Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

rafal777 18.03.2010 14:19

Taaaaa, to jest właśnie to!! Jak nie wiedza co zrobić to najlepiej referendum żeby było potem na kogo zwalić...Żenada. Inna sprawa to fakt iz za 3 miesiące Majchrowski może powiedzieć, że brakuje jeszcze 20mln. I co wtedy? Znów dawać? Moim zdaniem bez konkretnego harmonogramu i listy wydatków nie powinniście się radni decydować na takie dofinansowanie. Oczywiscie pieniądze muszą być, ale też musimy wiedzieć na co zostaną wydane i czy to aby na pewno wszystko aby zakończyć te farsę...

PiotrG 18.03.2010 14:37

Cytat:

Oczywiscie pieniądze muszą być, ale też musimy wiedzieć na co zostaną wydane i czy to aby na pewno wszystko aby zakończyć te farsę...
Dokładnie! ZIKIT musi przedstawić dokładny harmonogram prac, planowanych przetargów na dokończenie obiektu, wraz z datami rozstrzygnięcia. Bez tego ani rusz, bo dowiemy się że znowu brakuje kasy na coś, pierdoły że znajdzie się współinwestor, a później skończy się na tym, że trzeba będzie jeszcze raz kasę dokładać. Będzie przedstawiony harmonogram w którym zawarte będzie wszystko niezbędne do dokończenia obiektu, dopiero wtedy powinna zostać przyznana kasa.
---
Swoją drogą krzesełka na Legii:
http://www.legia.net/foto/10pierwsze...o/dzionek6.jpg
http://www.legia.net/foto/10pierwsze.../dzionek36.jpg

Naprawdę takim wielkim kosztem byłoby zamówić ten typ na nowe trybuny stadionu Wisły? Ile większa wygoda kibiców i brak konieczności sprzątania i przynoszenia gazet na stadion, bo siedzisko brudne...
Ale co tutaj rozważać, względy estetyczne na stadionie Legii były wzięte pod uwagę przez architektów, co widać po wykończeniówce.

tofik 18.03.2010 15:35

http://www.stadionwisly.info/files/p...le/wersja4.jpg
Jak najbardziej taki wzór na wschodniej imo.
E: No i faktycznie to o czym pisze Spoxter co w tych narożnikach będzie za cyrk ? Nie no zajebisty projekt.

SpoXsteR 18.03.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 871912)
jutro po południu ok 15-17 postaramy się na stronie SKWK umieścic jakies info.

to już dziś... gwoli przypomnienia, no wiecie, ciekawość :>>

filip74 18.03.2010 16:09

Kuba napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
jutro po południu ok 15-17 postaramy się na stronie SKWK umieścic jakies info.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 872252)
to już dziś... gwoli przypomnienia, no wiecie, ciekawość :>>

Też czekam i już kilka razy sprawdzałem na stronie SKWK która otwiera się jak krew z nosa , a tam nic .

Kamil 18.03.2010 16:12

skoro hala bedzie miejska, tzn ze TS bedzie musial placic roczcznie ten 1%? czyli cos kolo 600-700tys?

edit, przeciez normalnie sie otwiera wzror ten co tofik pokazal

SpoXsteR 18.03.2010 16:21

Wzór wybrany, info + foto na stronie SKWK....

QBAS 18.03.2010 16:24

Fajny wzór zapodał Tofik. Niemniej jednak z tego co Kuba pisał decyzje miały dzisiaj zapaść (tzn projekty miały zostać przekazane do UM) więc nie wiem czy mamy się czym podniecać ;)

Czekamy na info od SKWK jakie projekty przedstawili urzędnikom

PiotrG 18.03.2010 16:29

Wzór ten sam, który przedstawił tofik.

Oby tylko teraz pan architekt nie dorzucił swoich cudnych żółtych przejść...
Wzór bardzo dobry, chociaż ja osobiście wolałbym aby drugi poziom był całkowicie czerwony. Dobrze, że przynajmniej tyle udało się wywalczyć. Teraz czekać będzie radnych batalia o dodatkową kasę na stadion.

Arapaho 18.03.2010 16:29

No i zarąbisty- najlepszy z możliwych wzór wybrało SKWK !!!! Gratulacje

Kuba 18.03.2010 16:34

a więc tak jak pisałem problem był naprawdę spory

Mi osobiście najbardziej podobały się niektóre z projektów przedstawionych ostatnio na stronie www.stadionwisly.info jednak niestety nie były one zgrane z pozostałymi rybunami.

Co poza tym - mieliśmy +- 30 różnych projeków i naprawde ciężki orzech do zgryzienia, bo tak naprawde od czasu kiedy je zebraliśmy tj od wczoraj rana trzeba było wybrać jeden konkretny plus nanieść jakieś poprawki.
Niestety nie udało nam się znaleźć osoby, która we w miare szybkim czasie wykonałaby rendery i lepsze wizualizacje. Zatem to również nas ograniczało.

Mamy nadzieje, że projekt będzie względnie akceptowalny.
Dzieki jeszcze raz dla Lukula za pomoc.
Jak na ironię losu wybrany został projekt najmniej podobający się osobie, która najwięcej pomogła przy różnych wizualizacjach. :/ Troche przykre, ale ciężko było wszystkich pogodzić.

Cytat:

Wzór bardzo dobry, chociaż ja osobiście wolałbym aby drugi poziom był całkowicie czerwony. Dobrze, że przynajmniej tyle udało się wywalczyć. Teraz czekać będzie radnych batalia o dodatkową kasę na stadion.
probowalismy rowniez takiej opcji (początkowo byłem na nia bardzo nakręcony) tj całkowicie czerwonego górnego piętra - troche za bardzo raziło łączenie a raczej jego brak z sektorem D i E.

filip74 18.03.2010 16:35

Wzór mi też się podoba , fajnie że jest w 3 kolorach mam nadzieje że nasz pan projektant się na niego zgodzi.

ciacho 18.03.2010 16:36

Moim zdaniem to 1906 na dole niepotrzebne, w dodatku wygląda kiepsko z tą przerwą między 19, a 06.

crazykaro 18.03.2010 16:37

Takiej szachownicy to jeszcze nigdzie nie widziałem na żadnym liczącym się stadionie. Projekt jest słaby. Miał być stonowany jednokolorowy z napisem a wyszła kolorystyczna sieczka

Jak raził brak łączenia to trzeba było zrobić cały niebieski, bądz cały czerwnony, praktycznie każda inna opcja jest lepsza od tego co będzie. Niestety taka prawda

Kuba 18.03.2010 16:38

przerwa między 19 a 06 będzie do zagospodarowania - jest to relatywnie niewielki sektor i krzesełka można pomalować nawet po oddaniu do uzytku - były min propozycje korony i drugiej gwiazdy.

zbymak 18.03.2010 16:41

Nie ma co sie cieszyć jest wyrażnie napisane ze projekt przejdzie jeśli Obtułowicz nie wprowadzi poprawek.Znając naszego kochanego projektanta to pewnie chciałby napis Wojciech a na dolnum sektorze Obtułowicz

tofik 18.03.2010 16:43

Gwiazda zdecydowanie. Dobra robota moim zdaniem.
Z resztą jaka sieczka o co wam chodzi. Barwy Wisły to dla was sieczka kolorystyczna ?

Fuks 18.03.2010 16:43

No jakby dołożyc w przerwie gwiazde to juz w ogole byłby ideał

mlody_ale_wierny 18.03.2010 16:44

projekt jest całkiem ok tylko ta przerwa miedzy 1906 jest naprawde koszmarna trzeba jakoś ładnie to zagospodarować.

Pero 18.03.2010 16:45

W tą przerwę możnaby wkomponować taką mniejszą białą gwiazdę.
Jechał dzisiaj po 1,5 tygodnia przerwy koło stadionu. Ahhh, gdyby tak prace w takim tempie były prowadzone od początku to w czerwcu braliby się już za budowę hali :D

filip74 18.03.2010 16:50

Z tych wzorów proponowanych na www.stadionwisly.info zdecydowanie najlepszy.

szorstki 18.03.2010 16:51

Stadion buduje się parę lat, o zagospodarowaniu kolorystycznym trybuny mówi się od roku, nawet konkurs jakiś był. A na końcu w 48 godzin na łapu capu robi się "dzieło", które wywołuje szczękościsk ;/ Krytykuje się Obtułowicza (słusznie) a samemu odwala podobną kaszanę.
Mam nadzieję, że dyskoteka nie przejdzie i krzesełka będą po prostu w nudnym niebieskim kolorze.

PiotrG 18.03.2010 17:00

Ludzie, nie narzekajcie, dobrze że i tyle udało się wywalczyć. Lepszy wzór z napisem w barwach Wisły, niż niebieskie monotonne krzesełka z żółtymi przejściami. A co do "szachownicy":

http://barteknowak.blox.pl/resource/...rz_kibice.jpeg

Jak nie ma meczu, wiadomo będzie kogo jest to stadion, w trakcie meczu należy postarać się o to, aby krzesełek nie było widać - frekwencja.
Oby tylko tych żółtych przejść Obtułowicz nie wwalił...

crazykaro 18.03.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 872305)
Stadion buduje się parę lat, o zagospodarowaniu kolorystycznym trybuny mówi się od roku, nawet konkurs jakiś był. A na końcu w 48 godzin na łapu capu robi się "dzieło", które wywołuje szczękościsk ;/ Krytykuje się Obtułowicza (słusznie) a samemu odwala podobną kaszanę.
Mam nadzieję, że dyskoteka nie przejdzie i krzesełka będą po prostu w nudnym niebieskim kolorze.

Podbijam:!:
Na stadionwisly.info każdy projekt w kateegorii Projekt kolorystyki trybun bocznych jest lepszy od tego czegos. Jesli "raziło" I piętro czerwone to trzeba było wziąć projekt z 3. miejsca Kamila. Kto to wogóle zaproponował, jakis syn pana O.? jak się wam podoba ten projekt to nie narzekajcie na Obtułowicza! po protu szok :shock:

A stadion to nie flaga żeby robić szachownice. Pokazcie mi jakiś inny stadion w świecie z takim układem

Kuba 18.03.2010 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szorstki (Post 872305)

Gdybyś tylko była możliwość kontaktu z odpowiednimi osobami wczesniej to uwierz, że wszystko byłoby załatwiane dużo wcześniej, z konkursem, szerokim opiniowaniem itd.

Arapaho 18.03.2010 17:05

Fakt że można by bylo dać tylko czerwone tlo i napis Wisła ale wtedy byłby ból z niebieskimi bocznymi trybunami.Cóż chlopaki zrobili co mogli - dziekujcie im ze wogóle jest jakiś wzór bo ten jest 1000 razy lepszy niż ten niebieski i żółte przejscia

Kuba 18.03.2010 17:05

dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

http://img339.imageshack.us/img339/4149/nagroda1.jpg

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.

PiotrG 18.03.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 872316)
Gdybyś tylko była możliwość kontaktu z odpowiednimi osobami wczesniej to uwierz, że wszystko byłoby załatwiane dużo wcześniej, z konkursem, szerokim opiniowaniem itd.

Niestety, ale ZIKIT spieprzył przetargi, spieprzył i to. Dobrze, że w ogóle zgodzili się zaakceptować wzór.

PvD 18.03.2010 17:06

tak sobie zebrałem na szybkości....

Cytat:

Jak najbardziej taki wzór na wschodniej
Cytat:

Moim zdaniem to 1906 na dole niepotrzebne, w dodatku wygląda kiepsko z tą przerwą między 19, a 06.
Cytat:

Fajny wzór zapodał Tofik.
Cytat:

Takiej szachownicy to jeszcze nigdzie nie widziałem na żadnym liczącym się stadionie. Projekt jest słaby. Miał być stonowany jednokolorowy z napisem a wyszła kolorystyczna sieczka
Cytat:

Gwiazda zdecydowanie. Dobra robota moim zdaniem.
Cytat:

No jakby dołożyc w przerwie gwiazde to juz w ogole byłby ideał
Cytat:

Cytat:

Z tych wzorów proponowanych na www.stadionwisly.info zdecydowanie najlepszy.

Cytat:

projekt jest całkiem ok tylko ta przerwa miedzy 1906 jest naprawde koszmarna trzeba jakoś ładnie to zagospodarować.

Cytat:

Wzór bardzo dobry, chociaż ja osobiście wolałbym aby drugi poziom był całkowicie czerwony. Dobrze, że przynajmniej tyle udało się wywalczyć
Cytat:

Projekt może być. Podoba mi się że jest rok założenia. Nad czym tu główkować. Krótkie i na temat Wisła i niczego więcej nie potrzeba.
Cytat:

Podbijam
Na stadionwisly.info każdy projekt w kateegorii Projekt kolorystyki trybun bocznych jest lepszy od tego czegos. Jesli "raziło" I piętro czerwone to trzeba było wziąć projekt z 3. miejsca Kamila. Kto to wogóle zaproponował, jakis syn pana O.? jak się wam podoba ten projekt to nie narzekajcie na Obtułowicza! po protu szok

A stadion to nie flaga żeby robić szachownice. Pokazcie mi jakiś inny stadion w świecie z takim układem
Cytat:

No i zarąbisty- najlepszy z możliwych wzór wybrało SKWK !!!! Gratulacje
Cytat:

Wzór mi też się podoba , fajnie że jest w 3 kolorach mam nadzieje że nasz pan projektant się na niego zgodzi.
....i jaki wniosek? nigdy nikomu k...a nie dogodzisz :lol: Sukces że komukolwiek się spodobało bo inaczej znów byłby lincz na SKWK :)

zbymak 18.03.2010 17:09

Widzieliście z jaką pompą przykręcano dziś 1 fotelik na stadionie Legii? Proponuję rozpisać konkurs na 3 osobową delegacje do przykręcenia pierwszego fotelika na naszym stadionie .Moje propozycje to Obtułowicz Majchrowski i może jakis radny z PISu który najbardziej walczył o przyznanie nam kasy na budowe

sqallpl 18.03.2010 17:10

Podoba mi sie. Jaka dyskoteka? Nie rozumiem.

Na wizualizacji chyba brakuje schodkow w naroznikach, bo troche sie rzuca w oczy ten niebieski dywan z krzeselek. Zgadza sie?

olox 18.03.2010 17:10

krzeselka

Wydaje mi sie ze nie potrzebne sa te czerwone krzeselka, bylo by zdecydowanie lepiej

PiotrG 18.03.2010 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 872326)
Na wizualizacji chyba brakuje schodkow w naroznikach, bo troche sie rzuca w oczy ten niebieski dywan z krzeselek. Zgadza sie?

Na pewno, robione było na szybko i schodki dostały krzesełkami. One na pewno będą.

crazykaro 18.03.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba (Post 872321)
dodam, że do wtorku zatwierdzony przez urzędników byłten projekt

http://img339.imageshack.us/img339/4149/nagroda1.jpg

kolorowy na całej długości aż do styku z D i E oraz żółtymi schodami i barierkami.

ten projekt jest jak najbardziej podobny do tego co został wybrany i niewiele się rózni, tylko ten wybrany jest bardziej udziwaczniony. Byłby jeden kolor i byłby spokój a tak to zobaczymy co powiecie jak to zostanie zamontowane. Już widze jak pół Polski się z tego smieje

blackluk 18.03.2010 17:22

W mojej ocenie jest oki. Jedno co mnie zastanawia to czemu w ciągu 1 dnia podejmuje się takie decyzje jeśli można było zrobić to wcześniej. Trzeba było miec gotowy projekt w rezerwie i w momecie gdy zaistniała taka możliwość to go udostępnić miastu. Wiem ze czas gonił tylko nie lubie jak wszyscy psy wieszaja na radnych na architekta, a jak przychodzi co do czego to sami nie jesteśmy przygotowani jak należy.
Pozdrawiam

Grzadq 18.03.2010 17:30

Ładny projekt :) Brawo dla SKWK

Martwią mnie te szczeliny coście pozaznaczali strone temu. Jak mamy mieć taki dach ...

I, ****a mać, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie żeby wybudować stadion nowoczesny, z rozkładanymi krzesełkami, w zamian za te "stałe". To aż taką fortunę kosztuje!?

krwawy 18.03.2010 17:30

Wyluzujcie na Legii też będzie choinkowo ale tak to jest jak się głosuje i głosy oddaje nie wiadomo kto i projekty są amatorskie. Kolorystyka siedzisk w niczym nie rzutuje a jak ktoś się lubi czepiać to się przyczepi do wszystkiego.

daro83 18.03.2010 17:39

Ja uważam ze powinny byc niebieskie krzesełka z białym napisem WISŁA aby nie robic mozaiki, a zeby pasowało do istniejących juz trybun!

Pan Jotka 18.03.2010 17:45

A ja myśle tak czytając co poniektórych, że fajnie by było jakbyście ruszyli swoje dupska sprzed kompa i zapełnili ten stadion. Bo na razie to na Hutniku nie będzie nawet kompletu.No może na meczu z Lechem atrakcyjność rywala was przyciągnie,. Naprawdę czy to ważne jakiego koloru będzie litrera A albo W? I tak wzór będziecie widzieć tylko na pocztówkach bo na meczu nigdy go nie zobaczycie.Chyba ze przyjdziecie 2 godziny przed pierwszym gwizdkiem o co nikogo tutaj bym nie posądzał.

rafkur 18.03.2010 17:47

Projekt ze strony SKWK nie jest zły. Szachownica faktycznie jakoś się komponuje z D. Nie mozna zapominać że powstaje coś co ma się komponować z tym co już jest. Dziura w środku jest do zapełnienia albo gwiazdą albo koroną. Faktycznie oby tylko nie pojawił się "śliczny" oczojebny żółty. Chociaż w sumie można dorobić ideologie że to kolor złota czyli naszej korony )))

Tak się zastanawiam czy nie można było na jednej dać: Wisła Kraków a na przeciwległej 1906 ale to już luźne przemyślenia )))
Generalnie mogło być gorzej.

PS. A tak między nami - g... mnie będzie obchodziła kolorystyka krzesełek jak stadion będzie zapełniony a chyba o to przede wszystkim chodzi !

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl