_me_

wolfy 25.02.2013 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1299435)
Czyli człowiek zatrudniny w najwyższych władzach Wisły nie ma pojęcia jaka jest sytuacja finansowa klubu :mysli:

Może przed przyjściem Łysego nie było problemów? Wywiad z Cupiałem rzuca na to zupełnie nowe światło: boss twierdzi że pieniądze są, ale piłkarze na nie nie zasłużyli...

WISŁAZWE 26.02.2013 06:25

Krótka relacja z weekendowych spotkań byłych Wiślaków. Zapraszam do lektury: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27695

_ukoL 26.02.2013 13:13

Jean Paulista podpisał półroczny kontrakt ze SKRĄ Częstochowa.

FraMat 26.02.2013 13:16

Jean Paulista (rocznik 1977) - jak Kosowski. Podejrzewam, że w dzisiejszym składzie Wisły mógłby się zmieścić

_ukoL 26.02.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1301056)
Jean Paulista (rocznik 1977) - jak Kosowski. Podejrzewam, że w dzisiejszym składzie Wisły mógłby się zmieścić

To samo pomyślałem ! Widziałem go w sparingach i gierkach treningowych i muszę przyznać, że technika i ruchy boiskowe zostały. Pewnie wydolność już nie ta ale nie wierzę, że okazałby się gorszy od wielu tuzów z obecnej "jedenastki".

laxa 26.02.2013 14:19

W Moskwie docenili Petrescu, tylko w Wiśle było inaczej

....Wielkich sukcesów polska piłka osiągać nie będzie, skoro wasi zawodnicy to "hobby players". Grają tylko wtedy, gdy im się chce - komentował rumuński szkoleniowiec postawę swoich podopiecznych z Krakowa, domyślając się, że to oni stali za jego zwolnieniem...

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

HEDu 27.02.2013 19:51

No coz, Biton kolejny gol na Cyprze.

wolfy 27.02.2013 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1301335)
No coz, Biton kolejny gol na Cyprze.

Na Cyprze Sikorski też by strzelał. Tam nawet jakby na niego śpiewali, to i tak by nie zrozumiał. A zarabia x razy mniej.

Frajerzy. Ewidentnie brakuje im tam kogoś z głową do interesów. Najlepiej łysą...

ChG 04.03.2013 18:13

Cytat:

Bezrobocie mocno doskwiera byłemu piłkarzowi Wisły Kraków, Janowi Frederiksenowi. 30-latek zdradził na łamach duńskich mediów, że przez moment myślał nawet o zakończeniu kariery. Wziął jednak na celownik Wyspy Brytyjskie i marzy o grze w Premier League bądź Championship.

Frederiksen kompletnie zawiódł w krakowskiej drużynie, dlatego na początku roku bez żalu rozwiązano z nim umowę. Duńczyk od tamtego czasu bezskutecznie rozgląda się za nowym pracodawcą. Był na testach w amerykańskim D.C. United, lecz nie przekonał do siebie trenera Bena Olsena.
Były wiślak obecnie nie prowadzi żadnych rozmów i spędza czas w domu. - To naturalne, że w takiej sytuacji pojawiają się myśli o zakończeniu kariery. Perspektywa spędzenia wiosny bez klubu jest straszna, jednak na razie nie zawieszę butów na kołku. Sądzę, że pogram jeszcze w piłkę przez kilka lat - zauważył.

30-latek postawił sobie ambitny cel, bo chciałby kontynuować karierę na Wyspach Brytyjskich. Jego agent sonduje w tej sprawie tamtejsze kluby. - Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć coś w Premier League. Nie pogardzę krótką, kilkumiesięczną umową. Jeśli nie, to może trafię do Championship - przyznał.
wis.la/v4a71
:help:

Marcinnno 10.03.2013 08:08

Bramka Mariusza Pawełka podczas meczu z Wisłą :http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...kow_1_2/68395/

Dodam jeszcze, że parę razy po zwycięstwach Polonii parę razy Pawełek paradował w szaliku '' Dawid Zapisek''.

nh79 10.03.2013 20:54

http://francja.goal.pl/mecz/valencie...osc-19435.html

Melikson tez strzela

http://skrotymeczow.net/mecz,15563,v...1-3_lille.html

leszekm 16.03.2013 11:26

Kalu Uche: Chciałbym jeszcze zagrać w Wiśle

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/p...ad_312337.html

mitmichael 16.03.2013 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1303838)
Kalu Uche: Chciałbym jeszcze zagrać w Wiśle

wis.la/h9h67

Super by było - uwielbiałem tego goscia. Na dodatek dalej jest w formie i bardzo by sie Nam taki zawodnik z doswiadczeniem przydał

KrzychooR 16.03.2013 12:27

Ha nie udało mu się na zachodzie to wraca z podkulonym ogonem jakie to...a nie... moment... jemu się jednak udało...? Co nie zmienia faktu że Wisłę miał głęboko w... No ale przynajmniej jakąś karierę zrobił...

Kocur 16.03.2013 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1303844)
Super by było - uwielbiałem tego goscia. Na dodatek dalej jest w formie i bardzo by sie Nam taki zawodnik z doswiadczeniem przydał

Super ...

Jakby własnymi zębami przystrzygł trawę na stadionie, potem publicznie przeprosił że zachował się jak ostatni .....k, zrzekł się pensji na rzecz szkółki juniorskiej a potem strzelił 5 bramek w jednym meczu żydkom to powiedziałbym że może może jest szansa ...

AgresywnyChomik 16.03.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1303857)
Super ...

Jakby własnymi zębami przystrzygł trawę na stadionie, potem publicznie przeprosił że zachował się jak ostatni .....k, zrzekł się pensji na rzecz szkółki juniorskiej a potem strzelił 5 bramek w jednym meczu żydkom to powiedziałbym że może może jest szansa ...

Czas pokazuje ze to jednak Kalu mial racje spier***** z Wisly

Watts 16.03.2013 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1303860)
Czas pokazuje ze to jednak Kalu mial racje spier***** z Wisly

Zdrowy rozsądek pokazuje, że jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl