![]() |
Cytat:
Bo to jest prawda. Srają się najbardziej ludzie z wybujałym ego i brakiem wyobraźni. Kadra nawet bez wzmocnień jest spokojnie na środek tabeli. Gorzej z tym pieprzonym stadionem i miastem, które ma nas w szachu. Może wymagać całkowitej spłaty i jak nie popuści to nas spuści z ligi bez licencji. Taka prawda. |
Cytat:
"Prawdziwa kwota transferu za Carlitosa jest SZOKUJĄCA. Zaraz szczegóły dealu na Weszło!" :) |
Cytat:
Cytat:
Aby nie było offtop. Pewnie nie dowiemy się ile oficjalnie za niego dostaliśmy. Jednak te pieniądze w całości powinny iść na spłatę najpilniejszych zadłużeń. |
Tak tak, sami się spuścimy z ligi... Kibice Wisły ad 2018 :D
|
Jeśli to prawda co piszą na weszlo, to ciekawe czy chociaż te frytki dorzucili dla zarządu.
|
Haha daj Pan spokój.
Nie chodzi o kwotę, ale fakt doprowadzenia klubu do takiego momentu że sprzedajemy Carlitosa za 450 tyś euro.. |
Proponuję zamknąć to forum zanim z Krakowa zaczną dochodzić wiadomości o masowych samobójstwach.
|
Panowie. Nie wiem gdzie leży prawda. Chodziła kwota 1.15 + bonusy, co pokrywałoby się z artykułem z AS (https://as.com/futbol/2018/07/05/int...22_159131.html).
Możliwe, że zarząd grał na zachowanie twarzy, a możliwe ze Weszło znów nas robi w ciula. Dlaczego tak twierdze? Znajdzie mi prosze na Weszło artykuł o aferze ze Stechert. Ostatnie co tam sie ukazało to "Zły TS blokuje przejęcie bogatej firmie". Przecież ten temat był idealny dla nich. Podejrzany niczym Mereś - Bernatzky, bankrutująca firma niby udająca poważną itd. Serio. Później ukazał się wybielający Kasztelańca wywiad, gdzie przeprowadzający wywiad (nomen omen) Białek, prawie poszedł z nim w ślinę. Dodatkowo niedawno przeprowadzono u nich wywiad z Janekxem. Nic nie mówie, ale jeśli ich info pochodzi od niego to - można je o d..e rozbić. Zmierzam do tego, że to jedno i to samo środowisko. Środowisko delikatnie mówiąc - niezbyt kochające TS. Sępy się obudziły. Teraz przy tej całej słusznej / niesłusznej krytyce zarządu, łatwo jest wmówić ludziom wszystko. Łatwo jest kopać leżącego. |
Wszystko rozumiem. Nóż na gardle, agenta, który od pół roku mąci, ale NIE MA usprawiedliwienia dla sprzedania Carlitosa za 450 lub w najlepszym wypadku za 600 tys. ⏠Przecież Legia nie wejdzie do LM. Mogli sobie tam wpisać nawet 10 mln, bo to i tak science-fiction #WeszloFM Kania
|
@Snow Dobrze napisane.
Poza tym zwróćcie uwagę, że jest tu mowa o 30% od następnego transferu, a wcześniej janekx wyśmiewał na TT, że ten procent to bzdura i fejki wysyłane przez Wisłę |
Nieudacznicy spaprali kontrakt Carlitosa,wiec mieli do wyboru sprawe o waznosc kontraktu ,lub sprzedanie go za smieszne pieniadze.Oczywiscie zarzad nie ma sobie nic do zarzucenia,Junco wywalony mimo,ze kontrakt musieli sprawdzic prawnicy i musial zaakceptowac zarzad,zanim go podpisano.Pani Sarapata opowiadala bajki o waznosci kontraktu ,zeby zachowac twarz (wedle siebie) bo zdaniem wielu juz dawno twarz stracila.
Maczynski mial pol roku kontraktu i odszedl za 400.000 euro,a Carlitos gwiazda ligi, ma rok kontraktu i zgadzaja sie go puscic za 450.000 euro.Czas pozegnac ten zarzad |
Żegnaj. Smutno nam bez Ciebie bedzie:( Daj chociaz znac od czasu do czasu gdzie sie podziewasz.
|
Oferty pojawiały się z różnych stron, ale ja już dawno temu zdecydowałem, że chcę tu być. Znam to miejsce i bardzo mi się tu podoba - mówi 28-latek, który przekonuje, że mimo swojego wieku czuje się i wygląda jak chłopiec - i zarzad nie mogl nic z tym zrobic, ubzdural sobie Legie i ....
Carlitosa do zmiany barw namawiał stoper Legii, Michał Pazdan. Telefoniczny kontakt utrzymywał również z Arkadiuszem Malarzem i Krzysztofem Mączyńskim, z którymi będzie dzielił szatnię.- Maczynski Ty szmaciarzu 500k euro - Legia Awansuje do LM + 150k euro jeśli zajmie 3 miejsce w grupie 150k euro - Legia awansuje do LE - jednym slowem chuja zobaczymy 500k euro, jak im sie uda dostac do LE to bedzie cud, deal zycia zrobili wykorzystujac nasze problemy. |
Dodaj jeszcze te 30 procent od nastepnego transferu z weszlo. Chuja tak na prawde wiemy za ile i po co:D
|
Jeśli faktycznie mamy aż 30% od następnego transferu, to nie zdziwił bym się, jakbyśmy za rok dostali za niego więcej niż w tym. W sumie wiele zależy jak się w pucharach zaprezentuje.
|
Czuję sie ugodzony nożem w tył pleców transferem Carlitosa, zabrali go za prawie za darmo, upokarzając nas i do tego wychodzi teraz jeszcze na to ze trzeba trzymać kciuki za Legie w pucharach, żeby dostać wiecej kasy.
To za dużo jak na mnie, pani prezes i ten niemowa Dukat do dymisji, zbierzmy sie pod stadionem i wypad. Niech zarząd utworzy Kosa, Żuraw, Franek, albo Baszczu, oni by pasowali do obecnej koncepcji, a na pewno by nie dopuścili do takiej kompromitacji. |
Cytat:
TS ma odwołać swój zarząd kiedy waży się na szali przetrwanie klubu bo jakiś internetowy leming straszy że pojawi się pod klubem. Oczywiście Ty i ja wiemy że się nie pojawisz... No ale tak, cały zarząd do dymisji, a negocjacje z miastem niech prowadzą byli piłkarze. Negocjacje od których zależy przetrwanie sekcji piłkarskiej. Pisząc o poronionych majakach nie użyłem przenośni ani nawet nie byłem złośliwy. Jest to najbardziej niedorobiony post od czasu kiedy Konrad. zasugerował żeby w spółce obracającej milionami złotych w zarządzie siedzieli ludzie po studiach, bo będą mniej od niego zarabiać (a nawet dopłacać!) dzięki czeemu nie będzie miał bólu dupy. Proponuję zastanowić się nad sobą... Nawet nie doszedłem do tego że zarząd jest TS-u i gówno masz w tej kwestii do powiedzenia bo to nie najważniejsza sprawa. Nie róbmy komedi z pogrzebu. |
Tak sobie myślę teraz, a może to jest tak, że faktycznie wszyscy wiedzieli, że ten kontrakt Carlitosa był wadliwy, do obalenia i się okazało, że to jednak Carlitos poszedł Wiśle na rękę, żeby ta jednak zarobiła coś na nim i stąd ta niska kwota transferu, zgodnie zasadą lepszy rydz jak nic. Nie chce mi się wierzyć, żeby go puścili za tak śmieszną kwotę, tam musiało wydarzyć się coś o czym się nie mówi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Pytanie otwarte: czy konkretne personalia są ważniejsze od losu klubu? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale to przecież nie musiało być takie zero-jedynkowe i oczywiste: ważny-nieważny, mogła być jakaś wątpliwość co do któregoś zapisu, która jak została by rozstrzygnięta nie wiadomo
Oczywiście to czysta spekulacja, mogło być równie dobrze tak, co bardziej prawdopodobne, że Carlitos się uparł i te jego fochy i groźby menedżera mogły się skończyć faktycznie sporem i tym, że nie mielibyśmy ani pieniędzy, ani zawodnika, nawet jeśli racja była po naszej stronie. A na to Wisły stać nie było, więc zgodnie z filozofią, że lepszy wróbel w garści... Nikt nie wie, jak naprawdę było, póki co przynajmniej. Ja naprawdę przede wszystkim wierzę, że Głowa nie podpisał by się pod czymś takim, jeśli nie miałby naprawdę dobrego powodu. Temu chłopakowi ufam jak nikomu innemu |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
jak dobrze wyczytalem chcemy sciagnac Wolskiego, ktory 4 miesace temu przeszedl rekonstrukcje wiezadla krzyzowego majac na te pozycje Korta, Tibora, Wojtkowskiego czy mogacego tam grac Imaza?
czyli co, jednak jakies pieniadze sa? |
Cytat:
Byłem jednym z nielicznych którzy krytykowali zwolnienie Kiko i zatrudnienie Carillo, nie podobało mi się układanie składu pod tę wątpliwą wizję bo koleś fajne Power Pointy zrobił. Przedłużyliśmy Małeckiego bo była szansa opylić go do Belgii, za Carillo zaległ na ławce... No i teraz wiemy że to kosztem nie płacenia za stadion. Ja krytykowałem, byłem wyśmiewany przez pierwotniaków którzy żyli punktami zdobytymi z czołówką i niestety ostatecznie wyszło na moje. Ale nie to jest ważne, tylko żeby jakoś wybrnąć z tego gówna które w 90% jest winą Cupiała. Dla mnie to przykrość, nie satysfakcja. Teraz jeszcze pytanie - kto bardziej kompetentny zechce przyjść na miejsce obecnego zarządu skoro to niemal pewna porażka? Chyba że realizujemy model Konrada, byle kogo byle tanio, to nie będzie cebulaków w oczy raziło... Wtedy nie mam pytań i szykuję się na czwartą ligę. Ja też mogę teraz jechać zarząd, jako jeden z nielicznych mam do tego prawo bo wyszło na moje, tylko co z tego? Jest szprotson, jest Konrad, Merkury i reszta geniuszy nie wartych wymienienia z nicka która zrobi to za mnie. Dołożą jeszcze mniej lub bardziej poronione domysły o dilerce i gangsterce żeby jeszcze bardziej zamulić temat i będzie wesoło. O to chodzi? Żeby kiedy los klubu wisi na włosku robić za piątą kolumne i nie tyle nie pomagać, co robić dodatkowy syf wokół klubu? Ja się na to nie piszę. Towarzystwo mi wybitnie nie odpowiada. |
Poza tym, że przyjąłem z ostrożnym optymizmem pogonienie Ramireza, a już po krótkim czasie z pesymizmem patrzyłem na osobę Carrillo, słusznie czy nie - nieważne, to w zasadzie pełna zgoda.
|
Mnie w Carillo przeszkadzało podejrzenie, że nas na jego plan nie stać. Nie wierzyłem, że tak szybko wyszliśmy na prostą. Pisałem że nie stać nas na puchary tak wywalczone.
|
Cytat:
|
Może to nie do końca ten temat.
Jeżeli Carillo + 2 asystentów zarabiali 100 tys - ile zarabia przykładowy Urban, Ojrzyński czy Bartoszek? Ze swoim sztabem oczywiście |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Skoro zarząd opowiadał ze nas stać i maja być wyniki to spoko okazało sie ze jednak nie , lepiej gdyby Kiko dopracował do końca sezonu spokojnie byśmy sie utrzymali plus zamiast transferów Mitrovicia Palicicia czy Suljicia mógł znowu zaproponować 2-3 z tej swojej 3 ligi hiszpańskiej piłkarzy . |
Cytat:
|
Cytat:
ten jest ciekawy, skoro juz jestsmy przy wywiadach prezes Marzeny |
Panowie nie chce nic mówić, ale to jest temat "Polityka transferowa" ;)
Co do tematu, to podobno jest grany temat powrotu Rafała Wolskiego. Wszystko fajnie pięknie, ale czy my nie mieliśmy zmniejszać kadry, a nie znowu jej powiększać? Na tej pozycji, to mamy już 3-4 zawodników, a nie wiem jak Wolski wyglądał w ostatnim czasie czy jest w stanie wrócić do dawnej formy... Bardziej potrzebowali byśmy Napastnika lub DP, jeżeli już chcemy kontraktować nowego zawodnika |
Dziś jest dopiero 7 lipca, spokojnie jeszcze ktoś odejdzie
|
W krótkim artykule na temat Carlitosa na lovekrakow przyznaje on, że "dawno temu już zdecydował", że chce grać w Legii.
Czyli całe zamieszanie wokół jego kontraktu było grą ze strony jego menadżera, który już dawno dogadał się z Legią. Sam zawodnik odrzucał wszystkie inne możliwości transferu, stawiając zaporowe warunki zainteresowanym. Natomiast ewidentne błędy zarządu w relacjach z miastem przyczyniły się do tego, że: 1. Miasto wydało komunikat o niepodpisaniu umowy na stadion - o czym wiedziało z wyprzedzeniem wiele osób, m.in. słynny janekx z twittera (czyli dobrze wiedział o tym również Mioduski) 2. Wisła została postawiona pod ścianą 3. Carlitos symulując zapalenie ucha wyjechał do Hiszpanii - dając jasny sygnał, że już do Wisły nie wróci 4. Menago cały czas wysyłał sygnały o rzekomo nieważnym kontrakcie 5. Mioduski przesłał Wiśle ofertę nie do odrzucenia. I stało się tak jak się stało... |
Z tego co mozna poczytac to Carlitos mowil albo LaLiga ale Legia. Z LaLiga nic nie bylo w Legia.
Nadzieja to te 30% z nastepnego trasferu. W pucharach moze sie szybciej wypromowac niz w lidze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl