Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Armin 05.07.2018 13:51

Ciekawe kto gole będzie strzelał teraz - grupa spadkowa jak nic.

Konrad. 05.07.2018 13:57

Bo teraz jesteśmy bankrutami. Dwa tygodnie temu jeszcze nie byliśmy, wszak dokonaliśmy chyba pierwszego gotówkowego transferu...

Swoją drogą dziękujmy Bogu, ze Legia dala chociaż te 0.5 mln euro. Wszak mogli zaoferowac 100 tyś złotych Wiśle, a skoro Carlitos "był zdecydowany na kierunek warszawski" nie mielibyśmy nic do gadania.

Patryko 05.07.2018 14:18

Serce się kraje... 500 tyś. euro jałmużny za bezsprzecznie najlepszego piłkarza ligi, rzuconej nam na ziemię przez Mioduskiego, a my nie możemy zrobić nic tylko rzucić się i pozbierać te rozsypane pieniądze, bo po prostu stoimy pod ścianą. Jeszcze ta k***a fotka Carlitosa z palcami ułożonymi w 7, ciężko mi na to wszystko patrzeć :( Po raz kolejny pozostaje nam zacisnąć zęby i szukać kolejnej perełki na szrocie, którą za rok podarujemy 7egii.

pomeran 05.07.2018 14:27

Jesli jestesmy w tak czarnej d... ze bierzemy za Car(L)itosa 500 tys w eurowaluvie to oznacza, ze i tak nas to nie uratuje. A jesli mamy jakies szanse na przetrwanie, to wystarczyło wpisać we wniosek licencyjny stadion rezerwowy- choćby w niecieczy i teraz moglibyśmy na sprzedaż Legionisty czekać az wpłynie jakakolwiek korzystna oferta.
Choćby tutaj piewcy wszystkich działań zarządu, nie wiem jak bardzo zaklinali rzeczywistość ten deal to dla nas upokorzenie. Nie dlatego ze do legii tylko dlatego ze 2 mesiace temu pani Prezes mowila 'nie musimy sie spieszyć z e sprzedażą Carlitosa' i 'za mniej niz 2 mln nie pojdzie' . Gdyby te słowa wypowiedział Niegdyś prezesujący B. to wywieźli by go na taczkach po takim transferze jak ten dzisiejszy. Nie mozna obronić tego transferu. Milczenie zarządu jest nadto wymowne.

czaro 05.07.2018 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1507398)
Na czym w przypadku Wisły polega nóż na gardle? Tylko tak serio.

Najwyraźniej potrzebowaliśmy każdych pieniędzy na już. Np. na spłatę pierwszej raty nowej ugody z miastem. Myślisz, że wzięliby pół miliona, wiedząc, że jeśli chwilę poczekają, to wezmą milion?

Jam55 05.07.2018 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1507425)
Najwyraźniej potrzebowaliśmy każdych pieniędzy na już. Np. na spłatę pierwszej raty nowej ugody z miastem. Myślisz, że wzięliby pół miliona, wiedząc, że jeśli chwilę poczekają, to wezmą milion?

Na spłatę stadionu? Właśnie Sarapata odrzuciła propozycję ugody z miastem. Słyszałeś? Najpierw w trybie pilnym sprzedaje się Carlitosa za czapkę gruszek by za chwilę odrzucić ugodę z miastem na 2 tygodnie przed startem ligi.

lukaszsz86 05.07.2018 15:16

a co miała zrobić jak nie miała 4,9 mln które chce miasto?

El'kabat 05.07.2018 15:17

do usuniecia

Jam55 05.07.2018 15:18

To się nie sprzedaje Carlitosa w trybie pilnym za grosze.

Guzik 05.07.2018 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1507438)
a co miała zrobić jak nie miała 4,9 mln które chce miasto?

wcześniej myśleć

Przybyszewski 05.07.2018 15:34

Cytat:

Wisła musiała wiedzieć ze jak Carlitos pójdzie do sadu/PZPN/FIFA ze przedłużenie kontraktu nie ma mocy prawnej to ze to wygra. Wybor wiec był dość jasny - albo teraz 500k EUR albo przegrana batalia sadowa i nic.

Innego logicznego wytłumaczenia tego nie widzę.

Kolejny temat to kwestia stadionu. Niestety brutalna prawda jest taka ze na warunkach jakie proponuje Miasto Kraków Wisły nie stać na wynajmowanie całego stadionu i musimy kombinować jak Garbarnia i wynajmować jedna trybunę - ewentualnie cały stadion na mecze TOP. Jeżeli MK tego nie akceptuje to pozostaje inny stadion. Smutne to i brutalne ale tez i prawdziwe.

silver03 05.07.2018 15:45

Dzieje się grubo i chyba wjedzie opcja z rezerwowym stadionem.

wolfy 05.07.2018 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1507450)
Wisła musiała wiedzieć ze jak Carlitos pójdzie do sadu/PZPN/FIFA ze przedłużenie kontraktu nie ma mocy prawnej to ze to wygra. Wybor wiec był dość jasny - albo teraz 500k EUR albo przegrana batalia sadowa i nic.

Innego logicznego wytłumaczenia tego nie widzę.

Mogli nawet mieć rację w kwestii kontraktu, ale wiedzą że nie dotrwają finansowo do końca procesu.

Na stadion za takie kwoty nas nie stać - żadna to niespodzianka.

Jam55 05.07.2018 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1507458)
Mogli nawet mieć rację w kwestii kontraktu, ale wiedzą że nie dotrwają finansowo do końca procesu.

To po jakiego .... sprzedawać za frytki? S.......ili na całości A teraz będzie że dla dobra klubu nie będą komentować.

wolfy 05.07.2018 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1507386)
Jeszcze taka jedna ciekawostka mi się przypomniała (dedykuje wolfiemu i jego "kto by chciał 28 latka co mu jeden sezon wyszedł):

Grzegorz Piechna. Facet przez całe życie tuła się po ligach okręgowych. Do II ligi trafia dopiero w wieku 28 lat. W ekstraklasie debiutuje w wieku 29 lat - i od razu zostaje królem strzelców. Ma już 30 lat i Korona (drużyna anonimowa w europie) za wszelką cenę chce sprzedać - chętnych wielu nie ma, bo zawodnik technicznie słaby, warunki fizyczne bez szału, a z racji wieku raczej już "nie sprzedawalny". Dlatego dostają za niego grosze:

700 tysięcy euro.

Było to 12 lat temu. Dwanaście lat temu, gdy ceny za piłkarzy były 2-3 razy niższe...

Jesteś głupi, czy tylko udajesz? Mieliśmy bardzo dobrą propozycję z Chin ale Carlitos chciał do Hiszpanii. Ew. do Legii.
Gdybyśmy mogli go wytransferować do Turcji, Rosji, Chin nie byłoby problemu. Ale on nie chciał tylko zarobić ale też zyskać sportowo. A na ligę hiszpańską to on jest o wiele za cienki...

Piechna poszedł gdzie mu menedżer znalazł miejsce, byle kasa się zgadzała. Jak praktycznie wszyscy piłkarze z naszej ligi, gdzie jedyną zmienną były pienniądze.

Przybyszewski 05.07.2018 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1507458)

Moim zdaniem nie mieli pewności ze maja racje. Wiadomo ze w sadzie zawsze może być rożnie ale chyba ktoś sobie zdawał sprawę ze Wisła dala ciała przy tym kontrakcie. Były plotki ze wersja PL i ES się od siebie różniły itd itp. Nie przypadkowo Junco odstrzelili.

Jeżeli chodzi o stadion to wygląda na to ze dla naszego zarządu to trochę nowość.

wolfy 05.07.2018 16:09

Hugon wie komu jeszcze wisimy kasę...

szprotson 05.07.2018 17:06

Cytat:

Nie. Ale nie rozumiem "pieniedzy na juz".
Brzmi to tak, jakby ktoś nagle otworzyl excela po 2 latach i wyszlo mu ze NAGLE i niespodziewanie musimy JAKIŚ hajs komus oddac, a niestety prawda jest taka ze zarzad wiedzial dokladnie - ILE I KOMU, do kiedy ma oddac. Wiec nie przekonasz mnie tym ze mamy noz na gardle, tylko mamy efekt koncowy dzialania zarzadu czy tego chcesz czy nie. Mogli kredy wziac, mogli zrobic cokowliek innego. Mogli pojsc znowu naliczyc Wlodarskiego to nie dalby kasy na Legie tylko dał do klubu ktory kocha.

_ukoL 05.07.2018 17:14

Czyli w ataku będziemy straszyć bezproduktywnym Ondraskiem i Kolarem? W Rafale nadzieja, że pociągnie tą drużynę jak na kapitana przystało.

Jam55 05.07.2018 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1507471)
Brzmi to tak, jakby ktoś nagle otworzyl excela po 2 latach i wyszlo mu ze NAGLE i niespodziewanie musimy JAKIŚ hajs komus oddac, a niestety prawda jest taka ze zarzad wiedzial dokladnie - ILE I KOMU, do kiedy ma oddac. Wiec nie przekonasz mnie tym ze mamy noz na gardle, tylko mamy efekt koncowy dzialania zarzadu czy tego chcesz czy nie. Mogli kredy wziac, mogli zrobic cokowliek innego. Mogli pojsc znowu naliczyc Wlodarskiego to nie dalby kasy na Legie tylko dał do klubu ktory kocha.

Pieniądze wg Czaro były potrzebne na już bo trzeba było spłacić stadion tylko że my tego stadionu nie splacimy bo ugoda przez nasza prezes odrzucona i rozmowy zakończone więc nasuwa się.pytanie czemu na gwałt sprzedawali Carlitosa jak odrzucili ofertę od miasta?

marpil 05.07.2018 17:32

oficjalnie Carlitos w legii więc po rybach, teraz gramy tym co mamy :):) czyli ...

Smyrgu 05.07.2018 17:33

przyjmując nawet ze od kilku lat nie rywalizujemy z Legią ze wzgledu na naszą sytuacje to 3 "transfery" z Wisły do Legii a w zasadzie to wzieli bo chcieli...uwazam, ze coś mocno jest NIETAK...i to nie chodzi o fakt ze jakis gracz przechodzi z jednego do drugiego klubu za kase czy nie....PONIEWIERAJĄ NAMI...a jest taka zasada...tak cie szanuja jak Ty sam siebie szanujesz i jak sobie pozwalasz...i to jest takie .......enie o szansach, strategiach, filozofii....czyny, czyny są identyfikacją...mojej akcpetacji jako kibica nie ma - jestem jednostką....ale jednostka robi skale...

tas de fleia 05.07.2018 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1507471)

Oczywiście, ten dług nie pojawił się przez jakieś niefortunne zdarzenie z dnia na dzien tylko był kalkulowany. I niestety Zarząd po prostu w swoich działaniach się zapętlił i jeden błąd w tym momencie jest nadrabiany kolejnym. Problem w tym, ze ściana jest bardzo, bardzo blisko. A Carlitos był jedynym rozsądnym kapitałem jaki mieliśmy na już. No to już nie mamy, za to zostało... Ponoć 500k.

wiesniak842 05.07.2018 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1507477)
przyjmując nawet ze od kilku lat nie rywalizujemy z Legią ze wzgledu na naszą sytuacje to 3 "transfery" z Wisły do Legii a w zasadzie to wzieli bo chcieli...uwazam, ze coś mocno jest NIETAK...i to nie chodzi o fakt ze jakis gracz przechodzi z jednego do drugiego klubu za kase czy nie....PONIEWIERAJĄ NAMI...a jest taka zasada...tak cie szanuja jak Ty sam siebie szanujesz i jak sobie pozwalasz...i to jest takie .......enie o szansach, strategiach, filozofii....czyny, czyny są identyfikacją...mojej akcpetacji jako kibica nie ma - jestem jednostką....ale jednostka robi skale...

Jakimi wami poniewieraja i dlaczego tak was szanuja jak sami sie szanujecie??? W czyim imieniu to napisales?

Adenalix 05.07.2018 17:50

To, że Carlitos odejdzie to było jasne. To, że strajkował i szantażował Klub sprawiło, że to zwykły dobrze grający w piłkę najemnik, by nie powiedzieć qrwiszon. Gość powinien zostać sprzedany za grubą kasę za granicę i to było wiadome już wtedy, gdy jednostronnie przedłużali jego kontrakt. Zarząd chciał dać jemu znaczącą podwyżkę negocjując nowy kontrakt nie wiedząc jak to się skończy. Chcieli dać dużą kasę Llonchowi, zatrudniliśmy Sulijcia za 75 tys. miesięcznie , więc chcieliśmy żyć "na kreskę". Ta sprzedaż Carlitosa za 0,5 mln euro do Legii to jest zachowanie żula na głodzie alkoholowym.

Jam55 05.07.2018 17:56

Byłbym w stanie zrozumieć działania Zarządu w sprawie Carlitosa gdyby dzisiaj wyłożył 4,9 mln złotych na stół i podpisał umowę z miastem.W momencie zerwania rozmów przez naszą prezes za cholerę nie jestem w stanie zrozumieć sprzedaży naszej jedynej deski ratunku za frytki.

czaro 05.07.2018 17:58

Ja nie rozumiem, płaczecie i narzekacie, aby płakać i narzekać, czy jest jakiś sens tego dialogu? Jeżeli macie jakiś cel, to albo stwierdzić, że a) Sarapata-Dukat oszaleli i sprzedali Carlitosa za 0,5 mln, chociaż to takie oczywiste, że mogli za 2,5 mln; albo stwierdzić, że b) Sarapata-Dukat przyjęli korzyść majątkową za to, by puścili taniej tego piłkarza do Legii.

Innych rozwiązań tej krytyki nie widzę. Macie jeszcze możliwość trzecią: c) zarząd miał dobry powód, aby sprzedać Carlitosa za tyle, a wynikał on z kalkulacji, co się Wiśle opłaca w danych okolicznościach.

Bo że Wasza wiślacka duma nie pozwala sprzedawać takich piłkarzy, jak Carlitos tego nie akceptuję, bo to jest głupota. Zakontraktujcie za tę dumę Cristiano Ronaldo, to przeproszę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 1507477)
czyny są identyfikacją...mojej akcpetacji jako kibica nie ma - jestem jednostką....ale jednostka robi skale...

Przykro mi, ale nic nie rozumiem. Na pewno jednostka robi, ale chyba za dużo wielokropków.

Patryko 05.07.2018 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jam55 (Post 1507484)
Byłbym w stanie zrozumieć działania Zarządu w sprawie Carlitosa gdyby dzisiaj wyłożył 4,9 mln złotych na stół i podpisał umowę z miastem.W momencie zerwania rozmów przez naszą prezes za cholerę nie jestem w stanie zrozumieć sprzedaży naszej jedynej deski ratunku za frytki.

Być może Nieciecza (czy też ktokolwiek, kto wynajmie nam stadion) chce pieniądze za wynajem stadionu za cały sezon z góry? :)

Jam55 05.07.2018 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1507485)
Ja nie rozumiem, płaczecie i narzekacie, aby płakać i narzekać, czy jest jakiś sens tego dialogu? Jeżeli macie jakiś cel, to albo stwierdzić, że a) Sarapata-Dukat oszaleli i sprzedali Carlitosa za 0,5 mln, chociaż to takie oczywiste, że mogli za 2,5 mln; albo stwierdzić, że b) Sarapata-Dukat przyjęli korzyść majątkową za to, by puścili taniej tego piłkarza do Legii.

Innych rozwiązań tej krytyki nie widzę. Macie jeszcze możliwość trzecią: c) zarząd miał dobry powód, aby sprzedać Carlitosa za tyle, a wynikał on z kalkulacji, co się Wiśle opłaca w danych okolicznościach.

Bo że Wasza wiślacka duma nie pozwala sprzedawać takich piłkarzy, jak Carlitos tego nie akceptuję, bo to jest głupota. Zakontraktujcie za tę dumę Cristiano Ronaldo, to przeproszę.

Przykro mi, ale nic nie rozumiem. Na pewno jednostka robi, ale chyba za dużo wielokropków.

No to podaj ten dobry powód bo od Zarządu się nie dowiemy. Skoro tak bronisz Zarządu wytłumacz reszcie jaki to powód spowodował że jesteśmy bez stadionu bez Carlitosa?

szprotson 05.07.2018 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1507485)
Ja nie rozumiem, płaczecie i narzekacie, aby płakać i narzekać, czy jest jakiś sens tego dialogu? Jeżeli macie jakiś cel, to albo stwierdzić, że a) Sarapata-Dukat oszaleli i sprzedali Carlitosa za 0,5 mln, chociaż to

ja zaraz Ci odpowiem tylko czekam az ty najpeirw odpowiesz na zadane przez mnie pytanie powyzej...

alexx6 05.07.2018 18:51

A może zarząd sprzedaje co się da, kosi kasę a potem się zmywa ?

Dariook 05.07.2018 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1507499)
ja zaraz Ci odpowiem tylko czekam az ty najpeirw odpowiesz na zadane przez mnie pytanie powyzej...

To moze ja ci odpowiem. Sprzedali go gdyz nastepnym krokiem byla UEFA...300- 400tys.

S.......ono kontrakt.

Jam55 05.07.2018 19:38

Jak to s.......ono kontrakt? Kto s.......ił? Naszą Pani Prezes świetny radca prawny? Nie możliwe przecież zarzekała się na wszystko że kontrakt jest sporządzony zgodnie z prawem.

Dariook 05.07.2018 19:44

Watpie ze Pani Prezes zajmuje sie kontraktami pilkarskimi. To ze cos zjebano nie oznacza, ze bylo nie zgodne z prawem.

Ile ty masz lat?

bódyń 05.07.2018 20:04

Ej niemozliwe. Przeciez to ludzie oddani Wisle kompetetni... No nie moze byc.

Wszystko spoko tylko szkoda, ze nie maja kompetencji.

wiesniak842 05.07.2018 20:09

O tym, ze nie maja kompetencji to chyba bylo wiadomo od samego poczatku, wiec co w tym zaskakujacego???

Jam55 05.07.2018 20:11

Aha czyli wg Twojego wielkiego doświadczenia w pisaniu kontraktów sportowych kontrakt był zgodny z prawem t.tylko że coś zjebano.Kolego jeśli coś zjebano w kontrakcie to jest to kontrakt nie ważny czyli de facto nie zgodny z prawem.

max TS 05.07.2018 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1507517)
Watpie ze Pani Prezes zajmuje sie kontraktami pilkarskimi. To ze cos zjebano nie oznacza, ze bylo nie zgodne z prawem.

Ile ty masz lat?

No tak, ona jest stworzona do celow wyzszych. Tak samo Pan Damian. Przeciez wszyscy wiedza ze za kontrakty odpowiada Pa Kazek, kierowca autobusu.

wiesniak842 05.07.2018 20:16

A wzieliscie pod uwage fakt, ze zarowno Pani Marzena i Pan Damian, slusznie wielokrotnie przez was opisywani jako niekompetentni, bedac niekompetentnymi, powierzali takie rzeczy kompetentemu Junco, po czym mogl wyleciec za swoja niekompetencje??? Pewnie nie.

PAWEŁ 05.07.2018 20:16

A idźcie w huj z tym zarządem. Ja .......e banda amatorów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl