Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Blaszczu16 08.08.2014 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1371746)
Co gorsze, przepis który za zwykłą pierdołowatą pomyłkę jednej osoby, może pozbawić klub kilkadziesiąt mln zł, czy kierownik drużyny który wykłada się na przepisie który powinna mieć w jednym palcu?

Jeden plus dla kibiców, jeśli przejdą tubylców, w LE zazwyczaj lepsi kibicowsko rywale, tańsze bilety, no i szansa żeby nie dostać w.......u w każdym meczu;)

Swoją drogą dużo tu gdybania i za szybko się tą Legię w LM widziało
Na dziś jedyna realna strata to kasa za wejście do 4 rundy ,dzień meczowy w 4 rundzie i punkty do rankingu.Reszta to teoria i melodia przyszłości.

Skąd ta pewność, żeby awansowali do LM. Nie ma podstaw by twierdzić ze 100% pewnością że stracili kilkadziesiąt mln zł. 4. rundę jeszcze mieli.

Ale piękny dzień :haha:. Ten klub to jedna wielka kpina tuszowana medialną propagandą.

palikot 08.08.2014 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Glazik (Post 1371745)
Teraz mozemy doceniac czesty brak zmian podczas meczow w wykonaniu naszego Smudzinio... :D
Naturalnie kibicowalem Celtikowi w tym dwumeczu ale decyzje uefa uwazam za sqrwys***o... wynik rzecz swieta!!! 5 minut kopacza w skali 186minut calego dwumeczu jest niczym.NIe mozna przystawac na uklady w mafijnej federacji..

S....ysyństwem jest wystawienie zawodnika zawieszonego za kartki. I tyle.

Przytaczam wpis kolegi wyżej
"Art. 21 ust. 2 Regulaminu dyscyplinarnego UEFA (wersja na 2014 rok) stanowi, że jeśli zawodnik, na którego nałożona została kara dyscyplinarna, wystąpi w meczu (po angielsku „participates in the match”), to jest bezwarunkowo orzekany walkower. Art. 21 ust. 4 lit a. stanowi, że walkower wynosi 3-0 na niekorzyść drużyny, która dopuściła się przewinienia."

I przestańcie .......ić matołki. Tacy z was obrońcy prawa na stadionie popierając Jacusia(mówię do niektórych) a w stosunku do polskich drużyn nagle mówią: co tam prawo i żądamy przywilejów dla polskich klubów! HIPKORYCI! Jesteście jak banda Gejów z Grodzkim i Biedroniem na czele :D, którzy propagują za tym, aby jednych traktować na specjalnych warunkach niż innych. Komuna już minęła! Stało się koniec. Ból dupy na twetera wylewać

For_FuN_ 08.08.2014 15:58

Za awans do IV rundy el. do LM dostaje się ~10 mln zł.

WISŁAZWE 08.08.2014 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1371643)
Z Wami w lidze.

Osobiście liczę, że się w....imy i za rok gramy w IV el LM.

Chyba, że nas ubiegnie w "wyścigu" Stjarnan Poznań albo Łukasik Gdańsk.

Żeby was nie ubiegł K.S Regulamin Warszawa

Janusz 08.08.2014 16:00

Cytat:

0 22 napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
W Warszawie nie ma płaczu. Jest w....ienie i chęć odwetu. Będzie pielęgnowana przez rok. A jak będzie trzeba to dłużej. Jazda z ....ami.

Zapraszamy UEFA na finał do Warszawy w 2015 :)

Chęć odwetu ? Za co ? ...
Jak to za co? Saganowski też sądził że dla nich nagną przepisy, w końcu w Polsce taka sytuacja była by nie do pomyślenia.
A podobno obleśnego nie wpuścili na sale gdzie obradowali. Nie wiecie czy to wynika z przepisów, czy po prostu "za wygląd"

1q2 08.08.2014 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1371748)
Skąd ta pewność, żeby awansowali do LM. Nie ma podstaw by twierdzić ze 100% pewnością że stracili kilkadziesiąt mln zł. 4. rundę jeszcze mieli.

Czytaj ze zrozumieniem bo właśnie o tym pisałem, podkreślając że może pozbawić a nie że pozbawiło.
Faktycznie niektórzy tak się zachowują jak by LM już była.
Swoja drogą jestem pełen podziwu dla naszych k.drużyny że nigdy nie przejechali się na kartkach - przy Legii jesteśmy pro:D

palikot 08.08.2014 16:19

INTERIA:
Cytat:

Sekretarz generalny UEFA o Legii: Przepisy nie pozostawiają wątpliwości

Legia Warszawa nie zagra w tym sezonie w Lidze Mistrzów, gdyż decyzją UEFA przegrała rewanż z Celtikiem Glasgow walkowerem 0-3 i odpadła z rywalizacji. - Przepisy nie pozostawiają tu wątpliwości - powiedział sekretarz generalny UEFA Gianni Infantino.

UEFA ukarała mistrzów Polski za to, że w rewanżowym meczu z Celtikiem Glasgow na boisku pojawił się Bartosz Bereszyński, który nie był uprawniony do gry w tym meczu z powodu otrzymanej jeszcze w poprzednim sezonie czerwonej kartki.

"Nie dla nas LM w tym roku... Zawiodłem" - napisał na Twitterze prezes Legii Warszawa Bogusław Leśnodorski. Te słowa oznaczają, że mistrz Polski został przez UEFA ukarany walkowerem. To kara za to, że w rewanżowym starciu z Celtikiem Glasgow wszedł na boisko Bartosz Bereszyński, który nie... czytaj więcej
W efekcie Legia w dwumeczu z zremisowała 4-4. Awans wywalczył szkocki zespół ze względu na lepszy bilans bramek strzelonych na wyjeździe.

- Nigdy nie jest dobrze, gdy o awansie nie przesądzają wydarzenia na boisku. Przepisy są jednak jasne i nie pozostawiają miejsca na interpretacje, nawet jeśli Bereszyński opuścił trzy mecze - zastrzegł w rozmowie z dziennikarzami Infantino.

Bereszyński rzeczywiście opuścił trzy mecze, ale w drugiej rundzie nie był w ogóle zgłoszony do rozgrywek, a więc UEFA nie zaliczyła mu spotkań z St. Patrick's Athletic jako "odpokutowane".

Sekretarz generalny UEFA dodał, że złożenie przez stołeczny klub skargi do Trybunału Arbitrażowego ds. Sportu (CAS) w Lozannie uważa za "prawdopodobny scenariusz".
Gdyby Legia przeszła dalej, a następnie awansowała do fazy grupowej LM, zapewniłaby sobie premię 8,6 mln euro. Za udział w tym samym etapie Ligi Europejskiej, na co szansę ma jeszcze klub z Warszawy, gwarantuje zarobek w wysokości 1,3 mln euro.

- Finansowo, ta decyzja to dla klubu tragedia. To działanie jest całkowicie wbrew zasadzie fair play i ducha walki. Boisko pokazało, który zespół jest lepszy - podkreślił dyrektor ds. rozwoju Legii Dominika Ebebenge, który wraz z prezesem klubu Bogusławem Leśnodorskim był w piątek w Nyonie.
Wszystko w temacie. Polecam już zakończyć polemikę o tzw. duchu fair play zadawanie pytań, czy to z duchem sportu itp.

Zelari 08.08.2014 16:22

Chciałbym teraz usłyszeć jak wszyscy Ci co krzyczeli że Legia to 'najlepiej zorganizowany klub w Polsce' odszczekują te słowa, powiedzcie mi jak absurdalne były tego typu stwierdzenia, skoro owy klub zalicza w przeciągu całego roku DRUGI walkower? To jest ta fachowa organizacja? Przypomina mi się sytuacja z nami sprzed meczu z Apoelem, byliśmy dokładnie tak samo wychwalani jak to u nas nie jest wspaniale, a w jakiej sytuacji jest dziś nasz klub?

palikot 08.08.2014 16:27

Jeszcze:
KOMUNIKAT KIBICÓW LEGII:
Cytat:

Z niedowierzaniem i oburzeniem przyjęliśmy dzisiejszą decyzję UEFA, pozbawiającą nasz klub prawa dalszej walki o upragnioną Ligę Mistrzów. Ciężko uwierzyć, że kwestie awansów w najbardziej prestiżowych rozgrywkach na kontynencie rozstrzygają się przy zielonym stoliku. Swoją decyzją UEFA potwierdziła powszechnie panującą opinię o tym, że wszelkie regulaminy są stosowane w tej organizacji w sposób uznaniowy.
Co więcej, po raz kolejny to właśnie Legia została potraktowana niesprawiedliwie, poprzez nałożenie kary dalece niewspółmiernej do popełnionego wykroczenia. Sytuacja ta pokazuje, że UEFA nie jest futbolową rodziną, a prywatnym folwarkiem ludzi nią zarządzających. Sport po raz kolejny przegrywa z układami i wielkimi pieniędzmi, a kluby spoza europejskiego topu finansowego w dalszym ciągu spychane są na margines wielkiej piłki – wbrew osiągniętemu na boisku wynikowi, wbrew ideom fair play. Nie dziwi też niestety bierna postawa polskich władz piłkarskich, które po raz kolejny udowodniły swoją indolencję i bezradność w obliczu problemów spotykających polski klub. Trudno bowiem uwierzyć, że gdyby podobna sytuacja spotkała któregoś z europejskich potentatów – ich rodzime federacje piłkarskie pozwoliłyby na to, aby decyzja UEFA była podobnie bezwzględna.

Niezależnie od krzywdzących Legię działań europejskiej federacji nie możemy pozostać obojętni na ewidentne przejawy niekompetencji i braku profesjonalizmu w naszym klubie. Domagamy się, aby osoby bezpośrednio odpowiedzialne za fatalne w skutkach niedopatrzenie zostały w trybie natychmiastowym zwolnione z naszego klubu i pociągnięte przez zarząd do wszelkiej odpowiedzialności. W Legii na żadnym szczeblu nie może być miejsca na bylejakość i minimalizm, znane z rządów poprzedniego właściciela. Dzisiejsza sytuacja szokuje tym bardziej, że tytaniczna praca wykonana przez właścicieli, sztab szkoleniowy i piłkarzy zostaje zniweczona przez błąd, który nie ma prawa się przydarzyć na żadnym poziomie rozgrywek.

Nasz klub może przeżywać w najbliższym czasie ciężkie chwile. Teraz bardziej niż kiedykolwiek potrzebne jest nasze wsparcie dla zawodników i trenera. Legia nadal walczy o swoją pozycję na piłkarskiej mapie Europy i nasza pomoc w udowodnieniu, że nasze miejsce jest wśród najlepszych jest w tej chwili niezbędna. Dziękujemy piłkarzom za walkę i wynik na boisku w meczach z Celtikiem. Te chwile na zawsze pozostaną w naszych sercach. Tak grającą i tak walczącą drużynę chcemy oglądać w każdym meczu, niezależnie od rangi spotkania.

Prawdziwy legionista zawsze walczy do końca. Ta zasada musi obowiązywać każdego z nas – na trybunach, na boisku i w klubowych gabinetach.

Nie poddamy się!

Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa i Grupy Kibicowskie
Ja się pytam szanownych Legionistów: Ciągle słyszę z waszej strony o tym, że UEFA nie jest FAIR PLAY: Czy uważacie, że z duchem FAIR PLAY jest wystawianie zawodnika ZAWIESZONEGO?
No chyba nie za bardzo. Przepisy jasno o tym mówią. Ten kto żąda by go specjalnie traktować, nie jest FAIR PLAY. Miejscie trochę honoru. Ja myślałem, że brak honoru to poznańska i żydowska specjalność, ale chociaż wy, jak was nienawidzę, to nie sprawiajcie, żebym zaczął was traktować jak plugastwo.

AYALA 08.08.2014 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1371732)
Smokowski właśnie powiedział, że jeśli Legia odpadnie z Aktobe to jej budżet nie będzie się domykał na kwotę 13mln zł.

To jest mniej więcej budżet na poziomie Ruchu Chorzów, więc i z takimi pieniędzmi można godnie sie prezentować w europejsskich pucharach

Grisza1 08.08.2014 16:30

Pytanie: Czy Bereszyński będzie mógł grać z Kazachami? Czy zweryfikowany na walkower mecz z Celtikiem, w którym wystąpił zalicza się mu na poczet kary?

mitmichael 08.08.2014 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1371760)
Pytanie: Czy Bereszyński będzie mógł grać z Kazachami? Czy zweryfikowany na walkower mecz z Celtikiem, w którym wystąpił zalicza się mu na poczet kary?

W pierwszym meczu na pewno nie bedzie mogł, Legia dostała swoja kare a Bereszynski swoja - czyli zawieszenie na to spotkanie.

Vrdoljak - to niesprawiedliwe. / Wystarczyło wykorzystac przynajmniej jednego karnego i by nie było tematu

Zelari 08.08.2014 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1371757)
Jeszcze:
KOMUNIKAT KIBICÓW LEGII:

Ja się pytam szanownych Legionistów: Ciągle słyszę z waszej strony o tym, że UEFA nie jest FAIR PLAY: Czy uważacie, że z duchem FAIR PLAY jest wystawianie zawodnika ZAWIESZONEGO?
No chyba nie za bardzo. Przepisy jasno o tym mówią. Ten kto żąda by go specjalnie traktować, nie jest FAIR PLAY. Miejscie trochę honoru. Ja myślałem, że brak honoru to poznańska i żydowska specjalność, ale chociaż wy, jak was nienawidzę, to nie sprawiajcie, żebym zaczął was traktować jak plugastwo.

Warto jeszcze przypomnieć o wielu decyzjach Komisji Ligi, która to w ramach Fair Play odwieszała Wawrzyniaka czy Komorowskiego :) Każda karma się kiedyś odwróci przeciw Tobie :)

A Bereszyński ma dokładnie 3 mecze kary - 1 odcierpiał z Celticiem, zostały 2 + 1 z dziś od uefa.

kws 08.08.2014 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zelari (Post 1371765)
Warto jeszcze przypomnieć o wielu decyzjach Komisji Ligi, która to w ramach Fair Play odwieszała Wawrzyniaka czy Komorowskiego :) Każda karma się kiedyś odwróci przeciw Tobie :)

A Bereszyński ma dokładnie 3 mecze kary - 1 odcierpiał z Celticiem, zostały 2 + 1 z dziś od uefa.

...ale co ma liga polska do rozgrywek europejskich ludzie, domagajcie się sprawiedliwości w pzpn, jak uważacie że was arbiter skrzywdził, co ma do tego uefa ?

Już to pisałem....czyli jest tak: my okradamy was, a nas szkoci.

W takim razie, w kolejnym meczu, ktory wygramy dzieki arbitrowi nie macie prawa protestowac, bo za rok oddamy to komus w eliminacjach lm.....co za brednie.

Zelari 08.08.2014 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kws (Post 1371766)
...ale co ma liga polska do rozgrywek europejskich ludzie, domagajcie się sprawiedliwości w pzpn, jak uważacie że was arbiter skrzywdził, co ma do tego uefa ?

Już to pisałem....czyli jest tak: my okradamy was, a nas szkoci.

W takim razie, w kolejnym meczu, ktory wygramy dzieki arbitrowi nie macie prawa protestowac, bo za rok oddamy to komus w eliminacjach lm.....co za brednie.

Mi chodziło tylko o to, że Ci którzy nigdy nie byli fair play wobec innych, nagle sami domagają się sprawiedliwego traktowania.

Ajax 08.08.2014 16:46

Co ciekawe w takiej samej sytuacji w 2010 UEFA nałożyła karę tylko 15.000 E i nie było walkoweru.

Jest to ewidentny błąd papierkowy. Gdyby Bereszyński grał we wcześniejszej rundzie to ok. Ale tutaj to jakaś farsa biorąc pod uwagę wcześniejsze orzeczenie UEFA w bliźniaczej sprawie.

Smuga 08.08.2014 16:51

Nie chcę być złośliwy, ale jak, to się mówi "oliwa sprawiedliwa". Ci wszyscy, którzy wylewają dziś krokodyle łzy nad Legią zapomnieli jak wielokrotnie arbitrzy pomagali Legii na poziomie Ekstraklasy (chociażby pamiętny mecz przeciw nam i bramka spoza linii)? Jak ustawiano losowania w Pucharze Polski, byle tylko Wojskowym nie stała się krzywda? Jakaś zbiorowa amnezja widocznie. Tak dzisiaj często w kontekście Celticu pada słowo "honor". A czy ten honor mają działacze Legii, którzy ewidentnie dali ciała w tej sprawie i zamiast wyjść z twarzą brną w zaparte.

Cytat:

Podobny przypadek miał miejsce w sezonie 1997/98, kiedy UEFA ukarała walkowerem Paris Saint-Germain, który wystawił do gry ze Steauą Bukareszt Laurenta Fourniera, pomimo iż ten powinien pauzować za żółte kartki. Na boisku wygrali Rumunii w stosunku 3:2, ale UEFA zweryfikowała ten pojedynek jako walkower 3:0. Notabene, PSG w rewanżu odrobił straty i zwyciężył 5:0.
O różnicy między zawodnikiem nieuprawnionym, a zawieszonym była już mowa, więc nie ma sensu tego znowu przytaczać. Działacze Legii powinni na przyszłość zapamiętać, że niedbalstwo nie zwalnia z odpowiedzialności.

Kamson 08.08.2014 16:55

http://doliczonyczas.blox.pl/resource/pilka.jpg

bardzo żal mi Legii...

:haha:

emj10 08.08.2014 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1371757)
Jeszcze:

Zawodnik powinien być zawieszony do pierwszego meczu z Celticiem włącznie. W drugim mógł wystąpić. Problemem nie jest kwestia, że zawodnik nie odpokutował czerwonej kartki, a to że był burdel w papierach i wpisano Bereszyńskiego do papierów w meczach drugiej rundy, a później skreślono. Ot, co.

Także z perspektywy Bereszyńskiego, czy trenera Berga wszystko było w porządku. Zawiodła administracja i brak znajomości regulaminu oraz procedur.

63.5 Kg 08.08.2014 17:09

Panowie ...
Nie ma sensu bo jest po temacie.
Przepisy mowia tak i nic tego nie ma prawa zmieniac.
Legia sama sobie winna,pewnie poleca glowy...

kws 08.08.2014 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zelari (Post 1371767)
Mi chodziło tylko o to, że Ci którzy nigdy nie byli fair play wobec innych, nagle sami domagają się sprawiedliwego traktowania.

O jakim Fair Play ty mówisz ? Błędy arbitra, to brak naszego Fair Play ?

A PAO jak grało z Wami to była sprawiedliwość ? No skoro UEFA tak karci za rozgrywki krajowe, to co zrobiliście w lidze że was arbiter wyrzucił ?

Przecież w tym meczu nie zasłużyliście, ale skoro was wyrzucił, to nie pozostaje mi nic innego jak przyznać mu rację - widocznie należało Wam się.

Naprawdę, dyskusja idzie w dziwnym kierunku...

Jasne macie racje, debile u nas pracują - jak mogli to spartolić, tak jesteśmy sobie winni - kibicowsko napewno nie, bo nie było dymu (a teraz o dziwo pewnie będzie) - organizacyjnie (pracownicy klubu, od prezesa aż po wysyłającą faks do uefa)należy nam się kara.
(Napinka po Legia - Celtic 6:1, nie może być karana; tylko głupi by się nie cieszył :))

Jazon 08.08.2014 17:22

Jak oceniacie szanse legionistów z Aktobe?

kws 08.08.2014 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1371777)

Dobrze, że to aż dwa tygodnie...kurz opadnie.

O ile nie będzie wyprzedaży kilku graczy, a tak może być... to sądzę, że spokojnie pociśniemy.

Słabo z wjazdem, koniec świata....

wolfy 08.08.2014 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jazon (Post 1371777)

To zależy, czy zagrają w przepisowym składzie.

AYALA 08.08.2014 17:35

Aktobe tylko jedną bramką przegrało ze Steaua (2-1 w Bukareszcie), a więc potrafią w piłke grać.Wcześniej ograli Dinamo Tibilisi 3-0.

Awe 08.08.2014 17:38

Nie sądziłem, że ze strony Legii będą padać aż tak bezczelne słowa po tym gdy ktoś "ocenił" ich zgodnie z przepisami. Widać różne decyzje Komisji Legii mocno ich rozbestwiły. Ten komunikat SKLW to jest jakiś kabaret. Jeszcze ten ton w stylu, że UEFA uparła się na Legię i kolejny raz ich przekręciła.
To, że regulamin jest kosmicznie zły i za małe przewinienie przyznaje taką karę to jedno ale mówienie, że ktoś jest nie fair play bo ukarano go w 100% zgodnie z regulaminem to drugie...

63.5 Kg 08.08.2014 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1371780)
Aktobe tylko jedną bramką przegrało ze Steaua (2-1 w Bukareszcie), a więc potrafią w piłke grać.Wcześniej ograli Dinamo Tibilisi 3-0.

Wlasnie miałem pisać to samo gdyż zauwazylem dość optymistyczne akcenty ze stron warszawskich...

Krissu 08.08.2014 17:45

Mickey Mouse C(L)ub... :D

Mario Nh 08.08.2014 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1371781)
Nie sądziłem, że ze strony Legii będą padać aż tak bezczelne słowa po tym gdy ktoś "ocenił" ich zgodnie z przepisami. Widać różne decyzje Komisji Legii mocno ich rozbestwiły. Ten komunikat SKLW to jest jakiś kabaret. Jeszcze ten ton w stylu, że UEFA uparła się na Legię i kolejny raz ich przekręciła.
To, że regulamin jest kosmicznie zły i za małe przewinienie przyznaje taką karę to jedno ale mówienie, że ktoś jest nie fair play bo ukarano go w 100% zgodnie z regulaminem to drugie...

Dokładnie. To jest ich puchar, ich zasady. Nikt nie każe im grać w turniejach organizowanych przez UEFA.

Co innego, że ten zapis w regulaminie jest pozbawiony ducha sportu, ale cóż. Takie życie.

Zelari 08.08.2014 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kws (Post 1371774)
O jakim Fair Play ty mówisz ? Błędy arbitra, to brak naszego Fair Play ?

A PAO jak grało z Wami to była sprawiedliwość ? No skoro UEFA tak karci za rozgrywki krajowe, to co zrobiliście w lidze że was arbiter wyrzucił ?

Przecież w tym meczu nie zasłużyliście, ale skoro was wyrzucił, to nie pozostaje mi nic innego jak przyznać mu rację - widocznie należało Wam się.

Naprawdę, dyskusja idzie w dziwnym kierunku...

Jasne macie racje, debile u nas pracują - jak mogli to spartolić, tak jesteśmy sobie winni - kibicowsko napewno nie, bo nie było dymu (a teraz o dziwo pewnie będzie) - organizacyjnie (pracownicy klubu, od prezesa aż po wysyłającą faks do uefa)należy nam się kara.
(Napinka po Legia - Celtic 6:1, nie może być karana; tylko głupi by się nie cieszył :))

Kolego, chyba się nie do końca rozumiemy, mi nie chodzi o błędy arbitra, tylko o różne tego typu sytuacje gdy komisja ligi zupełnie przypadkowo odwieszała( Wawrzyniak) lub nie zawieszała(Komorowski) w sytuacjach ewidentnych, podczas gdy inni zawodnicy innych klubów byli przez nich za takie czyny karani. Wiadomo gdzie jest siedziba KL, i z jakim klubem sympatyzująi. Zresztą, to że po sytuacji z Wawrzynem zmienił się jej skład o ile dobrze pamiętam, to nie są to bezpodstawne oskarżenia.

filemon 08.08.2014 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1371768)
Co ciekawe w takiej samej sytuacji w 2010 UEFA nałożyła karę tylko 15.000 E i nie było walkoweru.

Jest to ewidentny błąd papierkowy. Gdyby Bereszyński grał we wcześniejszej rundzie to ok. Ale tutaj to jakaś farsa biorąc pod uwagę wcześniejsze orzeczenie UEFA w bliźniaczej sprawie.

To nie była taka sama sytuacja, nie szerz w ciemno tej słabej propagandy i poczytaj kilka stron wcześniej na czym polegała znacząca różnica.

syryls 08.08.2014 18:15

Celtic najsłabszy od wielu lat, natomiast w polskich mediach wygląda na to że Legia wygrała wysoko z Realem Madryt dodając przy tym że to najlepszy zespół od 18 lat... Już nawet nie wspominam wygranej Wisły z Barceloną... To tak propo że o nas już dawno zapomnieli, dzięki JACEK

studio 08.08.2014 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1371605)
Od dzisiaj ten transfer w Poznaniu i przysłowiowych Wronkach będzie inaczej oceniany ;-)

Beka z Legii :) Ale to ze ta .....a bereszynska jest powodem tego blamazu jest drugim cudownym prezentem dzis po zwolnieniu konia :)

kws 08.08.2014 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zelari (Post 1371787)
Kolego, chyba się nie do końca rozumiemy, mi nie chodzi o błędy arbitra, tylko o różne tego typu sytuacje gdy komisja ligi zupełnie przypadkowo odwieszała( Wawrzyniak) lub nie zawieszała(Komorowski) w sytuacjach ewidentnych, podczas gdy inni zawodnicy innych klubów byli przez nich za takie czyny karani. Wiadomo gdzie jest siedziba KL, i z jakim klubem sympatyzująi. Zresztą, to że po sytuacji z Wawrzynem zmienił się jej skład o ile dobrze pamiętam, to nie są to bezpodstawne oskarżenia.

Nie przeczę :) ale jak się to ma do dyskusji o europejskich pucharach ? Nie mogę tego pojąć.

kws 08.08.2014 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1371796)
Beka z Legii :) Ale to ze ta .....a bereszynska jest powodem tego blamazu jest drugim cudownym prezentem dzis po zwolnieniu konia :)

Śmiej, się śmiej...

Masz jeszcze to:

https://twitter.com/paddypower/statu...863296/photo/1

A tak apropo, to temat o europejskich pucharach - czyli nie dla psa kiełbasa...od wczoraj ;)

Ajax 08.08.2014 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1371789)
To nie była taka sama sytuacja, nie szerz w ciemno tej słabej propagandy i poczytaj kilka stron wcześniej na czym polegała znacząca różnica.

Szukałem nie znalazłem możesz mnie oświecić?

shaggy 08.08.2014 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1370301)
gdzie jest ekspert shaggy?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1371316)
Ta Steaua nie potrafiła z nami wygrać rok temu i w LM same w.......,wiec tu bym dyskutował.
Co do Celticu, no co to mówić obawiam się że Celtic był bardziej chooojowy niż Legia dobra.
Mimo to jednak jesteśmy mocniejsi niż rok temu i powalczyć możemy. Z góry mówię że nie chodzi o Piechów i Lewczuków.
shaggy będzie miał ciężki urlop
Oj

Co niektórzy widzę oczekiwali powrotu shaggyego z urlopu przebierająć z niecierpliwoscia nogami. Oto i jestem:)

Już łykali kolejna przeszkodę w 4 rundzie eliminacyjnej, czuli się tak mocni, że nie bali się nikogo. Balonik znowu był pompowany przez wszystkich naokoło. A tu nagle buuum i o mało się kolumna Zygmunta nie przewróciła (po raz kolejny). Ktoś już pisał że kibice (L)osersów (ależ to określenie do nich pasuje) są mistrzami we wciskaniu korka do dopiero co otwartej butelki szampana…

Widzę, że niektórzy na tym forum chętnie wybrali by się do Warszawy i składali wieńce kondolencyjne na Łazienkowskiej. Śmieszy mnie to bo po Levadii czy Karabachu jakoś nie widziałem (L)osoersów zalanych łzami (chyba, że ze szczęścia) dlatego postawa co poniektórych z Was jest żenująca… Wystarczyło, że Wesz(L)o w a jakże relacji Live bije pokłony a Stanowski tuli do piersi legiunie: "...., dupa i kamieni kupa. Celtic niech się udławi tym awansem, godnym pogardy i hańbiącym. Legio, na boisku byłaś wielka. Gratulujemy piłkarzom i strasznie im współczujemy. Ich marzenia były na wyciągnięcie ręki. Zrobiliście, co tylko było w waszej mocy, by awansować. Jedna zatrudniona w klubie niekompetentna osoba zmasakrowała was i całą waszą walkę. To marne pocieszenie, ale w oczach ludzi jesteście zwycięzcami." - jakie to słodkie. Weszło nawet wypuszcza koszulki w barwach Legii z napisem Fuck Uefa Ci którzy tak płaczą mogą już składać zamówienie…

Przydupasy z weszlo na każdym kroku powtarzaja przy licencjach ligowych jak ważne jest trzymanie twardych zasad a teraz z UEFA, które po proztu wyegzekwowało przepisy robi głównego winowajce...żenua

Ani trochę mi nie żal Leśnodorskiego i jego paczki. Może prezio w końcu zamiast na Wiśle, Smudzie, Lechu, Rumaku i innych klubach ligi skupi się na własnym grajdole, który podobno jest prowadzony w sposób tak profesjonalny jak żaden inny w Polsce… Nie ma co Legia zapisała się w historii polskiej piłki dzięki niemu…
Pijar Leśnego przegonił go ukłonił mu się i pokazał wała… Tak się chciał przypodobać kibicom i dać Lechowi prztyczka w nos i podkupił piłkarza Lechowi – los tak chciał, że akurat ten piłkarz spowodował, że z Legii śmieje się cała Europa. Leśny chciał być modern i trendy więc posadził na ławce kierownia w szpileczkach co nie zna przepisów (na szczęście dla niej nie znają tych przepisów i jej koledzy wiec wina rozkłada się na częsci)

filemon 08.08.2014 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1371799)

W przypadku meczu Litex-Debreczyn (2010) wystąpił przez kilka minut zawodnik niezgłoszony.
W przypadku meczu Celtic-Legia wystąpił przez kilka minut zawodnik zawieszony.

Różnica jest taka, że w przypadku zgłoszenia (jego braku), o statusie zawodnika decyduje klub. W drugim zaś przypadku o jego statusie decyduje organizacja. Skoro zawodnik jest zawieszony tzn że w jakiś sposób złamał przepisy. Kara zawieszenia oznacza, że zawodnik ma nie wystąpić w danym spotkaniu. Jak można bardziej złamać takowy wyrok niż właśnie poprzez wystąpienie zawodnika w meczu? To jawne pogwałcenie zasady, że za kartki się pauzuje. Gdyby nie groził za to walkower, klubom opłacałoby się wystawiać zawieszonych, gdyż spokojnie z tytułu awansu/zwycięstwa mogłyby opłacać kary finansowe.

Obie sytuacje podlegają pod, co zrozumiałe, zupełnie inne paragrafy, które zawierają różne sankcje. W przypadku gry zawodnika zawieszonego od najniższych klas rozgrywkowych aż po Champions League jest to walkower. Pech Legii polega na tym, że wystąpił ledwie kilka minut i że akurat walkower daje awans Celtikowi.

Jednak aspekt występu przez ledwie kilka minut zawodnika zawieszonego (Bereszyński) nie gra w tym przypadku żadnej roli. Jest to uregulowane jak najbardziej sprawiedliwie i przejrzyście. Choćby sekunda = walkower. Gdyby kara miała być stopniowana, nie miałoby to sensu. Hipotetycznie przyjmijmy że np. za powyżej 15 min występu zawieszonego zawodnika byłby walkower, a przez 15 jeszcze kara finansowa. Czy gdyby to np Melikson dostał zawieszenie a my byśmy grali o LM, nie opłacałoby nam się go wpuścić na 15 minut? Opłacałoby jak cholera. Toteż ten przepis musi być bezwzględny, by właśnie takich sytuacji unikać. Legia cierpi za własną głupotę, której współczuję i z której się śmieję. Nikogo innego nie mogą winić, jak tylko siebie.

fidello 08.08.2014 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1371799)

OK. Ja się postaram rzucić nieco światła. W przypadku z Debreczynem na boisko wpuszczono gracza, który nie został zgłoszony do protokołu. W przypadku Legii - gracza, który miał karę indywidualną, czyli był z gry wykluczony. Oczywiście obaj nie mieli prawa grać, ale na tym kończy się podobieństwo, bo złamane są różne przepisy regulaminu, zagrożono różną sankcją.

Dla porównania: nie można prowadzić pojazdów mechanicznych nie mając prawa jazdy. I teraz masz trzy przypadki:
- prowadzisz samochód nie mając PRZY SOBIE prawa jazdy - 50 zeta mandatu
- prowadzisz samochód nie mając W OGÓLE prawa jazdy - 500 zeta mandatu
- prowadzisz samochód, chociaż sąd orzekł wobec Ciebie zakaz prowadzenia pojazdów - popełniasz już nie wykroczenia, ale przestępstwo zagrożone sankcją do 3 lat więzienia (!)

We wszystkich przypadkach popełniasz technicznie rzecz biorąc ten sam czyn zabroniony, czyli jedziesz bez prawka, ale ocena tego czynu jest różna ze względu na opisane wyżej okoliczności, łamiesz różne przepisy (dwa pierwsze z kodeksu wykroczeń, trzeci już z kodeksu karnego) i masz różne sankcje. Regulamin UEFA chyba jednoznacznie przesądza, że w przypadku wpuszczenia gracza wykluczonego karą jest walkower. Kropka.

MK85 08.08.2014 20:31

taki off topic
jak postawiłem u bucka takie rozwiązanie:
Celtic Legia
pierwsza połowa X, druga 1 to wygrałem czy zakład unieważniony?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl