Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Kamil 18.03.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 872350)
A ja myśle tak czytając co poniektórych, że fajnie by było jakbyście ruszyli swoje dupska sprzed kompa i zapełnili ten stadion. Bo na razie to na Hutniku nie będzie nawet kompletu.No może na meczu z Lechem atrakcyjność rywala was przyciągnie,. Naprawdę czy to ważne jakiego koloru będzie litrera A albo W? I tak wzór będziecie widzieć tylko na pocztówkach bo na meczu nigdy go nie zobaczycie.Chyba ze przyjdziecie 2 godziny przed pierwszym gwizdkiem o co nikogo tutaj bym nie posądzał.

czy ja wiem, dzis 3 godziny stania w kolejce :)
takze mozliwe ze bedzie dobrze;)
a co do wzoru to trudno go oceniac nie wiedzac jakie inne byly, ale teraz to i tak juz pozamiatane

crazykaro 18.03.2010 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 872341)
Wyluzujcie na Legii też będzie choinkowo ale tak to jest jak się głosuje i głosy oddaje nie wiadomo kto i projekty są amatorskie. Kolorystyka siedzisk w niczym nie rzutuje a jak ktoś się lubi czepiać to się przyczepi do wszystkiego.

U nas nie bedzie lepiej. Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
Ja nie wiem jak ta mozaika będzie pasowała do trybuny E, bo chyba nie będzie, do D też nie bardzo ba tam jest tylko jeden czerwony sektor na 5.
Tyle było narzekań na projekt który wygrał konkurs UMK, a jak przyszło co do czego to mamy ten sam projekt tylko kolory na pierwszym piętrze są przesunięte o jeden sektor w prawo czy w lewo. I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne:-/

PiotrG 18.03.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 872340)
I, ****a mać, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie żeby wybudować stadion nowoczesny, z rozkładanymi krzesełkami, w zamian za te "stałe". To aż taką fortunę kosztuje!?

Przeszkodą jest niekompetencja inwestora zastępczego, czyli ZIKITu. Za to, ile trzeba będzie wyłożyć Polimexowi aby zszedł z boiska i zainstalował dach od tyłu, spokojnie dałoby się zamontować składane krzesełka na całym stadionie. Oni spieprzyli wszystko, co urzędnicy spieprzyć mogą przy inwestycji - od akceptacji projektu aż po przetargi. Gdyby inwestorem zastępczym była spółka mająca odpowiednie do tego kompetencje (jak w przypadku stadionu Cracovii) to dzisiaj nie martwilibyśmy się o to, że nie będzie szatni, IT itd. Jak ktoś pamięta rozstrzygnięcia przetargów na trybuny boczne, to można zauważyć że były tam całkiem spore oszczędności względem kosztorysu, oszczędności które wystarczyłyby zapewne na wyposażenie trybun, a być może IT zostałoby również podpięte pod przetarg na trybunę zachodnią a radni rok temu przegłosowaliby dodatkową kasę).

buczo1985 18.03.2010 17:56

Projekt nie jest zły. Ososbiście sto razy bardziej wole taką wersję aniżeli jednolitą niebieską i nudną trybunę. Nie mogę odpalić strony SKWK. Jest podane jakieś info jak będzie wyglądać zachodnia?

Fuks 18.03.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 872321)
dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

http://img339.imageshack.us/img339/4149/nagroda1.jpg

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.

kolorowy na całej długosci tzn ze narozniki tez były czerwone? czy o co chodzi z tym "kolorowy" bo chyba nie złapałem :D

orzeu 18.03.2010 18:11

Ozesz ****a projekt jest juz WYBRANY !!
Skonczcie ta debate bo jest o niczym.
W swoim imieniu dziekuje wszystkim, ktorzy zaangazowali sie w to zeby byl projekt, ktory wg mnie jest calkiem fajny, a co najwazniejsze dopasowany do istniejacych juz trybun, zamiast niebieskich krzeselek z zoltymi przejsciami pasujacym do stadionu miejskiego w Gdyni.
Faktycznie miedzy 19 i 06 gwiazdka pasowalaby dosyc dobrze.

Zamiast biadolic niech zglosi sie na ochotnika ktos kto doszlifuje projekt z detalami na poszczegolne krzeselka, np. "Ł" trzeba dopracowac albo "9" i "6".

crazykaro jestes tak upierdliwy pomimo wczesniejszego ostrzezenia ze dostajesz zadanie specjalne. Juz dzis mozesz zaczac od zrobienia projektu na A i B i pojscie do ZIKiT i zalatwienie go. Jak nie umiesz sie bawic grafika albo nie chce ci sie gadac z ludzmi to zglaszasz sie do Kuby z pytaniem "co moge zrobic w sprawie stadionu zebym na przyszlosc byl zadowolony zamiast znowu marudzic". Brak zgloszenia bedzie rownoznaczny z rezygnacja z krytyki wszystkiego co sie rusza w tym temacie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro
I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne

Caly swiat jest w bledzie! :lol: Nienormalne bo komus podoba sie cos co tobie nie. Wroc moze jak dorosniesz i zrozumiesz ze kazdemu podoba sie cos innego.

JacaTS 18.03.2010 18:16

Wiem, ze troche nie to miejsce na pytanie, ale interesuje mnie jak ta kwestia rozwiazali na innych stadionach. Ma ktos wzor z Legii, pasow, Amici, Slaska, Lechii, ewentualnie narodowy w Warszawie? Nie sadze by to byla tak odlegla perspektywa, by sie jeszcze nikt tym u nich nie zajmowal.

rav 18.03.2010 18:17

Niestety, moim zdaniem projekt średniawy, niemal identyczny z tym, który wygrał konkurs. W zasadzie poprawiono tylko kształt liter (na +) oraz krzywą gwiazdę zamieniono na ch**wą pustą przestrzeń. Ciekawe, czy tak źle wyglądałoby przesunięcie 1 i 9 o jeden sektor w prawo i pusta przestrzeń pod W.
Szachownica do mnie nie przemawia, już ten czerwony kwadracik na D wygląda źle, teraz go będziemy mieli wszędzie. Wolałbym brak nawiązania do D i E, ale ładną jednolitą czerwień na całości niż te klocki.

Pretensji do wybierających wielkich nie mam, było mało czasu, wybierał kto wybierał... starali się, brali pod uwagę detale, których nie dostrzegam... trudno. Tak to jest jak zapytania o krzesełka ze strony kibiców są przez ZIKiT odbijane, po czym nagle napotkana pani dyrektor deklaruje współpracę i już po terminie zamówienia siedzisk przesyła się projekt, który trzeba uzgodnić w 48 godzin. 48 godzin, które zadecyduje o wyglądzie stadionu na lata.

Donki 18.03.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872354)
U nas nie bedzie lepiej. Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
Ja nie wiem jak ta mozaika będzie pasowała do trybuny E, bo chyba nie będzie, do D też nie bardzo ba tam jest tylko jeden czerwony sektor na 5.
Tyle było narzekań na projekt który wygrał konkurs UMK, a jak przyszło co do czego to mamy ten sam projekt tylko kolory na pierwszym piętrze są przesunięte o jeden sektor w prawo czy w lewo. I co? Wszystkim się podoba. Trochę nienormalne:-/

Człowieku przestan już, powtarzasz sie !!

crazykaro 18.03.2010 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 872367)
Ozesz ****a projekt jest juz WYBRANY !!
Skonczcie ta debate bo jest o niczym.
W swoim imieniu dziekuje wszystkim, ktorzy zaangazowali sie w to zeby byl projekt, ktory wg mnie jest calkiem fajny, a co najwazniejsze dopasowany do istniejacych juz trybun, zamiast niebieskich krzeselek z zoltymi przejsciami pasujacym do stadionu miejskiego w Gdyni.
Faktycznie miedzy 19 i 06 gwiazdka pasowalaby dosyc dobrze.

Zamiast biadolic niech zglosi sie na ochotnika ktos kto doszlifuje projekt z detalami na poszczegolne krzeselka, np. "Ł" trzeba dopracowac albo "9" i "6".

crazykaro jestes tak upierdliwy pomimo wczesniejszego ostrzezenia ze dostajesz zadanie specjalne. Juz dzis mozesz zaczac od zrobienia projektu na A i B i pojscie do ZIKiT i zalatwienie go. Jak nie umiesz sie bawic grafika albo nie chce ci sie gadac z ludzmi to zglaszasz sie do Kuby z pytaniem "co moge zrobic w sprawie stadionu zebym na przyszlosc byl zadowolony zamiast znowu marudzic". Brak zgloszenia bedzie rownoznaczny z rezygnacja z krytyki wszystkiego co sie rusza w tym temacie.

Caly swiat jest w bledzie! :lol: Nienormalne bo komus podoba sie cos co tobie nie. Wroc moze jak dorosniesz i zrozumiesz ze kazdemu podoba sie cos innego.

ja miałem swój projekt i go presłałem do Kuby tylko za późno:-P A na to, ze nikt łaskawie nie napisła że projekty są zbierane tylko radny Olszówka dopiero o tym poinformował, a poźniej o 2 w nocy pojawiło info, że projekty sa zbierane do 10 rano, to już nic nie poradzę. A chętnie popracuje i się pobawię żeby wycisnąć maks z tego co niefortunnie zostało wybrane

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 872367)

Zmanipulowałeś moją wypowiedź ucinając początek. Jak nie zrozumiałes co napisałem to rav napisał podobnie jak ja

PvD 18.03.2010 18:23

Odnośnie różnego rodzaju mozaiki na stadionie cepelii itp

i niby nikt czegoś takiego nie projektuje :lol:

http://stadiony.net/pictures/por/est...enriques03.jpg

http://stadiony.net/pictures/por/est...alvalade04.jpg

http://stadiony.net/pictures/por/est...alvalade08.jpg

http://stadiony.net/pictures/por/est...e_aveiro02.jpg

Ofsajd 18.03.2010 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872354)

Beitar Jerozolima też ma bardzo fajną jak to nazwałeś "szachownicę"
http://i40.tinypic.com/1iim10.jpg

Myślę że wzór wybrany przez SKWK jest prosty i czytelny i taki powinien być. Szkoda jednak że było tak mało czasu na ostateczną decyzję odnośnie projektu krzesełek, ale teraz już tylko czekać aż zaczną zwozić krzesełka na murawę i montować na trybunach :)

crazykaro 18.03.2010 18:36

@ PvD Ten stadion w środku był pokazany przy okazji tego projektu "śnieznego" obrazując jak nasz stadion nie powinien wyglądać
A tu jeszcze jeden "udany" przykład Mosaic Stadium
http://4.bp.blogspot.com/_xnZi4wKnMt...5021Regina.jpg

PvD 18.03.2010 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872385)
@ PvD Ten stadion w środku był pokazany przy okazji tego projektu "śnieznego" obrazując jak nasz stadion nie powinien wyglądać

twoje pytanie brzmiało
Cytat:

Niech ktoś w końcu pokaże jakiś stadion gdzie jest taka szachownica. Nie ma? Bo żaden projektant by takiej cepelii nie zaprojektował.
więc pokazałem że mozaiki cepelie są i są projektanci którzy tak projektują nic więcej nic mniej

PS: Możesz pokazać swój projekt?

crazykaro 18.03.2010 18:47

@PvD Zaden z przedstawionych przez ciebie stadionów nie ma szachownicy tylko lepiej lub mniej udaną wizję artystyczną związaną z jakąś mozaiką. Ja już kończe bo co miałem powiedzieć na ten temat to powiedziałem a raczej napisałem:D

a co do wybranego projektu to może być problem z "czcionką" napisu, gdyż przy takiej jak jest ilości siedzeń w sektorze wyjdzie znacznie bardziej kanciasto

PvD 18.03.2010 19:05

a na to jakie określenie najlepiej pasuje?
http://stadiony.net/pictures/ser/sta...partizan03.jpg
http://stadiony.net/pictures/isr/ram..._stadium03.jpg
http://stadiony.net/pictures/tur/19_...stadyumu04.jpg
http://stadiony.net/pictures/bel/jan..._stadion08.jpg
http://stadiony.net/pictures/fra/sta...guichard09.jpg
http://stadiony.net/pictures/fra/sta...n_bollee01.jpg

i co z twoim projektem zaprezentujesz go żebyśmy mogli porównać?

arth_ur 18.03.2010 19:06

Dla mnie projekt zajebisty. Fajnie się komponuje z D. Ciekawe jak z AiB fajnie by wyglądało w podobnej kolorystyce tylko napis KRAKÓW.

A będzie śmiesznie jak np. na E dadzą logo sponsora stadionu. :-)

1q2 18.03.2010 19:14

Jak dla mnie ten projekt nie jest zły(szczególnie gdy nie można było się z tym wszystkim przespać a liczyło się pierwsze wrażenie) - faktycznie fajnie się komponuje z D - pytanie, czy reszta stadionu ma być niebieska?

Tak w ogóle to bardzo ciężko musi być z tymi najnowszymi nawet terminami, gdy te wielkie kozaki , nagle coś tam pod nas chcą zrobić;)

filip74 18.03.2010 19:20

Oglądałem przed chwilą te składane super nowoczesne foteliki na Legii i tak powiem że optycznie to tandetnie jakoś wyglądają .

crazykaro 18.03.2010 19:21

@PvD to też nie sa :!:SZACHOWNICE:!: tylko pasy jak na wielu stadionach. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy ci się one podobają??

A projektu nie pokaże bo jaki miałoby to cel?? Skończyłoby się na komentarzach i docinkach wszystkowiedzącego orzeu'a

sqallpl 18.03.2010 19:22

Strona skwk wolno wchodzi:

Zadna tandeta tylko barwy Wisły, wiec nie rozumiem narzekan.

http://i42.tinypic.com/mhnyf.jpg

1q2 18.03.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872411)
@PvD to też nie sa :!:SZACHOWNICE:!: tylko pasy jak na wielu stadionach. Aczkolwiek chciałem się zapytać czy ci się one podobają??

A projektu nie pokaże bo jaki miałoby to cel?? Skończyłoby się na komentarzach i docinkach wszystkowiedzącego orzeu'a

Ja p....skończysz już???Narazie to Ty tu się robisz na wrzechwiedzącego i jedyne co prezentujesz to właśnie komentarze i docinki.
Co to za argument że nie ma szachownicy??Jak nie ma to będziemy pierwsi i tyle.

wislak47 18.03.2010 19:25

^^ Bardzo dobrze to wygląda... brawo

PvD 18.03.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872411)

dlatego zadałem pytanie jak to wszystko określić bo pojawiły się opininie, że nikt nie projektuje cepelii mozaik i szachownic , a jednak są projektowane
nie, te pasy mi się nie podobają ale nasza szachownica owszem i jak czytam nie jestem wyjątkiem

dalej jednak nie wiem w czym tkwi problem bo to że jednym się podoba, a innym nie to już wiadomo i tego można się było spodziewać więc o co chodzi? co mamy ustalić?

Cytat:

to podeślij na priv bo od Kuby otrzymałem kilka projektów i jestem ciekaw czy jest wśród nich twój

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 872412)
Strona skwk wolno wchodzi:

to może efekt coraz większego ruchu na witrynie ;)

Valdaer 18.03.2010 19:39

Mnie się szachownica też podoba, jak większości(przynajmniej na razie), tylko mam nadzieje że na zachodniej będzie taka sama żeby było symetrycznie, być może z napisem Kraków nie wiem albo bez żadnego napisu.

A to że mało/żaden stadion nie ma takiego wzoru to dla mnie plus i to że w porównaniu do tych innych mozajek przykładowych jest stonowana, zawsze to lepsza unikalność stadionu który nie jest taki brzydki ale mógłby być ładniejszy(np z normalnym narożnikiem zamiast okrąglaka, no ale nie narzekajmy).

Wojtas 18.03.2010 19:40

Wizualnie jesli to wersja ostateczna to wyglada OK.

Barwy Wisly ,,rok powstania -cos czym mozemy sie szczycić ,wyszto wyglada dobrze :)

Grzadq 18.03.2010 19:41

Im dłużej na to patrze tym coraz bardziej mi się podoba. Może jestem totalnym bezguściem, ale ani nie widzę "szachownicy"; ani tym bardziej gryzienia się z D.

Mario Nh 18.03.2010 19:44

Fajnie wygląda ten projekt. I jak już ktoś wcześniej napisał, w miarę dobrze komponuje się z sektorem D.

Krzysiek 18.03.2010 19:47

Ludzie! Ale Wy nie rozumiecie, że niektórym nigdy za ch*ja nie dogodzicie? Zawsze będą narzekać... Wybrany projekt przez SKWK (chociaż nie zawsze z ich decyzjami się zgadzam) uważam za zajebisty! A ci którzy tak narzekają cały czas - proszę Was o jedno - wrzućcie na luz, bo wzajemne obrażanie się nic dobrego jeszcze nigdy nie przyniosło. Szukanie dziury w całym jest totalnie bez sensu! A poza tym mamy większe zmartwienia niż kolor krzesełek na stadionie, czyż nie?

Chillout Bracia!

Pozdro!

Travaux 18.03.2010 19:50

Fakt. Co do trybuny zachodniej to uważam, że jakby była cała czerwona bez żadnych dodatków to było by ładnie.

PvD 18.03.2010 19:50

Krzysiek akurat w tym temacie w związku z wybranym projektem nikt nikogo nie obraża (jak do tej pory oczywiście) :)

Krzysiek 18.03.2010 19:53

Uprzedzam fakty;P

Kordel_Walker 18.03.2010 19:55

Osobiście bym wolał całą trybunę w jednolitym czerwonym, ewentualnie na niebiesko, ale jak juz "góra" uparła się na jakieś napisy, to myślę, że można by spróbować na górnej trybunie dać napis 1906 z dużą złotą koroną między 9a0, a na dole napis Wisła.
Ch****o wygląda teraz ta niezagospodarowana przestrzeń na dole między 9 a 0, a za bardzo nie ma tam miejsca, żeby wcisnąć koronę, ew. białą gwiazdę, bo koślawo wyjdą...Duża złota korona na górnej trybunie była by myślę swoistą perełką i robiła by fajne wrażenie.

PvD 18.03.2010 20:01

Cała czerwona jakoś mi nie pasuje :/ nie komponuje się z D w mojej opinii i wygląda na odrębną
http://i44.tinypic.com/209m0c6.jpg

Mario Nh 18.03.2010 20:01

A ja mam zgoła odmienne zdanie. Przestrzeń między 9 a 0 wcale nie wygląda źle. Żadnych koron i innych pipidówek. Białą Gwiazdę mamy już z kolei na sektorze D, wystarczy. A jak już ktoś woli jednolity czerwony czy niebieski no to ^$^$*&
No ale, jeden woli rybki, drugi woli akwarium. :)

Markus 18.03.2010 20:03

Projekt jest bardzo ładny, nie należy wybrzydzać. Podziękowania dla autorów.

Bardziej martwcie się o brakujące 75 mln - bo bez nich stadion ukończony i dopuszczony nigdzie nie będzie, a wówczas żaden kolor i wygląd krzesełek nie będzie miał znaczenia.

Ciekawi mnie, jak radny Olszówka na dzień dzisiejszy ocenia szansę na przegłosowanie tych pieniędzy w radzie? Jak zachowają się kluby, czy wiadomo już, kto raczej na pewno poprze sprawę?

crazykaro 18.03.2010 20:06

Jutro TVP Kraków 1800-1810 "Krakowskie stadiony" Ostatnio był supermarket więc kolej na nas :D Będzie to namiastka dnia otwartego, którego pewnie nie będzie

Kordel_Walker 18.03.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 872443)
Osobiście bym wolał całą trybunę w jednolitym czerwonym, ewentualnie na niebiesko, ale jak juz "góra" uparła się na jakieś napisy, to myślę, że można by spróbować na górnej trybunie dać napis 1906 z dużą złotą koroną między 9a0, a na dole napis Wisła.
Ch****o wygląda teraz ta niezagospodarowana przestrzeń na dole między 9 a 0, a za bardzo nie ma tam miejsca, żeby wcisnąć koronę, ew. białą gwiazdę, bo koślawo wyjdą...Duża złota korona na górnej trybunie była by myślę swoistą perełką i robiła by fajne wrażenie.

Jeśli ma zostać jak jest to może by spróbować te napisy co są na czerwono dać na niebiesko i odwrotnie...czyli przestawić kratownicę. Wyszła by wtedy litera "W"...a wiadowo "W" to nie "L":-p

edit:...miałem dać edit a dałem chyba cytat

mcovalski 18.03.2010 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 872453)
Jeśli ma zostać jak jest to może by spróbować te napisy co są na czerwono dać na niebiesko i odwrotnie...czyli przestawić kratownicę. Wyszła by wtedy litera "W"...a wiadowo "W" to nie "L":-p

edit:...miałem dać edit a dałem chyba cytat

Hmm dobre. Jestem za :)

T-michal-S 18.03.2010 20:27

O co b w ogóle ? Jakie "W" a nie jakie "L" ? Narzekanie jakby nam trybuny w pasy tych od Izraela zrobili. Nazwa klubu i data powstania. "a bo szachownica , a bo pasy, a że w jednym kolorze" nie wiem, może tylko mi jest to obojętne jak to będzie czy na krzyż czy na ukos.. Ważne że jest "WISŁA 1906" w barwach klubu. Brak s.a i wogóle czysta tradycja bez żadnego świrowania. Cieszcie się że miasto nie wpadło na "lepszy pomysł" w ogóle się nie liczyć z naszym zdaniem i nazwę sponsora który wygra przetarg na powierzchnie komercyjne umieścić na krzesełkach . W tedy moglibyście narzekać , a teraz ? Bezpodstawne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl