Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

azor 03.07.2025 06:43

Leszku znów lubisz Królewskiego?

Karherop 03.07.2025 07:23

Historia bywa przewrotna. Mimo iz sie nie chce wierzyć w pompowany balonik na X, to moze być tak że jeden swietny biznesmen świętujący z Wisla gigantyczne sukcesy ją pogrzebal sprzedajac Meresiowi, a drugi, marny zarzadca i siewca porażek sprowadzi tu konkretny podmiot.

Obstawiam że to może byc powiązane z rynkiem kapitalowym, moze kryptowalutowym. Ew. jako cześć holdingu ktory skupuje akcje klubow. Nic innego mi sie do tej historii nie klei

stary dziad 03.07.2025 08:43

Żeby nie było, życzę Panu Prezeskowi aby zdobył kasę, przekazał klub w dobre ręce i żeby to się udało.
Są to szczere życzenia oddanego kibica Wisły Kraków.

Natomiast problem jest w tym, że ja w to nie wierzę.
Bardziej mi to wygląda na scenariusz nowej Vanny..
Czyli pozbywam się zadłużonego klubu, swoje kasuję a potem jak to się będzie chylić mówię: to nie ja to oni, ja chciałem dobrze.

Ale naprawdę, może irracjonalnie, życzę sobie i wszystkim aby to się udało.
I aby "to" to było "coś" a nie kolejny szit.

Stelio 03.07.2025 08:50

Chciałem tylko przypomnieć, ze Urfer byl 'sprawdzonym poważnym podmiotem', a przed Vanna Ly ludzie pisali ze Wisłę bierze City Group XDDDD

Okaże sie, ze to bedzie jakiś redbul bez jednego l na końcu i z mocarstwowych planów będą tylko obrazki boisk treningowych i smierc nad Atlantykiem :D

Patryko 03.07.2025 08:50

Karcz:

Cytat:

Jak ustaliliśmy jeszcze - sprawa będzie miała naprawdę głośny, duży wymiar i to w skali globalnej, a nie tylko polskiego podwórka. Żeby jednak była jasność, nie chodzi o przejęcie pakietu większościowego w Wiśle.
Nie będzie żadnego przekazania klubu w dobre ręce. W wersji optymistycznej spodziewam się przejęcia pakietu akcji od któregoś aktualnego akcjonariusza i reklamy nowego współwłaściciela na strojach/stadionie.

39-200 03.07.2025 08:54

Podsumowując... Zaskroniec znalazł kogoś, kto pozwoli mu dłużej bawić się w "prezesa" bez ryzyka oddania klubu w inne ręce. Zbawiania świata futbolu ciąg dalszy.

krysztal 03.07.2025 09:08

Po pierwsze,ciekawe czy ten podmiot wie,że łączy się go z Wisłą a po drugie niech uważa na siebie,nieszczęścia chodzą po ludziach...

doktor granat 03.07.2025 09:21

Kolega który czyta wszystkie te pierdoły na x powiedział mi, że oficjalne ogłoszenie w poniedziałek o 19.06. czyli mamy jeszcze 4 dni zabawy.
Może to np. durex? Przypomniało mi się jak przed TF Sarnat bronił w koszulce z napisem unimil..:)

Jaroo1 03.07.2025 09:45

Spektakl Zaskrońca, który łaknie atencję trwa. Miało być wiadomo dzisiaj no ale długi weekend w JuEsEj więc trzeba było ogłosić, że poczekamy do poniedziałku xd

Elefant 03.07.2025 10:01

Jak nie chodzi o przejęcie pakietu większościowego to są to tylko kolejne pieniądze do przepalenia.
Kolejny rok zabawy w I lidze zapewniony.
Można się rozejść.

CMSNero 03.07.2025 11:01

Wy serio nie wiecie o jaka firme chodzi, przeciez to juz wiadomo od tygodnia.

doktor granat 03.07.2025 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1649187)
Wy serio nie wiecie o jaka firme chodzi, przeciez to juz wiadomo od tygodnia.

Ja nie wiem, oświeć mnie, proszę.
Jak ogólnie wiadomo to przecież nie tajemnica.

CMSNero 03.07.2025 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1649188)
Ja nie wiem, oświeć mnie, proszę.
Jak ogólnie wiadomo to przecież nie tajemnica.

Do poniedzialku wytrzymasz... jedynie tyle napisze (m)

Jaroo1 03.07.2025 11:28

Czyżby niezawodna AKRG Ltd?

CMSNero 03.07.2025 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1649190)
Czyżby niezawodna AKRG Ltd?

Jaroo naucz sie czytac ze zrozumieniem - widzisz tu gdzies m?

krysztal 03.07.2025 11:54

Pewnie Maspex.Szczerze to mam w to wyjebane.Kolejne pieniądze do przepalenia w "kominku"zaskrońca

Patryko 03.07.2025 11:58

Musk, Meta, wielkiego wyboru nie mamy :lol:

doktor granat 03.07.2025 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1649192)
Pewnie Maspex.Szczerze to mam w to wyjebane.Kolejne pieniądze do przepalenia w "kominku"zaskrońca

Makdonalds otworzy restaurację na Wiśle - amerykańska, globalna i skok jakości- koniec problemów z cateringiem. Wszystko się zgadza:)

skarabeus 03.07.2025 13:01

Jeszcze jest Microstoft ;-)

doktor granat 03.07.2025 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1649197)
Jeszcze jest Microstoft ;-)

A może konsorcjum wszystkich w/w?!
Będziemy k.rwa najbogatsi na świecie!!

wolfy 03.07.2025 13:44

Kto by to nie był, w tym sezonie (może) nie zbankrutujemy.

kbr 03.07.2025 13:51

Podobna atmosfera była w grudniu 2018 roku. "Wąskie" grono kumatych atencjuszy łechtało swojego ego sakramentalnym "wiem, ale nie powiem". Ile było wtedy nadziei w narodzie Miało być City Group, a finalnie wyszedł Vanna L.

adam_09 03.07.2025 14:11

Ale wtedy była mowa o przejęciu czyli pakiecie większościowym a teraz z góry powiedziano o pakiecie mniejszościowym. Nic innego jak sponsoring + pompowanie balonika przed starterm rundy i temat zastępczy dla nieudolności w codziennym funkcjonowaniu :)

Karherop 03.07.2025 19:04

Jesli to prawda w mniejszościowy akcjonariat wchodzi PM to przynajmniej trzeba przyznać ze faktycznie bedzie o Wiśle "globalnie" głośno.

Drozd 03.07.2025 19:22

Każda ogarnięta amerykańska firma kwoty, które nam mogą uratować dupę, przeznacza rocznie na papier toaletowy i artykuły biurowe.

Merkury 03.07.2025 19:25

Nam przede wszystkim brakuje środków na podniesienie poziomu sportowego ale czy z tym ludźmi nawet z kasą da się coś sensownego zbudować.

Drozd 03.07.2025 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1649211)
Nam przede wszystkim brakuje środków na podniesienie poziomu sportowego ale czy z tym ludźmi nawet z kasą da się coś sensownego zbudować.

Ale czy gdzie indziej są jacyś lepsi ludzie? Gdzie to niby ktoś u nas podniósł poziom sportowy treningiem, a nie kupieniem jednego czy drugiego kopacza. Poziom szkolenia w Polsce jest dramatyczny. Wyniki robi się psim swędem i układami. Jeżeli u nas drużyna grająca w pucharach w kolejnym roku potrafi zlecieć z ligi to coś jest nie tak.

Brozinho_23 03.07.2025 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1649189)
Do poniedzialku wytrzymasz... jedynie tyle napisze (m)

Peter Moore?

skarabeus 04.07.2025 07:50

Philip morris ��

Karherop 04.07.2025 08:55

I cyk Zmięty pisze artykuł

Maine_Coon 04.07.2025 09:16

otworzą makdonald na stadionie :D

erdo 04.07.2025 10:03

7 lipca 2025 r. – Wisła Kraków z dumą ogłasza, że Peter Moore, znany brytyjsko-amerykański menedżer i były dyrektor największych światowych marek technologicznych i sportowych, dołącza do grona mniejszościowych akcjonariuszy klubu.

Peter Moore (ur. 1955) to doświadczony lider z imponującą karierą w branży sportowej i technologicznej. W przeszłości pełnił funkcję starszego wiceprezesa ds. globalnego marketingu sportowego w Reebok, był prezesem Sega of America, a także wiceprezesem działu Interactive Entertainment Business w Microsoft, gdzie nadzorował rozwój konsol Xbox i Xbox 360. W latach 2007–2011 kierował działem EA Sports w Electronic Arts, a następnie objął stanowisko COO całej firmy.

W 2017 roku Moore zrezygnował z funkcji w EA, by objąć stanowisko CEO Liverpool Football Club, który pod jego kierownictwem przeżywał okres wzrostu i sukcesów sportowych. Zakończył swoją trzyletnią kadencję w klubie z Anfield w sierpniu 2020 roku.

Zaangażowanie Petera Moore’a w Wisłę Kraków to kolejny ważny krok w kierunku międzynarodowego rozwoju i wzmocnienia pozycji klubu na europejskiej scenie piłkarskiej. Jego bogate doświadczenie menedżerskie oraz głębokie zrozumienie zarówno świata sportu, jak i nowoczesnych technologii, stanowią cenne wsparcie dla przyszłości Białej Gwiazdy.

– "Wisła Kraków to klub o ogromnej tradycji i potencjale. Cieszę się, że mogę stać się częścią jego nowego rozdziału i wspierać go w dalszym rozwoju – zarówno sportowym, jak i biznesowym" – powiedział Peter Moore.

Zarząd Wisły Kraków wyraża przekonanie, że obecność Petera Moore’a w strukturze właścicielskiej przyczyni się do dalszej profesjonalizacji klubu i otwarcia nowych możliwości na rynku międzynarodowym.

wolfy 04.07.2025 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1649222)
I cyk Zmięty pisze artykuł

Ha, nawet się nie domyśla że to drugie podejście MADA :>

kbr 04.07.2025 11:22

Z przymrużeniem oka:

https://www.youtube.com/watch?v=JtP1PyOohBs

CMSNero 06.07.2025 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez erdo (Post 1649225)
7 lipca 2025 r. – Wisła Kraków z dumą ogłasza, że Peter Moore, znany brytyjsko-amerykański menedżer i były dyrektor największych światowych marek technologicznych i sportowych, dołącza do grona mniejszościowych akcjonariuszy klubu.

Peter Moore (ur. 1955) to doświadczony lider z imponującą karierą w branży sportowej i technologicznej. W przeszłości pełnił funkcję starszego wiceprezesa ds. globalnego marketingu sportowego w Reebok, był prezesem Sega of America, a także wiceprezesem działu Interactive Entertainment Business w Microsoft, gdzie nadzorował rozwój konsol Xbox i Xbox 360. W latach 2007–2011 kierował działem EA Sports w Electronic Arts, a następnie objął stanowisko COO całej firmy.

W 2017 roku Moore zrezygnował z funkcji w EA, by objąć stanowisko CEO Liverpool Football Club, który pod jego kierownictwem przeżywał okres wzrostu i sukcesów sportowych. Zakończył swoją trzyletnią kadencję w klubie z Anfield w sierpniu 2020 roku.

Zaangażowanie Petera Moore’a w Wisłę Kraków to kolejny ważny krok w kierunku międzynarodowego rozwoju i wzmocnienia pozycji klubu na europejskiej scenie piłkarskiej. Jego bogate doświadczenie menedżerskie oraz głębokie zrozumienie zarówno świata sportu, jak i nowoczesnych technologii, stanowią cenne wsparcie dla przyszłości Białej Gwiazdy.

– "Wisła Kraków to klub o ogromnej tradycji i potencjale. Cieszę się, że mogę stać się częścią jego nowego rozdziału i wspierać go w dalszym rozwoju – zarówno sportowym, jak i biznesowym" – powiedział Peter Moore.

Zarząd Wisły Kraków wyraża przekonanie, że obecność Petera Moore’a w strukturze właścicielskiej przyczyni się do dalszej profesjonalizacji klubu i otwarcia nowych możliwości na rynku międzynarodowym.

Gratuluje, wydaje mi się ze jesli bym potrzebował analityka to przeprowadzołbym z tobą rozmowe, dziś jesteś szef!!!

DeadOrAlive 06.07.2025 21:50

Forensic na najwyższym poziomie ;)

gpat 06.07.2025 21:56

Może być ciekawie https://igol.pl/peter-moore-nowym-ak...-wisly-krakow/

viktor56 06.07.2025 22:14

Kluczowe pytanie jest takie, po co Peter Moore postanowił się zainteresować Wisłą Kraków i co zamierza tu zainwestować - czas, pieniądze, czy tylko dać twarz w rozmowach sponsorskich? Czy ten ruch oparty jest na pobudkach czysto ludzko-pasjonackich i sympatii do Jarka, czy jest tu jakiś interes do zrobienia. Facet ma 70 lat, jakoś trudno sobie to w głowie poustawiać, mimo, że oczywiście miło, że do polskiej piłki zawitało jakieś rozpoznawalne nazwisko, zamiast kolejnego ruskiego ogórka zza krzaka, niewiadomej proweniencji

CMSNero 06.07.2025 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brozinho_23 (Post 1649220)
Peter Moore?

Gratulacje

pepe72 06.07.2025 22:49

Admini, zmieńcie temat - trzeba dodać Piotrka Moore'a!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl