![]() |
no to 3 miejsce już pewne teraz:)
licze, że bedzie tylko lepiej. JaZDA! |
U nas też ciekawie bywało, zwłaszcza w związku z niedzielami cudów (polecam dół tabeli):
http://www.90minut.pl/liga/0/liga599.html |
@twardybidon, @0 22, owszem, ale ligi które podrzuciliście były dość dawno ;) Najmłodsza ma 27 lat ;) A takich jaj jak u nas to dawno nie było. Coś mi się jednak zdaje, że taki układ się po zimie posypie bo to by było przegięcie ;)
A w ostatnim meczu liczę na remis ;) |
Dobra 1:0 dla Jagi ;)
|
Oby remis jednak był. ;)
|
Cytat:
Jeżeli Bajor przegra z nami, to była to jego ostatnia wycieczka do Krakowa za pieniądze KGHM. |
Jezu, to jest mecz ligi polskiej?? Az sie nie chce wierzyc. Tempo, walka, swietne akcje...normalnie jak premiership :).
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak naprawdę MP dla Jagi mogłoby wykreować na stałe 4-tą lub 5-tą ekipę w naszej lidze. Zdecydowanie wolę model niemiecki, czy holenderski gdzie pierwsza trójka co roku jest kompletnie inna niż sytuacja taką jak w Szkocji, czy Chorwacji, gdzie liczy się 1, bądź 2 ekipy, a cała reszta odstaje o mile świetlne. |
3 miejsce jest,ale za tydzień równie dobrze możemy być na 8 pozycji. Liga wyrównana. Sądziłem,że w połowie rundy dojdzie do jakiegoś przełamania, jakieś zespoły odskoczą, stworzy się grupa spadkowa i delitaknie wykrystalizuje się środek tabeli,a na dzień dzieisjeszy każdy z wyjątkiem Parchów jest w grze!Z naszej parspektywy wygląda to tak,że trzeba punktować w każdym meczu do końca rundy bo możemy skończyć na 8 pozycji albo utrzymamy tą co mamy. A najlepsze będzie to,że różnice punktowe nie byłyby duże.Liga ciężka, trzeba być skoncentorwanym w każdym spotkaniu, nie ma już czegoś takiego,że tu stracimy a tam sobie odzyskamy.Dyspozycja dnia decyduja o punktach lub ich stracie. Jedynym pewniakiem w czymkolwiek jest Cracovia, reszta ciężka do wytypowania. No bo kto zgadnie jak zagramy z Zagłębiem, które wygrało z Amicą a my z nią dostaliśmy?Jedna wielka niewiadoma.
W trwającym meczy jakbyśmy mieli remis to byłby kosmos:) A coś czuje,że wygra to Korona. Ekskluzywnie dysponowany jest Edi:)Jedni i drudzy mają pomysłą na grę ale brak im umiejętności takich czysto piłkarskich. |
Panowie a faktycznie ten Lyczmański "pomaga" tej Koronie jak to insynuje relacja stronki Jagi ?
|
Wedlug mnie bardzo dobrze sedziuje, tzn. pozwala grac. Potem nasi ligowi pilkarze dziwia sie, kiedy dostaja z lokcia w europejskich pucharach i nie ma gwizdka. Jakies drobne bledy sa, ale nie majace wplywu na wynik.
|
Panowie, bez przesady z tą wyjątkowością naszej ligi. Tutaj macie pierwszą francuską z tego roku. Analogiczna sytuacja. Poza Arles Avignon baaardzo płaska tabela.
http://www.futbol24.com/national/Fra...e-1/2010-2011/ |
Z drugiej strony Zagłębie przegrało z Polonią Bytom, z którą my wygraliśmy :]
A Cracovia może spaść, bo patrząc na ich częstotliwość zdobywania punktów, to sprawa wydaje się przesądzona. Idźmy jednak dalej i spójrzmy w przyszłość. Załóżmy, że Parchaci spadają z ligi, bez żalu z mojej strony. Załóżmy, że Filipiak nie dostaje kur*icy, tylko dalej pompuje w nich pieniążki. Kupuje młodych zdolnych z lig II-IV, którzy są perspektywiczni, zdolni i chętni do gry, co więcej dziękują bogom, że Pasy się do nich uśmiechnęły i pozwoliły wyrwać się z kur*idołka, z którego pochodzą. Znaczy Pasy kupują skład z możliwością dobrej gry i trenuje ich Szatałow, który ma dryg do budowania dobrej drużyny pozornie ze śmiecia. Do tego zostawiają co lepsze i grają w I lidze. I gniotą wszystkich, po czym zdobywają awans do Ekstraklasy w sezonie przyszłym i grają razem z nami w sezonie 2012/13. Tutaj zaczyna się kombinatoryka, bo pieniądze Filipiaka + możliwości + czas + dobry trener, jakim jest Szatałow = potencjalnie dobry klub, na równi walczący o górę tabel. Niewykluczone, że Filipiak chce właśnie to zrobić, bo żeby teraz się utrzymać, to trzeba im wręcz cudu. I różnie może za te 2 lata być, w końcu ostatnio Cracovia była 4. w pamiętnym sezonie a tak to plaża. Możemy się teraz śmiać z Cracovii, no bo jest z czego. 4 punkty w 13 meczach, mówi samo za siebie. Ale w przyszłości, jak się przez rok w I lidze ograją i zbudują pakę, mogą być za 2 lata niespodzianką. A czy teraz spadną? Nie wiem, ale chciałbym ;) Tymczasem w Kielcach 15 minut do końca i wynik bez zmian. |
Cytat:
|
Jeżeli ten mecz się tak zakończy, to kolejka idealna wręcz dla nas :]
|
No i gitara :D 1:1 to ja rozumiem ;)
|
hahaha! układają się pod nas ;p
|
A Probierz posciagal swoje armaty ;)...
|
Mam nadzieję że będzie remis.
|
Jaga w tych koszulkach wyglada jak Legia :)
|
W Kielcach remis. Bardzo dobry wynik dla Wisły. Lepszego rozwoju sytuacji w ten weekend nie można było sobie wyobrazić :)
|
Cała kolejka ekstraklasy grała pod nas:D
|
wszystko pd nas. dziekujemy!
|
Cytat:
|
Fajnie że remis przynajmniej nam nie odskoczą.
|
I gitara! Szkoda tylko Lechii w tej kolejce, ale co tu dużo gadać- do przewidzenia.
Aż się ciśnie na usta: liga będzie ciekawsza. :) Byle nasi nie zaprzepaścili tego za tydzień, bo to już będzie "tylko" Zagłębie więc na taki mecz motywacja jest bardziej potrzebna, trener Maaskant musi popracować nad tym elementem, bo z grą powinno być okey. Powinno być. . . |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl