Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

shaggy 12.12.2014 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1384924)
Ze sprawdzonego źródła.

Cupiał sypnął kasą... prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu, aby nowy prezes startował od zera. Mało tego da kasę na transfer 5 zawodników ( dwóch Portugalczyków, Słoweńca, Ruska oraz Czecha) Wszyscy do gry od zaraz, żadnych testów. Szykuję się ciekawa zima przy Reymonta ;)

sayek89 może się umówmy w ten sposób, że jeśli to prawda założymy osobny dział z podziękowaniami dla Ciebie za świetne info, ale gdyby okazało się, że bujasz w obłokach i oszukujesz innych to poprosisz dobrowolnie powiedzmy o rocznego bana a dodatkowo wpłacisz 100 na Akademię Wisły:) Umowa stoi? :)

Galonek 12.12.2014 20:04

Z tą kondycją Telefoniki wcale nie jest tak źle jak się ciągle na forum czyta...Bardziej chodzi o niepewną przyszłość Bogusia ze względu na postępowanie karno-skarbowe. 16 grudnia rozprawa i być może dowiemy się czegoś więcej.

FraMat 12.12.2014 21:12

Pomijając wiarygodność tej informacji, to jeśli Cupiał chce odzyskać zainwestowane (pożyczone) w Wisłę pieniądze, to paradoksalnie, musi inwestować jeszcze bardziej.

Kurczowe trzymanie się cięcia kosztów doprowadza nieuchronnie do degrengolady sportowej, a w ślad za tym... rosną długi. Nie ma z czego płacić piłkarzom, trenerom, agentom, pracownikom, miastu za stadion, itd. Nie ma za co pozyskiwac nowych piłkarzy, w konsekwencji nie ma kogo sprzedawać.
Budżet staje się coraz niższy i nie ma szans na odzyskanie pieniędzy.
Można jakiś czas próbować balansować na krawędzi opłacalności redukując koszty, ale to nie ma żadnych perspektyw. Chyba, że cudem boskim nagle okaże się, że ktoś kupi jutro kilku naszych piłkarzy za kilkanaście milionów euro, albo fuksem znajdziemy się w LM. Jak to jest realne, pisać nie trzeba.
Trzeba jeszcze raz włożyć, żeby wyjąć. Albo pogodzić się ze stratą.

No chyba, że w tym całym interesie Cupiała chodzi o zupełnie inne rzeczy (spiskowa teoria dziejów).

Tak czy owak pozostaje nam marzyć...

PiVoSH92 12.12.2014 21:22

Żeby kupili piłkarzy to najpierw musi być kogo kupować - kogo mają brać, dziadków jak Głowa i Broziu, czy nieogranych juniorów z niewiadomym potencjałem? Za jakiekolwiek sensowne pieniądze możemy teraz opchnąć Gumisia, Semira, Burego i Sadloka, może Buchalika.

cfa 12.12.2014 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1384944)
Gdyby w tym nie było prawdy co napisałem, to w ogóle by to światła dziennego nie ujrzało, ale nie będę się z Wami ścigał na argumenty. Po prostu zobaczycie w czasie.

No fajnie, ale lepiej żeby takie info nie wychodziło na forum, od tak dla przezorności, żeby nie zapeszyć :)

!!IRIVER!! 12.12.2014 23:36

Jeśli to, o czym pisze sayek okaże się prawdą, to będę się szczypał przez kilka miesięcy dzień w dzień. :P Daj Bóg(usław) żeby było na bogato wreszcie...

Ps. Zawsze w moim życiu lata nieparzyste były lepsze, oby i ten nadchodzący taki był! :)

donecki 12.12.2014 23:53

Cytat:

Ze sprawdzonego źródła.

Cupiał sypnął kasą... prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu, aby nowy prezes startował od zera. Mało tego da kasę na transfer 5 zawodników ( dwóch Portugalczyków, Słoweńca, Ruska oraz Czecha) Wszyscy do gry od zaraz, żadnych testów. Szykuję się ciekawa zima przy Reymonta ;)

Proszę ludzie ochłońcie.Dzisiaj na stadionie był komornik niestety

zbymak 13.12.2014 00:19

Cytat:

Ze sprawdzonego źródła.

Widac ,ze ferie w tym roku dużo wcześniej się zaczely:D

gypsy 13.12.2014 09:35

Nawet, jeśli nie okaże się to prawdą, to dzięki sayek za wlanie odrobiny nadziei ;) Czekamy, co przyniesie nowy rok i wtedy będziemy cię rozliczać.

fialo 13.12.2014 09:56

Widzę ze dużą część lyknela brednie jak młode pelikany. Ale ja rozumiem. Też kiedyś w wierzyłem jak mi w internecie pisali ze w okolicy jest tabun napalonych lasek chcących się ze mną ruchac od zaraz. Później skończyłem 13 lat.

siemstein 13.12.2014 10:21

Cytat:

Ze sprawdzonego źródła.

Cuda cuuudaaa ogłaszająąą!!

buczo1985 13.12.2014 14:24

Jakiś banik za propagowanie teorii spiskowych? :) Ale mimo wszystko dzięki, faktycznie po kilku latach posuchy i nędzy, taki news byłby miodem na skołatane kibicowskie serce :)

sayek89 13.12.2014 17:11

Nie mam w zamiaru robić ludzi w balona. Napisałem to co się dowiedziałem i powiedziano mi że to prawda.

Ja jestem zdania że to prawda, gość w nie byle jakim towarzystwie mecze na stadionie ogląda... Więcej nie mam nic do dodania bo i tak hejterzy mnie zjedzą ;)

Proud 13.12.2014 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385014)
Nie mam w zamiaru robić ludzi w balona. Napisałem to co się dowiedziałem i powiedziano mi że to prawda.

Ja jestem zdania że to prawda, gość w nie byle jakim towarzystwie mecze na stadionie ogląda... Więcej nie mam nic do dodania bo i tak hejterzy mnie zjedzą ;)

Też często rozmawiam z osobą orientującą się w sprawach Wisły i TF.

Powiem tak: oby Twoje informacje były bliższe prawdy :)
Tego wszystkim nam Wiślakom życzę :)

Kamson 14.12.2014 16:03

Bardzo prosto można zweryfikować info od sayka.

Cytat:

prawie 19 baniek wyłożył na spłatę wszystkich długów, pensji zawodników byłych i obecnych, pracowników klubu,
Wystarczy zapytać pierwszego lepszego spotkanego zawodnika naszego klubu, czy dostał zaległy hajs :)

R33 15.12.2014 00:05

Ogólnie to te zaległości ilu wypłat sięgają?

royalmichael 15.12.2014 00:37

To jeszcze tylko sfinalizować trwające od wakacji rozmowy z Biedronką i Ferrari i lecim po puchar Europy :alleluja:

Karherop 15.12.2014 07:56

Cupiał by raczej nie organizował kolacji bez uregulowanych (większości) wypłat. Komu jak komu, ale on ciężko miałby gościć ponad 20 wierzycieli....

Oczywiście biorę z przymróżeniem oka plotki sayka, a to z tego powodu że już wielokrotnie padały podobne słowa o wzmocnieniach, patrząc nie daleko z ust Smudy jeszcze rok temu. Na szczęście ten trochę się ogarnął.

Natomiast fakt że końcem roku/początkiem nowego roku TF miała coś nam sypnąć kasy było wiadomo od dłuższego czasu. Nie możemy jednak tutaj mówić o 'świątecznych prezentach', ale o kasie która miała już dawno trafić do Wisły, ale z racji sytuacji w TF nie mogła.. . Zresztą osobiście wyszedłem z niemałego szoku, że udało nam się spłacić długi licencyjne i to ze sporym zapasem czasu.

Może z Wisłą jeszcze nie jest tak tragicznie?

Przybyszewski 15.12.2014 10:12

Nie uwazam sie za mlodego pelikana ale kazde takie info łykam jak wyzej wymieniony :) Juz taki ten czlowiek łakomy na takie informacje.

Jedyne co mnie jakos tam zastanawia to ten nowy prezes. Nie znam typa ale wydaje sie powaznym gosciem - po co mial by rezygnowac z powaznego stanowiska w powaznej firmie zeby taplac sie tutaj w blocie i zajmowac na codzien ugodami z wierzycielami – bo przeciez nie dla pieniedzy ? Musial miec cos dogadane z Cupialem. Ale to wiadomo ze tylko takie dywagacje.

sayek89 15.12.2014 10:35

Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom. Skoro osoba która sama narzekała na to co dzieje się w Wiśle i tak samo była sceptyczna jak nie jedna osoba tutaj, nagle reaguje bardzo pozytywnie na te informacje, to musi być w tym prawda. A prawda jest tylko jedna, żeby Wisła nie poszła całkiem na dno, to Cupiał musi znowu wyłożyć kasę, co się stanie.

fialo 15.12.2014 10:36

No to łyknij to, że NIC sie nie zmieni (jak juz to na gorsze) i na wiosnę będziemy musieli się męczyć z asami pokroju Jankowskiego czy Garguly. No i najprawdopodobniej bez Stilicia :)

South 15.12.2014 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385152)
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom. Skoro osoba która sama narzekała na to co dzieje się w Wiśle i tak samo była sceptyczna jak nie jedna osoba tutaj, nagle reaguje bardzo pozytywnie na te informacje, to musi być w tym prawda. A prawda jest tylko jedna, żeby Wisła nie poszła całkiem na dno, to Cupiał musi znowu wyłożyć kasę, co się stanie.

Jaki ....a gawlinski ?

jonaf 15.12.2014 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385152)
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom.

trudno wierzyć w słowa o wpłacie 19 mln PLN osobie, która myli nazwisko nowego prezesa [Gaszyński] z wokalistą zespołu WILKI [Gawliński]. Fakt, i ten i ten to Robert ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385153)
No to łyknij to, że NIC sie nie zmieni (jak juz to na gorsze) i na wiosnę będziemy musieli się męczyć z asami pokroju Jankowskiego czy Garguly. No i najprawdopodobniej bez Stilicia :)

Dlaczego bez Stilicia? Kontrakt ważny ma do końca czerwca :) chyba, ze insynuujesz sprzedaż zawonika za grosze, bo mało kto wyłoży poważne pieniądze za zawodnika, którego może mieć po 6 miesiącach za darmo...

szprotson 15.12.2014 11:08

no Robert. Ten od Baśki i Wilków.

fialo : a czym różni się Twoje info od informacji uzytkownika sayek? Dowód etc ?

fansorina 15.12.2014 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1385155)
Jaki ....a gawlinski ?

No Roberta Gawlińskiego nie znasz z Wilków ,będzie widoczniie śpiewał na przerwach meczów :)

fialo 15.12.2014 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1385157)
fialo : a czym różni się Twoje info od informacji uzytkownika sayek? Dowód etc ?

Tym, że w cuda to przestalem wierzyć, jak się dowiedziałem, że święty Mikołaj nie istenieje. Od tamtej chwili, jestem dużo bardziej powściągliwy :)

gigant 15.12.2014 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385160)
Tym, że w cuda to przestalem wierzyć, jak się dowiedziałem, że święty Mikołaj nie istenieje. Od tamtej chwili, jestem dużo bardziej powściągliwy :)

No widzisz. Ty przestałeś wierzyc w cuda, a ja wyruchałem Ci tabun napalonych lasek.

fialo 15.12.2014 11:49

Kurde, tylko co na to Twoja teściowa? :mysli:

gigant 15.12.2014 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385168)
Kurde, tylko co na to Twoja teściowa? :mysli:

Ciiiiiiiiii.... Nic nie wie bo też nie wierzy w cuda :P

ABGwislakABG 15.12.2014 12:03

Tak jak pisałem wczoraj na SB- Cupiał powiedział, że na święta da 30 melonów. Z tym, że jemu chodziło o spotkanie wigilijne i melony (w sensie owoc), a nadgorliwi zrozumieli to jako potoczne określenie milionów (w sensie kasa). I zgrywa się to z jakimiś światłami na którymś piętrze do świtu w klubowym budynku. No znajdźcie mi teraz tak łatwo i o tej porze taką ilość świeżych owoców w naszym klimacie :D

63.5 Kg 15.12.2014 13:10

Urzadzilem sobie dzisiaj dluzsza rozmowe z Sarkim jadac z nim na lotnisko...
I musze zasmucić jego przeciwnikow ponieważ na chwile obecna zostaje w Wisle na pewno...

Kobold 15.12.2014 14:29

Mogłeś spytać czy kaske dostał :)

WhiteDoctor 15.12.2014 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385176)
I musze zasmucić jego przeciwnikow ponieważ na chwile obecna zostaje w Wisle na pewno...

on to sobie może zapewniać... podejrzewam, że przychodzi oferta na jakieś 300k euro i następnego dnia go nie ma bo mu Franek coś dyskretnie zasugeruje i tyle...

arti 15.12.2014 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385176)

Szkoda... byłoby jednego dziada mniej. Ale niedawno ponoć mówił co innego więc może teraz to taka zasłona dymna:)
Takich Sarkich tzn. mających niezłą szybkość i nic więcej jest w Małopolsce na pęczki. A pewnie wśród nich znalazłoby się kilku, którym chciałoby się nauczyć kilku zwodów, celnego wrzucania piłki w pole karne itp. Tylko trzeba pojeździć, ściągnąć takiego chłopaka i dać mu wsparcie przez jakiś czas.

wiertar 15.12.2014 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1385204)
on to sobie może zapewniać... podejrzewam, że przychodzi oferta na jakieś 300k euro i następnego dnia go nie ma bo mu Franek coś dyskretnie zasugeruje i tyle...

rozumiem ze pomyliles sie kolego i chciales napisac 300zl ;)

Vinci 16.12.2014 06:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1385164)
No widzisz. Ty przestałeś wierzyc w cuda, a ja wyruchałem Ci tabun napalonych lasek.

Aż żal, że na tym forum nie ma fejsbukowej opcji aj lajk it,,,,:lol:
gigant specjalnie dla Ciebie powinni ją stworzyć...

shaggy 16.12.2014 08:59

Dzisiejszy Dziennik Polski pisze o pożegnaniu sezonu na które zaprosił Cupiał piłkarzy i sztab szkoleniowy.
Jest też wątek o przelewie z Telefoniki na 5 baniek, możliwych 2-3 transferach oraz ofercie dla Stilicia ... z Korei

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kowe,id,t.html

lekko optymistycznie...

luczyk 16.12.2014 10:02

hmm, onet podaje, że 12 baniek spłaciliśmy a jeszcze 5 ma wpłynąć. zdaje sobie sprawę, ze źródła ale kwoty zaczynają się zbliżać do tychże 19 o których mówił sayek, oczywiście jeszcze zostaje opcja, że to pismaki z forum korzystali ale kto wie może coś jest na rzeczy

fran23 16.12.2014 10:33

Onet nie potrafi porządnie przepisać z krakowskiej czy tam z dziennika polskiego.

sayek89 16.12.2014 11:17

Czyżby sen o którym pisałem okazał się prawdą?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl